Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oficjalne podsumowanie VI sezonu ligi !
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 6
lukasz44
http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1306342753

Zapraszam wszystkich do lektury biggrin.gif cool.gif

Liczę na jakieś komentarze tu bądż pod newsem na głównej smile.gif
WKS
Ahh , jak już mówiłem , przez takie opisy aż chce się grać wink.gif . Liga IO wg mnie przechodzi przez najlepszy moment . I naprawde dzięki Tobie Łukaszu jak i ligowcom oraz osobom bardziej zaangazowanym [Just np ] , jestem poprostu dumny ze tutaj gram , że jestem w tym gronie wink.gif. Naprawde brawo ! Swietny opis smile.gif
prince
Świetne podsumowanie wink.gif Treściwe, bez zbędnego wyolbrzymiania negatywów. Dzięki wszystkim za ten sezon wink.gif
Tsu
Trzeba przyznac ze troche sie napracowales bo to nie jest latwe tak wszystko ladnie opisac do tego tez trzeba miec talent takze dobra robota.
wcrew
Podsumowanie bardzo fajne smile.gif znaczy normalne.

Jako prowadzący tą ligę nie ująłeś pewnych aspektów. Jak sam stwierdziłeś, jestem kimś z kim można się dogadać, jednak trzeba mieć pewne zasady a przede wszystkim być obiektywnym. Jednak w tym przypadku tak nie jest...

Po pierwsze, zaproponowałem Ci coś co mogłoby zbliżyć nasze ligi a nie wprowadzać IMO niezdrową konkurencję, jednak propozycję tą odrzuciłeś bez podania przyczyny. Teraz wiem dlaczego.

Po drugie, temat "propozycji na nowy sezon" wprowadza "nowości" które od dawna są w naszej lidze, mało tego, jeden z naszych moderatorów podaje Wam wskazówki dot. relacji video i nie mamy nic przeciwko, róbcie to samo ale w innej formie. Jesteście młodzi, umysły macie otwarte... nie róbcie ksera, wprowadźcie coś nowego a nikt wtedy nie będzie pisał o Was w żartobliwy sposób.

Dla starszych wyjadaczy, przypomina mi się sytuacja między Aqua a mścicielem i maćkiem.

Po trzecie, nie zakazujemy Wam grania w naszej lidze, nie szantażujemy graczy aby za dużo się nie odzywali... więc po co cytowanie słów gracza który u Was nie gra i jeszcze wyrwanych z kontekstu całego wątku? Po co pisanie o równym traktowaniu?

Po czwarte. Masz rację, ISSOnline ma renomę na którą pracowało bardzo długi czas. Sam jestem jedną z osób które odwiedzają serwis codziennie ze względu na sentyment mimo, że nic nowego się nie pojawia. Szanuję tych, którzy stworzyli ten serwis, prowadzili przez tyle lat i jeszcze utrzymują przy życiu. Mam też szacunek dla Ciebie Łukaszu, że chce Ci się praktycznie samodzielnie prowadzić ligę PES6, jednak pamiętaj o tym, że na samej renomie daleko się nie zajedzie, w szczególności że nie jest to respekt wypracowany przez Ciebie. Miej to na uwadze, bo młodość i chora ambicja nie jest dobrą drogą do sukcesu.

Pozdrawiam

PS. Mam nadzieję, że mój post nie zostanie skasowany

EDIT: Łukaszu, gdzie ktoś Cię obraża?
Matis08
Świetny tekst smile.gif
Tak jak mówi Tsu, musiałeś sporo czasu poświęcić na to wszystko.
Szacunek wink.gif
lukasz44
CYTAT(wcrew @ May 25 2011, 23:25) *
Po pierwsze, zaproponowałem Ci coś co mogłoby zbliżyć nasze ligi a nie wprowadzać IMO niezdrową konkurencję, jednak propozycję tą odrzuciłeś bez podania przyczyny. Teraz wiem dlaczego.

Po drugie, temat "propozycji na nowy sezon" wprowadza "nowości" które od dawna są w naszej lidze, mało tego, jeden z naszych moderatorów podaje Wam wskazówki dot. relacji video i nie mamy nic przeciwko, róbcie to samo ale w innej formie. Jesteście młodzi, umysły macie otwarte... nie róbcie ksera, wprowadźcie coś nowego a nikt wtedy nie będzie pisał o Was w żartobliwy sposób.

Dla starszych wyjadaczy, przypomina mi się sytuacja między Aqua a mścicielem i maćkiem.

Po trzecie, nie zakazujemy Wam grania w naszej lidze, nie szantażujemy graczy aby za dużo się nie odzywali... więc po co cytowanie słów gracza który u Was nie gra i jeszcze wyrwanych z kontekstu całego wątku? Po co pisanie o równym traktowaniu?

Po czwarte. Masz rację, ISSOnline ma renomę na którą pracowało bardzo długi czas. Sam jestem jedną z osób które odwiedzają serwis codziennie ze względu na sentyment mimo, że nic nowego się nie pojawia. Szanuję tych, którzy stworzyli ten serwis, prowadzili przez tyle lat i jeszcze utrzymują przy życiu. Mam też szacunek dla Ciebie Łukaszu, że chce Ci się praktycznie samodzielnie prowadzić ligę PES6, jednak pamiętaj o tym, że na samej renomie daleko się nie zajedzie, w szczególności że nie jest to respekt wypracowany przez Ciebie. Miej to na uwadze, bo młodość i chora ambicja nie jest dobrą drogą do sukcesu.

Pozdrawiam

PS. Mam nadzieję, że mój post nie zostanie skasowany

EDIT: Łukaszu, gdzie ktoś Cię obraża?

Witam.
Wiem, i pamiętam o Twojej propozycji i spójrz co odpowiedziałem , "pomyślimy kiedyś" nie powiedziałem nie, ale też się nie zgodziłem bo według mnie to pomysł który może poróżnić wielu graczy... a nie o to chyba i Mi i Tobie chodzi... Trzeba nad tym naprawdę pomyśleć aby to wypaliło smile.gif

Wiem że chodzi Ci o relacje z meczów, ale cóż nie ma co ukrywać jest to pomysł fajny i dlatego u nas też został wprowadzony.
JustMe zaproponował stworzenie meczów tygodnia i nie widzę przeszkód, oglądał mecze nie tylko z Pes6 u was ale też na innych stronkach.
Warto dodać że lowrider nagrywał mecze na ISS już w 2009 roku więc wcale nie nie jest to pierwsz taka próba...

Nikt nie boi się grać u Was w lidze sam osobiście planuje tam wrócić kiedyś i nie będzie z tym problemu... To samo dotyczy osób od Was o ile będą grać zgodnie z panującymi tu zasadami...

Ciesze się że tu zaglądasz, i nie mam nic przeciwko temu, ale według mnie i osoby która pokazały mi tekst z podsumowania u was obraża się NIE MNIE ale całą naszą ligę i tyle.
'Pies' to chyba nie jest szlachetny przydomek czyż nie ?

Nie My zaczęliśmy tą wymianę słowną i Miej to na uwadze, szanuję Cię bo potrafisz dogadać się z każdym, jednak są osoby które czerpią radość z docinek i kłótni, i zauważyłem to już grając na Pesland... I nie tylko ja tak uważam, Wy będziecie normalni wobec nas to i My będziemy normalni wobec Was.

Oczywiście że nie skasuję posta bo nie widzę w nim nic złego... Każdy ma swoją opinię i nigdy nie będziemy nikomu bronic tego wyrażac smile.gif
Osobiście nie rusza mnie to Co piszesz o chorej ambicji, młodości, bądż te uszczypliwe uwagi. Może ma to na celu sprowokowanie mnie, ale wiedz że za przeproszeniem mam to w nosie.

Nie prowadzę tej ligi dla siebie, prowadzę ją po to aby dać radość tym 40 ludziom (w tym sobie) którzy tu grają, a nie zaspokoić swoje ambicje. Ambicje mam o wiele większe i wykraczają one poza wirtualny świat smile.gif

Szanujmy się a napewno będzie dobrze i przekaż to osobom które to wszystko zaczęły smile.gif

Pozdrawiam.

Dzięki panowie za miłe słow, nie powiem ładnie wyszło cool.gif
craxa93
Wielki szacun Łukasz za podsumowanie i w ogóle za wszytko co robisz. Oby to wszytko szło cały czas w tym kierunku w którym idzie.
Niech żyję ISS biggrin.gif
wcrew
CYTAT(lukasz44 @ May 26 2011, 17:08) *
Witam.
Wiem, i pamiętam o Twojej propozycji i spójrz co odpowiedziałem , "pomyślimy kiedyś" nie powiedziałem nie, ale też się nie zgodziłem bo według mnie to pomysł który może poróżnić wielu graczy... a nie o to chyba i Mi i Tobie chodzi... Trzeba nad tym naprawdę pomyśleć aby to wypaliło smile.gif

Owszem, tak odpowiedziałeś, jednak pierwszą Twoją reakcją była raczej negacja. Ja nie widzę konfliktu "interesów" tym bardziej, że w znakomitej większości w naszych ligach grają te same osoby.

CYTAT
Wiem że chodzi Ci o relacje z meczów, ale cóż nie ma co ukrywać jest to pomysł fajny i dlatego u nas też został wprowadzony.
JustMe zaproponował stworzenie meczów tygodnia i nie widzę przeszkód, oglądał mecze nie tylko z Pes6 u was ale też na innych stronkach.
Warto dodać że lowrider nagrywał mecze na ISS już w 2009 roku więc wcale nie nie jest to pierwsz taka próba...

Tak jak napisałem, samo nagrywanie nie jest niczym nowym, każdy to może zrobić ale chodzi o sposób prezentacji, który jest niemalże identyczny z naszymi "Meczami Kolejki". I tu stoję po stronie chłopaków którzy to wymyślili, dlaczego ktoś ma robić kopię ich pracy? Zachowałbyś się tak samo na moim miejscu.

Następna sprawa. Przytaczam tylko cytaty z jednego tematu i nowości w nim zawartych.

CYTAT
Co do propozycji to dolozylbym jeszcze ankiete w polowie i pod koniec sezonu w ktorej gracze glosowaliby np na gracza fair play, na gracza ktory najlepiej sie broni, najlepiej atakuje i na takiego ktory gra najladniejszy dla ok football.

CYTAT
Co do pomysłów to mam taki jeden wymarzony ale watpie czy by sie taka dobra dusza znalazła : Jakieś co 3 tygodniowe Raporty o tym co sie dzieje w lidze. Kto sie wybił , kto zawiódł , jakas 11 piłkarzy z tych 10 kolejek w 3 tygodniach i rozne takie. Ale mysle ze sam Łukasz nie ma czasu ;] .

Czegoś Ci to nie przypomina? I to mnie najbardziej zabolało smile.gif 3 pomysły w jednym wątku, niemalże bliźniacze do naszych. Tu też zachowałbyś się tak jak ja.

CYTAT
Nikt nie boi się grać u Was w lidze sam osobiście planuje tam wrócić kiedyś i nie będzie z tym problemu... To samo dotyczy osób od Was o ile będą grać zgodnie z panującymi tu zasadami...

Doskonale wiesz o co chodzi i na pewno nie jest to strach przed naszą ligą smile.gif a raczej animozje miedzy niektórymi graczami

CYTAT
Ciesze się że tu zaglądasz, i nie mam nic przeciwko temu, ale według mnie i osoby która pokazały mi tekst z podsumowania u was obraża się NIE MNIE ale całą naszą ligę i tyle.
'Pies' to chyba nie jest szlachetny przydomek czyż nie ?

Pierwsza wersja posta nie zawierała ostatniej linijki smile.gif Czy wiesz co to satyra?
Ładniejsze angielskie "copycat"?

CYTAT
Nie My zaczęliśmy tą wymianę słowną i Miej to na uwadze, szanuję Cię bo potrafisz dogadać się z każdym, jednak są osoby które czerpią radość z docinek i kłótni, i zauważyłem to już grając na Pesland... I nie tylko ja tak uważam, Wy będziecie normalni wobec nas to i My będziemy normalni wobec Was.

Krytyka nie bierze się z niczego...

CYTAT
Osobiście nie rusza mnie to Co piszesz o chorej ambicji, młodości, bądż te uszczypliwe uwagi. Może ma to na celu sprowokowanie mnie, ale wiedz że za przeproszeniem mam to w nosie.

Tu się z Tobą nie zgodzę, nie prowokuję Cię, a próbuje uświadomić że Ty to nie całe ISSOnline, sam napisałeś "dążyć do bycia najlepszą ligą pes6 w Polsce". Jakimi metodami? Powielania? ISS od początku było nowatorskie, serwis oferował praktycznie wszystko co było potrzebne do grania w pesa: dodatki, pacze, ligę, scenę działająca do tej pory czy Wasz skrypt który nadal wykorzystujecie. Dlatego mam sentyment do ISS. Jak wiesz bardzo szanuję Twoją pracę nad ligą, paczem itp, osobiście sam bym sie tego nie podjął a do tego nie rozumiem dlaczego mimo tego że niemal każdy zachwala Twoją pracę to, z małymi wyjątkami, nikt nie chcę Ci pomóc.

CYTAT
Nie prowadzę tej ligi dla siebie, prowadzę ją po to aby dać radość tym 40 ludziom (w tym sobie) którzy tu grają, a nie zaspokoić swoje ambicje. Ambicje mam o wiele większe i wykraczają one poza wirtualny świat smile.gif

W to nie wątpię smile.gif i zgadzam się z Tobą w 100%. Jednak, potrzebujesz oklasków w każdym aspekcie swojej pracy.

CYTAT
Szanujmy się a napewno będzie dobrze i przekaż to osobom które to wszystko zaczęły smile.gif

Tej linijki również nie było w pierwotnej wersji.

Na koniec. PES6 ma ponad 5 lat, gra w nią online w PL może ze 100 osób, z czego 70% gra w Waszej czy naszej lidze, po co "wyścig zbrojeń"? Czy warto?...
lukasz44
CYTAT(wcrew @ May 26 2011, 23:42) *
Owszem, tak odpowiedziałeś, jednak pierwszą Twoją reakcją była raczej negacja. Ja nie widzę konfliktu "interesów" tym bardziej, że w znakomitej większości w naszych ligach grają te same osoby.

Rozmawiałem z kilkoma ludżmi o tej propozycji i oni również powiedzieli że może to wywołać w obecnym momencie więcej problemów niż korzyści i uszanuj to...
Czy muszę się na to zgadzać ? Mamy wystarczającą liczbę turniejów i lig i nie potrzebujemy kolejnych rozgrywek, a zwłaszcza takich które mogą tylko napsuć...
Przestań już to drążyć, pogadamy o tym jeszcze kiedyś więc odpuść.

Tak jak napisałem, samo nagrywanie nie jest niczym nowym, każdy to może zrobić ale chodzi o sposób prezentacji, który jest niemalże identyczny z naszymi "Meczami Kolejki". I tu stoję po stronie chłopaków którzy to wymyślili, dlaczego ktoś ma robić kopię ich pracy? Zachowałbyś się tak samo na moim miejscu.

Nie wiem czy można inaczej przedstawić te mecze niż podać kto z kim gra, następnie składy i sama rozgrywka... Może i wygląda podobnie, ale czy naprawdę aż tak bardzo to was boli ?

Czegoś Ci to nie przypomina? I to mnie najbardziej zabolało smile.gif 3 pomysły w jednym wątku, niemalże bliźniacze do naszych. Tu też zachowałbyś się tak jak ja.

Robienie podsumowań, bądż jakiś rankingów chyba musi być w każdej porządnej lidze... To jest chyba normalne i nie wiem czemu tak piszesz...
Żaden z tych pomysłow nie został wprowadzony a już lamenty...

Doskonale wiesz o co chodzi i na pewno nie jest to strach przed naszą ligą smile.gif a raczej animozje miedzy niektórymi graczami

Wiem wiem i to bardzo dobrze. I wiedzą to też inni gracze którym się to nie podoba...

Pierwsza wersja posta nie zawierała ostatniej linijki smile.gif Czy wiesz co to satyra?
Ładniejsze angielskie "copycat"?

Doskonale rozumiesz i wiesz jak każdy to odebrał, ale widać chcesz z tego wybrnąć w inny sposób.

Krytyka nie bierze się z niczego...

Mnie ta 'krytyka' po prostu śmieszy, nic więcej.
JustMe wymyślił mecze kolejki, podjął się nagrywania a ja uznałem że może to tylko być z korzyścią dla naszej ligi smile.gif Jeżeli masz z tym taki problem pisz do niego, bo ja nie mam czasu na dyskusje o czymś czym nie zajmuję się osobiście wink.gif

Tu się z Tobą nie zgodzę, nie prowokuję Cię, a próbuje uświadomić że Ty to nie całe ISSOnline, sam napisałeś "dążyć do bycia najlepszą ligą pes6 w Polsce". Jakimi metodami? Powielania? ISS od początku było nowatorskie, serwis oferował praktycznie wszystko co było potrzebne do grania w pesa: dodatki, pacze, ligę, scenę działająca do tej pory czy Wasz skrypt który nadal wykorzystujecie. Dlatego mam sentyment do ISS. Jak wiesz bardzo szanuję Twoją pracę nad ligą, paczem itp, osobiście sam bym sie tego nie podjął a do tego nie rozumiem dlaczego mimo tego że niemal każdy zachwala Twoją pracę to, z małymi wyjątkami, nikt nie chcę Ci pomóc.

Kurcze Chłopie o czym Ty mówisz ?
Czy ja mówie że ja jestem Całe ISSOnline, po prostu muszę reagować gdy widzę że ktoś nas obraża.
A tak odebrałem to i ja i większośc która to przeczytała...

Sam zrobiłbyś dokładnie to samo, gdy wyciekła sprawa Roora i Jego meczu w lidze mistrzów na ISS online, wstawiłeś się za nim mimo że nie miał racji ...

Wiem od czego tu jestem i staram się to robić jak najlepiej, i cieszę się że dobrze to wychodzi smile.gif

Metodami powielania ? Temat zszedł z nagrywania do całkiem innych i tego nie rozumiem...

ISS było nowatorskie i nadal jest.
Nadal jest największym centrum informacji o Pes w Polsce, i mającą jedną z najlepszych lig, nie przeszkadza nam nic w Pesland, ale Ty próbujesz wmówić wszystkim co innego...

Uwierz że ludzi którzy z chęcią mi pomagają w prowadzeniu ligi i tworzeniu patcha o jest ich o wiele więcej niż myślisz.

W to nie wątpię smile.gif i zgadzam się z Tobą w 100%. Jednak, potrzebujesz oklasków w każdym aspekcie swojej pracy.

Kolejny raz prowokacja ? Jeżeli oklaski są zasłużone to nie mam nic przeciwko temu wink.gif

Na koniec. PES6 ma ponad 5 lat, gra w nią online w PL może ze 100 osób, z czego 70% gra w Waszej czy naszej lidze, po co "wyścig zbrojeń"? Czy warto?...

No ja tego nie rozumiem, i nie Ja czy ktoś z ISS zaczął tą dyskusję, zaczęły ją osoby od was które grały u nas pare sezonów temu i pokazały cały swój charakter i to jak odbierane jest ISS wśród głównych osób z zarządu Pesland + ten ostatni liryczny wierszyk od którego wszystko się zaczęło wink.gif

Jeżeli naprawdę chcesz podyskutować o czymś konkretynm pisz na Gadu, jeżeli nie masz jest podane w profilu. Wieczorami praktycznie zawsze można mnie spotkać smile.gif

Pozdrawiam. Temat zamykam bo nie widzę sensu aby ciągle się tu droczyć. Zapraszam na GG o ile będzie jeszcze coś ciekawego do dodania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.