Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Awans & Spadek, Rozwiazania, Propozycje, ANKIETA
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Liga WE2002 online > Liga ISSONLINE
Czarny
Siemka wszystkim ;D Chcialbym sie dowiedziec, pogadac o sprawach awansu i spadku w ligach... Ze wzgledu na duzo rezygnacji w wyzszych ligach(np w 2lidze zrezygnowalo 6 osob) mysle ze mozna by bylo powiekszyc ilosc zawodnikow awansujacych z nizszych lig. Zeby w tych wyzszych ligach byli sami zawodnicy ktorzy wywiazuja sie z zasad regulaminu i graja na czas wszystkie mecze. Co o tym myslicie? :?:
Mam tez pare swoich sugestii 8)

Myslalem o sensie 4 ligi... Uwazam ze powinnismy zrobic 2grupy 4ligi z tych zawodnikow ktorzy naprawde chca grac, bo wiekszosc osob na tym szczeblu olewa sobie wszystko(pelno walkowerow) Stworzyc taki kolektyw 3liga,gr.A i 4liga,gr.A- miedzy nimi odbywaja sie spadki i awanse. Analogicznie 3liga,gr.B i 4liga,gr.B ma takie same zwiazki.
Nie ma powiazan miedzy grupami A i B.
Myslalem tez o grupach spadkowych i awansu po polmetku rozgrywek ale to chyba nie przejdzie...

Co sadzicie o tym zeby wprowadzic taki punkt w regulaminie ze 3 (liczba do ustalenia) ostatnich zawodnikow 4ligi kazdej grupy wypadaloby calkowicie z rozgrywek a na ich miejsce w przerwie miedzy sezonami byliby werbowani nowi zawodnicy ktorzy jeszcze nie grali. Jak by bylo za duzo chetnych to by sie np. robilo eliminacje itd.
Moim zdaniem takie rozwiazanie wprowadziloby do gry wiecej smaczku oraz mobilizowaloby do gry slabszych zawodnikow ktorzy w wyniku niepowodzen przestaja grac, walczyc o miejsce w tabeli bo nie maja juz o co. Nie zalezy im czy zajma ostatnie(16) czy 10 miejsce bo ani nie awansuja ani nie spadna takze olewaja sobie mecze... Mysle ze to napewno zmniejszyloby ilosc walkowerow, bo ci z dolnej polki tabeli tez mieliby o co walczyc... 8) A tak mecz miejsca 13 z 14 konczy sie walkowerem dla goscia bo oni i tak nie maja o co grac... Na forum jest coraz wiecej uzytkownikow i coraz wiecej chetnych do gry w lidze, taka rotacja zawodnikow napewno by sie przydala...
Co o tym myslicie? :?: 8)

Co z pucharami miedzyligowymi i wewnatrzligowymi? :?:

Prosze o skomentowanie moich propozycji 8)
Moze ktos wpadl na lepsze rozwiazania? :?:
Prosze je umieszczac w tym temacie. 8) 8) 8)
Prosze rowniez o komentarz i odpowiedz Arosa ktory zarzadza tym wszystkim smile.gif
Musimy cos zmienic w naszych rozgrywkach! :!: Zeby wkoncu wszystko bylo wporzadku i gra dawala wiecej satysfakcji, smaczku i emocji! :!:

Pozdro dla wszystkich :!: :!: :!: ELO 8)
T-Mac
zawsze tak bedzie ze czy przyjdzie ten czy tamten
bedzie olewac gre
Bushmen
nie mamy tez pewnosci czy trzy nowe osoby beda grac ? czy zagraja 3 mecze. Wszystkie przegraja. Obraza sie i pojda w PESika grac smile.gif
Czarny
zawsze tak bedzie ze czy przyjdzie ten czy tamten  
bedzie olewac gre

Ej to wymyslcie jakis inny plan ktory zadziala bo liga sie sypie
T-mac moim zdaniem to by wypalilo, lepiej sprobowac niz zostawic jak jest, bo jest coraz wieksza hujnia... Elo
Przemo
ja bymbyl za tym zeby w 4. lidze (biorac pod uwage wywalanie z wyzszych) zrobic play-offy zeby 3,4,5 ewentualnie6. zawodnicy grali baraze zmieszane miedzy grupami no i moze to tego dorzucic 3 ligowcow,gdzie ebda miec wyrownane zespoly i awansowali naprawde najlepsi z nich bo sa 4. ligowcy( jak ja:) ) ktorzy graja caly czas sumiennie i olewacze w wyzszych ligach , totez Ci sumiennni powinni miec okazje do pokazania kunsztu swego
dzieki;]
Przemo
przez forum dalo dwa razy wypowiedz moja wiec ta usuncie;]
Czarny
ja bymbyl za tym zeby w 4. lidze (biorac pod uwage wywalanie z wyzszych) zrobic play-offy zeby 3,4,5 ewentualnie6. zawodnicy grali baraze zmieszane miedzy grupami no i moze to tego dorzucic 3 ligowcow,gdzie ebda miec wyrownane zespoly i awansowali naprawde najlepsi z nich bo sa 4. ligowcy( jak ja:) ) ktorzy graja caly czas sumiennie i olewacze w wyzszych ligach , totez Ci sumiennni powinni miec okazje do pokazania kunsztu swego
dzieki;]

chodzi ci o stworzenie takiej grupki czolowych druzyn 4-ligowych?? i kazdy z kazdym by zagral i najlepsi wchodza?? to tez by bylo dobre... smile.gif
a co myslisz o tych spadkach z 4 ligi?? i braniu osob z zewnatrz??
halladin
jestem na nie z eliminacja najgorszych z 4 ligi,,,,,to, że ktoś chce grać <i gra> jest bezwzglednie najważniejsze- dlatego relegowanie takich osòb z ligi byłoby w/g mnie czymś bardzo nie w porzadku.
Przemo
przede wszystkim musza dostac szanse ci co im braklo do awansu dlatego ze grali jakimis cieniarzami i mieli handicapa duzego,po drugie sadze ze ci co graja musza miec spokojny byt,moze powinny byc rezerwy ktore graja turnieje i jak jakis mosiek da ciala np z 1. ligi wchodzi za niego 1. drugoligowiec itp albo tworzyc wlasnie z czolowych danej ligi turniej i ten kto wygra wchodzi za miejsce tamtego i dochodza z rezerwy.
restrykcje co do niezgloszonych zaleglosci powinny byc wieksze i wypelniane.A co do przyjmowania nowych to oprocz ww metody organizowac otwarte miniturnieje dla nowcyh i zwyciezcow honorowac wejsciowka..
Czarny
jestem na nie z eliminacja najgorszych z 4 ligi,,,,,to, że ktoś chce grać jest bezwzglednie najważniejsze- dlatego relegowanie takich osòb z ligi  byłoby w/g mnie czymś bardzo nie w porzadku.

Jest bardzo ale to bardzo malo osob ktore zajmoja ostatnie miejsca w 4 lidze i graja sumiennie mecze... poprostu sie zniechecaja. A mysle ze na ich miejsce mogliby wejsc lepsi co by urozmaicilo i wyrownalo rozgrywke 8) a o to przeciez chodzi :!: Trzeba dawac szanse ludziom z zewnatrz :!: Ja wlasnie taka dostalem i wszedlem w polowie sezonu a teraz walcze o 3 lige... sporo namieszalem w swojej grupie ;D
Czarny
przede wszystkim musza dostac szanse ci co im braklo do awansu dlatego ze grali jakimis cieniarzami i mieli handicapa duzego,po drugie sadze ze ci co graja musza miec spokojny byt,moze powinny byc rezerwy ktore graja turnieje i jak jakis mosiek da ciala np z 1. ligi wchodzi za niego 1. drugoligowiec  itp albo tworzyc wlasnie z czolowych danej ligi turniej i ten kto wygra wchodzi za miejsce tamtego i dochodza z rezerwy.
restrykcje co do niezgloszonych zaleglosci powinny byc wieksze i wypelniane.A co do przyjmowania nowych to oprocz ww metody organizowac otwarte miniturnieje dla nowcyh i zwyciezcow honorowac wejsciowka..

Zeby wyrownac doskonale poziom rozgrywek kazdy musialby grac ta sama druzyna :wink: ale to przeciez byloby nudne... Albo ci szczescie dopisze przy losowaniu albo nie :wink:
Ja caly czas utrzymuje ze spadki z 4 ligi bylyby najbardziej na miejscu, ta liga rezerw by tylko namieszala... poprostu przez 7 dni po koncu sezonu bylyby przyjmowany zgloszenia do wejscia do ligi, jezeli by bylo za duzo chetnych robiloby sie tabele,przez nastepny tydzien kazdy z kazdym by rozegral po jednym spotkaniu i najlepsi by weszli. Wszyscy graliby ta sama druzyna na tym szczeblu zeby naprawde wylonic najlepszych do wejscia 8) co o tym myslicie :?: :?: :?:
Przemo
Zeby wyrownac doskonale poziom rozgrywek kazdy musialby grac ta sama druzyna :wink:  ale to przeciez byloby nudne... Albo ci szczescie dopisze przy losowaniu albo nie :wink:

powiedz mi co to jest za argument??? szczescie...,totez mowie ,ze na koniec sezonu zrobic play-offy miedzy czolowka i dac szanse tym ktorzy nei mieli tego szczescia w losowaniu.. Ty chcesz dawac szanse ludziom z zewnatrz a mowisz ze am sie szczescie albo nie..
nie wierze zeby ni ebylo mozliwosci rekrutacji.sezon sie skonczyl i teraz jak chca to wejda i tyle jakies turnieje rektutujace mozna zorganizowac a nei na slepo wpuszczac -moja opinia

ps. no ty majac Argentyne to nie rozumiesz problemu wielu ludzi..
snake
Bezsensu to jest, przecież wiadomo że nie każdy z 4 ligi bedzie chciał grać w nast. sezonie, więc i tak ktoś wskoczy (nowy) do ligi.
Czarny
Myslalem o sensie 4 ligi... Uwazam ze powinnismy zrobic 2grupy 4ligi z tych zawodnikow ktorzy naprawde chca grac, bo wiekszosc osob na tym szczeblu olewa sobie wszystko(pelno walkowerow) Stworzyc taki kolektyw 3liga,gr.A i 4liga,gr.A- miedzy nimi odbywaja sie spadki i awanse. Analogicznie 3liga,gr.B i 4liga,gr.B ma takie same zwiazki.  
Nie ma powiazan miedzy grupami A i B.  
Myslalem tez o grupach spadkowych i awansu po polmetku rozgrywek ale to chyba nie przejdzie...

a co o tym myslicie??? :?:
Czarny
Dobra mam pytania do Adminow lig i tych co sie na tym znaja 8)
Co sie stanie z kolesiemi w drugiej lidze (6) ktorzy zrezygnowali z dalszej gry??? zostana calkowicie wywaleni czy zdegradowani do 3 ligi??? Bo jezeli calkowicie wywaleni to wtedy trzeba bedzie promowac wiecej zawodnikow z 3 ligi do 2 (w 3 lidze tez paru zrezygnowalo) a co za tym idzie z 4 do 3 tak??? Jak ta sprawa bedzie rozwiazana???
Kiedy sa rozgrywane baraze??? Kiedy sa jakies puchary miedzyligowe???
Prosze o wyjasnienie i odpowiedz na wszystkie pytania smile.gif :?: 8)
Elo
gringo
Proponuje wròcić do systemu 3 ligowego... smile.gif wcale nie dlatego że w obecnej sytuacji spadłbym z 3 do 4 ligi tongue.gif niee ja poprostu uważam że 3 strzeblowy sytem rozgrywek jest lepszy. Cztery grupy trzeciej ligi, po 18 uczestnikow. Pozdro
Czarny
Proponuje wròcić do systemu 3 ligowego...  :) wcale nie dlatego że w obecnej sytuacji spadłbym z 3 do 4 ligi tongue.gif niee ja poprostu uważam że 3 strzeblowy sytem rozgrywek jest lepszy. Cztery grupy trzeciej ligi, po 18 uczestnikow. Pozdro

a nie lepiej 2gr3ligi i 2gr4ligi??? :wink: tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.