Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konferencje, Wywiady, Opinie
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Liga > West Ham United FC
WKS

"West Ham będzie najbardziej kompletną i ułożoną drużyną jaką miałem okazję trenować"- WKS już w Londynie!

Jeden z trenerów najstarszych stażem w ISSOnline zmienił ekipe! Z Doniecka, który co chwile podbijał rynek transferowy przeszedł do West Ham'u. Trener WKS już miał okazję obracać się w okół Angielskich drużyn. Debiutował w Fulham Londyn oraz miał okazję poprowadzić Wigan Athletic. Trener z Polski już wcześniej podpisał kontrakt, jednak dopiero dzisiaj powrócił z urlopu i zabiera się ostro do pracy, jednak przed tem konferencja. O to krótki zapis.

Jordi Gomez(Marca): Witam, wiele osób ze świata sportu twierdziło, że Szachtar podpisał z panem kolejny kontrakt. Dlaczego pan go ostatecznie nie zaakceptował i dlaczego akurat West Ham ?

WKSRKS: Zajeliśmy 10 miejsce. To nie była wina zawodników tylko moja. To ja ustalam taktykę, to ja decyduje kto gra i ostatecznie to ja odpowiadam za wyniki. Byłem tym faktem rozczarowany i stwierdziłem, że już nic pożytecznego nie mogę oddać tej ekipie. Na pewno Szachtar jakoś się zapisał w moje "cv" i zawsze będę kibicował temu klubowi. Chciałbym podziękować Rinatowi Achmetowi, że zrozumiał moją sytuacje i nie robił problemów z odejściem. Współpraca między trenerem a głową klubu musi być wzorowa jeśli każdy marzy o zdrowym funkcjonowaniu klubu.

Christy Ramires(AS): Jakie ma Pan pierwsze wrażenia związane z West Hamem ? Spotkał Pan się już z zarządem, zawodnikami i zwiedził pan Budynek klubu ?

WKSRKS: Tak oczywiście! Z zarządem widziałem się już tydzień temu. Musiałem się z nimi spotkać. Brak spotkania z nimi oznaczałby brak szacunku. A tego dla klubu z taką historią mam bardzo dużo. Wiem już czego oni ode mnie oczekują a zarząd wie czego ja oczekuje od nich. Myślę, że wszyscy wszysli szczęśliwi ze spotkania.

Jim Jonhson(Sky Sports): Hi! Dzisiaj kończy się okienko transferowe. Warto przypomnieć, że jest jeden gracz którego zakupiłeś ponownie.

WKSRKS: Tak, uważam iż Fabio jest graczem na tą chwile niezbędnym dla mnie. Jest wielkim profesjonalistą i sumiennie pracuje aby zyskać poziom "top" w tej lidze. W Shakhtarze fantastycznie rozumieliśmy się i myślę iż przełoży się to tutaj w Anglii na wyniki. Oczywiście nie można też umniejszać innych graczy. Wszyscy którzy zostali pozyskani są piłkarzami z których się niezmiernie ciesze!

James Tomson (WestHamUnited.com): Jaki styl gry będzie pan preferował w nowej drużynie? Kto będzie kluczowym zawodnikiem w Pańskiej układance?

WKSRKS: Staram się postawić na siłę i technikę. Bardzo trudno wymieszać to i to. Zwykle bezpieczniej albo iść w jeden kierunek albo w drugi. Mimo wszystko myślę, iż potencjał jakim tkwi w West Hamie i moje doświadczenie doprowadzą do tego, że budowa przełoży się na mecze przez efektywność i efektowność. Kluczowi Zawodnicy ? Myślę, że za wcześnie o tym mówić. Zawodnicy nie znają pracy ze mną, ja nie znam z nimi. Każdy ma czyste konto i myślę, że przy sumienności i dużej ambicji każdy może zostać kluczowym zawodnikiem.

Antonio Angelo:(La Gazzeta Dello Sport): Witam, mam pytanie. Czy West Ham ma szanse bić się o mistrza ? Czy już wspośród drużyn i ich trenerów można wyznaczyć faworyta ?

WKSRKS: Skoro mnie o to pytasz to uważasz, że West Ham nie ma szans. A skoro nie ma Szans to czego pytasz o to mnie ? Spytaj faworytów. Moja drużyna będzie najbardziej kompletną i ułożoną jaką miałem okazje kiedykolwiek trenować. Obiecuje to zarządowi, kibicom oraz wszystkim ludziom związanym z West Hamem.

Helmut Levy(Kicker): Czy spotkałeś się już z kibicami ? Czy uważasz, że bedą oni dwunastym zawodnikiem ? Jak radzisz sobie z uwielbieniem jak i nienawiścią ?

WKS: Kibice to kibice. Uważam, że West Ham ma świetnych fanów. Potrafią jeździć za drużyną na wyjazdy gdzie kolwiek by nie grali. Cieszy to, że mecze u siebie bedziemy grali z tak wielką przewagą. Może Wam wszystkim sie wydaje, że to tylko doping ale motywacja jaka sie budzi w zawodnikach jest nie do ocenienia. Mam nadzieje, że mimo wszystko kibice bedą ze mną. W końcu ja ich reprezentuje, jeżeli im sie nie będe podobać jako trener...cóż, nawet Bóg nie potrafił zadowolić wszystkich to jak ja mam to osiągnąć ?
WKS

Ricardo Quaresma zaprezentowany!
@Ricardo Quaresma, wyjeżdzający z Boleyn Ground po podpisaniu kontraktu.

Stało się! Jedno z głośniejszych nazwisk, które od dłuższego czasu było łączone z "The Hammers" oficjalnie podpisało kontrakt! Ricardo Quaresma został kupiony za 7 mln a jego pensja będzie liczyła 700 tyś euro. Jego obecna forma jest wielką niewiadomą. West Ham postawił dużo ale jeżeli Quaresma wypali i wróci do swojej formy chociażby z FC Porto...może zostać jednym z najlepszych w tej lidze! Jednak należy mieć na uwadze, ze tamte lata to już historia a rzeczywistość jest o wiele bardziej brutalna. Nowy klub, nowa historia, nowy trener ? Wszystko jest możliwe! O to co miał do powiedzenia Quaresma naszemu dziennikarzowi!

Freddie Jankinson: Ricardo! Co skłoniło Cię na powrót do poważnego futbolu ? Wiele osób twierdzi, że Twoja zawodowa kariera piłkarska dobiegła już końca...

Ricardo Quaresma: Czuje się świetnie! Nie mam nawet 30 lat. Al-Ahli to była swego rodzaju odskocznia. Czekałem aby wejść ponownie w krąg prawdziwej piłki, gdzie żyje sie nią codziennie i jestem tu. Ciesze się, że West Ham zainteresował się moją osobą. Moge zagwarantować, że dołoże wszelkich starań aby nie zawieść osób zdecydowanych na sciągniecie mnie tutaj.

Freddie Jankinson: Wiele osób uważa, że jesteś tutaj tylko po to aby znów było o Tobie głośno. Kiedy odbudujesz się w Londynie będziesz próbował wymienić ten klub na coś lepszego ?

Ricardo Quaresma: Nie wiem czy widziałeś, ale Twoi koledzy z pewnością... Podpisałem właśnie kontrakt na 4 sezony. Nie mam najmneijszego zamiaru ruszać się gdzieś indziej, o wiele wcześniej. Po 4 latach spędzonych tutaj albo odejde albo zostanę. Wszystko zależy od tego czy będzie chciał mnie trener WKS. Tylko on mnie może poprosić o odejście. Z mojej strony tego nie doświadczycie. Nie można wbijać noża w plecy komuś kto znów daje Ci szanse na prawdziwą gre w piłke.

Freddie Jankinson: Możesz grać zarówno na skrzydłach jako napastnik lub grać troche defnesywniej i być bocznym pomocnikiem. Gdzie chciałbyś grać w nowej drużynie ? Rozmawiałeś już o tym z WKSem ?

Ricardo Quaresma: To nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Wszystko zależy od trenera. To on wystawia jedenastke. Jeśli będą mecze gdzie będę musiał grać jako boczny napastnik to perfekcyjnie! Jeśli bedę bardziej potrzebny jako zawodnik drugiej linii to również świetnie! Jestem zawodnikiem, który z niejednego pieca chleb jadł i jestem do dyspozycji trenera.

Freddie Jankinson: Jak nowi koledzy ? Jak zostałeś przyjęty do drużyny ? Spotkałeś się z nimi?

Ricardo Quaresma: Znam niektórych z poprzednich drużyn. Miło znowu dzielić szatnie z Joe Cole'm. Nie miałem okazji spotkać się ze wszystkimi ale smsy z gratulacjami i wsparcie jakie wszyscy mi tu dają sprawiają, że nie mam obaw. Czuje, że więź jaka będzie dzielić nas wszystkich sprawi, że jeden wielki projekt jakim jest West Ham wspólnymi siłami doprowadzimy na sam szczyt.

Freddie Jankinson: Nie boisz się konkurencji ? Matt Jarvis, Joe Cole, Kevin Nolan czy Vaz Te to bardzo dobrzy skrzydłowi. Może Ci być ciężko.

Ricardo Quaresma: Każdy z nich ma swoje zalety i wady. Ja również nie jestem piłkarzem idealnym. Szanuje każdego z nich, jednak gdybym bał się konkurencji to nie przychodziłbym tutaj. Będę walczył o swoje i wtedy wszystko się okaże. Na pewno najwazniejszy w tym wszystkim jest szacunek do kolegi. Niewazne kto będzie grał, wazne jest kto jest na dany mecz najsilniejszy.

Freddie Jankinson: Ricardo ostatnie pytanie. Jaki numer sobie wybierzesz ?

Ricardo Quaresma: Ciężki orzech do zgryzienia <śmiech> Myślę, że numer 17 będzie czymś fantastycznym. Miałem ten numer w reprezentacji Portugalii i mam z nim świetne wspomnienia. Tak naprawdę traktuje to jako mało ważną sprawe. Najważniejszy jest herb na koszulce. Numer to sprawa drugorzędna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.