Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadiums By: Kostek
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2, 3
kostek
witam smile.gif o dziś w tym temacie będe zamieszczał swoje dzieła (twarze, bandy, ewentualnie stadiony i inne dodatki grficzne do pes5).
na pierwszy ogień idą bandy reklamowe jakie można zobaczyć na stadionie Zagłębia Lubin
IPB Image
gdyby ktoś chciał to tutaj jest BIN
===================================
a tutaj pokobninowałem z siatkami. Zrobiłem nowy wzor ('ukośny')a także m.in siatki jakie można zobaczyc na stadionie villareal smile.gif
IPB Image

a tutaj kilka teksturek z tymi siateczkami...
IPB ImageIPB Image
IPB ImageIPB Image

Jeżeli ktos chce bandy, flagi kibiców lub siatke w barwach swojego ulubionego klubu to moge zrobić.
pozdrawiam smile.gif

==========
IPB Image
Śląsk Wrocław, download.
norek
B.dobry stuff jak na poczatek smile.gif
SOLIDUS
Siemka to ja jako pierwszy tongue.gif prosił bym o siatki Realu Madryt i Bandy Realu........cos wykąbinujesz jestem pewien(a i odrazu napisz mi jak i gdzie to importować).DZIENX z góry PoZdRooo. biggrin.gif
Nelson
Siemasz... Świetnie,że ktos taki jak ty założył taki temat. Bardzo bym prosił o Siatki i Bandy graczów występujących na Highbury...

Z góry dzięki.

Pozdrawiam smile.gif
kostek
IPB Image
IPB Image

real madryt: narazie 2 bandy...nie mam fotek =/ na ktorych widac jakie sa adboardsy na SB dry.gif
IPB Image
IPB Image
Lanek
mógłbyś zrobić bandy i siatki z Camp Nou?
kostek
no moglbym ale pokaz mi jakie tam sa bandy? bo ja nie wrozka smile.gif daj jakies byle jakie fotki byle by bylo widac jakies adboardsy... wtedy zrobie napewno=)
kostek
Bandy z Ligue 1 dla saviolki...
IPB Image
IPB Image

bin
kostek
od wczoraj próbuje zrobić swój pierwszy stadion...oczywiście stadion robiony jest od zera...mówcie co poprawić i czy wogóle się podoba...jak by ktoś nie wiedział ma to być stadion Wisły Kraków. Jest to narazie całkowita wersja ALPHA na której widać początki mojej pracy...
IPB Image

pzdr, no i oceńta... smile.gif

Link do fotek z owym stadionem
olivier
Mi się podoba rób go dalej smile.gif
czlapka
Podoba się,pracuj dalej, może wyjść bardzo fajnie biggrin.gif
BTW w jakim programie to robisz?
.::NorD::.
No Kostek jesteś na dobrej drodze , tak 3-maj :-)
Pozdro
kicza
daj linka do tego programu plis
rolleyes.gif
czlapka
Dobra widzę już zę to Rhinoceros 3D ale myślałem że nim się da tylko do Fify stadiony robić.
Hayalet
No Kostek chwała Ci za to ze ktoś bierze sie za stadiony. Powodzenia w robocie smile.gif
norek
Jest to program rhino 3d. Niedlugo Gwidon wypusci program ktory bedzie pliki 3dm konvertowal do plikow ktore bez problemu bedzie mozna wrzucic do gry. Programt en rowniesz bedzie konwertowal wszystkie stadiony fifowskie..a jak wiemy to wlasnie stadiony przez panow z ea sa najbardziej atrakcyjne w owej gierce. Pozdrawiam
kostek
IPB Image

nowe krzesłka...poprawiona (i dodana) trybuna za bramka
Mortin
gr8 xD super sie zapowiada smile.gif jak juz skonczysz ten stadionik to moze sproboj najnowoczesniejszy obiekt w Polsce->stadion korony ! pozdro
kicza
kostek masz juz jakiś program do konwertowania plików z rhino na pliki pesa?
kostek
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

na dzisiaj tyle...jutro dalej będę majstrował wink.gif
norek
no no coraz lepiej to wyglada...czekam na koncowe rezultaty:)
kostek
IPB Image
onix_the_chosen
QUOTE(kostek @ Apr 20 2006, 22:36:12) [snapback]63400[/snapback]

IPB Image

hmmm niezle wyglada, moze moglbys zamienic teksture dachu jezeli masz inne, bo ta wyglada nie za bardzo, nie jest dosyc podobna, pozdrawiam, czekam na dalsza "budowe" cool.gif

jezeli nie widziales, to tutaj masz obraz stadionu po ukonczeniu budowy: smile.gif
http://www.wisla.krakow.pl/files/1135276165wiz4.jpg
sonap13
Świetny stadionik wink.gif Ponieważ ja też próbuje swoich sił chciałbym Ciebie kostek prosić o pierwowzrór twojego stadionu, a mianowicie lini bramkowych. Już niedługo zamieszcze screeny mojego dzieła smile.gif

Pozdrawiam
Levis17
Supet stadionik kostek! jestem kibicem Wisły i bardzo mi zalerzy na tym stadionie w PES wiec jeli bys mogl to napisz do mnie na gg 1831327 prosze
POZDRAWIAM
kostek
Jezli naucze sie wrzucac stadiony z rhino do gry to napewno skończe. Narazie mam problem z zapisaniem go w rhino. Jak daje zapis jako w tym całym formacie .3ds czy jakoś tak to wyskaukje mi błąd i program sie wyłącza. Zna kto moze przyczyne?
Mortin
mysle ze gwidon wie, ale on raczej Ci nie powie... a sprobuj reinstall programu to moze pomoze ?
Blase
Sproboj inaczej to zrobic. Zaznacz wszystko co chcesz zapisac i wybierz File-Export Selected i tam wybierz 3ds.
kostek
Z tym juz sobie poradziłem biggrin.gif niedługo moze jakieś skriny z rhino bo etap konwertowania nie jest jeszcze przezemnei opanowany w 100% wink.gif Ale myśle ze dam rade. Aha i prosiłbym narazie nic tutaj nie pisać. pzdr
kostek
IPB Image

Na dniach postaram się go skończyć. Wtedy pomęcze sie z wrzuceniem go do gry... Mam nadzieje, ze mi się uda wink.gif pzdr
Mortin
wporzo sie prezentuje, teraz tylko wyczekiwac screenow z gry biggrin.gif
kostek
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek fotki stadionu Śląska (oprócz tych z stadiony.net) to byłbym wdzięczny. Główniej chodzi mi o tą trybunę, której brakuje. Bo za cholere nie moge znaleźć jej foty. pzdr
whan
QUOTE(kostek @ Jul 29 2006, 13:11:25) [snapback]81310[/snapback]
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek fotki stadionu Śląska (oprócz tych z stadiony.net) to byłbym wdzięczny. Główniej chodzi mi o tą trybunę, której brakuje. Bo za cholere nie moge znaleźć jej foty. pzdr

Może tam nie ma trybuny biggrin.gif
Levis17
Kurcze miał byc stadion Wisły Kraków!!??
kostek
Miał być. Narazie się uczę a to lepiej się robi na prostszych obiektach. Jak uda mi się w 100% skończyć śląsk to next będzie wisła (o ile nikt nie zrobi do tego czasu).
Levis17
A oto poczatek mojego stadionu Wisły
http://img82.imageshack.us/img82/7746/beztytuunl1.jpg
Kostek jesli bys mogl to podrzuc mi jakies teksturki bo ja praktycznie zadnych nie posiadam;/
POZDRAWIAM
kostek
Po pierwsze ,sory, ale to jest mój temat i mógłbyś chociaz miniaturke wjebać a nie skrina jebitnego. Po drugie z tego ci widze stadion ma duzo bugów. Po trzecie tekturki wyciagaj poprzez GGS z 0_text. Po 4 po co robisz ten stadion skoro niedługo Gwidon albo ktoś go zmajstruje profesionalnie? Po 5 złę proporcje trybun wink.gif to tyle,
pzdr i powodzenia ;]

EDIT: dzięki.
koller
Kostek z tego co ja wiem to za drugą bramką niema trybuny a jedynie parking .
Vadim06
QUOTE(koller @ Jul 30 2006, 12:19:17) [snapback]81477[/snapback]

Kostek z tego co ja wiem to za drugą bramką niema trybuny a jedynie parking .

Nie..

Teraz trwają właśnie prace nad nową trybuną smile.gif (na przeciwko trybuny E)
kostek
To, ze tam nie ma trybuny to wiem. Ale chyba nie zostawie tam pustego miejsca? Musze tam umiescić te dwa budynki, drzewa i reszte zeby jakos to wyglądało.
kostek
IPB Image
Vadim06
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 15:00:20) [snapback]82548[/snapback]

IPB Image

Fajnie się to wszystko prezentuje..Ciekaw jestem jak to wszystko w grze wygląda wink.gif Czekamy na finalną ver.. Brawo smile.gif
kostek
http://img443.imageshack.us/my.php?image=wgrzekf6.jpg

kto wie ocb huh.gif ? co źle zrobiłem?
Mortin
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 15:00:20) [snapback]82548[/snapback]

IPB Image

swietnie sie prezentuje....

QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 16:41:55) [snapback]82574[/snapback]

...tylko szkoda ze w grze sa jakies bledy...
Vadim06
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 16:41:55) [snapback]82574[/snapback]

Musisz popytać Gwidona, co zrobić aby wszystko hulało.. Już się spotkałem z takim błędem (któryś z forumowiczów na evo-web ) pokazywał praktycznie identyczny error... Gwidon zapewne będzie wiedział o co chodzi i mam nadzieję, że i w tym przypadku okaże się pomocny wink.gif
Blase
QUOTE(Vadim06 @ Aug 4 2006, 19:49:41) [snapback]82609[/snapback]

Musisz popytać Gwidona, co zrobić aby wszystko hulało.. Już się spotkałem z takim błędem (któryś z forumowiczów na evo-web ) pokazywał praktycznie identyczny error... Gwidon zapewne będzie wiedział o co chodzi i mam nadzieję, że i w tym przypadku okaże się pomocny wink.gif

Juz nad tym pracujemy z Kostkiem:) Mysle ze bedzie ok ;] Stadion bardzo ladny. Jestem ciekaw jak poradzisz sobie z tlem (budynkami i innymi pierdolkami). Czekam na wersje final.
kostek
IPB Image
miałem się wstrzymać ale pokaze jak to narazie wygląda (skrin z przed tygodnia, teraz juz nieco inaczej wink.gif )

Więc:
*jest to tylko jedna trybuna narazie (mam reszte, ale nie zaimportowane do gry)
*jest kilka błędów, co zresztą widać
*Większość texturek ulegnie zmianie, narazie to wczesna beta
*Na płocie nie ma przezroczystości; jego wysokość nie jest wpłeni dopasowana.

Wszelkie sugestie, mile wiedziane.

PS. Dzięki za pomoc Blase smile.gif
Blase
Wlasciwie najwazniejsze rzeczy do poprawy sam wymieniles:)Jestem dobrej mysli i wydaje mi sie ze wkrotce bedziemy mieli kolejny ladny polski stadion w pes:) Jak bys potrzebowal beta-testera to sie zglaszam na ochotnika biggrin.gif
kostek
WKS Śląsk Wrocław version 0.5

...........
Postanowiłem dokończyć stadion, który kiedyś zacząłem. Idzie całkiem nieźle: wyeliminowałem błąd, który powodował złe wyświetlanie areny w grze, poprawiłem niemal wszystkie texturki oraz modele trybun.
I tak oto:
Trybuna główna kryta: Ukończona w 80%. Jak widać na skrinie źle wyświetlany jest dach, ktory spróbuje wgrać do 'roof' - wtedy powinno być ok. Jakoś się z tym wieczorem uporam. Pozostaje zrobione metalowych konstrukcji przy dachu oraz belek podpierających zadaszenie. Ewentualnie poprawa otoczenia i finito.

Trybuna gówna niekryta: Ukończona w 90% co widać na skrinach. Kilka małych poprawek, poprawa otoczenia (drzewa) i finito.

Trybuny za bramki: Jakieś 40-50%. W sumie brakuje mi troche fotek dla tych trybun, ale jakoś sobie poradzę chyba...

Do poprawy tez murawa i niebo oczywiście...

IPB ImageIPB ImageIPB ImageIPB Image

coley
jak narazie prezentuje sie bardzo ładnie wink.gif
czekam na final
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.