Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwersja Stadionu
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Blase
Troche osob robi stadiony, jednak nie wszyscy wiedza jak je skonwertowac, albo nie udaje im sie tego zrobic. W takim wypadku moge wrzucic wam je do gry. Oto krotki opis jakie wymagania musi spelniac stadion abym go skonwertowal.

Krok po kroku co trzeba zrobic :
1)na dysku c zakladasz katalog Stadiony
2)w nim tworzysz katalog na swoj stadion
3)wrzucasz do niego plik 3dm ze swoim stadionem
4)w katalogu ze stadionem tworzysz katalog tekstury i wrzucasz do niego wszystkie pliki z teksturami. Pamietaj moga miec maksymalnie nazwy skladajace sie z 8 znakow i rozszerzenie bmp !!!(to akurat masz juz dobrze)
5)wchodzisz do rhino i musisz po przypisywac te tekstury na nowo do poszczegolnych meshow. Jak np miales trawa_wokolo_stadionu a teraz masz trawa to musisz zaznaczyc meshe ktroe mialy nalozona teksturke trwawa_wokolo_stadionu i wybrac im nowa czyli trawa
6)pamietaj ze kazdy mesh musi byc zbudowany w kolejnosci pokazanej jak na tym screnie http://img227.imageshack.us/my.php?image=meshs6jh.jpg gdzie poszczegolne cyferki to kolejnosc tworzenia wierzcholka.
7)Pamietaj rowniez ze korzystamy tylko z single mesh face http://img218.imageshack.us/img218/7523/nummer14fk.jpg (da sie wykorzystywac rowniez inne ale to temat na inna bajke)
8)Jesli wszystko jest gotowe wrzucasz wszystko do pliku rar i umieszczasz np na www.rapidshare.de a nastepnie link wysylasz na PW
9)Pozostaje juz tylko czekac na odpowiedz zwrotna:)

Stosujac sie do powyzszych wskazowek mozesz byc pewien ze w miare szybko Twoj stadion zostanie skonwertowany. Czas konwertowania stadionu jest rozny, w zaleznosci od tego ile mam wolnego czasu. Prosze wiec nie wypisywac po godzinie czy dwoch czy stadion juz jest gotowy - to nie przyspiesza sprawy, a jedynie zraza mnie do takiej osoby:P
Pozdrawiam ;]

Nie wysylajcie mi stadionu gdzie jest 5 meshy na krzyz bo nawet sie za niego nie bede bral. Stadion, ktory wysylacie do konwersji powinien byc w koncowym stadium budowy.
k.c.m.a.
Troche zrozumiale, ale nadal nie moge powiedziec, ze moge zrobic wlasnorecznie stadion. Moglbys zamiscic pod kazdym punktem screeny. Proszę!
arti_kszo
Nadal aktualna ta propozycja ? Bo mam już skonczony stadion KSZO Ostrowiec ale nie moge go skonwertowac ... dokładnie to nie działają mi programy ... prosze o odpowiedz .
POZDRO !!
stachursky
Cytat(Blase @ Aug 26 2006, 10:22:51) [snapback]86195[/snapback]
Troche osob robi stadiony, jednak nie wszyscy wiedza jak je skonwertowac, albo nie udaje im sie tego zrobic. W takim wypadku moge wrzucic wam je do gry. Oto krotki opis jakie wymagania musi spelniac stadion abym go skonwertowal.

Krok po kroku co trzeba zrobic :
1)na dysku c zakladasz katalog Stadiony
2)w nim tworzysz katalog na swoj stadion
3)wrzucasz do niego plik 3dm ze swoim stadionem
4)w katalogu ze stadionem tworzysz katalog tekstury i wrzucasz do niego wszystkie pliki z teksturami. Pamietaj moga miec maksymalnie nazwy skladajace sie z 8 znakow i rozszerzenie bmp !!!(to akurat masz juz dobrze)
5)wchodzisz do rhino i musisz po przypisywac te tekstury na nowo do poszczegolnych meshow. Jak np miales trawa_wokolo_stadionu a teraz masz trawa to musisz zaznaczyc meshe ktroe mialy nalozona teksturke trwawa_wokolo_stadionu i wybrac im nowa czyli trawa
6)pamietaj ze kazdy mesh musi byc zbudowany w kolejnosci pokazanej jak na tym screnie http://img227.imageshack.us/my.php?image=meshs6jh.jpg gdzie poszczegolne cyferki to kolejnosc tworzenia wierzcholka.
7)Pamietaj rowniez ze korzystamy tylko z single mesh face http://img218.imageshack.us/img218/7523/nummer14fk.jpg (da sie wykorzystywac rowniez inne ale to temat na inna bajke)
8)Jesli wszystko jest gotowe wrzucasz wszystko do pliku rar i umieszczasz np na www.rapidshare.de a nastepnie link wysylasz na PW
9)Pozostaje juz tylko czekac na odpowiedz zwrotna:)

Stosujac sie do powyzszych wskazowek mozesz byc pewien ze w miare szybko Twoj stadion zostanie skonwertowany. Czas konwertowania stadionu jest rozny, w zaleznosci od tego ile mam wolnego czasu. Prosze wiec nie wypisywac po godzinie czy dwoch czy stadion juz jest gotowy - to nie przyspiesza sprawy, a jedynie zraza mnie do takiej osoby:P
Pozdrawiam ;]

Nie wysylajcie mi stadionu gdzie jest 5 meshy na krzyz bo nawet sie za niego nie bede bral. Stadion, ktory wysylacie do konwersji powinien byc w koncowym stadium budowy.

stachursky
A jak zrobić drzewo??
przemekmanka
http://www.sendspace.com/file/yj0ag9 to nowoczesny tsadion Zagłębia Sosnowiec. Jest niedokończony, ale gdyby ktoś mógł go dokończyć to bym się cieszył
pixsi
Sorki ze pisze tu, ale nie wiem gdzie tak wlasciwe powinienem pisac o moim problemie/prosbie. otoz mam pytanie. W jaki sposob moge edytowac tekstury ze satdionow z kitservera? Chodzi mi np o to ze chcialbym przerobic stadion realu z ligi hispzanskiej na ten z ligi mistrzow. Wiem ze juz taki jest, ale to tylko przyklad o co mi chodzi. I w jaki sposob moge tez edytowac bandy na stadionach?
qwerte
Cytat(pixsi @ Feb 26 2008, 00:49:50) *
Sorki ze pisze tu, ale nie wiem gdzie tak wlasciwe powinienem pisac o moim problemie/prosbie. otoz mam pytanie. W jaki sposob moge edytowac tekstury ze satdionow z kitservera? Chodzi mi np o to ze chcialbym przerobic stadion realu z ligi hispzanskiej na ten z ligi mistrzow. Wiem ze juz taki jest, ale to tylko przyklad o co mi chodzi. I w jaki sposob moge tez edytowac bandy na stadionach?

ściągnij bandy z rozszerzeniem .bin powinny być nazwane default jezeli i naczej się nazywają to je tak nazwij i wrzuć do folderu adboards_tex w folderze ze stadionem
Stomil_Olsztyn
A niemoglby ktoś kto wie jak importowac i konwertować stadion do pes 6 zrobić VIDEOTUTORIAL??
Adiss_btm
Cytat(Stomil_Olsztyn @ Mar 25 2008, 21:02:00) *
A niemoglby ktoś kto wie jak importowac i konwertować stadion do pes 6 zrobić VIDEOTUTORIAL??

No ale wszystko w jednym bo jest tylko wszystko oddzielnie ...
Fire_fighter
Blase napisz jak ty to robisz i wszystko bedzie ok biggrin.gif:D:D
pj.patryk
Blase jedno pytanko. Robie stadion w SketchUp. Jak go dokończe przekonwertujesz mi go?
pozdr
koordi
żyjesz blase bo pisze do ciebie na PW i masz skrzynke pełną
JustMe1987
CYTAT(koordi @ Dec 6 2008, 17:37) *
żyjesz blase bo pisze do ciebie na PW i masz skrzynke pełną

Zerknij na profil

masz wyrazne info:

Ostatnio widziany: 20th April 2008 - 14:37
koordi
to kto mi skonwertuje stadion bo nie umiem przyznaje sie, i mam pytanie czy to ktoś zrobi sad.gif mam stadion Polonii Bytom na filefront
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.