Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Europejska:Lech Poznań by bart10
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
bart10
Odrazu mówię ''WITAM'' widzę od długiego czasu ze duzo karier jest na forum ale nie ma zadnej co by opowiadała o jakims piłkarzu,To ja postanowiłem taką zrobić biggrin.gif Będę grał Robertem Lewandowskim tongue.gif

Ustawienia gry:
Czas meczu:10minut
Poziom:Czempion
Poziom kariery:Normalny
Częstotliwość transferów:Wiele
Klasyczni zawodnicy:Tak

Zespół:Lech Poznań

..........................................................................Robert Lewandowski................................................................................
.............

.......................................................................................................................................................
Imię i nazwisko Robert Lewandowski
Data i miejsce
urodzenia 21 sierpnia 1988
Warszawa, Polska Polska
Pozycja napastnik
Wzrost 183 cm
Masa ciała 76 kg

Dobry mecz Roberta Lewandowskiego!

Lech Poznań wygrał 3:1!

Reporterka: Robert, dostałeś szansę gry od pierwszych minut. Jak, twoim zdaniem, ją wykorzystałeś?
Robert Lewandowski: Na pewno starałem się pomóc drużynie w odniesieniu dobrego wyniku.
Reporterka:Zdobyłeś jak się okazało bardzo wazną bramke,Bo w 4minucie po doserotkowaniu kapitalnie uderzyłeś głową i było jeden zero jak potem wam się grało po tej bramce ?
Robert Lewandowski:Tak zdobyłem po dosrutkowaniu, ładną bramkę z główki,Po tej bramce grało nam się bardzo łatwo i spokojnie.
Reporterka: Więc życzę ci dobrej gry w następnych meczach. Dziękuję za wywiad!
Robert Lewandowski:Dzięki

proszę o komentki i ocenki biggrin.gif
siwers99
dobry pomysł wink.gif
ps. dwa błedy : doserotkowaniu, dosrutkowaniu
prawdopodbnie chodziło Ci o dośrodkowanie to popraw;)
jaro9
Pomysł OK,ale brakuje mi czegoś z gry tj. screeny, opisy itp. Liczę zwrócisz na to uwagę. pozdro wink.gif
bart10
Taki sobie mecz Roberta Lewandowskiego!

Lech remisuje 0:0!

Relacja L!VE z meczu

Minuta: Opis:
1 W sobotnie późne popołudnie na Dialog Arena zmierzą się Nice i Lech Poznań.
1 Arbitrem głównym dzisiejszych zawodów będzie Paweł Gil z Lublina. Na liniach pomagać mu będą Konrad Sapela oraz Radosław Siejka. Sędzią technicznym wyznaczono Tomasza Radkiewicza.
1 Rozpoczyna Nice - pierwszy gwizdek arbitra głównego w tym meczu!
43 Nice bliski zdobycia gola, ale pewnie interweniuje Kasprzik
Oba zespoły dążą do strzelenia bramki,
90 Jeszcze minute potrwa to spotkanie.
91 Ależ okazja dla Roberta Lewandowskiego! Debiutant mógł zdobyc decydującą bramkę, ale znowu świetna interwencja bramkarza

proszę o komentki i ocenki biggrin.gif
p3sman
haha dojebałeś zdjęcie laugh.gif

przydałyby się zdjęcia kiedy robert jest przy piłce, cieszy się ze strzelonego gola itp

Potrzebny też jest pomysł. Wymyśl coś co sprawi, że kariera będzie interesująca np ocena roberta lewandowskiego w danym meczu w skali 1-10 z wyjaśnieniem dlaczego tyle dostał

To jest przykład, liczę że postarasz się na coś wpaść smile.gif

///

Kontroluj bajere koleżko, nie jesteś na podwórku. Na forum obowiązuje zakaz używania wulgaryzmów. // Tomak
lukasz44
Nie powiem, naprawde dobry pomysł, zapowiada się fajnie, ale popracuj nad jakimiś elemantami graficznymi, itp. bo to co zrobileś do tej pory nie podlega do żadnej oceny . pozdroo i pracuj , pracuj dalej
bart10
Prywatne życie Roberta Lewandowskiego!

Robert Lewandowski i jego dziewczyna.

Robert Lewandowski to jeden z największych talentów piłkarskich w naszym kraju. Do Lecha Poznań trafił z drugoligowego Znicza Pruszków, którego był najlepszym strzelcem. Swoje umiejętności potwierdza teraz w Poznaniu.

- Panie Robercie, czy pamięta Pan dzień, w którym pierwszy raz kopnął piłkę na prawdziwym boisku?

-Myślę, że pamiętam, chociaż niezbyt dokładnie. Było to na moim podwórkowym boisku, gdzie zacząłem kopać piłkę.

- Następnie zaczął Pan grać w Zniczu Pruszków. Czy gra w drugiej lidze była dla Pana spełnieniem marzeń?

-Spełnieniem marzeń nie, ale na pewno przetarciem przed następnymi rozgrywkami.Druga liga różni się od innych, bo na pewno można się w niej wiele nauczyć.

- Tego lata przeniósł się Pan do Lecha Poznań. Jakie można snuć plany, przechodząc ze Znicza do Lecha? Myśli się wówczas o tym, aby zostać najlepszym napastnikiem Europy?

-Myśli się o tym, aby grać jak najlepiej i najwięcej. Czy jednak najlepszym w Europie? Na to chyba trzeba jeszcze poczekać. Należy się skupić przede wszystkim na grze, treningach i ciężkiej pracy.

- Czy będzie Pan stałym gościem trybun w Pruszkowie?

-W wolnym czasie, na pewno chciałbym pojechać na mecz, ale jak na razie nie wygląda to dobrze, gdyż cały czas jesteśmy w autokarze i jeździmy na spotkania.Mamy mecze co trzy dni, więc czasu nie ma za dużo, ale jeśli znajdzie się chwila i okazja, to bardzo chętnie odwiedzę Pruszków.

- Jak Pan wspomina okres gry w Pruszkowie?

-Bardzo dobrze. Grałem w okresie, w którym przeważnie wygrywaliśmy. Mieliśmy świetnie zgraną ekipę. Były to najjaśniejsze lata gry w Pruszkowie. Potwierdziło awans do II ligi. Pozycja jaką zajęliśmy na końcu rozgrywek też była więcej niż poprawna. Gra w Zniczu dała mi bardzo wiele, więc jeżeli chodzi o to, to bardzo dobrze wspominam okres gry w Pruszkowie.

- Teraz, gdy jest Pan już graczem Lecha, chyba może nam Pan powiedzieć, czy miał oferty z innych klubów?

-Tak, oczywiście, że miałem oferty z innych klubów. Zainteresowanie moją osobą było w miarę duże, ale od początku coś mi podpowiadało, abym wybrał Lecha. Ten klub miał najwięcej plusów dla mojej przyszłości.

- Co było decydującym aspektem przy wyborze Lecha? Czy były to pieniądze, chęć gry, czy może metody szkolenia Franciszka Smudy?

-Pieniądze na pewno nie, gdyż miałem inne, lepsze oferty pod tym względem, ale to nie jest najważniejsze. Przede wszystkim klub – perspektywiczny, który cały czas się rozwija. Myślę też, że możliwość gry w europejskich pucharach miała duże znaczenie przy wyborze. Lech od dłuższego czasu nie odniósł sukcesu i mam nadzieję, że szybko ulegnie to zmianie. Chcemy coś osiągnąć i stać nas na to,gdyż mamy wielkie szanse i wystarczy je tylko wykorzystać.

- Czy choć przez chwilę żałował Pan podpisania kontraktu z Lechem?

-Nie, nie żałuję tego, co zrobiłem, i na pewno nie będę musiał.

-Co najbardziej lubi Pan robić w wolnym czasie?

-Teraz, gdy gramy mecze co trzy dni, musimy dużo odpoczywać, gdyż niełatwo jest podróżować, trenować czy rozgrywać spotkania, będąc zmęczonym. Musimy się nauczyć wypoczywać w wolnym czasie, i teraz głównie na tym się skupiam. Nie zapominam jednak o innych rzeczach, takich jak przebywanie z dziewczyną, chwilę rozrywki w restauracji czy coś w tym stylu.

- Poznań to piękne miasto. Czy poznawał Pan jego uroki sam czy może z dziewczyną albo kolegą z zespołu?

-Głównie z dziewczyną, gdyż od początku pobytu jesteśmy tutaj razem. Z kolegami również zdarza się wypaść na miasto, po treningu. Nie znałem dobrze miasta,więc na pewno często pytałem o to, co gdzie jest i gdzie warto pojechać.

- Z kim najlepiej rozumie się Pan na boisku?

-Myślę, że cała drużyna tworzy zwarty kolektyw. Mimo wszystko jestem graczem ofensywnym, dlatego najczęściej otrzymuję podania od drugiej linii (pomocnicy –przyp.red.). Ogólnie to z każdym dobrze się rozumiem, więc wychodzi to na plus.

- Jak Pan oceni aktywność Lecha tego lata? Czy wszystkie pozycje zostały uzupełnione,rywalizacja w składzie jest wystarczająco duża, czy jednak potrzeba jakiś wzmocnień?

-Jest nas sporo, więc rywalizacja jest bardzo duża. O wzmocnieniach to nie ja decyduję, nie ode mnie to zależy. Wymagania wobec mnie są jasne: mam grać jak najlepiej i nie patrzeć na to, czego jeszcze potrzeba drużynie.

- Czy polska Ekstraklasa może przygotować do gry w najsilniejszych ligach?

-Myślę, że na pewno stać na to polską ligę, bo nie jesteśmy małym narodem.Trochę czasu jeszcze potrzeba, ale będziemy robili krok do przodu i, być może, już w tej edycji Pucharu UEFA nie tylko my, ale również Wisła Kraków pokaże, że Polacy potrafią grać w piłkę.

- Jakie są tegoroczne plany Lecha, jeżeli chodzi o podbój Europy i polskiej ligi?

-W lidze będziemy walczyć o najwyższe cele. W PUEFA chcemy dojść jak najdalej,ale wciąż pozostało jeszcze wiele czasu i trzeba jeszcze troszeczkę poczekać.

- Niedawno strzelił Pan gola w debiucie, w reprezentacji Polski. Jak oceni Pan swój występ i grę całego zespołu?

-Myślę, że graliśmy dobrze. Wygraliśmy, zgarnęliśmy trzy punkty, chociaż warunki na boisku nie pozwalały na wiele, ale wykonaliśmy plan minimum, a moja bramka w debiucie tylko bardziej mnie rozweseliła. Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec.

- Czy czuł Pan jakąś tremę, wychodząc na boisko?

-Na pewno jakaś trema była, ale nie na tyle duża, aby uniemożliwić mi grę.Dochodziła do tego jeszcze adrenalina, która tylko pomagała. Miałem więcej korzyści niż problemów.

- Po meczu nie wymienił Pan koszulki z rywalami z wiadomych powodów.

-Tak, wiadomo że była to moja pierwsza koszulka w barwach Polski. W takich momentach zawsze zachowuję ją dla siebie.

- Jak oceni Pan szkolenie Leo Beenhakkera? Powinien zostać na swoim stanowisku, czy jednak ustąpić komuś innemu?

-Nie zapominajmy, że Pan Beenhakker wywalczył ten pierwszy w historii awans do Mistrzostw Europy. Jest to na pewno dobry trener mający własny styl i sposób widzenia. Z pewnością zasługuje na szkolenie reprezentacji Polski i jeszcze pokaże, że potrafi ułożyć tę drużynę.

- Co prawda dopiero jeden mecz w barwach Polski za Pana plecami, ale już jest Pan wymieniany przez specjalistów jako najlepszy napastnik w naszym kraju, z najlepiej ułożoną stopą. Tak twierdzi Franciszek Smuda. Czy już w tej chwili czuje się Pan lepszym graczem od Euzebiusza Smolarka, Macieja Żurawskiego czy Marka Saganowskiego?

-Nie, ja dopiero zaczynam, to mój początek. Fajnie słyszeć takie wypowiedzi, ale ja do tego podchodzę ze spokojem. Dużo pracy przede mną, dlatego skupiam się na grze i treningach. Po prostu robię swoje.

- Co Robert Lewandowski może dziś dać reprezentacji?

-Trudno mi tak mówić o sobie, ale chciałbym dać jak najwięcej. Ciężko jest sprecyzować, co dokładnie, ale co z tego wyjdzie – zobaczymy już niebawem.

- Droga do MŚ w RPA jeszcze daleka. Czy wierzy Pan w awans?

-Tak, naturalnie wierzę w ten awans i jestem pełen nadziei, że nam się uda, bo na pewno stać na to reprezentację.

- Nie ominie nas za to gra w Mistrzostwach Europy, w 2012 roku. W końcu jesteśmy współgospodarzem tej imprezy. Ale czy z Robertem Lewandowskim w składzie?

-Nie wybiegam myślami aż tak daleko, ale nie ukrywam, że mam taką nadzieję.

- Uważa Pan, że Polska poradzi sobie z organizacją tak dużej imprezy?

-Tak, myślę że tak. Polska jest dużym narodem i nie powinno być z tym problemów.Jestem przekonany, że będzie dobrze.

- A co z Ukrainą?

-Tu już trudniej jest mi powiedzieć coś na ten temat. Nigdy nie byłem na Ukrainie. Niemniej jednak powinni sobie poradzić.

- Gra w reprezentacji Polski to pewien sposób reklamy swojej osoby. Chciałby Pan przejść do zespołu za absolutnego topu? Ma Pan ulubione kluby, ulubioną ligę, czy woli Pan jednak pozostać w Poznaniu na kilka najbliższych lat?

-Nie mam ulubionego klubu, ale są dopuszczalne różne wybicia. Mimo wszystko nawet o tym nie myślę. Skupiam się tym, co przede mną, czyli kolejnym meczu. Dopiero co przeszedłem do Lecha Poznań i nie myślę o innych transferach, gdyż najpierw trzeba się pokazać.

- Jak Pan podsumuje swoje pierwsze mecze w Ekstraklasie?

-To są dopiero pierwsze mecze, więc nie można wiele powiedzieć. Dwa przegraliśmy, cztery wygraliśmy, ale dopiero w połowie sezonu będziemy mogli podyskutować. Czekam na kolejne wygrane i bramki.

- Czego Panu życzyć podczas tego sezonu?

-Przede wszystkim powodzenia i szczęścia.

mateusf50
fajnie pisz dalej

zajrzyj do mnie i zostaw komcia
bart10
"Znowu"" Taki sobie mecz Roberta Lewandowskiego!
Lech wygrał 1:0!

Relacja LIVE!

(2') Początek spotkania zdecydowanie pod dyktando Lecha Poznań!
(8') Stilić do Lewandowskiego strzał napastnika Lecha kapitalnie nogami broni bramkarz!
(11') Podanie Semira Stilića do jego kolegów pewnie łapie bramkarz!
(12') Zbyt słabe podanie Lewandowskiego do Rengifo łapie wychodzący na 5 metr i łapie bramkarz!
(24') Na boisku leży Semir Stilić mamy chwilową przerwę w grze
(90') Sędzia dolicza 2 minuty do regulaminowych 45 drugiej połowy
(90') Ależ blisko szczęścia byli zawodnicy z Poznani

Proszę o komentki i ocenki biggrin.gif
bart10
moze dzisiaj dopiero wieczorem dodam jakąś Relacje LIVE z meczu Roberta Lewandowskiego biggrin.gif
Elboro
Nie wygląda to najgorzej...ale można znaleźć pare błędów językowych...
Brakuje tez czegoś oryginalnego...
No i całośc jakby nie trzyma się jednego wątku...nie wiemy czy to jest liga a to że ostatnia realcja była z meczu z Jagiellonią dowiedziałem się na samym końcu.
Mysle że musisz jeszcze popracować no i bardziej skupić się na piłkarzu, którego opisujesz tongue.gif unsure.gif
bart10
CYTAT(Elboro @ Jul 29 2009, 13:20) *
Nie wygląda to najgorzej...ale można znaleźć pare błędów językowych...
Brakuje tez czegoś oryginalnego...
No i całośc jakby nie trzyma się jednego wątku...nie wiemy czy to jest liga a to że ostatnia realcja była z meczu z Jagiellonią dowiedziałem się na samym końcu.
Mysle że musisz jeszcze popracować no i bardziej skupić się na piłkarzu, którego opisujesz tongue.gif unsure.gif

o co ci chodzi z Brakuje tez czegoś oryginalnego... ?
bo zrobiłem tak zeby było ciekawie,a i jeszcze z polskich drużyn jest Legia Warszawa tongue.gif

no i bardziej skupić się na piłkarzu, którego opisujesz
skupiam się jak tylko mogę np ten Wywiad ''Prywatne życie Roberta Lewandowskiego tongue.gif

i sorki ze dzisiaj prawie nie ma żadnych Relacji LIVE closedeyes.gif

no ale nie ma się za dużo czasu dry.gif

prawdopodobnie dzisiaj Relacja LIVE biggrin.gif
Windziak
CYTAT(bart10 @ Jul 29 2009, 22:04) *
i sorki ze dzisiaj prawie nie ma żadnych Relacji LIVE closedeyes.gif

no ale nie ma się za dużo czasu dry.gif

prawdopodobnie dzisiaj Relacja LIVE biggrin.gif

To się nadaje do Łapu-Capu. laugh.gif To jak w końcu? Poczucie w czasoprzestrzeni zatracone? biggrin.gif

Ogólnie wygląda to wszystko nienajgorzej , ale pracuj, pracuj! smile.gif
bart10
[quote name='Windziak' date='Jul 30 2009, 11:43' post='289953']
To się nadaje do Łapu-Capu. laugh.gif To jak w końcu? Poczucie w czasoprzestrzeni zatracone? biggrin.gif

Ogólnie wygląda to wszystko nienajgorzej , ale pracuj, pracuj! smile.gif
[/
przepraszam ale nie mam dużo czasu bo jutro wyjeżdżam rolleyes.gif
JuveR
Nie no sorry, ale jeżeli się nie ma zbytnio czasu to się po prostu za takie coś nie bierze.

Jak na razie miernie, ale liczę, że się rozkręcisz. Te zdjęcia rozwaliły mnie kompletnie...
Wytrwałości wink.gif
Graczyk
Fajny pomysł ale nad wykonaniem musisz jeszcze sporo popracować. Powiedz mi jak grasz tą karierę? Normalnie Lechem czy jak? Jak Lewy przejdzie do np. Borussii to co zrobisz?? biggrin.gif
bart10
CYTAT(Graczyk @ Jul 30 2009, 23:03) *
Fajny pomysł ale nad wykonaniem musisz jeszcze sporo popracować. Powiedz mi jak grasz tą karierę? Normalnie Lechem czy jak? Jak Lewy przejdzie do np. Borussii to co zrobisz?? biggrin.gif

Powiedz mi jak grasz tą karierę?

Normalnie bierzesz na stały biggrin.gif i wtedy grasz tylko jednym zawodnikiem biggrin.gif

Jak Lewy przejdzie do np.Borussii to co zrobisz??

To nie wiem tongue.gif

niestety zawieszam działalność bloga tak na Tydzień bo wyjeżdżam tongue.gif
Także jak tylko przyjadę to będę robił dalej karierę Robertem Lewandowskim biggrin.gif
i postaram się wymyślić dużo nowych rzeczy tongue.gif
bart10
Witam,już przyjechałem biggrin.gif i już niedługo może dzisiaj albo najpóźniej jutro będzie relacja tongue.gif
bart10
przepraszam ze post pod postem ale tak się zastanawiam czy jest sens prowadzić dalej tą karierę ? unsure.gif
bart10
Witam wszystkich po długiej przerwie! tongue.gif

teraz ja mam do was pytanie pomóżcie mi wybrać ligę którą będę grał UWAGA! po wybraniu ligi będę rozgrywał WSZYSTKIE MECZE!

Szczegóły lig:
Ekstraklasa
-Wszystkie mecze tego sezonu
-Magazyn Szybka Piłka
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
-Król Strzelców
Premier League
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
Serie A
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
La liga
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
-Magazyn La liga
Other B
-Wszystkie mecze z pozostałych drużyn
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
Bundesliga
-Wywiady
-Video mecze
-Wyniki
-Tabela
-Magazyn Bundesliga

Proszę o głosowanie! tongue.gif

CZAS ZAKOŃCZENIA GŁOSOWANIA DO 23:00! biggrin.gif pozdrawiam smile.gif

kostek
Jak dla mnie to możesz sobie grać nawet ligę maltańską. Twój wybór.
No ale skoro chcesz aby inni wybrali za Ciebie to strzelam: Ekstraklasa.
bart10
jutro podejmę decyzje.
bart10
EKSTRAKLASA

Zasady

Czas meczu:10 minut
Kontuzja:Tak
Rewanże:Tak
Rozgrywki:Ekstraklasa

UWAGA!
będę grał wszystkie mecze tongue.gif

Mam nadzieje ze nie poddam się i rozegram WSZYSTKIE MECZE! biggrin.gif
Może niedługo pierwsze spotkanie na otwarcie EKSTRAKLASY!
pozdrawiam smile.gif

bart10
.
Mikos9708
Ekstraklasa jest jedną z łatwiejszych lig do rozegrania(mniej drużyn). Życzę wytrwałości i zapraszam do mnie.
bart10
o co ci chodzi ? jak z jedną z łatwiejszych lig do rozegrania(mniej drużyn). nie jest mało drużyn! i dla mnie jest bardzo ciekawa
a i powiedz mi jaką ty ligę byś wybrał ? blink.gif
Windziak
No 240 meczów - jest trochę biggrin.gif To jak 4-5 sezonów (przy dobrej grze w pucharach) w Master League . smile.gif
Mikos9708
W La Liga trzeba rozegrać 380 meczów. O to mi chodzi. Nie zaprzeczam również, że Ekstraklasa to ciekawa liga.
bart10
Dobra będę grał tą Ekstraklasę biggrin.gif i mam nadzieje ze będzie ciekawa i też ze nikomu nie będzie to przeszkadzać dry.gif i że będą komentarze rolleyes.gif
bart10
.
bart10
.
bart10
.
bart10
Znamy grupę Lecha!

Dzisiaj o godzinie 12:30 odbyło się losowanie grup Ligi Europejskiej,Lech trafił na grupę w których za przeciwników ma,Udinese,Espanyol,FC Porto.

[font="Microsoft Sans Serif"]„Kolejorz” do meczów w Grupie,przystąpi niemal w najsilniejszym składzie. Po przerwie spowodowanej kontuzjami do składu wrócą Robert Lewandowski i Bartosz Bosacki. Poznaniacy nigdy wcześniej nie grali w europejskich pucharach z drużynami Espanyol i FC Porto.

Najbliższe mecze Lecha w Lidzie Europejskiej

Espanyol - Lech Poznań

Lech Poznań - Udinese

FC Porto - Lech Poznań

Już niedługo pierwsze próba Lecha Poznań w Lidzie Europejskiej z Espanyol!

Zapraszam do głosowania w sondzie ''Czy Lech awansuje z grupy?'' tongue.gif pozdrawiam cool.gif
bart10
Skład Lecha na Ligę Europejską !

Dzisiaj trener Lecha Poznań wyżnał nam i kibicom ''kolejorza'' skład na Ligę Europejską!

Pierwszy skład

Kasprzik,Bosacki,Arboleda,Wojtkowiak,Ivan Djurdjevic,Golik,Bandrowski,Peszko,R.Lewandowski,Stilic,Rengifo.

Rezerwowi

Henriguez,Kikut,Anderson Cueto,Injac,Chrapek,Jakub Wilk.
jaro9
Może być ciekawie. Powodzenia wink.gif
bart10
Lech jedzie z Barcelony z 3 punktami!

Poznaniacy do meczu przystępowali z chęcią wygrania, Ich celem było również wywalczenie sobie jak najkorzystniejszej zaliczki w grupie, Spotkanie z Espanyol przyciągnęło kibiców Lecha na wyjazd do Barcelony,Kibiców Lecha w Barcelonie znalazło się aż 5500.
Lechici prowadzenie mogli objąć już po chwili gry. Semir Stilić dośrodkował z rzutu rożnego na krótki słupek, tam stał Hernan Rengifo, którego strzał głową instynktownie obronił bramkarz Espanyol,
Obiecujący początek nie sprawił, że to Lech dyktował warunki gry i inicjatywę przejęli gracze z Barcelony,
W 17. minucie Espanyol po raz kolejny groźnie zaatakowało. Znów z dystansu uderzał De la Pena i Kasprzik z trudem wybił piłkę na rzut rożny. Chwilę późnie serca zadrżały Hiszpańskim fanom, bowiem w doskonałej sytuacji znalazł się Sławomir Peszko, którego strzał w ostatniej chwili został zablokowany. Espanyol często próbowali swojej szansy zza pola karnego, jednak nie wiele z tego wynikało.
W 45 minucie Lech znalazł drogę do bramki Kamieni’ ego , Pięknym strzałem popisał się Robert Lewandowski który trochę lobem a trochę celnym strzałem pokonał z dystansu bramkarza Espanyol.
Pierwsza połowa zakończyła się jedno bramkową przewagą Lecha.
Druga część gry także rozpoczęła się od przewagi gospodarzami , którzy grali agresywnie, podwajali krycie, z czym lechici wyraźnie sobie nie radzili, nie mając pomysłu na sforsowanie Hiszpańskiej defensywy.
W 52. minucie po raz kolejny wykazać musiał się Kasprzik, tym razem po strzale z dystansu Valdo.
Z pomocą poznańskiej drużynie ruszyli kibice, którzy niesamowitym dopingiem zachęcali do śmielszych ataków. Efekty mogły przyjść bardzo szybko, jednak strzał Stilicia obronił Kameni Lech coraz częściej gościł pod polem karnym Espanyol, brakowało tylko uderzeń na bramkę.
W 57 minucie było już 0:2 dla Lecha! Niesamowitym strzałem popisał się Peszko, bardzo podobnie uderzył jak Robert Lewandowski przy pierwszej bramce dla Lecha.
W 61. minucie powinno być 0:3 dla Lecha! Peszko wychodził na dobrą sytuację, ale za mocno wypuścił sobie piłkę, która jednak szczęśliwie trafiła do Rengifo,i faulował na polu karnym Espanyol gracz z Barcelony Finnan, Stilic stanął przed 100% szansą dla Lecha! Ale piękne obronił Kameni.
W 73. minucie Hiszpańska publiczność poderwała się z krzeseł ciesząc się z bramki, De La Pena pokonał bramkarza Lecha.
Wynik 1:2 to dobry prognostyk.

Fotorelacje:

Już niedługo kolejne spotkanie tym razem z Udinese tongue.gif pozdrawiam smile.gif
bart10
Lech awansował z grupy!

Lech Poznań zawsze gra do końca.
W słonecznym i ładnym sierpniowym dniem, o potencjale Kolejorza przekonało się Udinese. Włosi przegrali z Lechem 2:1.
Spotkanie Lecha z Udinese toczyło się w bardzo pięknych warunkach. Piłkarze stworzyli w pierwszej części spotkania kilka dogodnych okazji bramkowych. Początek pojedynku to nerwowa i dość chaotyczna gra obydwu zespołów
W 5. minucie rzut wolny dla Kolejorza wykonywał Semir Stilić. Bośniak uderzył piłkę po ziemi, trącił ją jeszcze Hernan Rengifo, ale ostatecznie futbolówka minęła o kilka centymetrów bramkę gości,
To była dobra okazja dla Lecha. Cztery minuty później po raz pierwszy "pazurki" pokazali przyjezdni. Na strzał z dwudziestu metrów zdecydował się Kwadwo Asamoah, Ivan Turina odbił do boku piłkę, a dobitkę Fabio Quagliarellego bramkarz Lecha sparował na rzut rożny.
W 34 minucie Lech prowadził 1:0 po pięknym strzale Rengifo z główki!
Dziesięć minut później zawodnicy Lecha stworzyli sobie najdogodniejszą okazję do objęcia prowadzenia na 2:0, Po akcji Roberta Lewandowskiego ze Stilicem, piłkę otrzymał Jakub Wilk. Piłkarz gospodarzy znalazł się w sytuacji sam na sam z Samirem Handanoviciem, ale w trudnej sytuacji strzelił w desperacko rzucającego się bramkarza. Piłka po interwencji golkipera wyszła na rzut rożny.
Kolejną dobrą okazję miał Lech, w 45. minucie. Prawą stroną uciekł defensorom Udinese Lewandowski. Grający niespodziewanie na prawej stronie pomocy piłkarz dośrodkował i pod bramką Handanovicia powstał ogromny "kocioł". Ostatecznie strzał Rengifo po rykoszecie wyszedł na rzut rożny. Kilkadziesiąt sekund później z groźną kontrą wyszli piłkarze gości, ale Alexis Sanchez zamiast podawać do lepiej ustawionych partnerów, zdecydował się na strzał i nie trafił w bramkę.
Koniec pierwszej połowy na stadionie Lecha, Lech prowadzi 1:0!
Druga połowa rozpoczęła się od dwóch, wydawałoby się nokautujących, ciosów gości. W 47. minucie poznaniakom jeszcze się udało nie stracić bramki,
gdy po szybkiej kontrze gości Quagliarella znalazł się sam na sam z Kasprzikiem Jednak mając ostry kąt zawodnik gości musiał próbować ograć bramkarza Lecha i górą w tej sytuacji był Kasprzik .
W 68 minucie goście nie mieli już litości. Z rzutu wolnego dośrodkował Gaetano D'Agostino, Rengifo nie upilnował Simone Pepe , który precyzyjnym uderzeniem głową pokonał Kasprzika .
Remisując 1 :1 lech rzucił się do odrabiania strat. W 59. minucie tylko pech spowodował, że Kolejorz nie cieszył się z trafienia. Na strzał z pola karnego zdecydował się Stilić, ale piłka trafiła w słupek. Po chwili do futbolówki doszedł Rengifa , po którego strzale piłka odbiła się od poprzeczki. Druga dobitka zawodnika Lecha padła łupem Handanovicia. Cztery minuty później dośrodkowanie Stilic’a głową przedłużył Wilk, ale słoweński golkiper Udinese kolejny raz popisał się doskonałym refleksem wybijając piłkę na rzut rożny.
W 86 minucie Słoweniec był już jednak bezradny Stilić zagrał na prawo do Lewandowskiego, który stojąc w polu karnym mocno dośrodkował po ziemi, a nadbiegający Rengifo z pięciu metrów strzelił bramkę na 2:1! Lech wygrał z Udinese 2:1!

Fotorelacje

Jak widać udało się Lechowi awansować tongue.gif proszę o komentarzyki biggrin.gif pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.