Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tutorial: Jak się zapisać i grać w Lidze Światowej WE2002
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Turnieje i Inne ligi > Inne ligi
mino
Witam.
Zapewnie wielu z was chciałoby pokazać swoje umiejętności w grze Winning Eleven 2002 przed ludźmi z całego świata. Na szczęście dla nas istnieje liga WELeague. Z początku były to rozgrywki zarezerwowane tylko dla Włochòw, jednak z biegiem czasu dołączyli do niej gracze z całego świata. Dlatego też można ją śmiało nazwać Ligą Światową. Przejdźmy zatem do konkretòw.

Jak się zapisać ?
Aby zapisać się do ligi musisz wejść na strone http://www.weleague.tk i wejść w opcję [b]Register
:

Twoim oczom ukaże się okno, w ktòrym będziesz musiał wpisać niezbędne dane do rejestracji.

Po poprawnym wypełnieniu wciskamy Submit my registration i czekamy na wiadomość email w naszej skrzynce. Kolejnym krokiem jest naciśniecie na drugi link w wiadomości email, ktòra otrzymałeś ze strony i wpisanie loginu i hasła na stronie. Teraz jesteś zalogowanym i pełnoprawnym uczestnikiem ligi !
Wypadałoby teraz zmienić język strony na angielski. W lewym gòrnym rogu wybieramy Opzioni==>Skin e Linguaggi==>Inglese i zatwierdzamy przyciskiem Invia la modifiche.

1) Najważniejsze zagadnienia dotyczące ligi:

Adres strony ligowej to : http://www.weleague.tk

Liga rozgrywana jest na patchu "Weleague Official patch season 03/04 version 1.00" (cała konfiguracja gry i garść przydatnych rad zawarta jest tutaj

2)Zasady Ligi:

Zasady ogòlne:
Pierwszą zasadą ligi jest to, żebyś grał fair i szanował swojego przeciwnika. Dzięki odpowiedniemu zachowaniu będziesz budził szacunek wśròd reszty ligowczòw. Jeśli twoje zachowanie bedzie nietolerancyjne i bez zasad fair play, dostaniesz bana.
Jeżeli masz problem z innym zawodnikiem, to opisz sytuację na forum, a jeden z administratoròw ligi na pewno go rozwiąże. Pamiętaj jednak, aby ton twojej wypowiedzi był neutralny.

Drugą zasadą ligi jest to, że każdy z zawodnikòw gra tutaj dla własnej przyjemności. Gramy dla zabawy i nie powinniśmy tego traktować zbyt poważnie. Oczywiście liga posiada ranking, lecz pamiętaj o prywatnym życiu. Gra to nie wszystko.
Nie staraj sie oszukiwać podając wyniki. Zostanie to szybko wychwycone i możesz otrzymać bana.

Aspekty techniczne

Pseudonim.
Będąc na serwerach kailery powinieneś używać takiego samego nicka, na jaki się zarejestrowałeś oraz dodać znacznik (weleague) np. Janek(weleague). Nie pròbuj zarejestrować sie na więcej niż jednym nicku. Zostanie to szybko wychwycone i zostaniesz zbanowany, czyli pozbawiony szans na dalsze rozgrywki w tej lidze.

Dryżyny.
Dozwolona jest gra każda drużyną obecną w grze.

Identyfikacja.
Przed rozegraniem meczu z dowolnym graczem ligi, obydwaj powinniście wykonać polecenie Enable na stronie. Zapobiega to niepotrzebnym zgrzytom i pomyłkom. Enable to nic innego jak odblokowanie innego gracza i danie mu mozliwości pòźniejszego wpisania wyniku rozegranego pomiedzy wami meczu (działa to oczywiście w obie strony). Aby wykonać Enable naciskamy ten oto button na stronie:

Zostajemy przeniesieni do ekranu wyboru pseudonimu przeciwnika:

Z rozwijanej listy wybieramy odpowiedni nick i naciskamy button
Enable
. Po odświeżeniu strony obok napisu Enabled players: powinien znaleźć się przed chwilą wybrany przez ciebie nick. Jeżeli tak nie jest, nie przejmuj się, musisz chwilke poczekac aż przeciwnik odblokuj Ciebie. Odczekaj chwile i odśwież stronę. Jeżeli pojawi sie nick, to możesz juz rozpocząć mecz.

Mecze.
Każdy zarejestrowany gracz może wyzwać na pojedynek innego ligowicza. Po skończeniu gry jeden z zawodnikòw (najczęsciej ten, ktòry wygrał) wpisuje wynik na stronie. Aby wpisać wynik naciskasz ten button:

Pokaże nam sie coś takiego:

W polu Select Player 2 wybieramy pseudonim osoby, z ktòra rozegraliśmy mecz (na liście będą tylko osoby odblokowane opcją Enable, o czym napisałem poniżej w "Identyfikacja"). W polach Select Team 1 oraz Select Team 2 wybieramy odpowiednio swoja dryżynę i dryżynę przeciwnika. Po wypełnieniu tych pòl naciskamy Report. Wynik powinien zostać dodany na strone. Jeżeli tak sie nie stało, a na gorze pojawił się czerwony napis, to musisz spròbować wprowadzić wynik jeszcze raz za jakieś 5 minut.

Zasady wysyłania wynikòw.
Dziennie można wysłać maksymalnie 3 wyniki meczòwz jednym uczestnikime ligi, miesięcznie - 30. Jeżeli limit zostanie przekroczony, wysłanie wyniku będzie nimożliwe. Niezależnie od tego, ile meczy zagrasz z przeciwnikiem, wyniki powinny zostać wysłane w czasie mniejszym niż 60 minut. Jest to czas wystarczający na zagranie 3 meczy i wpisanie ich na stronie. Pamiętaj abyś zrobił to jak najszybciej, bo szkoda stracić 3 rozegrane mecze i cenne punkty. Jeżeli się zdarzy, że nie limit czasu został przekroczony, to spròbuj wysłać prywatną wiadomość do przeciwnika z prośba o odblokowanie na stronie. Jeżeli to nic nie da, załòż temat na forum, opisując sytuację.

Ustawienia gry.
Karta pamięci używana do gry online ustawia wszystko zgodnie z regulaminem ligi ( czas meczu, prędkość, kamera...). Pamiętaj, że nie wolno ich zmieniać.

Zasady meczu.
W razie remisu zawodnice musza rozegrać dogrywkę z uwzględnieniem złotego gola (kto pierwszy strzeli ten wygrywa). Jeżeli dogrywka dobiegnie do końca bez strzelenia gola, to mecz zostaje zakończony remisem. Nie rozgrywamy rzutòw karnych.
Przed każdym meczem masz możliwość zmiany ustawień drużyny w menu formacji. Także podczas meczu możesz dokonać dowolnej zmiany taktyki, piłkarza itd. Musisz mieć na na uwadze to, że do menu powinieneś wchodzić tylko wtedy gdy piłka nie jest w grze (np. out, piątka).

Wyjście z gry (ucieczka).
Pod żadnym pozorem nie powinieneś wychodzić z gry przed zakończeniem meczu. Oczywiście może się zdarzyć jakaś awaria. Jeżeli wyjdziesz z meczu (lub drugi gracz), to czym prędziej powinieneś wròcić na ten sam serwer i spròbować skontaktować sie z przeciwnikiem w celu dokończenia meczu. Zawsze zostaje dograne tyle minut meczu ile zostało w poprzedniej grze.
Jeżeli przeciwnik ucieknie z gry i nie zjawi się juz na serwerze, to wyślij mu prywatna wiadomość z zapytaniem kiedy chce dokończyć mecz. Jeżeli to nie poskutkuje załòż nowy temat na forum. Opisz całą sytuację, a admninistratorzy pomogą ją rozwiązać. Nigdy nie wysyłaj wyniku na strone, kiedy mecz nie zostanie dokończony. Możesz zostać wtedy ukarany odebraniem punktòw.

Wysyłanie nieprawdziwych wynikòw.
Jeżeli ktoś wyśle nieprawdziwy wynik na strone i zostanie to zgłoszone na forum, to winowajca dostanie 50 punktòw kary. Kolejne wysyłanie takich wynikòw doprowadzi do bana.
Jeżeli pomylisz się podczas wysyłania wyniku (np. w ilości bramek) to powinieneś nacisnąć czerwony krzyżyk, ktòry pokaże sie na prawo od wyniku na stronie. Musisz zrobić to szybko, bo po odświeżeniu strony krzyżyk zniknie. Jeżeli Ci się nie uda, zgłoś problem na forum.

Miesięczne zestawienie.
Od pierwszego dnia każdego miesiąca wszyscy zawodnicy ponownie dostaja 1600 punktòw, aby nowi zawodnicy w lidze mieli ròwne szanse. Oznacza to, że sezon w lidze trwa okrągły miesiąc.

Kary za przewinienia.
-Wpisanie wyniku nie rozegranego meczu -100 punktòw.
-Wyjście z meczu przed zakończeniem meczu -50 punktòw +3 gole dla przeciwnika dodawane do wyniku niedokończonego meczu.
-Oszukanie podczas wpisania wyniku ( wpisanie sobie większej ilości goli) -50 punktòw wykasowanie wysłanego wyniku i odjęcie przyznanych punktòw oraz ponowne umieszczenie prawdziwego wyniku w tabeli

Kilka wskazòwek na koniec:
a) Jeżeli po wpisaniu wyniku na stronie zobaczysz czerwony napis Deve passare almeno 1 minuto tra un report e l'altro
to znaczy, że wynik nie został dodany na stronę i powinieneś odczekać minutę i powtòrzyć operację. Jeżeli napis pokaże się znowu, to odczekaj 5 minut, a wtedy już na pewno pòjdzie.
cool.gif nie pròbuj grać używając dwòch ròżnych nick'òw. Zostanie to szybko wykryte, dostaniesz bana na Twòj adres ip, więc będziesz już mògł tylko pomarzyć o powrocie do ligi.
c) po wejściu do czyjejś gry na kailerze dobrze jest się przywitać z ewentualnym pzreciwnikime. Skromne "Hi" wystarczy. Ludzie najczęsciej się nie rozpisują, pisza komendę enable, a po odblokowaniu przez obie strony osoba tworząca grę zadaje pytanie "go?", odpowiadasz "go" i grasz. Bardzo proste.

Życze powodzenia nowym graczom w lidze. Pozdrowienia: mino
JTK
Liga siwatowa to troche za duzo powiedziane smile.gif
T-Mac
liga oszustow bardziej pasuje do tej ligi gdzie wloch wlochowi lize dupe :evil:
StraY
nacjonalizm gòrą? :?
dobrze, że nie wiedzą, że 3/4 Polakòw grających w WE to Murzyni bo wtedy byśmy mieli przejebane :wink: laugh.gif
mino
Cytat
Liga siwatowa to troche za duzo powiedziane smile.gif

Dlaczego ?
JTK
A gdzie japonscy ,koreanscy itp gracze ?? sad.gif
mino
A bez skosnookich to juz nie miedzynarodowa ?
T-Mac
jak narazie to mozna powiedziec ze to jest liga europejska
mino
Są przedstawiciele z USA, Chin, Maksyku i Nigerii. To już jest coś.
JTK
Po pierwsze nie ma pewnoscie ze oni to oni a po drugi to na bank mieszkaja w Europie tongue.gif A kolega Mino dlaczego zmiena slowa z swiatowa na miedzynarodowa ?? tongue.gif
T-Mac
ten koles co niby ze jest z nigeri to wczesniej mial ikonke italy smile.gif
mino
Zreszta mi to kolo dupy lata, moge zmienic na temat: Tutorial: jak sie zapisac i grac w lidze podworkowej we2002. Na pewno kurka zwroci to uwage potencjalnych nowych graczy, ktorzy by mogli zwiekszyc sile polakow w weleague : P
albus_lupus
LIga oszustòw to bardzo dobre określenie (brawo T-Mac). Śmieszą mnie czasem odpowiedzi w szczegòlności włochòw

Włoch :" I don`t play with Polish players?? :shock:
AL: Why??
Włoch: Becouse alvays is BAd conection" :evil:

No i koleś Cie wtedy wypieprza z Gry: :x Szkoda tylko żę jak znikną mi napis PL obok nicka to można już z każdym zagrać. Smutne jest to że niestety polakòw w Weleague traktują jak ...... ( nie najlepiej). Wprawdzie mamy swoich przedstawicieli ktòrzy pokazują że polak też potrafii (BaRtOoSh, kjacek i inni). Chłopaki :!: :!: :!: Do roboty, więcej treningòw i gier i trzeba pokazać że trzecia liga ISSONLINE też potrafi grać i mam nadzieje że w tym sezonie zaskoczy swoją systematycznością tongue.gif
mino
A by mnie kurka ktos za tutoriala pochwalil a nie mi tu pitolicie o tej lidze. Se temata do tego zalozcie : P
kemot
Mino zajebisty tutorial(raczej zajebiste, tylko czemu nowi ich nie czytaja :evil: )
YURY
Cytat
Dziennie można wysłać maksymalnie 3 wyniki meczòwz jednym uczestnikime ligi, miesięcznie - 30.

Czyli dziennie mozna grać do bòlu : 3 x ilosc chetnych do gry (oby tylko byli ) a w miesiącu 30 x ho ho ho ciekawie kto rozegral najwiecej meczy w jednym miesiacu ?
A narodowość mozna otrzymać od początku , czy najpierw jestes "początkujący" a potem dostajesz flage ?
Bakel
hmm cos koo 500 spotkan w miesiacu - to chyba najwieksza ilosc jaka zdarzylo mi sie zobaczyc hehe ale trzeba byc lekko nie ten teges zeby grac 20 meczow na dzien

@YURY : Flage wybierasz jak wpisujesz swoj pierwszy wynik
StraY
ale Yury meczòw możesz zagrać więcej niż "3 x ilosc chetnych do gry " dzienniebo możesz zagrać 30x ilość chętnych codziennnie wink.gif tylko potem nie będziesz miał już kim grać tongue.gif
snake
tylko może ktoś by nam(początkującym) powiedział skąd zassać ten rom!
StraY
wszystko znajdziesz na forum www.weleague.tk
mino
i tu :
http://issonline.pl/board/viewtopic.php?t=5
snake
ok dzięki bardzo tongue.gif
pawel_szulc
kto zna system punktowania w tej lidze?? Znam wiem ogolnie o co chodzi tylko jak jest z druzynami. Jakie sa roznice pomiedzy druzyna w 1 a 6 grupie?? Wiem ze sa rozne punktacje ale chce wiedziec o ile sie to rozni.
snake
Tego sięnie da chyba jasno wytłumaczyć.
Musiałbyś zagrać z kimś na początku sezonu, gdy macie po 1600 punktòw, wtedy by było widać co i jak. Wszystko jest też zależne od tego z kim grasz.
pawel_szulc
Cytat
Tego sięnie da chyba jasno wytłumaczyć.
Musiałbyś zagrać z kimś na początku sezonu, gdy macie po 1600 punktòw, wtedy by było widać co i jak. Wszystko jest też zależne od tego z kim grasz.

Np. nie liczy sie pozycja tylko ilosc punktow. Ja bylem w begginers a on w Serie A. Gralismy polska. byl remis. I mimo ze byl wyzej w tabeli to stracilem punkty a on dostal. Mialem od niego wiece i to wlasnie zawazylo.
StraY
przy obliczaniu liczby punktòw patrzy się na 3 rzeczy:
ilość punktòw
drużyne
liga(beginners -inne przeliczanie troche niż w pozostałych ligach)

Rn = Ro + K
Rivaldinho
W lidze włoskiej grają same psychole na joyach,ze swoją klawiaturką nic sie nie da zdziałać sad.gif
StraY
lol ;] bo we to gra pod pady ;p
pawel_szulc
ja gram na klawiaturze i jakims cudem zdarzylo mi sie kilka razy ograc czolowke tongue.gif A zreszta w czym pad jest lepszy od klawiatury ?
Rivaldinho
szybciej możesz decyzje podjąć,to tak jakbyś na klawie miał speed 16 a na joypadzie 18 dry.gif
korzen
To nie jest zadna zasada. Jednym sie lepiej gra na klawie innym na padzie, ja gram na klawie, i nie uwazam zebym mial wolniejsza reakcje niz ktos kto gra na padzie
Rivaldinho
Na klawie grasz bardziej "kątowo" a na padzie nie musisz juz tak śmiesznie grać jak na klawie". Jak nie grałeś na padzie to chociaż sproboj.
Bany
[/b]liga światowa.. nazwa robi wrażenie ale tylko nazwa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Rivaldinho
QUOTE(Bany @ Jul 18 2006, 10:20:32) [snapback]78758[/snapback]

[/b]liga światowa.. nazwa robi wrażenie ale tylko nazwa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Wypowiadasz się na jej temat a nigdy nie miałeś okazji w niej zagrać blink.gif
snake
Ale ma racje smile.gif
justyn
A skąd wiesz ,że w niej nie grał?
Mniejsza z tym!
Co raca to racja tongue.gif
Rivaldinho
Zagadka wleague: Którzy polscy gracze kryją się pod tymi nick`ami: u2 fan i mishealreactivation ?
IPB Image
justyn
QUOTE(Rivaldinho @ Jul 18 2006, 14:51:35) [snapback]78817[/snapback]

u2 fan

Według mnie to korzeń (moge się mylić)
Rivaldinho
QUOTE(justyn @ Jul 18 2006, 15:05:26) [snapback]78821[/snapback]

Według mnie to korzeń (moge się mylić)

Good answer, a mishaelreactivation ?
Węgluś
QUOTE(korzen @ Mar 12 2006, 01:43:21) [snapback]56270[/snapback]

To nie jest zadna zasada. Jednym sie lepiej gra na klawie innym na padzie, ja gram na klawie, i nie uwazam zebym mial wolniejsza reakcje niz ktos kto gra na padzie

Uwierz mi, że masz minimalnie wolniejszą reakcję(czasem to decyduje). Ja grałem na klawie od PESa3 do grudnia 2005. Potem kupiłem przejściówke do pada od PSX i grało mi się lepiej. Szybciej wykorzystujesz dużo klawiszy(na klawie wolniej zrobisz ruletke tzn. wolniej naciśniesz dane klawisze) i wogóle wolniej wciskasz. Nie ustawisz sobie na klawce tyle klawiszy pod jedną ręke co masz na padzie bo sie pogubisz.
beninho
zapisales sie , ale nie moge zmienic jezyku unsure.gif Pomozecie?? plis chce zagrac tylko ze te obrazki "w tutoriarze" nic nie widac .
snake
Musisz wejść w opcje swojego konta na forum i tam zmienić, btw weleague ssie smile.gif
beninho
QUOTE(snake @ Jan 3 2007, 16:12:06) [snapback]109620[/snapback]

Musisz wejść w opcje swojego konta na forum i tam zmienić, btw weleague ssie smile.gif

tylko nie wiem gdzie to jest
snake
huh.gif
Jak się zalogujesz to obok Twojego nicku na górze po lewej kliknij w opcje panelu, nie wiem jak to tam się zwie i któraś z ostatnich opcji to zmiana języka.
beninho
QUOTE(snake @ Jan 3 2007, 16:43:24) [snapback]109636[/snapback]

huh.gif
Jak się zalogujesz to obok Twojego nicku na górze po lewej kliknij w opcje panelu, nie wiem jak to tam się zwie i któraś z ostatnich opcji to zmiana języka.

tylko że nie ma sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.