Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Berta
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null > Winning Eleven 2002 > Ranking WE2002 online > Kary / Penalties
Aros
Za domniemane oszustwo w meczu raportowanym wynikiem 16-0. Kara 150 punktów ujemnych.

Komentarz:

Powtórzyła się sytuacja z ubiegłych miesięcy, gdy Berta raportował dwa wyniki po 20-0, komentując je później faktem, że przeciwnikowi nie zależało na wyniku, to wpisali i potwierdzili "z kapelusza".

Wówczas wyniki zostały skasowane, Berta otrzymał ostrzeżenie. Kolejne podobne przewinienie będzie wykluczało Bertę z Rankingu.
Damian
Choc moze ta sprawa mnie nie dotyczy to chcialbym wtracic swoje "trzy grosze".Moze dla nie jednego owy wynik 16-0 wydaje sie niemozliwy to ja sam doskonale wiem, ze jest mozliwy.Znam owa osobe, ktora to niby dala wygac 16-0 Bercie.Jest ona moim dobrym znajomym.Oto moja rozmowa z nim na GG.

IPB Image
whan
Owszem można uwierzyć w taki rezultat ale nie człowiekowi, który raz albo i wiecej... próbował oszukiwać w rankingu, wtedy wpisał kilka takich wyników. Dostał bana i powinien sie cieszyć, że dano mu 2 szansę.
Dlatego Berta nie dziw się tej karze, po prostu sam zasłużyłeś sobie na taką nieufność z naszej strony.

PS
Nie zmienia to faktu, że aby w wygrać 16:0 rywal musi w pewnym momencie przestać, grać lub oddawać piłke.W takim wypadku należy przerwać mecz i poinformować o tym admina.

vego21
Jednak taki wynik padł i kara jest bezpodstawna.
Moim zdaniem w takich przypadkach powinniście kontaktować się z osobą która taką ilością bramek przegrała w celu wyjaśnienia sytuacji.
W regulaminie nie ma wzmianki co zrobić w takim przypadku, więc kara wyssana z palca.
whan
Myślisz, że to coś da? Miesiąc temu Justyn dogadał się z niejakim krzyśkiem i pod koniec wpisał sobie 3 bardzo wysokie wynik, nawet gdybym spytał tego krzyśka czy to prawda to on za pewne powiedziałby, że tak było bo to jego kumpel (tak mi powiedział justyn). Choć przekręt było widać od razu (zagrał wcześniej wiele spotkań, zawsze 6 góra 4 grupa i nagle w ost dzień 1 na 6 i dostał po 7:0... 3 razy) tak samo mógłbym zrobić z meczem Justyna z Szymą (3:0, szyma nigdy wcześniej nie grał dobrymi teamami aż tu nagle 1 mecz pod koniec... Romą na 6 grupę, chwilę wcześniej grał znacznie gorszymi zespołami i szło mu lepiej smile.gif ). Wiadomo, że to jego kolega i dał mu wpisać 3:0. Żenada i szkoda, że miesiąc temu nie zbanowaliśmy Justyna.

PS
Podsumowując na idiotów nic nie poradzisz dla takiego liczy sie tylko jedno: zdobyć pkt do ranku za wszelką cenę.

PS2
Co do Berty to nie znasz Vego22 całej sytuacji z nim związanej..
szyma
tak samo mógłbym zrobić z meczem Justyna z Szymą (3:0, szyma nigdy wcześniej nie grał dobrymi teamami aż tu nagle 1 mecz pod koniec... Romą na 6 grupę, chwilę wcześniej grał znacznie gorszymi zespołami i szło mu lepiej ). Wiadomo, że to jego kolega i dał mu wpisać 3:0. Żenada i szkoda, że miesiąc temu nie zbanowaliśmy Justyna.

Ten mecz to nie był żaden przekręt poprostu wcześniej przegrałem "wygrany" mecz z Justynem wkurzyłem się i wziąłem lepszy zespół byłem przekonany że Roma jest w grupie 3 inaczej wziąłbym sobie chociażby Argentyne a co do samego meczu szybko straciłem 1 zawodnika Justyn srzelil 2 bramki i poprostu odpościłem, dlatego też wynik nie był żadnym oszustwem.
whan
QUOTE(szyma2 @ Sep 2 2006, 16:55:02) [snapback]87550[/snapback]

Ten mecz to nie był żaden przekręt poprostu wcześniej przegrałem "wygrany" mecz z Justynem wkurzyłem się i wziąłem lepszy zespół byłem przekonany że Roma jest w grupie 3 inaczej wziąłbym sobie chociażby Argentyne a co do samego meczu szybko straciłem 1 zawodnika Justyn srzelil 2 bramki i poprostu odpościłem, dlatego też wynik nie był żadnym oszustwem.

ja tak tylko przypuszczam... po wybrykach Justyna z pop miesiąca smile.gif wyniku przecież nie usunąłem.
justyn
QUOTE(whan @ Sep 2 2006, 15:02:18) [snapback]87551[/snapback]

ja tak tylko przypuszczam... po wybrykach Justyna z pop miesiąca smile.gif wyniku przecież nie usunąłem.

Jak już mówiłem Rutkowski z ciebie nie będzie.
wybryk tongue.gif
halladin
no wlasnie: )

zauwazylem ze niektorzy gracze pod sam koniec miesiacanagle zaczynaja grac 'dziwne' spotkania z 'dziwnymi' graczami < np 5-0 z typem ktory grajac druzyna z koszyka 1,2 wlasnie rozgrywa ostatniego dnia rankingu swoje pierwsze 3 mecze >

dlatego moze zrobic cos takiego ze od 28 kazdego miesiaca przez tydzien top 8 rozgrywa systemem pucharowym walke o prymat w ranku, a nowy rank jest uruchamiany wlasnie 28 <no chyba ze luty: ) zeby gracze bedacy poza najlepsza ósemka mogli dalej grac, przegrywac : )

cos sie mi zdaje ze to dobry pomysl bo wymusza na niektorych 'najlepszych' w danym miesiacu bezposrednią konfrontacje z resztą czolowki tak przez nich unikanej : ), powoduje ze ostateczny wynik jest o wiele bardziej miarodajny, no i generalnie moze byc bardziej interesujaco

bardzo prosze o rozwazenie mojego pomyslu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.