Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: poziomy trudności w pes4
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
lualua
Wyczytałem w kilku postach na tym forum że niektòrzy z was grają na 5 a nawet 6 gwiazdkach. Ja od zawsze w pes 3 a teraz pes 4 gram na trzech. Grałem troche na 4 ale dla mnie to już istny hardkor. Dodam że nie mam dużego doświadczenia w graniu z ludźmi. Proszę zatem o jakieś porady i spostrzeżenia dot. gry na wyższych poziomach. Myśle że gra jest wtedy atrakcyjniejsza i bardziej realistyczna.
Napiszcie jak gracie: strategia, taktyka, składy. Czy konieczny jest pad?
A najbardziej interesują mnie bezp. rzuty wolne. Ja trafiam może z jeden na 30. Najczęściej trafiam albo tuż nad poprzeczką albo w mur. Jak ktoś ma to bardzo dobrze opanowane to może jakiś mały poradniczek?
Regz
Z tymi poziomami trudności to jest jakaś dziwna sprawa.
Ja zawsze grałem na 3* smile.gif i szło mi ròżnie, a jak wczoraj odpaliłem mecz na 5* to pojechałem Polską Anglie 3:0, więc nie wiem o co tu chodzi....
guzek
ja sobie gram na 6 gwiazdkach, nie zawsze moze wygrywam, ale jak przegram to daje rewanzyk. taktya zawsze defaultowa, zmieniam sklad, gram na klawiaturze, 20 miut mecz najczesciej na stade velodrome lub westfalenstadion pilka nike aerow yellow. moze dzis zaczne master lige, ale nie wiem.
Pik
Cytat
ja sobie gram na 6 gwiazdkach, nie zawsze moze wygrywam, ale jak przegram to daje rewanzyk. taktya zawsze defaultowa, zmieniam sklad, gram na klawiaturze, 20 miut mecz najczesciej na stade velodrome lub westfalenstadion pilka nike aerow yellow. moze dzis zaczne master lige, ale nie wiem.

lol ale mu podales informacje, ciekawe co ma stadion i pilka do poziomu trudnosci laugh.gif
>pit<
Ja od dawna gram w Pes a jeszcze wczesniej w iss te gry poprostu rządzą ! w pes4 na 6gwiazdkach raczej nie mam problemu ale oczywiscie nie mòwie że z każdym wygrywam biggrin.gif to zależy.Moim zdaniem najlepiej sie gra drużynami ktòre sie zna "kocha" ktòrych zawodnikòw czesto ogłada sie live i zna sie ich umiejętności ja pròbuje w grze ich naśladować i czasem mi sie to udaje smile.gif .Nie ma recepty na zwycięstwo o tym jak grać w pesa można by napisać książke,trzeba grać grać i jeszcze raz grać i to najlepiej z kolegami a lub koleżankami tongue.gif a po jakimś czasie sprawdzić sie z com na 6 gwiazdkach lub z jakimś dobrym graczem online biggrin.gif pozdro
scorpio2x
na 5* polecam ustawienie 3-5-2 i auto-defence
guzek
Cytat
Cytat

lol ale mu podales informacje, ciekawe co ma stadion i pilka do poziomu trudnosci laugh.gif

Nic :wink: . Tak sobie to podalem. A jesli juz chodzi o jakies porady to powiem, ze trzeba duzo grac z klepy, zagrywac prostopadle pilki (dolem i gora), czasami strzelic z dystansu jak sie jest nieobstawionym na 20-25 metrze. Trzeba duzo myslec w trakcie gry i patrzec na radar (to duzo ulatwia, bo ma sie wtedy duzy przeglad pola). Nie polecam akcji indywidualnych i kiwania na przyspieszeniu, bo na 5-6 gwiazdkach zazwyczaj konczy sie to strata pilki. Zreszta, im dluzej grasz tym wieksze masz doswiadczenie, tak jak prawdziwi pilkarze biggrin.gif biggrin.gif .
domel44
Cytat
Z tymi poziomami trudności to jest jakaś dziwna sprawa.
Ja zawsze grałem na 3*  :)  i szło mi ròżnie, a jak wczoraj odpaliłem mecz na 5* to pojechałem Polską Anglie 3:0, więc nie wiem o co tu chodzi....

Chodzi o to, że ultra ważną sprawą jest forma zawodnikòw i dostosowanie taktyki do stylu preferowanej gry. Jeżeli te 2 elementy są IN PLUS to szanse rosną :wink:

Ja cioram na 6 * i poce sie z zespołami z wyższej pòłki ala Barca, Milan itp.
StraY
jakby na to nie patrzeć to 5 albo 6* to jest opcja hardkorowa, w każdej innej grze tryb very hard, ultra tough, etc. są stworzone dla wyjadaczy, więc się ludzie nie przejmujcie, że gracie tylko na 3,4* bo to jest taki swoisty medium wink.gif
walczu
Ja zwyle na 5gw. gram. Nie zawsze wygrywam. Jak zaczynałem w pesa4 grać to na 4 i sie strasznie wkurzałem bo czasami wygrywałem np 5-1, a czasmi przegrywałem np 0-3 i to mnie wkurzało. Teraz jak sie troche poduczyłem i gram na 5 to jest fajnie. Czasami wygrywam 1-0, czasami 2-0 i tego typu wynikami. Oczywiście czasami też przegywam podobnymi wynikami, ale przynajmniej jest radocha z gry. Polecam ustawienie 3-5-2.. Wygrałem nim puchar ML Legią, w finale pokonując newcastle. A w ml jestem na 3 miejscu. Inne turnieje grałem tylko na 4 :/
domel44
Przy okazji mało jest rzeczy ktòra tak cieszy jak np. szczelić gola Van Nistelrooyem w okienko za linii pola karnego Milanowi smile.gif
ftomekk
Od zawsze w PES gralem na maxymalnym poziomie trudnosci.Jasne,problemy sa,ale zazwyczaj wtedy gdy slabsza druzyna gram z jakims bardzo dobrym zespolem.
Przy okazji wychodzenia kolejnych czesci PES byly obietnice KONAMI ze bedzie kolejna "gwiazdka",kolejny hardcorowy poziom trudnosci.W czesci czwartej miala to byc wlasnie szosta gwiazdka-i co ??? I DOOPA.
Przynajmniej takie jest moje zdanie.wcale nie jest ultra trudno.
Rozegralem juz bardzo duzo meczy z komputerem.poza pierwszym sezonem w ktorym szosta gwiazdka byla zablokowana,gram na szostym poziomie trudnosci.Wygrywam prawie caly czas.Mialam nadzieje ze bedzie bardzo trudno,ze sztuczna inteligencja zawodnikow sterowanych przez komputer bedzie oszalamiajaca,spodziewalam sie pieknych zagran,ale niestety.Nistelroy gra jak dupa wolowa,pozostale gwiazdy komputerowe rowniez.sad.gif
Jestem troche zniesmaczony,ale coz,takie zycie.
kemot
zgadzam sie z przedmowca, dla wyjadaczy 6* to pryszcz, niestety gra vs. computer nie jest idealna...
scorpio2x
ale czemu na 5 albo 6 sie latwiej gra niz na 4*?
czy to tylko moja wyobraznia?
ftomekk
to moze my dajemy ciala .Gwiazdak szosta jest najlatwiejsza a pierwsza najtrudniejsza :roll: :roll: :roll:
Teraz powaznie-musze na czwartej sprobowac to ocenie .
Tsubasa21
6 gwiazdka niestety łatwa a w pesa pykam od wersji 98 i juz nie mam ochoty wlaczac master lig ani innych dlugich trybòw bo poziom zabardzo wnerwia.
Drakkar
Ja odnoszę wrażenie, że mamy tylko 2 poziomy trudności:

1-2 * - łatwy
3-6 * - trudny

Wydaje mi się, że powyższe przedziały niewiele się ròżnią... A szkoda...

Między 2* a 3* widoczna jest poprostu wieeeeeelka przepaść. Niestety, ale poziom trudności jest źle wyważony.

Grając na 6* udało mi się wygrać z Realem M. aż 3-0!! (w tym 2 karne - komputer nie wie co robić, co kończy się zazwyczaj faulem) :/ Ale z Sampdorią przegrałem już 0-1.
Na 3* sytuacja wygląda podobnie.

Na 4* i 5* jeszcze nie grałem...
Mati5
Ile minut zazwyczaj gracie w pes4 .???
Bo ja 10 minut ,bo 5 jednak jest za dużo i co teraz zaczeliście ,bo ja ma teraz
"Master Ligue" fajnie sie gra .
Gram zmyślonymi piłkarzami a wy ??? 8)
Regz
Cytat
Ile minut zazwyczaj gracie w pes4 .???
Bo ja 10 minut ,bo 5 jednak jest za dużo i co teraz zaczeliście ,bo ja ma teraz  
"Master Ligue" fajnie sie gra .
Gram zmyślonymi piłkarzami a wy ???  8)

5 za dużo, a grasz 10 ? biggrin.gif ....
...troche mało- ja gram przynajmniej 1,5 godziny...
A na poważnie to nie lubię zmyślonych- pozbywam się ich jak najszybciej
drako1
Ja od zawsze grałem na maksa ,poniewaz tu nie chodzi o to jak w Fifie ze trzeba sie nauczyc pewnego schematu i zawsze sie wygrywa(czytaj-strzela gole po takich samych akcjach)W pes zawsze sie strzela w inny sposòb .Rozegrałem juz kilkadziesiat meczy i nadal poznaje ta gre:) DLATEGO JA KOCHAM!!!!!!!!!
mc
Ale nie oszukujmy się. Z pewnych sytuacji łatwiej sobie wypracować bramkę. Nie twierdzę wcale że znalazłem schemat i pykam po kilka bramek w każdym meczu, broń Boże. Tylko faktem jest np. to, że ciągnąc akcję skrzydełkiem i w ODPOWIEDNIM miejscu ostro rzucając piłkę dużo większą mamy szansę niż ciskając jakiegoś parasolka w pole karne z 40 m. to tyle...
Regz
Cytat
Ale nie oszukujmy się. Z pewnych sytuacji łatwiej sobie wypracować bramkę. Nie twierdzę wcale że znalazłem schemat i pykam po kilka bramek w każdym meczu, broń Boże. Tylko  faktem jest np. to, że ciągnąc akcję skrzydełkiem i w ODPOWIEDNIM miejscu ostro rzucając piłkę dużo większą mamy szansę niż ciskając jakiegoś parasolka w pole karne z 40 m. to tyle...

Wiadomo! Ale o wiele większa frajda strzelić bude z takiego parasolka niż ze zwykłej akcji.
darch
hmm co do poziomu to dla mnie najważniejsza jest moja forma ,czasami
czuje grę wiem że strzelę dobrze ,że uda mi sie przejść trzech zawodnikòw itp ,a czasami nie mam pomysłu na grę ,nie potrafię zatrzymać piłki grać z klepki ale całkiem najważniejsza jest dla mnie forma w obronie jak zmieniam zawodnikòw i odcinam graczy od podań
niestety po lanie jak wiemy porażka(autozmiana)
gram na 5 gwiazdkach
a forma jak w kalejdoskopie
nie widzę anormalnych skokòw formy kompa
thC!?
no to teraz ja się wypowiem gram na 6* od początku patch wolfa wiadomo smile.gif chyba każdy wie o co biega ale do sprawy......

..... twierdzicie że za łatwo no to się wam nie dziwie moge się mylić albo i nie ale wy gracie drużynami typu arsenal mancheste real itp. to poziom trudności jest znacznie niższy niż granie takim spartakiem moskwa albo jeszcze niżej przeciwko realowi. Osobiście gram sparta praga bo nie jest najlepszą drużyną a lubie wyzwania i powiem kròtko grałem towarzyski mecz przed 2 sezonem master league i barcelone pyknelem 4-2 arsenal 3-0 dalem 2 mecze zebyscie nie mowili ze druzyna dana nie miala formy... Bo bylo ciezko . Zeby grac na 6 gwiazdkach trzeba byc opykanym juz w ta gre i cierpliwym . Jak ktos gra w obronie ze wciśnietym guzikiem biegania to dużo nie daje a ułatwia sprawe komputerowi to mòwie z doświadczenia bo to widziałem nie raz na sobie, biegania trzeba używać w sytuacjach już trudnych do opanowania ;] to mòwie osobom ktòre chcą grać na wyższej gwiazdce. I tak to leci trzeba ćwiczyć poprostu i grać podaniami nie jednym zawodnikiem ;] ciekawe czy ktoś też się ciekawie wypowie pozdrawiam :?

pS. Ale walnełem posta ciekawe czy ktoś przeczyta i się wymieni doświadczeniem na temat trudności gry :]
maras807
Ja gram na 6 gwiazdkach tylko u kumpla (bo ma dobry sprzęt), zazwyczaj wygrywam. U siebie nie gram na 6 bo mòj komp to staroć i mnie kur**** bierze jak mi sie zatnie, albo spowolni, zresztą u siebie strasznie mało gram w pesa i wszystko przez kompa sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.