Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 6 zoom
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Tools
seba
pes 6 zoom 0.3 by reddwarf
http://minus.com/lUopOENXLZGWa

Jest to rewolucyjne narzędzie do zmiany zoomu kamery w pes 6.
Diametralnie zmienia rozgrywke, pod względem optyki zbliżając ją do najnowszych tytułów serii i zachowując przy tym znakomity gameplay pes 6.
Autor pracuje nad rozwojem narzędzia i eliminacją bugów. Poinformował także, na stronie evoweb, o dalszych planach modyfikacji pes 6, pisał m.in o ingerencji w modele zawodników...

Instalacja i opis programu.
1.Pobrany plik możemy umieścić w dowolnym miejscu na dysko, ale dla wygody użytkownia wrzucamy go do głównego folderu z grą.
2.Odpalamy aplikację pes6zoom. Pojawia się wyzej zamieszczone okienko.
3.Klikamy na Open pes6.exe i wskazujemy programowi ścieżkę do naszego pliku wykonywalnego PES6.exe. Okienko z wartościmi liczbowymi zoomu powinno się wtedy uaktywnić.
4. Domyśłna kamera to wartość 1430
5. Zmniejszamy tą liczbę, np do 1000, zaznaczamy opcję Fix stadium clipping i klikamy Apply Zoom to pes6.exe
6. Odpalamy grę i obserwujemy zmiany... rewolucyjne zmiany smile.gif

Fix clipping stadion
Naprawia brakujące trybuny stadionu ze wszystkich stron. Zaleca się właczenie tej opcji dla poprawnego działania programu
Add stadium roof
Umożliwia wgląd na tylne ściany trybuny dachu i okien dachowych. Opcja ta jest w trakcie dopracowania i w tej chwili nie działą poprawnie. Widok trybun przesłania boisko, lub zaczernia ekran.

Obecnie program działa poprawnie na kamerze szerokiej (wide) i transmisyjne1 1 (broadcast 1), ale zmiany zoomu możemy obserwowac także na innych kamerach.
T-Mac
znakomita sprawa
kamerka ustawiona na 1000 - git
Galaktyczny
U mnie nie działa ;/

seba
CYTAT(Galaktyczny @ Sep 13 2011, 22:28) *
U mnie nie działa ;/

Ta aplikacja rozwiąze Twoj problem.

http://www.speedyshare.com/files/30305929/vcredist_x86.rar
Galaktyczny
CYTAT(seba @ Sep 13 2011, 22:42) *

tak wiem dzięki! google mi pomogło
Kamerka również ustawiona na 1000 i gra się rewelacyjnie!
walczu
Programik wyszedł pare dni temu, dziwne ze wczesniej nie bylo tematu, bo aplikacja jest wrecz rewolucyjna. Polecam 1200. smile.gif
JuveR
Ale na czym te rewolucyjne zmiany polegają? unsure.gif
Orange_91
CYTAT(JuveR @ Sep 14 2011, 15:32) *
Ale na czym te rewolucyjne zmiany polegają? unsure.gif

Przecież pisze, że to rewolucja tylko i wyłącznie jeśli chodzi o kamerę, a dokładniej o jej oddalenie. Przecież nie poprawia to jakoś specjalnie rozgrywki...

Temat przypinam, bo narzędzie mimo wszystko ciekawe i od dawna nic podobnego się do PESa6 nie pojawiło.
zibii75
u mnie jakoś nie działa, ktoś może wie czemu?
Galaktyczny
CYTAT(zibii75 @ Sep 18 2011, 14:55) *
u mnie jakoś nie działa, ktoś może wie czemu?

masz to samo co ja chyba odpowiedź masz parę postów wyżej
Roger
Podobnie jak koledzy tutaj, ustawiłem kamerkę na 1000.
gra się świetnie, polecam ten program wink.gif
lukasz44
Też skorzystałem, ustawiłem również na 1000 i gra się o wiele ciekawiej, bo widać dużo dużo więcej smile.gif

Autor i kilku innych gości zapowiadają że to dopiero początek rewolucji w edycji Pesa6 smile.gif
zibii75
CYTAT(Galaktyczny @ Sep 18 2011, 19:16) *
masz to samo co ja chyba odpowiedź masz parę postów wyżej

niestety zassałem to co proponuje kilka postów wyzej kolega i nie pomogło,
ja czytam cały temat nie pisze na pałe postów, najpierw zrobiłem tak jak pisze wyzej potem pisze co i jak ze nie działa
E 9
Również ustawiłem na 1000 i hula znakomicie... pozazdrościć pomysłów, gra od razu nabrała kolejnych rumieńców i przybliżyła się klasą do chociażby FIFY 12.

Tylko pogratulować twórcom... wink.gif
zibii75
CYTAT(zibii75 @ Sep 19 2011, 06:27) *
niestety zassałem to co proponuje kilka postów wyzej kolega i nie pomogło,
ja czytam cały temat nie pisze na pałe postów, najpierw zrobiłem tak jak pisze wyzej potem pisze co i jak ze nie działa

Może ktoś jakieś pomysły aby to smigało?
Orange_91
CYTAT(zibii75 @ Sep 19 2011, 18:49) *
Może ktoś jakieś pomysły aby to smigało?

Nie wiem, ale wydaje mi się, że to ten sam problem. Tylko, że FIX od seby jest pod komputery o architekturze x86 a Ty z tego co widzę masz system 64 bitowy. Nie ma takiego samego fixa pod komputery 64 bitowe?
seba
jest taki fix.
Zibi spróbuj tak , jak pisze Orange, no chyba że masz strukture x86.
Jak patrzę ten screen, to wydaje mi się, że może antywirus albo antyspyware coś namotał. Z drugiej strony to jednak mało prawdopodobne, bo czemu ma tak być tylko u Cie?
zibii75
Jestem niestety lamusem w tych sprawach typu system itp.
Wstawiam 2 screny z danymi o moim lapku może to coś rozwiąże i jakoś mi Panowie pomogą smile.gif

seba
Struktura x86

Nie wiem w czym tkwi problem. Napomagał...

Próbowałeś odpalić zooma przy wyłaczonym antywirusie?
Orange_91
To jest błąd z prawami dostępu. Może spróbuj tak PPM -> uruchom jako administrator.
zibii75
CYTAT(Orange_91 @ Sep 20 2011, 10:22) *
To jest błąd z prawami dostępu. Może spróbuj tak PPM -> uruchom jako administrator.
biggrin.gif działa
i jest zajefajnie, hehe nie kiedy najprostsze rozwiązania są
najskuteczniejsze smile.gif
Na jaki adres wysłać BROWARA Orange? wielkie dzięki

arm
Mam problem z tym programem. W momencie jak włączam mecz to wyrzuca mnie do windowsa.
Boltex
Nie no pogram rewelacja. Patch of goffiego + programik i wygląda jak pes2010 xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.