Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become a Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3, 4
jacekz40
Nie zauważyłem osobnego wątku dotyczącego B&L w nowej odsłonie PES-a. Pierwsze pytanie związane jest z oceną poneczową zawodnika, coś się zmieniło w porównaniu do poprzedniej wersji. Duża liczba celnych podań i odbiorów w 09 dawała wysokie noty... w 10-ce duża liczba celnych podań i sporo odbiorów ...daje najniższą notę wśród wszystkich zawodników.
JnR
Ja dziś chyba zacznę grać BAL bo takto gram tylko ze znajomymi w tego PES na PS3. Ale wydaję mi się że podejmowanie decyzji ma duże znaczenie. Klepanie z obońcami nie da ci dużej noty, twoej podania muszą być kreatywne a co najważniejsze otwierać drogę do bramki. Co z tego że zrobisz przypuśćmy 30 podań jak tylko 3 do przodu. Próbuj brać ciężar gry na siebie to jest bardzo ważne , spróbuj machnąć jednego gracza i podać do wystawiającego się kolegi. Jak to nie podziała nie mam pojęcia co robić.
jacekz40
CYTAT(JnR @ Oct 24 2009, 21:18) *
Ja dziś chyba zacznę grać BAL bo takto gram tylko ze znajomymi w tego PES na PS3. Ale wydaję mi się że podejmowanie decyzji ma duże znaczenie. Klepanie z obońcami nie da ci dużej noty, twoej podania muszą być kreatywne a co najważniejsze otwierać drogę do bramki. Co z tego że zrobisz przypuśćmy 30 podań jak tylko 3 do przodu. Próbuj brać ciężar gry na siebie to jest bardzo ważne , spróbuj machnąć jednego gracza i podać do wystawiającego się kolegi. Jak to nie podziała nie mam pojęcia co robić.

Hmmm ...ja tylko gram do przodu wink.gif tym bardziej jako napadzior boczny. Mam porównanie, bo sporo bawiłem się rozgrywką B&L w poprzedniej edycji... i za taką samą grę oceny były dużo wyższe. No ale czekam na wasze granie i opinie i uwagi.
dawiddawido
A ja mam pytanie do tych którzy już grali w BAL-a .
Czy poprawili kamere (chodzi mi o kamere chyba player , bo po polsku zawodnik smile.gif ). A mianowicie bardzo trudno było się przyzwyczaić gdyż ona sama skręcała. Mam nadziej że teraz jest to poprawione. Bardzo proszę o sprawdzenie gdyż nigdzie nie mogę się doczytać biggrin.gif
Pozdro
Tari
Oj w tym to ja nie pomogę, bo gram na wide - ball. Co do oceny pomeczowej mam dokładnie takie same wrażenia...gram jako CF, zdarzają mi się spotkania z powiedzmy 12/14podań celnych + 3,4 przechwyty i ocena 6.0 albo 5.5...a wystarczy, że cały mecz prawie nic nie robiłem, w końcówce jakieś 2 podania dostałem, szybko oddałem celne strzały, jeszcze rzut rożny wywalczyłem i nota 6.5 albo 7.0. Zapewne 'tajemnica' ocen pozostanie tajemnicą przez jakiś czas...

Gdzie gracie? Jaki klub, który sezon, jaki poziom trudności, jakieś screeny?

Może ja zacznę. Gram na top playerze, chociaż jest niesamowicie ciężko. Kończę 1 sezon (3 mecze do końca), pierwsza połowa w Auxerre zupełnie nieudana. Zagrałem raptem 300minut w pierwszym składzie...0 bramek, 0 asyst, drużyna cieńka jak barszcz (18miejsce w lidze, odpadliśmy z pucharu).

W okienku pojawiła się bardzo ciekawa oferta z Bordeaux, oczywiście skorzystałem, bo zajmowali w lidze 8 miejsce, grali dalej w pucharze i (o czym nie wiedziałem) dalej grali w LM. Chyba 3 spotkania w rezerwach i przebiłem się do '18 meczowej'. Początkowo grałem beznadziejnie, ale zbierałem noty 6.0, 6.5 i w końcu trafiłem do pierwszej jedenastki, gdzie w 'debiucie' jeśli można tak nazwać grę od pierwszej minuty, od razu asysta. Później kolejna asysta i bramka w meczu i tak oto pierwszy raz nota 7,5 i tytuł MVP meczu. W pucharze krajowym szło nam genialnie, w półfinale pomogłem strzelając bramkę poskromić PSG. W Lidze Mistrzów dotarliśmy do ćwierćfinału, niestety mimo mojej dobrej gry ulegliśmy w dwumeczu Juventusowi 1:4 (1:2 i 0:2). Skupiłem się na dobrych występach ligowych i oczekiwaniu na final Pucharu Francji...

Wielki finał. Od początkowych minut meczu napór Olympique Lyon. Jakoś przedtrzymaliśmy. W końcu 44minuta, doskonała piłka do mnie i...strzelam bramkę ze spalonego...na oko ponad metr za ostatnim obrońcą, ale gwizdek sędziego milczał. Niestety jeszcze w doliczonym czasie pierwszej połowy Lyon wyrównuje...druga połowa to wymiana ciosów z obu stron, wszyscy już szykowali się powoli na dogrywkę, ale w około 80minucie kolejne świetne zagranie Gouffrana do mnie i bramka na 2:1! Szaleństwo. Ostatnie minuty to walka o przetrwanie, ale udaje się! Pierwszy tytuł w karierze zdobyty biggrin.gif

Radość była jakbym dokonał tego w życiu a nie grze. Na minus zaskoczyła mnie animacja po zwycięstwie, wszystko tak jak w PES 2009, żadnych nowych motywów cieszenia się. Szkoda.

Do końca sezonu 3 mecze, mam na koncie 10bramek (we wszystkich rozgrywkach) i 3 asysty. Początki były bardzo ciężkie, teraz wygląda to tak, jakbym zgrał się z kolegami (mniej spalonych-więcej podań do mnie w tempo, ogólnie jakby koledzy mnie polubili, bo częściej dostaję piłkę). Niestety, Bordeaux nie liczy się w walce o mistrza, bijemy się o maksymalnie 6 miejsce w lidze. Jestem ciekawy, czy w przyszłym sezonie jako zwycięzcy krajowego pucharu dostaniemy szansę w Lidze Europejskiej. Zobaczymy.

W treningu mojego grajka skupiam się na staminie i szybkości. Miłe zaskoczenie, że punkty doświadczenia meczowego mają naprawdę duże znaczenie. Za dobry mecz, bramkę i zwycięstwo drużyny udało mi się dostać ich nawet 15 (ale tylko do staminy, do innych skilli mniej albo w ogóle, nie wiem od czego to zależy), a za pamiętny mecz finałowy Pucharu Francjii ponad 20! Poniżej screeny jako udokumentowanie mojej krótkiej na razie historii wink.gif

Do jakiegoś moderatora: proszę o przypięcie tematu o BaL tam na górze (gdzie dyskusje, dział online itd), tak jak to było na subforum PES 2009 wink.gif
Wookiee
Ja zaczalem grac wczoraj na Top Player i po pierwszym meczu jakis dwoch zadupiaczy
wybralem oferte Stoke City.

Gralem tam od powyzszego meczu przez mase treningow AŻ po 6 meczy w pierwszym skladzie (wszystkie 6 z lawki)
nie zdobywajac ANI JEDNEGO GOLA -.- (chyba ze 2 asysty jedynie)

W zimowym oknie ucieklem do 8 w tabeli West Ham'u, choc byla oferta z 6 w tabeli Wigan.
ale z West Ham juz blizej do Chelsea biggrin.gif ;p
Moje salary wzroslo do 310

Na chwile obecna gramy tylko o Premier League, no i staram sie ciagle strzelic pierwsza bramke.
Licze na to ze w West Ham potrafia lepiej dogrywac bo ci ze Stoke robili straszna kaszane...

a tutaj na screenach moj grajek ;] Nazwalem go sobie Jerome Maartens i pochodzi on z Holandii wink.gif
moj jedyny sukces poki co to tytul MIP zdobyty w przegranym 0:1 meczu Stoke z Evertonem.
Wtedy to zdobylem najwieksza jak narazie note 7.0

EDIT !!: Pierwszy mecz w barwach West Ham i jest pierwszy gol w karierze (strzelony Tottenham'owi). moze wreszcie cos sie zacznie dziac xD
a na screenach ocena po tym meczu i pierwsza nagroda. Jednym slowem warto bylo podpisac ten kontrakt. odrazu lepiej sie gra smile.gif
koszcz
Witam, ja na razie zagrałem kilka meczy treningowych w catanii calcio(10min, top player), 0 goli 0 asyst, gram jako AMF. Mimo inicjacji kilku akcji skończonych golem, pes chyba to po prostu ignoruje, jedyną 7.0 miałem gdy 2 razy spróbowałem strzelić gola z dystansu, z czego jeden raz w światło bramki. Nie wiem czy w pierwszym/drugim sezonie wogóle warto męczyć 10min mecze?
erni13
Ja zaoczołem w Tolousie(czy jak to tam). SMF , jak narazie 10 meczy(8 z ławki)2 gole i 3 asysty(nie źle)Myślę pograćze 2 sezony w Tuluzie i przejść do Anglii lub Hiszpanii( A potem do Man Utd.)poziom professional mecz 10 minut.
Tomak
CYTAT(Tari @ Oct 24 2009, 22:39) *
Do jakiegoś moderatora: proszę o przypięcie tematu o BaL tam na górze (gdzie dyskusje, dział online itd), tak jak to było na subforum PES 2009 wink.gif

Zrobione (;
hahanmd
Wiecie czy można i w jaki sposób zmienić poziom trudności BAL podczas gry? Ja zacząłem na Amateur, ale jest za łatwo, a nie chcę zaczynać od nowa.
maraglear
nie da sie, chyba, ze jakims edytorem
Tari
powinno się dać w przerwie między sezonami wink.gif

ktoś doszedł już do tego jak zdobyć poszczególne 'karty specjalne'? Czy dostajemy je po ilości rozegranych spotkań, zdobytych bramek czy może jakoś inaczej to wygląda ;>
slawius1
co do kart - pewnie jak w edcyji 2009 z gwiazdkami, czyli np. 85 siła strzału i gwiazdka strzały z daleka

co do ocen - też mam wrażenie, że jest dużo trudniej o dobra ocenę, ale sądzę, że lepiej będzie się grało w silniejszych drużynach niż te początkowe

co do expa - no teraz meczowe to jest coś biggrin.gif zwłaszcza gdy ma się 17 - 20 lat, w tym czasie trza zarobić jak najwięcej, więc nie zmieniajcie jak głupi klubów co okienko "bo nie idzie"

co do mojego grajka - screeny będą później, ale gram WF'a w VVV-Venlo w Eredivisie zespół słaby w tym sezonie, ale ważne, że gram. Jak w składzie to jako LWF, jak z ławy to albo drugie skrzydło albo CF. 2 bramki z ławy strzelone czekam aż worek się rozwiąże biggrin.gif

także gramy panowie dalej biggrin.gif
Tari
ja właśnie skończyłem ten pierwszy sezon w Bordeaux, dołożyłem na koniec jedna bramkę tak więc mój bilans jako 17latka CF - 11 goli i 3 asysty nie jest zły. Oczywiście nie miałem jakiś powalających ofert (wszystkie drużyny gorsze od Bordeaux, najciekawsza oferta z Blackburn ale nie grają w pucharach), więc zostałem i co się okazało - jako zwycięzcy Pucharu Francji gramy w Lidze Europejskiej wink.gif

BaL mimo wielu niedoróbek w grze naszej drużyny daje większą satysfakcję z każdej bramki, asysty niż w tamtym roku wink.gif
Wookiee
Dokladnie te same odczucia mam.

dla mnie BAL w 2009 byl taki nijaki.
w 2010 az chce sie grac mimo wielu niepowodzen. (tylko 2 gole narazie w koncowce debiutanckiego sezonu)
Ale po 4 meczach w nowym (od zimowego okna) klubie West Ham jestem wystawiany do pierwszej 11 za kazdym razem
Ocena trenera na Maxa wiec nie jest az tak zle. ;p

pogram w "Młotach" do 20 roku zycia a potem bede staral sie o transfer do Chelsea ;]
kiero
Witam. Ja zaczalem gre na top player jako ofensywny pomocnik (AF), i mimo ze nie jestem slabym graczm bo w peesy gram od zawsze to jest dosyc ciezko.Myslalem ze w tej czesci poprawia inteligencje pilkazy z mojej druzyny sterowanych przez komputer, a tu nie za bardzo.W obronie jeszcze jakos sobie radza ale atak, heh, szkoda gadac. Do tego na top player konami zastosowalo glupie rozwiazanie: przeciwnik caly czas cofa linie obrony i do tego obroncy sa szybsi od napastnikow przez co podania prostopadle po ziemi na dobieg praktycznie nie maja sensu.Rozumiem ze chcieli utrudnic ale nie w ten sposob! Kto widzial podanie do Torresa we wczorajszym meczu Liverpool- MU ten wie,czego mi tu brakuje. Gora cos jeszcze moze przejdzie. Czesto gra polega sie na miotaniu sie i czekaniu na podanie, ale zaraz doskakuja obroncy a moi koledzy z druzyny nie potrafia sie wystawiac. Moze jak przejde do lepszego teamu to bedzie lepiej ale watpie. Troche za bardzo dopakowli obroncow w tej grze a odebrali atuty napastnikom. Pomijam nie odgwizdywane faule komputera.Moze jak rozwine grajka to z dystansu czesciej bedzie wpadalo,oby. Tak przy okazji jestem ciekawy, czy Wracacie czesto do obrony czy razej czekacie na pilke w srodku boiska? I zastanawiam sie czy u Was tez zwykle wyniki sa zwykle bardzo niskie?(co wynika z dopakowania obrony i nie najlepszego AI kompa).
paczek1262
Ja rozumiem, że chcieli wyelimnować kiwanie strzałkami, ale zwrotność zawodnicy z pola mają taką samą jak w 09 bramkarze. Jest dużo trudniej, chyba trochę przesadzili z reakcją. Kiwać można tylko gdy wolno biegniasz, nie ma mowy zeby wziąc obrońcę na szybkość. Każdy obrońca jest od naszego zawodnika szybszy. Często bezmyślne podania komputera.
pizmak
Mam pytanie - po ilu meczach treningowych wybiegliście na boisko w OFICJALNYM meczu ? Bo ja po 8 meczach ani razu....
Tari
pizmak...i właśnie po to jest ten pasek po każdym meczu, żeby zobaczyć swoją pozycję w drużynie. Gdy będziesz go mial mniej więcej w połowie zapełnionego możesz się spodziewać powołania do pierwszej drużyny na treningu a po występie w tym meczu choćby na 6-6,5 wejścia do '18' meczowej wink.gif

ja pierwszy mecz oficjalny zagrałem gdzieś po 7-8 treningach, bo mi kompletnie na początku nie szło.
slawius1
ja podobnie - długa droga jest tutaj na ławkę o 11 nie mówiąc...

co do AI - "... to debile są" ja bym tak to skomentował; dużo głupich podań, brak podań kiedy oczekujemy (atak 2-3 na obrońcę i bramkarza nie jestem na spalonym, cały czas wołam o gałę a komp jedzie dalej - oczywiście nie jeden raz taka sytuacja miała miejsce), cofająca się obrona (gdzie takie coś grają??), skrypty - jeżeli jakiś zawodnik biegnie do piłki to obrońca i tak się cofa jak cała defensywa!!

W BaL'u tak jak rok temu widać bardzo dużo błędów, pes nie jest do tego stworzony komp głupieje czasami (dzisiaj miałem taką sytuacje, że nikt - NIKT!! - nie chciał podejść do piłki gdzieś w środku boiska, jak ją ruszyłem to dopiero wszyscy grali dalej, wcześniej stali i nic nie robili).
golex
Mam pytanie koledzy, czy da się tu wytrenować inną pozycję niż ma się ustawioną? Bo jestem ofensywnym skrzydłowym i jak mnie trener stawia na skrzydle to mam staty o połowę mniejsze. happy.gif
Tari
w 2009 po jakimś czasie grania na innej pozycji niż nominalna, 'wskakiwała' Ci ona do CV...czy teraz tak jest to nie wiem, ale duża szansa że tak wink.gif
JnR
Taka szybka odpowiedź co do kilku postów bez cytowania

Co do pozycji może niektórzy nie uwierzą ale jest jakoś końcówka 2 mecze do końca pierwszego sezoniu i mam już pozycje AMF SMF jako dodatkowe , pozycja standard to WF lecz nie miałem okazji grać na niej ani razu ze względu na taktykę zespołu , więc byłem ustawiany jako lewy a także prawy pomocnik i dosyć często jako ofensywny pomocnik. Zawsze grywałem jako SS więc chciałem spróbować jako ktoś inny a że Cofnięty , boczny i środkowy napastnik to były moje pozycje za czasów gdy grałem w piłkę ( no moja "kariera" trwała w sekcjach młodzieżowych prawie 11 lat smile.gif to kilka pozycji przerobiłem ) gram regularnie w pierwszej jedenastce od 6 meczu sezonu pierwsze 3 to treningi gdzie regularnie strzelałem gole i zaowocowało to powołaniem na mecz w meczu wszedłem na 5 min zdobyłem gola , w następnym zagrałem połówkę i zaliczyłem asystę i nagle 1 skład. Potem już nie bylo tak kolorowo smile.gif zdobyłem w całym sezonie 5 goli i zaliczyłem 6 asyst , moja Malaga zajmuje 5 miejsce w lidze z szansami na spadek na 7 i awans na 4 smile.gif
Gram na PS3 na poziomie Professional bo jednak Top Player jest zarezerwowany dla gry całą drużyną gdyż w tym jestem dużo lepszy.

Co do AI jedynym problemem jest to że czasem w 100% sytuacjach nie podaje a jak nie trzeba to daje na "konia" piłkę... takich problemów jak na PC mają niektórzy nie spotkałem. Ogólnie co do PES-ów można zauważyć że gra na konsoli jest dużo bardziej dopracowana. Poczynając od bramkarzy po inteligencję zawodników. To nie jest mój głupi wymysł tylko osoby grające ze mną u mnie na konsoli widzą to ( grają u siebie na PC czasem w PES i mówią że na PC to co ci gracze robią to porażka , a na konsoli inna sprawa). Z drugiej strony prawda jest taka że PES jest grą do gry z kolegami a nie do męczenia trybów bo nie wiem jak wam ale fajniej gra się z kimś niż trzepie konsolę do 0... na top player.
kiero
Tyle ze ja tez gram na playu 3 w legend (top player) i ja widze glupote AI moich kolegow z druzyny. A najgorsze jest ta cofajaca sie obrona jak napisal kolega slawius. To idiotyczne rozwiazanie-zawsze ma sie obrone przed soba,niewazne jak jestes szybki. Do tego obroncy poginaja jak pociag pospieszny. I jeszcze to zageszczanie srodka pola-gdy twoja druzyna ma pilke to do srodka schodza napastnicy,pomoc i obroncy przeciwnika i jest cholernie gesto-az prosi sie o miniecie wszyskich wystawka po ziemialbo dluga pila, ale tu zonk-obrona i tak wroci. Przez to mecze sie slimacza i pada malo bramek.Musialem dac sobie na 15 minut mecz, zeby po wejsciu z lawki miec szanse na zdzialanie czegokolwiek. Zreszta w normalnym trybie (gdy gra sie cala druzyna)te wszystkie wady odnosnie mocnej obrony i slabego ataku tez widac.
JnR
Na zagęszczenie środka pola rozwiązaniem może być twój gracz , jak zaczniesz się wystawiać i biegać między obrońcami jakoś klepiąc z zawodnikiem który ci podaje na 1 kontakt to ta twarda obrona rozleci się jak zamke z kart( sproboj , AI jest tak głupie że po tym co napisałem kompletnie się gubi- jest zbyt duży ruch żeby AI ogarniało co się dzieje) Jedynym problemem w tej sytuacji jest to że AI twoich kolegów w zespole też nie jest wysokie i raz na 5 wykorzystają twój ruch bez piłki i ewentualne oddawanie na jeden kontakt.

Ja tam gram głównie ze znajomymi więc tych błędów tam nie widać ale owszem widać je w grze na Top Player ale nie są one tak rażące jak w wersji BaL- mimo błędów BaL jest strasznie grywalny i tego nikt nie odmówi.
makss
Ja gram na Proffesional (zaczynalem w Hull City) pol sezonu, pozniej West Ham, obecnie (polowa 3 sezonu) Fullham, 11 bramek na 25 meczy (lacznie z pucharem UEFA) narazie 1/8 finalu zobaczymy co bedzie dalej smile.gif ogolnie na poczatku nie bylo latwo, trenowalem duzo szybkosc i sile strzalow, teraz jest latwiej, mozna uderzyc z daleka, okiwac obronce, wyjsc sam na sam itd. ale tez nie jest tak latwo.. mam takie pytanko.. wie ktos kiedy moga przyjsc oferty z lepszych klubow? czy to zalezy od osiagow (noty spotkan? teraz mam srednia 6.46, ilosc bramek, czy moze STATYSTKI GRACZA decyduja o przejsciu do lepszego klubu?) bo narazie po sezonie i w polowie mam takie smieszne oferty typu Stoke City to oczywiscie zostaje w Fullham smile.gif a wczesniej gralem gorzej (mniej bramek, gorsze noty) i dostalem oferte wlasnie od Fullham czyli od klubu ze sredniej polki
TheSpecialOne
Dla mnie BAL to to bardzo fajny motyw na tryb, jednak nie podoba mi się jak zrobili go panowie z Konami. Niesamowicie wkurzające i żenujące jest to, że to jak gra drużyna zależy od Ciebie, bez względu na to czy grasz w Barcelonie czy w Maladze Twój zespół i tak gra do dupy i tak, żeby zabrać piłkę musisz biegać po całym boisku, bo inni nie są w stanie tego zrobić. Zagrajcie sobie w BAL'u w jakiejś dobrej drużynie, a następnie tą samą drużyną zagrajcie normalnie mecz towarzyski z tym, że wybierzcie do sterowania jednego gracza. Różnica jest kolosalna! Poza tym treningi mogłyby wyglądać tak jak w grze New Star Soccer, kiedyś w PES'ie były takie treningi, teraz gra jest zdecydowanie uboższa.
Nalep
Teraz może i ja się wypowiem.Gram w PESa 2010 na X360 i powiem, że gra się bardzo trudno.Gram na pozycji CF w Mallorce.Ciężko było mi przebić się do meczowej "18", ale w końcu mi się udało bo strzeliłem łącznie 3 bramki na treningach.Teraz wchodzę z ławki w drugiej połowie oczywiście.W swoim debiucie przy 0-0 strzeliłem bramkę Xerez i zaliczyłem asystę.Chciałbym jeszcze napisać, że gram na poziomie Professional i jest jak już pisałem bardzo ciężko.W tabeli zajmuję z moim klubem 8 pozycję, Mallorca odpadła z Copa del Rey już w pierwszej rundzie, ale to pewnie dlatego, że ja nie grałem tongue.gif Teraz trochę o ocenach pomeczowych.Moja najwyższa ocena to 7.0, a tak średnia to 6.5...Jednak chyba wiem co zrobić żeby mieć ją większą.W meczu z Deportivo zaliczyłem notę 7.0...Wtedy nie cofałem się po piłkę tylko czekałem ciągle na swojej pozycji(jak nie wiecie gdzie się ustawić na boisku to wciśnijcie L1 i trzymajcie.(na X360 jest to LB)...Wtedy zawodnik ustawi się tam gdzie ma się ustawić.To tyle.Jak będę w połowie sezonu to napiszę posta co i jak i gdzie gram smile.gif Pozdro
Tari
a ja skusiłem się po pierwszym sezonie zmienić poziom na Professional (z Top Playera) i różnica jest kolosalna...na plus wink.gif Piłkę mam przy nodze nawet po kilkanaście razy w meczu, co na Top Playerze się praktycznie nie zdarzało. Wreszcie da się coś rozegrać, podać, jest miejsce nawet na jakiś sprint, można popędzić skrzydłem. Niesamowite...zostaję na Professionalu, bo przynajmniej nie klnę na komputer i grę kilkadziesiąt razy na mecz wink.gif
paczek1262
CYTAT(makss @ Oct 26 2009, 23:48) *
Ja gram na Proffesional (zaczynalem w Hull City) pol sezonu, pozniej West Ham, obecnie (polowa 3 sezonu) Fullham, 11 bramek na 25 meczy (lacznie z pucharem UEFA) narazie 1/8 finalu zobaczymy co bedzie dalej smile.gif ogolnie na poczatku nie bylo latwo, trenowalem duzo szybkosc i sile strzalow, teraz jest latwiej, mozna uderzyc z daleka, okiwac obronce, wyjsc sam na sam itd. ale tez nie jest tak latwo.. mam takie pytanko.. wie ktos kiedy moga przyjsc oferty z lepszych klubow? czy to zalezy od osiagow (noty spotkan? teraz mam srednia 6.46, ilosc bramek, czy moze STATYSTKI GRACZA decyduja o przejsciu do lepszego klubu?) bo narazie po sezonie i w polowie mam takie smieszne oferty typu Stoke City to oczywiscie zostaje w Fullham smile.gif a wczesniej gralem gorzej (mniej bramek, gorsze noty) i dostalem oferte wlasnie od Fullham czyli od klubu ze sredniej polki

Możesz dać skrina jak wygląda Twój zawodnik po 3 sezonach? (oczwyiscie mam na mysli statystki) pozdrawiam smile.gif)
makss
Moje staty wink.gif

paczek1262
Dziękuję. I mówisz, że da się trochę podryblować wziąć na szybkość i co najwazniejsz postrzelac trochę bramek? Ja gram pierwszy sezon, już kończę w zasadzie i łatwo nie jest.
Swiezak
Ja gram właśnie drugą połowę drugiego sezonu, poziom Top Player, liga Włoska. Moja kariera zaczęła się w Cagliari po dobrym występie w meczu otwarcia z nota 7,5 bramka + asysta, wybrałem ta drużynę bo miała mało napastników w porównaniu z innymi i wysoki ranking ale okazało się totalną porażką nie dosyć że na początku nie potrafiłem utrzymać dobrej formy co zaowocowało aż 11 meczami treningowymi (zaled) ale jak w debiucie w meczu przeciwko Palermo strzelając bramkę i dostając notę 8,0 jak narazie mój rekord stałem się podstawowym napadziorem ale to mi pozwoliło strzelić w pierwszym sezonie zaledwie 4 gole i zaliczyć 4 asysty. Więc zdecydowałem się zmienić klub padło na Parme i kolejna kapa ostatnie miejsce w lidze zaledwie 11 punktów po połowie sezonu i tam też za dużo nie nastrzelałem ale zainteresowała się mną Genua która gra w lidze,pucharze Włoch i lidze europejskiej wiec zmieniłem barwy bo jest szansa na większą ilość meczy.

Nie wiem jak wy po zmianach barw ale ja od pczatku na ławce i w dodatku wpuszczają mnie na drugie 45 minut tak było w Parmie, w Genui jeszcze nie wiem bo wiem ze jestem na ławie ale było juz zbyt późno i ie grałem już wczoraj.

pozdrawiam i miłej zabawy smile.gif
KKSFan
CYTAT(Tari @ Oct 27 2009, 16:12) *
a ja skusiłem się po pierwszym sezonie zmienić poziom na Professional (z Top Playera) i różnica jest kolosalna...na plus wink.gif Piłkę mam przy nodze nawet po kilkanaście razy w meczu, co na Top Playerze się praktycznie nie zdarzało. Wreszcie da się coś rozegrać, podać, jest miejsce nawet na jakiś sprint, można popędzić skrzydłem. Niesamowite...zostaję na Professionalu, bo przynajmniej nie klnę na komputer i grę kilkadziesiąt razy na mecz wink.gif

Zmieniłeś poziom trudności sezonu? Da się wykonać taki manewr? Jak w chodzę w opcje to mam zablokowaną zmianę poziomu trudności. smile.gif Pozdrawiam!
aRnIe
Potwierdzam, da się dryblować na pełnej szybkości tyle że trzeba dobrze opanować gałke i wtedy można nieźle kręcić (pod warunkiem że skille też odpowiednie wink.gif). Zawsze można biec skrzydłem, zauważyłem że można bez problemu wówczas dośrodkowywać bo komp nawet nie próbuje odebrać nam piłki.
kiero
Poziom trudnosci da sie zmienic gdy trwa okienko transferowe po zakonczeniu jednego sezonu a przed rozpoczeciem drugiego- wtedy ta opcja jest dostepna.
makss
CYTAT(paczek1262 @ Oct 27 2009, 23:08) *
Dziękuję. I mówisz, że da się trochę podryblować wziąć na szybkość i co najwazniejsz postrzelac trochę bramek? Ja gram pierwszy sezon, już kończę w zasadzie i łatwo nie jest.

na poczatku tez mialem trudno, teraz bez problemu teraz grajac ze srednimi druzynami w lidze (np. West Ham) mozna wyprzedzic obroncow i wyjsc sam na sam, o bramki teraz tez latwiej, tak srednio strzelam jedna na 2 mecze, teraz dostalem oferte od ManCity takze nie jest zle smile.gif w poprzednim sezonie mialem srednia w meczach 6.55, ilosc bramek 20(16-liga,4-uefa jak gralem w Fullham, teraz liga mistrzow bedzie ciekawie
batman
Mnie strasznie drażni sterowanie, nie wiem czy tylko na klawiaturze tak ciężko się przestawić z drużyny na jednego zawodnika. Mam na myśli przede wszystkim kierunki biegu i strzału. Na jaki przycisk woła się o piłkę?
Nalep
@up: Bodajże L2, ale już nie pamiętam ;p
JnR
dwa razy r2 się klika , zawodnik podnosi rękę i od razu podanie dostajesz(jak jesteś na dobrej pozycji) smile.gif
s3ro
Ja mam pytanie trochę z innej beczki.. Wgrałem buciki inne niż standardowe i w BALu w edycji zawodnika nie mogę nic wybrać, tak jakby nie było żadnych butów, nawet nie ma miniaturek zdjęcia. Tak to w innych trybach buciki elegancko działają itd. Może to przez to, że w BALu buty mają jakby swoje osobne staty.. Ktoś może rozwiązał ten problem?
Pazdzioch
Gram wlasnie 3 sezon ten tryb bo BaL dla mnie to nowosc w (pes2009 nie gralem bo to kiepska gra tak samo jak 2010) no i musze powiedziec ze wszystko jest spoko dopoki nie damy next match mianowicie chodzi mi o to ze jak widze co graja moi to jest po poprostu zenada pilka odbiaj sie im od klaty i strata druzyna komputera gra dluga pilke w pole karne moi obroncy przebiegaja kolo pilki nikt nawet nie mysli zeby pilke dotknac komputer spokojnie dobiega do pilki i co najlepsze z 10 metrow nie trafia do bramki no czasem mu sie uda.. oczywiscie bramkarz raz na 5 takich sytuacji wyjdzie do tej pilki ! Porazka jak caly ten PES 2010. Pogram jescze pare sezonow na sile zeby poprostu zobaczyc co bedzie dalej i wyrzucam ten shit do kosza i powracam do PES 6 !! Pozdro
Cooltys
http://www.youtube.com/watch?v=UtZVPPX3cDg

Mały filmik z dwóch pierwszych sezonów w BaL.

Jako CF w pierwszym sezonie 7 goli i brak asyst. 17 pozycja z Hull i wygrany puchar. Drugi sezon ledwo uciupane 2 oczka w Lidze Europejskiej, 12 pozycja w lidze, 6 goli 2 asysty. Teraz mykam w Blackbourn m.in. z Camoranesim i Raulem w składzie ; ). Różnica między obiema ekipami jest bardzo widoczna smile.gif. Tryb generalnie sprawuje się bardzo przyzwoicie.
nikanor
A ja mam taki problem. Wchodzę narazie z ławki do 1 druzyny Aston Villa i zawsze w meczach moj przeciwnik ma taki sam stroj jak ja (bialy), bez mozliwosci zmiany bo jak zmieniam to caly czas sa one takie same. grac sie zabardzo nie da bow szyscy na boisku maja takei same stroje. Moze ktos mial taki problem ??
Z gory dzieki za pomoc
Bodzioszenko
http://rapidshare.com/files/299689178/BAL_...T-TEam.rar.html              <<<<<Edytor do become a legend

Niestety program w języku chińskim u mnie są kwadraciki wszędzie...w sumie nie ma różnicy wątpie że ktoś z tego forum zna ten język.

ciacho23
Czy też macie tak, że po podaniu "na klepkę" do partnera z drużyny (z przyciskiem L1) wasz zawodnik zaczyna biez przed siebie na złamanie karku w kierunku bamki przeciwnika i nie można nim sterować? Dla mnie ten tryb jest przez to niegrywalny.. Bo co mi za tryb, że niby steruję swoim zawodnikiem, a komputer mi sam biega moim zawodnikiem. Tak samo komp sam mi biega dopiłek nawet jak są one np 30 metrów ode mnie (do główekj też).
dzosz
Nie jestem przekonany ale wydaje mi sie, ze ustawienie w opcjach w menu gł. zmiane zawodnika na UNASSISTED troche pomaga

@down

sprawdz to co napisalem
aRnIe
Mam podobne objawy, zawodnik sam biega do klepy i do wszystkich piłek które spadają w jego okolicy. Jest to dość frustrujące zwłaszcza że w PES2009 nie było takiego problemu. Kolejne bugi to m.in.:
-czasami zawodnicy z niewiadomych przyczyn wybiegają z piłką w aut (biegną kilkanascie metrów po skosie)
-praktycznie nie da sie odebrać piłki zawodnikowi biegnącemu wzdłuż lini bocznej.
-sędziowanie jest naprawde dramatyczne....

Gdyby to wyeliminować to faktycznie byłaby to fantastyczna gra, a tak to powyższe bugi wprowadzają pewne zniesmaczenie....
Cooltys
@ciacho23

Podawaj bez klawisza odpowiedzialnego za wyjście do przodu po podaniu. W tej wersji nie ma żadnego freeza dlatego możesz sobie biec gdzie chcesz.

@aRnIe

Używaj R2...

Co do Twojej uwagi z odbieraniem piłki zawodnikowi (...) to nie do końca rozumiem...Albo nabiegniesz pod odpowiednim kątem na niego z boku i odbierzesz mu gładko piłkę jak czasami robię albo od przodu. A ryzyko, że wyjdzie piłka na aut podczas odbierania w tej strefie piłki jest zawsze duże.

Co do sędziów to fakt...największa bolączka, jednak reszta "bugów" została obalona. Ave.
ciacho23
CYTAT(dzosz @ Oct 29 2009, 21:08) *
Nie jestem przekonany ale wydaje mi sie, ze ustawienie w opcjach w menu gł. zmiane zawodnika na UNASSISTED troche pomaga

@down

sprawdz to co napisalem

To nie ma nic wspólnego z tymi problemami.

CYTAT(Cooltys @ Oct 29 2009, 21:23) *
@ciacho23

Podawaj bez klawisza odpowiedzialnego za wyjście do przodu po podaniu. W tej wersji nie ma żadnego freeza dlatego możesz sobie biec gdzie chcesz.

....

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.. Bez jakiego klawisza mam podawać? Mam puścić wszystkie klawisze kierunkowe i wtedy podawać? A co z problemem który opisał kolega, że zawodnik sam biega do wszystkich piłek które spadają w jego okolicy?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.