Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rzut Sędziowski
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Soxx
na wstepie musze napisac,ze nie jestem teraz od jakiegos czasu na biezaco z forum,wiec jezeli teamat byl poruszany,to przepraszam wink.gif
Otoz mam pytanko...zdazylo sie komus (mowa tutaj o pes5) ze sedzia wykonywal tzw. "rzut sedziowski" ??
Ja wczoraj mialem taka akcje...zdazylo mi sie to pierwszy raz i bylem niezle zaskoczony. Napastnik przeciwnej druzyny sfaulowal mojego obronce wslizgiem i bez pilki (akcja toczyla sie w srodku pola,a faul mial miejsce przy lini pola karnego). NIebardzo pamietam jak sie to wszystko toczylo na boisku,bo to byla jedna sekunda i jak mowie kompletne zaskoczenie.
W efekcie moj zawodnik odniosl kontuzje,sedzia wstrzymal gre i stanal miedzy moimi dwoma zawodnikami.rzucil pilke na noge mojego przeciwnika a ten kopnal ja w strone mojej bramki oddajac pilke fair play.
zdazylo sie to komus??
Rivaldinho
Normalnie to jest jeden z bug`ów moim zdaniem w Pes 5
tomixx
mi sie chyba z 3 razy zdarzyło :| blink.gif
BartekRym
Mi to się raz zdarzyło gdy grałem u kolegi na PS2. Moim zdaniem to jest naprawdę dobre. Rivaldinho: Czemu uważasz to za bug?
>Kornel<
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 14 2006, 19:11:21)
Normalnie to jest jeden z bug`ów moim zdaniem w Pes 5
[right][snapback]48911[/snapback][/right]

a co jeszcze wg Ciebie jest bugiem bo chetnie poslucham ? wg mnie naprawde fajnie ze to zrobili - oddaje troche realizmu biggrin.gif pzdr
tomixx
teraz w meczu w master lidze mam rzut nagram go ripleyem żeby pokazać tym którzy jeszcze czegoś takiego nie widzieli to już mój 4 tongue.gif
Teraz moge napisać "bug" !!!
EDIT:
Normalnie nagrałem ripleya z sędzią odtwarzam go i co???.....
...nie ma sędziego tongue.gif
Oto link tylko moge napisać że albo panowie z konami nie uwzględniaja sędziego na powtórkach albo u mnie sie cos zrąbało biggrin.gif tongue.gif
Obejrzcie To Koniecznie!!!!!!! :
http://rapidshare.de/files/11050644/rzutse...dziego.avi.html
bayer9
Sorra ze nie na temat miał ktos moze rzut wolny posredni ?
pepe
Mi takze sie to zdarzylo - zostalem sfaulowany ale dostalem przywilej - pojawil sie wykrzyknik ale ja nie przerwalem akcji.....nagle gwizdek spalony??? nie sedzie przerywa akcje znosza poszkodowanego i rzut sedziowski - komputer jest fair play i oddaje pilke;P
Rivaldinho
BartekRym  Napisano Wczoraj, 21:51:17
Czemu uważasz to za bug?

>Kornel<  Napisano Wczoraj, 22:00:53
a co jeszcze wg Ciebie jest bugiem bo chetnie poslucham ? wg mnie naprawde fajnie ze to zrobili - oddaje troche realizmu biggrin.gif pzdr

Kornel i BartekRym-posłuchajcie
Ten rzut sędziowski polega na tym że jest faul,piłka wychodzi na aut,podchodzi sędzia ,bierze piłke ( nie staje przy nim dwóch kolesi tak jak jest naprawde)
poprstu rzuca piłke a ta odlatuje losowo w prawo albo w lewo.
niedopracowane,tak jak np. w pes 3 było zagranie ręką ( często w polu karnym itp.), w pes 4 i w pes 5 tego nie ma tylko zamiast tego wymyślili sobie rzut niby sędziowski.Kolega tu dobrze zauwazył ze brakuje tylko rzutu wolnego pośredniego z około 7 metrów(tak podejść i carlosem stuknąć aaah) ale do tej pory miałem taką mozliwość w fifie 98.to na tyle
p.s pes 5 nie ma bugów oprócz rzutu sędziowskiego,to jest lipa japońców poprostu biggrin.gif
Soxx
QUOTE(Rivaldinho @ Jan 14 2006, 23:48:37)

Ten rzut sędziowski polega na tym że jest faul,piłka wychodzi na aut,podchodzi sędzia ,bierze piłke ( nie staje przy nim dwóch kolesi tak jak jest naprawde)
poprstu rzuca piłke a ta odlatuje losowo w prawo albo w lewo.

[right][snapback]48966[/snapback][/right]

W moim przypadku bylo tak,ze stal sedzia i dwoch zawodnikow z przeciwnych druzyn...sedzia rzucil pilke,a moj przeciwnik kopnal ja w strone mojego pola karnego
Rivaldinho
Bo to jest bug, za każdym razem inaczej albo tak samo źle.
kostek
moim zdaniem fajnie to zrobili i to żadne bug...wygląda to normalnie...jest akcja,zawodnik odnosi kontuzje(pojawia sie wykrzyknik) gra toczy sie dalej aż wkoncu sędzia przerywa gre i jest rzut sędziowski...jak w norlanym meczu?co w tym dziwneo? huh.gif
Rivaldinho
nie pytaj sie kostek tylko czytaj ph34r.gif
kostek
nie pytaj sie kostek tylko czytaj
no właśnie czytam...u mi się wydaje, że u mnie było inaczej (czyt.normalnie)
Piechu
Wedlug mnie to jest bug poniewaz to zawodnik podejmuje decyzje czy zachowac sie fair play czy nie i wybic pilke , jest taka nie pisana zasada, ze wybija sie pilke jak jakis zawodnik lezy na boisku ale jezeli zawodnik nie wybije pilki to przeciez sedzia nie moze przerwac gry jezeli moglby przerwac gre z powodu lezacego zawodnika to po co wogole byloby wybijanie pilki na aut skoro sedzia moglby odrazu przerywac gre gwizdkiem ??
kucyk
QUOTE(Piechu @ Jan 20 2006, 19:06:16) [snapback]49650[/snapback]

Wedlug mnie to jest bug poniewaz to zawodnik podejmuje decyzje czy zachowac sie fair play czy nie i wybic pilke , jest taka nie pisana zasada, ze wybija sie pilke jak jakis zawodnik lezy na boisku ale jezeli zawodnik nie wybije pilki to przeciez sedzia nie moze przerwac gry jezeli moglby przerwac gre z powodu lezacego zawodnika to po co wogole byloby wybijanie pilki na aut skoro sedzia moglby odrazu przerywac gre gwizdkiem ??

haha
chyba u Ciebie na podwórku tak sobie gracie
oczywiście, że sędzia ma możliwość przerwania gry (potem rzut sędziowski) jeżeli drużyna nie kwapi sie do wybicia piłki, a zawodnik z drużyny przeciwnej leży dłuższy czas na murawie
radzę zacząć grać w biery, bo z taką znajomością zasad piłki nożnej tylko tam się nadajesz

a tu cytacik z przepisów:
Rzut sędziowski
Rzut sędziowski jest sposobem wznowienia gry po chwilowej przerwie w grze, której zarządzenie gwizkiem sędzia uznał za konieczne, z każdego powodu nie wymienionego gdziekolwiek indziej w przepisach gry w piłkę nożną.
chazzzz
haha, ale to na pewno nie jest bug, gdyz 'bug" jest to bład w kodzie programu, umieszczony przypadkiem. A ten rzut sędziowski umieszczony jest na pewno celowo:] więc można mówić, że jest źle zrobiony, ale na pewno nie jest to bug.
mariusz19
Rzut sędziowski będzie wtedy jak któryś z zawodników leży na boisku,a piłka dalej jest w grze.Komputer zawsze w takiej sytuacji wybija piłkę w aut ale jak będziecie blisko leżącego zawodnika z piłką to sędzia zauważy że któryś się zwija z bólu i przerwie akcje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.