Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potwierdzenia udziału w 5 sezonie Ligi PES6
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 5
Stron: 1, 2
lukasz44

Zapraszamy do potwierdzeń V sezonu ligi PES 6 ISS ONLINE

Nowych graczy zapraszam do działu ZAPISY DO V sezonu ligi ISS ONLINE (link poniżej)
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=17938

I i II liga będą liczyły 20 graczy, jeżeli będzie duże zainteresowanie zapisami jest szansa że powstanie III liga (decyzja zostanie podjęta po zakończeniu potwierdzeń)

POTWIERDZAMY DO 01.09.2010 (termin może ulec zmianie)

Składy lig będą ogłoszone po zakończeniu potwierdzeń, czyli na początku września
Wyciąg z regulaminu, żeby nie było zbędnych pytań rolleyes.gif

CYTAT(Bakel @ May 7 2010, 15:15) *
4. Awans i spadek oraz odejścia i wprowadzanie nowych zawodników.

4.1. Z pierwszej ligi spada do drugiej ligi bezpośrednio czterech ostatnich zawodników w tabeli, a miejsca awansem zajmują czterej najlepsi zawodnicy drugiej ligi.
4.2. Przed rozpoczęciem sezonu przyjmuje się zasadę promowania 'do góry', gdy w sytuacji rezygnacji zawodnika z gry w jego miejsce wprowadzany jest zawodnik nie objęty promocją, znajdujący się najwyżej w tabeli niższej ligi.
4.3. W sytuacji rezygnacji z gry zawodnika w trakcie trwania sezonu, jego wyniki zamieniane są na walkowery w wymiarze 3-0 dla przeciwnika. Walkowery pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy zrezygnowali z gry w trakcie sezonu punktowane są po jednym dla każdego na korzyść tego, kto w terminarzu znajduje się jako gospodarz.
4.4. Rezygnujący z rozgrywek zawodnik zostaje skreślony z listy zawodników ligi. Jeżeli nie poda ważnego powodu rezygnacji to trafia na czarną listę graczy.
4.5. Miejsce w lidze, z której odszedł rezygnujący zawodnik, nie powoduje zwiększenia liczby miejsc premiowanych awansem zawodników z bezpośrednio niższej ligi. Zawodnik taki traktowany jest jako zwykły spadkowicz.
4.6. W szczególnych przypadkach, popartych najmniej 80% głosów osób znajdujących się w redakcji, w miejsce osoby rezygnującej z rozpoczęcia gry w kolejnym sezonie zasadą dzikiej karty do gry w lidze może zostać dopuszczona dowolna osoba, w tym osoba spoza Rankingu.
4.7. Jeżeli gracz zrezygnuje z ligi mając na koncie mniej niż 50% meczów to zostaje usunięty z ligi, a jego wyniki anulowane. Gdy rozegra więcej niż 50%, to zaliczony zostaje jeden mecz z każdym rywalem, a w rewanżach wpisywane są walkowery
.

GRACZE Z IV SEZONU

I liga

1 Mlody08
2 Mani3k
3 snajper1929
4 siwers99
5 Roor1910
6 Orange_91

7 Niewczas
8 Bakel

9 Tomaj
10 Milerinho

11 arczi333
12 Edi092
13 lukasz44
14 Robcio
15 jarek

16 MM
17 krzysiu1996
18 Tsu
19 ziewiec
20 Edek

II liga

1 camel11
2
Czubinho
3 waldi198
4 reyty

5 WKSRKS
6 ufo1987
7 similo14

8 miazga
9 seba
10 Piter23

11 Tomek93
12 piwlak
13 Pucek
14 Ogryz
15 Prince

16 d-note

17 gviazda10
18 dj_adriano
19. ??????
20. ??????

zielony -
potwierdzeni
czerwony - rezygnacja

Schemat posta potwierdzającego:

nick
Potwierdzam.

To samo tyczy się osób które rezygnują z ligi:

nick
Rezygnuję.
prince
Prince

potwierdzam

Robcio
Robcio

Potwierdzam
lukasz44
lukasz44

Potwierdzam
czubinho
Czubinho- potwierdzam
WKS
WKSRKS-Potwierdzam

Ogryz
Ogryz

Potwierdzam
Niewczas
Niewczas

Potwierdzam
ziewiec
ziewiec

Potwierdzam
tomaj
Tomaj

Potwierdzam.
dj_adriano
dj_adriano
Potwierdzam
Milerinho
Milerinho
Potwierdzam
Mani3k
Mani3k

Potwierdzam
Pucek
Pucek

Potwierdzam
seba
seba
potwierdzam
Roor1910
Roor1910

Potwierdzam
Edek
Edek
potwierdzam
similo14
similo14

Potwierdzam!!!
ufo19
ufo1987
potwierdzam
waldi198
potwierdzam
Edi092
potwierdzam
Tomek93
Tomek93
potwierdzam
MM.
MM
Rezygnuję.
siwers99
siwers99

potwierdzam

EDIT

dzisiaj dostałem nagły telefon i wyjeżdzam we wtorek do Włoch ale swój zapis podtrzymuję i móglbym grać od trzeciego tygodnia września.
snajper1929
snajper1929

POTWIERDZAM
arczi333
potwierdzam
piwlak
piwlak
potwierdzam
Matis08
Młody08

Potwierdzam smile.gif

Dopiero co wróciłem z Hiszpanii.. tongue.gif
krzysiu101
Krzysiu1996

Potwierdzam
d-note
d-note

Rezygnuję.
Tsu
Tsu
potwierdzam
camel11
camel11
Rezygnuję.

Jeszcze tu wrócę. closedeyes.gif
Bakel
Potwierdzam, ale będę mógł grać w drugiej połowie września.

Punkt 4.2 i 4.5 się wykluczają. Zamiast niego wprowadzamy nowy punkt. Gracz z wyższej ligi z miejsca spadkowego, najwyżej sklasyfikowany zagra baraż z graczem z niższej ligi, najwyżej sklasyfikowanym z miejsc niepremiowanych awansem.
Jako, że mamy 2 wakaty w pierwszej lidze to pary barażowe wyglądają następująco:
Czubinho -WKSRKS
waldi198 - ufo1987

Obaj gracze zagrają Polską. Dwumecz, po 15 min, forma losowa, bez zasady podwójnego liczenia goli wyjazdowych. W przypadku remisu należy rozegrać rzuty karne.
tomaj
CYTAT(Bakel @ Aug 31 2010, 11:53) *
Obaj gracze zagrają Polską. Dwumecz, po 15 min, forma losowa, bez zasady podwójnego liczenia goli wyjazdowych. W przypadku remisu należy rozegrać rzuty karne.

Jak zagrać karne jeżeli pierwszym meczu będzie 1:0 a w drugim 0:1? Karne w PES mogą być tylko przy remisach.
Bakel
CYTAT(tomaj @ Aug 31 2010, 12:10) *
Jak zagrać karne jeżeli pierwszym meczu będzie 1:0 a w drugim 0:1? Karne w PES mogą być tylko przy remisach.

Najlepiej odpalić 5 min mecz z włączonymi karnymi i pójść zrobić sobie śniadanie wink.gif
Orange_91
Orange_91

Rezygnuję.
lukasz44
Czas na potwierdzenie udziału dajemy ostatecznie do 3 września do 23:59
ufo19
ma ktoś GG do waldiego?
JustMe1987
Sorry za maly offtopic ale tongue.gif

Przygarnijcie kropka wink.gif

Tak serio to chcialbym wrocic i zwracam sie otwarcie z pytaniem do uczestnikow ligi czy jestescie za czy przeciw mojemu powrotowi do grona pierwszoligowcow?

(Byłem zmuszony do odpuszczenia sobie jednego sezonu z powodu braku czasu na gre. Wszystko jednak wrocilo do stanu z pierwszych dwoch sezonow i "chcialbym wrocic na stare smieci". Nigdy nie spadlem z ligi w czasie rozgrywek wiec byloby milo gdybym mogl grac znowu w pierwszej lidze. Mysle ze wiekszosc pamieta ze nie mialem problemow z rozgrywaniem meczy w terminie co mysle przemawia na moja korzysc. ) Prosze o odniesienie sie do mojej prosby.

unsure.gif
tomaj
Biorąc pod uwagę Twoją grę byłoby fajnie widzieć Cię spowrotem w 1. lidze, no ale z drugiej strony nie było by to do końca uczciwe w stosunku do drugoligowców. Jeżeli "zarządcy" ligi sami będą mieli problem z podjęciem decyzji to proponuję ankietę.
Milerinho
Ankieta wg Mnie zbędna Just to solidny gracz z ktorym nigdy problemu nie było z racji tego, że zrezygnował np MM jestem za tym aby Just wszedł właśnie na jego miejsce.
Orange_91
Jak to nie problem to może wejść za mnie.
seba
Za graczy, którzy rezygnują z I. ligi powinni wchodzic automatycznie zawodnicy z II ligi, którzy zajęli naiwyższe miejsca niepremiowane awansem.
Orange i Sivers swoimi powrotami w poprzednim sezonie stworzyli niefajny precedens. Obecna sytuacja z Justkiem zahacza niestety o lekką groteskę ligi issonline, a rezygnacja Orange z obecnych rozgrywek jeszcze gorzej wpływa na całą sprawę.
lukasz44
CYTAT(seba @ Sep 1 2010, 10:28) *
Za graczy, którzy rezygnują z I. ligi powinni wchodzic automatycznie zawodnicy z II ligi, którzy zajęli naiwyższe miejsca niepremiowane awansem.
Orange i Sivers swoimi powrotami w poprzednim sezonie stworzyli niefajny precedens. Obecna sytuacja z Justkiem zahacza niestety o lekką groteskę ligi issonline, a rezygnacja Orange z obecnych rozgrywek jeszcze gorzej wpływa na całą sprawę.

Siwers i Orange weszli do 1 ligi tylko dlatego że były 2 wolne miejsca, bo zwiększaliśmy lige z 18 do 20 osób, po głębszym namyśle sądze że będzie to nie fair wobec 2 ligowców, chciałbym aby JustMe grał z nami w 1 lidze, ale będzie to najprędziej w VI sezonie smile.gif Jeżeli chcesz możesz zacząć od II ligi, jeżeli nie trudno.

Bez off-topu prosze.

Regulamin zostanie poprawiony, bo niektóre punkty są nie do końca sprecyzowane.
Bakel
Sprawa wygląda następująco. Orange_91 i siwers99 to gracze, którzy angażowali swój własny czas w prace mające służyć poprawie jakości gry w Lidze ISSOnline. Orange_91 administrował rozgrywkami, a siwers99 stworzył świetny roster do gry w Lidze. Wg mnie nie można porównać tych zasług dla całej społeczności IO do regularnego rozgrywania swoich meczów.
Zatem odmawiam miejsca w 1 Lidze dla JustMe1987. Drugoligowe rozgrywki też mają swój urok, a smak awansu bywa czasem dużo lepszy niż miejsce poza podium w I lidze. Zapraszam do zgłoszenia się do tych rozgrywek, gdyż jako gracz sprawdzony masz pełne prawo udziału na warunkach uprzywilejowanych.
Odnosząc się do rezygnacji O_91, dzika karta na odnowienie udziału w rozgrywkach na najwyższym poziomie obowiązuje tylko raz. Jeżeli Orange będzie chciał po raz kolejny wrócić do ligi to będzie musiał przebijać się przez niższe szczeble.
JustMe1987
Szkoda ze zadecydowaliscie w ten sposob. Poniewaz uzytkownicy powinni byc rowni - jesli komus dane bylo skorzystac z dzikiej karty raz to drugiemu nie powinno sie tego odmawiac... Podejme sie rozgrywania meczy w drugiej lidze jednak to juz nie bedzie to samo.. Nie lubie gry o pkt wiec o awans sie bil nie bede. Zalezy mi na ladnej grze wiec w pierwszej lidze juz sie raczej nie spotkamy.
ufo19
Nie rozumiem twojej frustracji... Piszesz że zależy ci na ładnej grze więc z góry dyskryminujesz drugoligowców i uważasz że do pięt ci nie sięgają. Skoro sądzisz że z nimi gra nie będzie ciekawa to po co decydujesz się na grę na niższym szczeblu. Wysokie mniemanie jak widzę... Masz szanse udowodnic to w noweym sezonie awansujac do pierwszej ligi. A skoro zrezygnowales z gry to nie oczekuj ze jak ci sie znowu zachce zagrac to bez problemu wskoczysz do najwyzszej klasy rozgrywkowej bo np tacy drugoligowcy mecza sie caly sezon i daja z siebie wszystko, a ty przyjdziesz na gotowe. No sorry ale smieszne... Jak chcesz to ja ci moge nawet miejsce odstapic w 1 lidze, bo dla mnie wcale druga nie jest slabsza i trzyma poziom.
kowiak
Nie zrozumiałeś Justa. Chodziło mu o to, że nie zamierza się bić o awans. Woli grać ładną piłkę dla przyjemności, więc raczej awansować mu się nie uda
tomaj
Z tą ładną piłką to tak do końca nie przesadzajmy, bo jeszcze nie spotkałem nikogo kto nawet po dobrym przegranym spotkaniu cieszyłby się z przegranej.

Proponuje koniec OT tongue.gif
dj_adriano
CYTAT(kowiak @ Sep 1 2010, 22:32) *
Nie zrozumiałeś Justa. Chodziło mu o to, że nie zamierza się bić o awans. Woli grać ładną piłkę dla przyjemności, więc raczej awansować mu się nie uda

to troche dziwne..skoro tylko dla przyjemności i nie będzie walczyć o awans to w pierwszej lidze tak samo nie bedzie walczyć o pierwsze miejsca tylko o przyjemność z gry?? to w takim razie po co zajmować miejsce komuś kto będzie chciał powalczyć o najwyższe cele w Iwszej i o awans w IIgiej.. blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.