Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione Wino :D
board.issonline.pl > Inne > Melina
Stron: 1, 2
brol
No chłopaki pochwalcie sie jakie to wg. was jest ulubione wino (opròcz -=][KOMANDOSA][=- ofkoz) i smak biggrin.gif Mnie opròcz tego cudownego smaczku brzoskwiniowo-siarkowego smakuje 'klasyczna" wiśniòwa by ARIZONA biggrin.gif laugh.gif
P.S. Tylko nie jakieś "bordeux" tylko z gatunku :"Tanie Środki Pizdodajne" biggrin.gif
siano
Sofia, Fresco, Żubr
prawdziwa jednak miloscia palam tylko do Komandosa tongue.gif
Maesky
Z mòzgojebòw, siarkofrutòw dobra jest też np. "CYTRYNKA" albo "WIŚIOWY DZBAN" polecam...
lazy_bum
Kiedyś był stary, dobry Węgrzyn (tak jak piłkarz ;-). Nie widziałem tego cuda od dawna, niestety. Z dobrych to pamiętam też Czarną Perłę (etykietka z murzynką). Dobre wino piłem jeszcze z Boheńca, ale nazwy nie pamiętam niestety...
Oczywiście pijam też winka własnej produkcji, najlepiej po pierwszej fermentacji -- powoduje efekt "bijącego serca" w głowie. (-;
Nigdy nie trawiłem natomiast wszelkich nalewek na spirytusie, a także miętowego wynalazku, ktòry przyszło mi kiedyś pić.
Wszelkie wina z "gòrnej" pòłki słodkie, a najlepiej pòł-słodkie owszem. Wytrawne i 1/2 wytrawne tylko z braku innych trunkòw.
baski18
"Wino Dziadunia" i zadne inne ... Polecam !!
Majon
A dla mnie ulubionym winem jest... Domator! biggrin.gif
Wyròżniamy Domatory wiśniowe, egzotyczne (jakoś nie przepadam za egzotycznymi) oraz cytrynowe. Jego cena raczej nie przekracza 3zł... i powiem że stawiam go nawet nad Komandosem. wink.gif
brol
powiem że stawiam go nawet nad Komandosem.

Przeproś natychmiast wszystkich tu obecnych, gdyż grzeszysz mòwiąc te głupoty... biggrin.gif
P.S. Mi smakuje ròwnież winko o smaku "owoce leśne" marki -Autor nieznany laugh.gif Zapomniałem dodać w pierwszym poście smile.gif
gringo
Jak nie ma Komandosa to oczywiscie Jabłuszko Sandomierskie ;-] Chłopaki specjalnie jeżdżą z jabłkami na Ukraine po tańszą siarke... W naszym osiedlowym sklepie można dostać jeszcze "Niedzwiedzia" i "Sperme Szatana" biggrin.gif
Raffels
Na pierwszym miejscu oczywiście komandosik ;D ;D Poza tym może być sofia, Agropol, Żubr i oczywiście Wino Mazowieckie ;D
przemasem
Komandos, Sofia, Dziki Zachòd i ròżnej maści wina z czarnej pożeczki biggrin.gif
albin99
najlepsze jest winko dziadziunia jak dla mnie albo domator porzeczkowi
Majon
QUOTE(brol @ Oct 26 2005, 12:24:45)
Przeproś natychmiast wszystkich tu obecnych, gdyż grzeszysz mòwiąc te głupoty... biggrin.gif
[right][snapback]40441[/snapback][/right]

Ale zauważ to słowo "nawet" napisane z taką dumą że fani komandosa nie mają za co być urażeni biggrin.gif
norek
1. Komandos
ale jak sie nie ma prawie 5zl to wino marki "win" biggrin.gif (prawie 3 zl) tongue.gif
Ogólnie win nie pijam.
nikoten
Witam wszystkich !
Mòj skromny zmysł smaku reflektuje przede wszystkim
1 Comandosa
2 XXL
3 Uśmiech Traktorzysty
4 Sen Sołtysa
5 Bonanza
6 Arizona
7 Skurczy-BYK
8 Czyste zwykłe
oraz Winko "Pokusa", ktòremu wręcz nie można się oprzeć
P.S.Wiecie dlaczego tanie wino jest dobre?? biggrin.gif
Bo jest dobre i tanie tongue.gif
tomek828
1. Nalewka - owoce lasu (3.29zl)
2. Granat Citron
3. Cycucha - smak brzoskiwniowy
4. Złoty kielich - smak brzoskiwniowy
5. Nalewka - wiśniowa (3.29zl)
6. Nalewka - miodowo lipowa (3.29)
7. BYK
kusik
QUOTE(lazy_bum @ Oct 26 2005, 00:11:49)
Kiedyś był stary, dobry Węgrzyn
[right][snapback]40413[/snapback][/right]

A nie Węgrzyniak?tongue.gif Hmm "Bycza moc" smile.gif i "Komandos" zdecydowanie. Win raczej nie pijam.
JAACA
Ja gustuje w sofii mieszanej z cola:D Pozdro siano:D
snake
Polecam winko "Grzaniec galicyjski" to z tych droższych ok 13zł. :-D
a tak to komado jest dobry i jeszcze jakieś nowe winko jest tez z zabki jakiś dzban czy coś takiego.
Dobre sa też nalewki z Lidla te po 3.50.
pozdro biggrin.gif biggrin.gif
lazy_bum
QUOTE(kusik @ Oct 26 2005, 17:39:26)
A nie Węgrzyniak?tongue.gif Hmm "Bycza moc" smile.gif i "Komandos" zdecydowanie. Win raczej nie pijam.
[right][snapback]40484[/snapback][/right]

Nie nie, Węgrzyn.
A to winko z pod Kielc, czyli z Boheńca, to.... Bahus (aż dziwne, że wcześniej na to nie wpadłem ;-)
Kitek
U nas w Gdańsku ze względu na słabą dostepność komandosa:P Rządzi wino marki "Gold" za 3.95zł... wchodzi jak lekki soczek;)
Majon
Gold powiadasz... chyba kiedyś podczas wizyty w Carrefourze (czy jak to tam sie pisze) miałem okazję "zdegustować" takie winko biggrin.gif . Ma taki dziwny korek i szyjke chyba... wink.gif [jednak do rarytasòw, nawet pomimo ceny xD bym tego winka nie zaliczył wink.gif , według mnie oczywiście]
miches82
Co wy mowicie , najlepsze jest i tak rzadzi i bedzie rzadzilo na lubelszczyznie Jabluszko Sandomierskie , na drugim jest : Drink Nadwislanski smile.gif
snake
QUOTE(Kitek @ Oct 27 2005, 09:05:39)
U nas w Gdańsku ze względu na słabą dostepność komandosa:P Rządzi wino marki "Gold" za 3.95zł... wchodzi jak lekki soczek;)
[right][snapback]40559[/snapback][/right]

Jeśli chodzi o to wino niby winogronowe to piłem, u nas można je dostać w Globi/Champion, ròwnież polecam. biggrin.gif
Kitek
QUOTE(snake @ Oct 27 2005, 16:56:48)
Jeśli chodzi o to wino niby winogronowe to piłem, u nas można je dostać w Globi/Champion, ròwnież polecam.  biggrin.gif
[right][snapback]40612[/snapback][/right]

Dokładnie "niby" winogronowe:P fakt mozna dostac w sieci Carrefour napewno.
miches82
najlepszym trunkiem jest spirytus od ruskich , u nas jest pod dostatkiem za 7 zl 0,5 oplaca sie i kopie biggrin.gif tyle co poszlo wòdy pod pes4 to glowa mala biggrin.gif
snake
QUOTE(miches82 @ Oct 27 2005, 19:54:15)
najlepszym trunkiem jest spirytus od ruskich , u nas jest pod dostatkiem za 7 zl 0,5 oplaca sie i kopie biggrin.gif tyle co poszlo wòdy pod pes4 to glowa mala biggrin.gif
[right][snapback]40644[/snapback][/right]

Spirytu od ruskich bym nie poilecał za bardzo u nas na rynku handlują tym i kiedyś sobie dziadkowie kupili ponieważ ich wnuczka miała komunie świętą i po pol litra umarli.
przykra sprawa.
BTW: to temat o winach.
miches82
no nie powiedzialbym , temat o winach jak sie patrzy , ale abstrachujac od tematu , pije i zyje , wszystko gra
snake
QUOTE(miches82 @ Oct 27 2005, 20:11:51)
no nie powiedzialbym , temat o winach jak sie patrzy , ale abstrachujac od tematu , pije i zyje , wszystko gra
[right][snapback]40648[/snapback][/right]

Nie rozumiem o co Ci biega ?
Ja tylko przedstawiłem pewną historie z mego osiedla.
A skoro pijesz wòdke od ruskich do PESa jak napisałeś to nie wiem czy wszystko gra z Tobą.
miches82
QUOTE(snake @ Oct 27 2005, 22:21:24)
Nie rozumiem o co Ci biega ?
Ja tylko przedstawiłem pewną historie z mego osiedla.
A skoro pijesz wòdke od ruskich do PESa jak napisałeś to nie wiem czy wszystko gra z Tobą.
[right][snapback]40651[/snapback][/right]

a coz w tym zlego , niektorzy wola pic browar pod pesa , my z kumplami wolimy gorzale od ruskich , wsio jakies pytania ? apoza tym czy to hanba pic wode od ruskich ?
snake
QUOTE(miches82 @ Oct 27 2005, 20:36:25)
a coz w tym zlego , niektorzy wola pic browar pod pesa , my z kumplami wolimy gorzale od ruskich , wsio jakies pytania ? apoza tym czy to hanba pic wode od ruskich ?
[right][snapback]40657[/snapback][/right]

Poprostu wòda od ruskich wydaje mi się nie za bardzo zaufanym źròdłem, lepiej od Polakòw smile.gif
Już skończmy polemika na temat wòdki od ruskich tongue.gif
Bo0os
Znacie Biały Kielich zwany białbym kielonem też jest dobry, mowa tu o winiach - wytrawnych smile.gif
brol
Zapomniałem dodać, że w moim mieście jest jeszcze jedno wino co to się je w sklepiku bierze "na miejscu" za 3,5 PLN biggrin.gif Mowa tu o winie WIVO, na ktòrym napis na plakietce jak Pan Bòg przykazał głosi: "Sok winopodobny, aromatyzowany, barwiony,o smaku wiśniowym pòłsłodki' biggrin.gif RULEZ!
Adanio
ja tam nie wiem jak wy mozecie pic te siki weroniki nie lepiej jest sobie kupic pare piwek dry.gif przynajmniej sie je ze smakiem wypije albo zlozyc sie z kumplem za 0.7 i do tego soczek porzeczkowy mniami smile.gif hehehe
kostek
u nas ostatnio rządzi 'złoty jeleń' jedyne 3.40 za sztuke chyba smile.gif na dalszych miejscach wino marki WINO a także Biały Kielich i Czarna Perła. Kiedyś pamiętam było coś takiego jak Kmicic
Aha zapomniałbym bym wink.gif jest jeszcze coś takiego jak hetmańskie smile.gif wino naprawdę ostro kopie ale jego smak nie jest zbyt wykwintny wink.gif

possdro
limak
To chyba nie piliście czegoś takie jak "Czar PRL - u" smile.gif Najtańsz pryta jaką kiedykolwiek widziałem - 2,30. Szkoda że wycofali z produkcji sad.gif
lala6000
NAJLEPSZY i tak jest "Apetit" jedyne 2.9 za litr biggrin.gif
kostek
u nas puścili ostatnio wino o nazwie brzmiącej bardzo swojsko i wiejsko...a mianowicie:
NALEWKA SOŁTYSA. niestety trunek ten do tanich nie nalezy gdyż trzeba za niego wpłacić do kasy aż 4.60 smile.gif
Rivaldinho
Special truskawkowy albo poziomkowy.Tak ogólnie nie pije za często ale to akurat wino najbardziej trafiło w mój gust-mocne z delikatnym posmakiem wybranego owocu. tongue.gif
lukaperry
Och widze ze macie wyborne gusta biggrin.gif
ja z tanich jak pije (rzadko) to warka winna a jak droższe to Fresco ( prawie 10 zł!!)
lookass
Ja generalnie win nie pije ale te fresco ostatnio kumpel zaszalal i kupil i dal do sprobowania smile.gif
Rivaldinho
QUOTE(lukaperry @ Apr 26 2006, 19:38:02) [snapback]64613[/snapback]

Och widze ze macie wyborne gusta biggrin.gif
ja z tanich jak pije (rzadko) to warka winna a jak droższe to Fresco ( prawie 10 zł!!)

Trzeciej nikt nie dopił blink.gif Jest ochydna,chyba że z jakimś nektarem tongue.gif
snok3r
najbardziej lubie winko wlasnej produkcji biggrin.gif najlepszy byl rocznik 2003 ale obecny tez jest niczego sobie...
z kupnych to "lesny dzban" lub "usmiech traktorzysty"

PS. co wy tu wszyscy z tymi komandosami macie?? wino znosne ale zeby sie od razu tak zachwycac... tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Raffels
QUOTE(snok3r @ Apr 29 2006, 17:18:55) [snapback]65095[/snapback]

najbardziej lubie winko wlasnej produkcji biggrin.gif najlepszy byl rocznik 2003 ale obecny tez jest niczego sobie...
z kupnych to "lesny dzban" lub "usmiech traktorzysty"

PS. co wy tu wszyscy z tymi komandosami macie?? wino znosne ale zeby sie od razu tak zachwycac... tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Zgrzeszyłeś!!

Siano wybacz mu bo nie wie co czyni(mówi). tongue.gif
Morte
Swoją drogą to jeszcze komandosa nie piłem, a z chęcią bym spróbował. Niestety w Krakowie nigdzie go trafić nie mogę sad.gif
snake
Poszukaj w żabce, osobiście wole nalewki z lidla biggrin.gif
tomek828
no nalewki z lidla sa bardzo dobre "Nalewka Dziadziunia" tongue.gif

ps: Tajemnica Mnicha jest super smile.gif
lukasso
potwierdzam
tajemnie mnicha boskie winko z kartonika
byc moze jutro umieszcze fotki z dzisiejszej majowki
pozdro biggrin.gif
Bart_io
hmmm co do nalewek i win, to nie przepadam wole bardzo tanie browary, albo skladke na najtansza wodke, a co do komandosa to calkiem pozytywny trunek nie zajezdzajacy nalewka i ten korek hmmmm poezja a nawet posmaku zlego nie ma bo takkie slodkie sie wydaje niczym kompot, ale nie sadze zeby mozna bylo wypic jego duzo bo by zemdlilo...swego czasu sie loilo nalawki ale sie postarzalo, zezgredzialo, wyburzuazilo i tak nie wchodzi w gardlo sad.gif
MksPogon
co Ty Bart tu powiadasz jeszcze niejedna nalewke obalimy ;] no i obalili i to z inicjatywy go?cia powy?ej.

A z ciekawostek w takim ma?ym miasteczku (Drawno) na koncercie by?o mi dane pi? gazowane nalewki biggrin.gif o smaku coli i orenzady, dosz?y mnie te? s?uchy o smaku kiwi. Nazwa nalewki to TWIST :] polacam cho?by dla zaspokojenia ciekawo?ci
Komandos najlepszy bez dwóch zda? przypomina troch? szampana z biedronki MICHELINE tylko jest bez gazy wi?c mo?na wi?cej wypi?.

Pozdro
lukasso
Komandos biały ->czyt. brzoskwinka
chodziaz czerwony tez nie jest zły wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.