Mam problem. Nigdy wcześniej nie edytowałem Pes-a. Ściągnąłem demo 2009, AFS 3.7 i zestaw piłek do najnowszego dema - wszystko ze strony IssOnline(linki). Przeczytałem stosowne opisy -> Jak korzystać z AFS Explorer 3.7?(IssOnline), czy ES 2009 Editing - How does it work?(pes2008editing.blogspot.com.). Choć wszystko jest opisane w najprostszy możliwy sposób - moje próby z podmianą/nadpisaniem stosownych plików nie przynoszą rezultatów. Nie wiem gdzie jest błąd. Niech ktoś proszę pomoże i opisze krok po kroku co powinienem zrobić, aby widzieć te piłki/piłkę w demie.
Dodam, że nie mogę krok po kroku powielać czynności z ww opisów:
1) już przy imporcie plików AFS(cv01.img) pojawiło okienko z treścią: >Missing descriptors information. Use "Modify reserved space" function to fix it. AFSExplorer can auto-rebuild AFS file, do you want rebuild it?<
2) po imporcie folderu np. Puma King pojawia się okno z informacją >Folder imported< i szczegółowym opisem, w którym wymienione są wszystkie pliki unnamed z dopiskiem not found.
Po odnowieniu plików i zapisaniu ich jako cv01.img nie pojawiał się już więcej komunikat z punktu pierwszego. Po punkcie drugim próbowałem na różne sposoby zapisać zmienione(?) pliki - bez rezultatów. W ogóle na różne sposoby próbowałem nadpisać te pliki, czy do tego doprowadzić - i choć wszystko powinno być ok - nie jest. Może powinienem wybrać nową piłkę w menu gry? Po moich próbach edycji nie mam możliwości wyboru piłki w menu - opcja niedostępna, a po rozpoczęciu meczu piłka jest dalej tą oryginalną z dema.
Domyślam się, że nie jednego zirytuje długość i treść powyższego posta - wybaczcie - w każdym razie jestem już skrajnie zirytowany, że nie mogę zrobić tak prostej czynności i chciałbym się dowiedzieć, co robię źle.