Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dexter
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
p3sman
Jeden z najpopularniejszych amerykańskich seriali w USA.

Dexter, tytułowy bohater serialu, jest... seryjnym mordercą. Jednak nie zabija on przypadkowych i niewinnych ofiar. W dzieciństwie został przygarnięty przez policjanta Harry'ego, który nauczył go zaspokajać swoje chore pragnienia - nazwał to "kodeksem", który ma zezwalać bohaterowi wyłącznie na karanie osób, zasługujących na to. Od czasu śmierci Harry'ego nie ma nikogo kto znałby mroczną prawdę o Dexterze, nawet jego przybrana siostra Deb, która również jak i on pracuje w policji. Pewnego dnia w sielankowe życie bohatera wkrada się ktoś kto wzbudza jego najszczerszy podziw. Morderca z ciężarówki-chłodni, nazwany tak przez policję, okalecza swe ofiary w niezwykle oryginalny i wyjątkowy sposób. Okazuje się również, że zabójca poszukiwany przez całe Miami, wie zadziwiająco wiele o życiu Dextera - nawet o jego najmroczniejszych sekretach, o których jakby się zdawało, nie wie nikt.

Ktoś to ogląda?

A może ktoś już obejrzał finał 4 sezonu? Dla mnie szok!! ohmy.gif
kostek
Ogląda. Mistrzowski serial.
Najlepszy jaki oglądałem. No i faktycznie finał to szok, ale przynajmniej widać, że jest nieprzewidywalne.
Nie jak na przykład w PB, gdzie przez wszystkie serie (jeśli było wiadomo, że będzie kontynuacja) wiadomo było, że Scofield i tak po raz 68 ucieknie, uniknie śmierci, przechytrzy przeciwników itd. ;]
sparkman
Również oglądam ten świetny serial. Mam takie pytanie, nie chce za bardzo robić spoilera odnośnie finału 4 sezonu, ale jak myślicie ostatnia ofiara odcinka podła łupem Trójkowego, czy raczej było to samobójstwo ??
Bakel
CYTAT(sparkman @ Dec 15 2009, 22:01) *
Również oglądam ten świetny serial. Mam takie pytanie, nie chce za bardzo robić spoilera odnośnie finału 4 sezonu, ale jak myślicie ostatnia ofiara odcinka podła łupem Trójkowego, czy raczej było to samobójstwo ??

Brak słów...
A jakie wg Ciebie miała powody, aby się zabić?
norek
Od niedawna oglądam, początkowo podchodziłem do serialu z dystansem jednak po 2 odcinkach się wciągnałem. Właśnie zaczynam 3 sezon, no ale jak widzę nie można tu zaglądać bo dowiem się wszystkiego i sens oglądania zniknie;)
p3sman
CYTAT(sparkman @ Dec 15 2009, 22:01) *

No samobójstwo nie miałoby tutaj sensu tongue.gif

Tutaj odpowiedź
http://www.sho.com/site/video/brightcove/s...lid=34778134001

I radzę jeszcze raz oglądnąć ostatnią rozmowę Dextera z Arturem i ją że tak powiem przeanalizować, aby być pewym że to on zabił ;]
siwers99
finał mnie zwalił normalnie z nóg , szok
Pelas
właśnie skończyłem oglądaćsmile.gif w sumie dało się przewidzieć zakończenie aczkolwiek sposób w jaki zostało ono ukazane - mistrzostwo świata.
monstrum
Trójka była bardzo słaba, mocno naginana.
Oglądam teraz czwórkę no i trzeba przyznać że fabuła zdecydowanie lepsza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.