kostek
Mar 12 2006, 15:05
witam

o dziś w tym temacie będe zamieszczał swoje dzieła (twarze, bandy, ewentualnie stadiony i inne dodatki grficzne do pes5).
na pierwszy ogień idą bandy reklamowe jakie można zobaczyć na stadionie
Zagłębia Lubin
gdyby ktoś chciał to tutaj jest
BIN===================================
a tutaj pokobninowałem z siatkami. Zrobiłem nowy wzor ('ukośny')a także m.in siatki jakie można zobaczyc na stadionie villareal

a tutaj kilka teksturek z tymi siateczkami...

Jeżeli ktos chce bandy, flagi kibiców lub siatke w barwach swojego ulubionego klubu to moge zrobić.
pozdrawiam

==========
Śląsk Wrocław, download.
B.dobry stuff jak na poczatek
SOLIDUS
Mar 12 2006, 15:11
Siemka to ja jako pierwszy

prosił bym o siatki Realu Madryt i Bandy Realu........cos wykąbinujesz jestem pewien(a i odrazu napisz mi jak i gdzie to importować).DZIENX z góry PoZdRooo.
Nelson
Mar 12 2006, 19:23
Siemasz... Świetnie,że ktos taki jak ty założył taki temat. Bardzo bym prosił o Siatki i Bandy graczów występujących na Highbury...
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
kostek
Mar 16 2006, 19:30
mógłbyś zrobić bandy i siatki z Camp Nou?
kostek
Mar 17 2006, 14:20
no moglbym ale pokaz mi jakie tam sa bandy? bo ja nie wrozka

daj jakies byle jakie fotki byle by bylo widac jakies adboardsy... wtedy zrobie napewno=)
kostek
Mar 18 2006, 18:31
Bandy z Ligue 1 dla saviolki...

bin
kostek
Apr 10 2006, 21:19
od wczoraj próbuje zrobić swój pierwszy stadion...oczywiście stadion robiony jest od zera...mówcie co poprawić i czy wogóle się podoba...jak by ktoś nie wiedział ma to być stadion
Wisły Kraków. Jest to narazie całkowita wersja ALPHA na której widać początki mojej pracy...
pzdr, no i oceńta...
Link do fotek z owym stadionem
olivier
Apr 10 2006, 21:27
Mi się podoba rób go dalej
czlapka
Apr 10 2006, 21:38
Podoba się,pracuj dalej, może wyjść bardzo fajnie
BTW w jakim programie to robisz?
.::NorD::.
Apr 10 2006, 21:50
No Kostek jesteś na dobrej drodze , tak 3-maj :-)
Pozdro
daj linka do tego programu plis
czlapka
Apr 11 2006, 06:29
Dobra widzę już zę to Rhinoceros 3D ale myślałem że nim się da tylko do Fify stadiony robić.
Hayalet
Apr 11 2006, 06:51
No Kostek chwała Ci za to ze ktoś bierze sie za stadiony. Powodzenia w robocie
Jest to program rhino 3d. Niedlugo Gwidon wypusci program ktory bedzie pliki 3dm konvertowal do plikow ktore bez problemu bedzie mozna wrzucic do gry. Programt en rowniesz bedzie konwertowal wszystkie stadiony fifowskie..a jak wiemy to wlasnie stadiony przez panow z ea sa najbardziej atrakcyjne w owej gierce. Pozdrawiam
kostek
Apr 11 2006, 15:43

nowe krzesłka...poprawiona (i dodana) trybuna za bramka
Mortin
Apr 11 2006, 15:45
gr8 xD super sie zapowiada

jak juz skonczysz ten stadionik to moze sproboj najnowoczesniejszy obiekt w Polsce->stadion korony ! pozdro
kostek masz juz jakiś program do konwertowania plików z rhino na pliki pesa?
kostek
Apr 11 2006, 21:56
no no coraz lepiej to wyglada...czekam na koncowe rezultaty:)
kostek
Apr 20 2006, 21:48
onix_the_chosen
Apr 20 2006, 23:04
QUOTE(kostek @ Apr 20 2006, 22:36:12) [snapback]63400[/snapback]
hmmm niezle wyglada, moze moglbys zamienic teksture dachu jezeli masz inne, bo ta wyglada nie za bardzo, nie jest dosyc podobna, pozdrawiam, czekam na dalsza "budowe"

jezeli nie widziales, to tutaj masz obraz stadionu po ukonczeniu budowy:
http://www.wisla.krakow.pl/files/1135276165wiz4.jpg
sonap13
Apr 28 2006, 15:01
Świetny stadionik

Ponieważ ja też próbuje swoich sił chciałbym Ciebie kostek prosić o pierwowzrór twojego stadionu, a mianowicie lini bramkowych. Już niedługo zamieszcze screeny mojego dzieła

Pozdrawiam
Levis17
Jul 27 2006, 16:05
Supet stadionik kostek! jestem kibicem Wisły i bardzo mi zalerzy na tym stadionie w PES wiec jeli bys mogl to napisz do mnie na gg 1831327 prosze
POZDRAWIAM
kostek
Jul 27 2006, 17:22
Jezli naucze sie wrzucac stadiony z rhino do gry to napewno skończe. Narazie mam problem z zapisaniem go w rhino. Jak daje zapis jako w tym całym formacie .3ds czy jakoś tak to wyskaukje mi błąd i program sie wyłącza. Zna kto moze przyczyne?
Mortin
Jul 28 2006, 08:50
mysle ze gwidon wie, ale on raczej Ci nie powie... a sprobuj reinstall programu to moze pomoze ?
Sproboj inaczej to zrobic. Zaznacz wszystko co chcesz zapisac i wybierz File-Export Selected i tam wybierz 3ds.
kostek
Jul 28 2006, 13:56
Z tym juz sobie poradziłem

niedługo moze jakieś skriny z rhino bo etap konwertowania nie jest jeszcze przezemnei opanowany w 100%

Ale myśle ze dam rade. Aha i prosiłbym narazie nic tutaj nie pisać. pzdr
kostek
Jul 29 2006, 12:03

Na dniach postaram się go skończyć. Wtedy pomęcze sie z wrzuceniem go do gry... Mam nadzieje, ze mi się uda

pzdr
Mortin
Jul 29 2006, 12:05
wporzo sie prezentuje, teraz tylko wyczekiwac screenow z gry
kostek
Jul 29 2006, 12:07
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek fotki stadionu Śląska (oprócz tych z stadiony.net) to byłbym wdzięczny. Główniej chodzi mi o tą trybunę, której brakuje. Bo za cholere nie moge znaleźć jej foty. pzdr
QUOTE(kostek @ Jul 29 2006, 13:11:25) [snapback]81310[/snapback]
Gdyby ktoś miał jakiekolwiek fotki stadionu Śląska (oprócz tych z stadiony.net) to byłbym wdzięczny. Główniej chodzi mi o tą trybunę, której brakuje. Bo za cholere nie moge znaleźć jej foty. pzdr
Może tam nie ma trybuny
Levis17
Jul 29 2006, 17:12
Kurcze miał byc stadion Wisły Kraków!!??
kostek
Jul 29 2006, 17:14
Miał być. Narazie się uczę a to lepiej się robi na prostszych obiektach. Jak uda mi się w 100% skończyć śląsk to next będzie wisła (o ile nikt nie zrobi do tego czasu).
Levis17
Jul 30 2006, 06:49
A oto poczatek mojego stadionu Wisły
http://img82.imageshack.us/img82/7746/beztytuunl1.jpgKostek jesli bys mogl to podrzuc mi jakies teksturki bo ja praktycznie zadnych nie posiadam;/
POZDRAWIAM
kostek
Jul 30 2006, 09:48
Po pierwsze ,sory, ale to jest mój temat i mógłbyś chociaz miniaturke wjebać a nie skrina jebitnego. Po drugie z tego ci widze stadion ma duzo bugów. Po trzecie tekturki wyciagaj poprzez GGS z 0_text. Po 4 po co robisz ten stadion skoro niedługo Gwidon albo ktoś go zmajstruje profesionalnie? Po 5 złę proporcje trybun

to tyle,
pzdr i powodzenia ;]
EDIT: dzięki.
koller
Jul 30 2006, 11:15
Kostek z tego co ja wiem to za drugą bramką niema trybuny a jedynie parking .
Vadim06
Jul 30 2006, 11:36
QUOTE(koller @ Jul 30 2006, 12:19:17) [snapback]81477[/snapback]
Kostek z tego co ja wiem to za drugą bramką niema trybuny a jedynie parking .
Nie..
Teraz trwają właśnie prace nad nową trybuną

(na przeciwko trybuny E)
kostek
Jul 30 2006, 12:09
To, ze tam nie ma trybuny to wiem. Ale chyba nie zostawie tam pustego miejsca? Musze tam umiescić te dwa budynki, drzewa i reszte zeby jakos to wyglądało.
Vadim06
Aug 4 2006, 14:02
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 15:00:20) [snapback]82548[/snapback]
Fajnie się to wszystko prezentuje..Ciekaw jestem jak to wszystko w grze wygląda

Czekamy na finalną ver.. Brawo
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 15:00:20) [snapback]82548[/snapback]
swietnie sie prezentuje....
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 16:41:55) [snapback]82574[/snapback]
...tylko szkoda ze w grze sa jakies bledy...
Vadim06
Aug 4 2006, 18:45
QUOTE(kostek @ Aug 4 2006, 16:41:55) [snapback]82574[/snapback]
Musisz popytać Gwidona, co zrobić aby wszystko hulało.. Już się spotkałem z takim błędem (któryś z forumowiczów na evo-web ) pokazywał praktycznie identyczny error... Gwidon zapewne będzie wiedział o co chodzi i mam nadzieję, że i w tym przypadku okaże się pomocny
QUOTE(Vadim06 @ Aug 4 2006, 19:49:41) [snapback]82609[/snapback]
Musisz popytać Gwidona, co zrobić aby wszystko hulało.. Już się spotkałem z takim błędem (któryś z forumowiczów na evo-web ) pokazywał praktycznie identyczny error... Gwidon zapewne będzie wiedział o co chodzi i mam nadzieję, że i w tym przypadku okaże się pomocny

Juz nad tym pracujemy z Kostkiem:) Mysle ze bedzie ok ;] Stadion bardzo ladny. Jestem ciekaw jak poradzisz sobie z tlem (budynkami i innymi pierdolkami). Czekam na wersje final.
kostek
Aug 11 2006, 20:59

miałem się wstrzymać ale pokaze jak to narazie wygląda (skrin z przed tygodnia, teraz juz nieco inaczej

)
Więc:
*jest to tylko jedna trybuna narazie (mam reszte, ale nie zaimportowane do gry)
*jest kilka błędów, co zresztą widać
*Większość texturek ulegnie zmianie, narazie to wczesna beta
*Na płocie nie ma przezroczystości; jego wysokość nie jest wpłeni dopasowana.
Wszelkie sugestie, mile wiedziane.
PS. Dzięki za pomoc Blase
Wlasciwie najwazniejsze rzeczy do poprawy sam wymieniles:)Jestem dobrej mysli i wydaje mi sie ze wkrotce bedziemy mieli kolejny ladny polski stadion w pes:) Jak bys potrzebowal beta-testera to sie zglaszam na ochotnika
kostek
Dec 15 2006, 17:06
WKS Śląsk Wrocław version 0.5 ...........
Postanowiłem dokończyć stadion, który kiedyś zacząłem. Idzie całkiem nieźle: wyeliminowałem błąd, który powodował złe wyświetlanie areny w grze, poprawiłem niemal wszystkie texturki oraz modele trybun.
I tak oto:
Trybuna główna kryta: Ukończona w 80%. Jak widać na skrinie źle wyświetlany jest dach, ktory spróbuje wgrać do 'roof' - wtedy powinno być ok. Jakoś się z tym wieczorem uporam. Pozostaje zrobione metalowych konstrukcji przy dachu oraz belek podpierających zadaszenie. Ewentualnie poprawa otoczenia i finito.
Trybuna gówna niekryta: Ukończona w 90% co widać na skrinach. Kilka małych poprawek, poprawa otoczenia (drzewa) i finito.
Trybuny za bramki: Jakieś 40-50%. W sumie brakuje mi troche fotek dla tych trybun, ale jakoś sobie poradzę chyba...
Do poprawy tez murawa i niebo oczywiście...

jak narazie prezentuje sie bardzo ładnie
czekam na final
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.