Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes5 Problem Z Wydajnoscia Po Instalacji Powerpatch'a ...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
pesfan
moj sprzet to: P4 2Ghz(512kb) RAM 768Mb(433mhz) Radek9500@9700PRO 64Mb(GPU360mhz:RAM340mhz)
najnowsze stery "omega"

zawsze gralem na czystej kopi PES5 z rozdzielczascia 1280x1024, max detale w grze, na karcie AAx2 i AFx8
szybkosc nigdy nie spadala ponizej 55fps - dzisiaj zainstalowalem POWERPATCHAv2.5 (jestem pewien ze dobrze zainstalowany).

po zpatchowaniu w lodmixer ustawilem wszystko na very-high... w intro, menu gry i scenie przed meczem mam ciagle 60fps, problem pojawia sie kiedy zaczyna sie mecz, gra zwalnia do szybkosci 9-15fps ohmy.gif

co dziwne, gdy zaladowal mi sie stadion w zimie (osniezony, snieg pruszy) gra chodzi dalej na 55-60fps dry.gif (detale jak wyzej, wszystko max) ...

po ustawieniu na karcie detali na medium (AAx0), lodomixer na very-low, gra 1024x768 i low detale... dalej problem ten sam - gra wyglada paskudnie, i dalej max 25fps >.< ... i znowu - mecz rozgrywany na osniezonym boisku i przy padajacym sniegu (na tych detalach go nie widac =P ), szybkosc 60fps !

... co na to poradzic, czy pozostaje mi tylko rozgrywac wszystkie mecze na sniegu ?!
Andzi
Mam podobny proble blink.gif Po zainstalowaniu PP gra zaczeła mi ciac. Nie wiem czy rozgrywanie meczu na ośniezonym boisku elimnowała to :/ Choć mam ch** karte graficzna to zawsze mogłem pograc na low detal. laugh.gif
pesfan
ale u mnie nawet na low jest max 40fps blink.gif

jedynie gra na sniegu chodzi plynnie (nie spada ponizej 55fps) na maxymalnych detalach.

a i zauwazylem jeszcze cos, grajac masterlige nic nie tnie, chodzi swietnie jak zawsze - tylko grajac na 2 graczy na zielonej murawie - NIE DA SIE GRAC mad.gif
Roy
QUOTE(pesfan @ Jun 8 2006, 00:44:46) [snapback]71591[/snapback]

moj sprzet to: P4 2Ghz(512kb) RAM 768Mb(433mhz) Radek9500@9700PRO 64Mb(GPU360mhz:RAM340mhz)
najnowsze stery "omega"

zawsze gralem na czystej kopi PES5 z rozdzielczascia 1280x1024, max detale w grze, na karcie AAx2 i AFx8
szybkosc nigdy nie spadala ponizej 55fps - dzisiaj zainstalowalem POWERPATCHAv2.5 (jestem pewien ze dobrze zainstalowany).

po zpatchowaniu w lodmixer ustawilem wszystko na very-high... w intro, menu gry i scenie przed meczem mam ciagle 60fps, problem pojawia sie kiedy zaczyna sie mecz, gra zwalnia do szybkosci 9-15fps ohmy.gif

co dziwne, gdy zaladowal mi sie stadion w zimie (osniezony, snieg pruszy) gra chodzi dalej na 55-60fps dry.gif (detale jak wyzej, wszystko max) ...

po ustawieniu na karcie detali na medium (AAx0), lodomixer na very-low, gra 1024x768 i low detale... dalej problem ten sam - gra wyglada paskudnie, i dalej max 25fps >.< ... i znowu - mecz rozgrywany na osniezonym boisku i przy padajacym sniegu (na tych detalach go nie widac =P ), szybkosc 60fps !

... co na to poradzic, czy pozostaje mi tylko rozgrywac wszystkie mecze na sniegu ?!

Ja mam podobny problem, ale jedynie jak gram na kamerce WIDE jeśli zmienie ją powiedzmy na NORMAL LONG (na takiej domyślnie gram) to gra się w porządku. smile.gif Tak czy inaczej należałoby naprawić ten błąd (?) w kolejnym Power Patchu...
bobello
niestety " to se ne da " . Generalnie chodzi o jakość tekstór , ilość kolorów w nich wykorzystanych. Po prostu grafa nie wyrabia. Podarujcie sobie lodmixera i powinno lepiej prażyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.