Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HD glossy 3D logos production by LoPuto
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
LoPutoCrack8
HD glossy 3D logos production by Lo Puto Crack ™

CODE

Komentujcie, oceniajcie, zamawiajcie biggrin.gif

NEXT--->>> Barclays Premier League wink.gif
coley
imo za duzo kontrastu dales na lewa strone kazdego herbu (błysk)
szczegolnie to widac na herbie Almerii
a na fladze chyba zamiast "we never walk alone" powinno byc "we'll never walk alone"
pozdrawiam
perONE
Za jasne loga,
na fladzie chyba powinno być "you'll never walk alone"

Ale na razie ok wink.gif
jaro9
Logosy mi się podobają smile.gif Spróbuj Premier League wink.gif
LoPutoCrack8
CYTAT(coley @ Aug 13 2009, 11:45) *
a na fladze chyba zamiast "we never walk alone" powinno byc "we'll never walk alone"

CYTAT(perONE @ Aug 13 2009, 12:02) *
na fladzie chyba powinno być "you'll never walk alone"

Ale tak jest w oryginale ;P ----->

CYTAT(coley @ Aug 13 2009, 11:45) *
imo za duzo kontrastu dales na lewa strone kazdego herbu (błysk)
szczegolnie to widac na herbie Almerii

CYTAT(perONE @ Aug 13 2009, 12:02) *
Za jasne loga

Zgadzam sie, troszke za jasne, ale to zamierzony efekt. Postaram zmienić na jeszcze lepsze. Najgorzej jest właśnie tam, gdzie naświetlona ma być biała część loga sleep.gif

damost4
Na fladze powinno być HILLSBOROUGH, a nie HILLSBROUGH tongue.gif
LoPutoCrack8
CYTAT(damost4 @ Aug 13 2009, 20:27) *
Na fladze powinno być HILLSBOROUGH, a nie HILLSBROUGH tongue.gif

No sorki, moja pomyłka wink.gif
unikat
Logosy bardzo ładne wink.gif Flaga mocno średnia..
baggio_p
potrzebuje logo burnley Birmingham city oraz Wolves 3D
kajoj20
Dalbys rade zrobic emblem - Club Brugge KV blush.gif

Wymiary - 64x64, 4 BPP
Tak jak jest bez zadnego 3D tongue.gif
Szakal21
O taki ci chodzi ? tongue.gif
unikat
CYTAT(Sz4k4L21 @ Aug 21 2009, 19:04) *
O taki ci chodzi ? tongue.gif

Pod logo dodałeś cień ? i oczywiście elipse białą z kryciem ?
Szakal21
Ja tego loga nie robiłem tongue.gif w necie znalazłem bo kolega wyżej potrzebował smile.gif
kajoj20
Sz4k4L21 Dzieki za checi ale... Emblem ten ale parametry sie nie zgadzaja huh.gif i nie moge do Option file zaladowac poprzez PES Editora dry.gif ten blysk tez zbuteczny - po prostu chce emblem bez zadnych udogodnien cool.gif
Szakal21
Nie możesz wgrać do PES EDITORA bo logo nie jest zapewne wyindexowane smile.gif , zaraz dam ci wyindexowane przezemnie tongue.gif
Szakal21
Sorry że post pod postem. kajoj20 masz tutaj wyindexowane logo, jak ci nie będzie chciało się wgrać to nie wiem bo u mnie wszystko jest OK

Masz tu w 128 kolorach : cool.gif

A tu w 16 kolorach : cool.gif

Mam nadzieję że teraz pomogłem smile.gif
kajoj20
Sz4k4L21 wrote:
CYTAT
Nie możesz wgrać do PES EDITORA bo logo nie jest zapewne wyindexowane , zaraz dam ci wyindexowane przezemnie

Tak zgadza w tym sęk tongue.gif

Sz4k4L21 wrote:
CYTAT
Mam nadzieję że teraz pomogłem

Bezapelacyjnie rolleyes.gif Dziekuje bardzo za pomoc
LoPutoCrack8
CYTAT(kajoj20 @ Aug 21 2009, 19:43) *
Dalbys rade zrobic emblem - Club Brugge KV blush.gif

Wymiary - 64x64, 4 BPP
Tak jak jest bez zadnego 3D tongue.gif

Widze, że kolega Ci troche pomógł, chociaż co do jakości loga to mam spore zastrzerzenia closedeyes.gif Jeżeli chcesz, abym Ci wykonał to logo, to otwórz ggs'a, a w nim plik unkown_/unnamed_536.flg (bez znaczenia czy pierwszy czy drugi tongue.gif ) \ i zobacz na jakiej palecie masz robione loga. najlepiej wrzuć screen ;P. Dzięki temu po zindexowaniu logo będzie wysokiej jakości rolleyes.gif smile.gif
kajoj20
LoPutoCrack8 wrote:
CYTAT
Widze, że kolega Ci troche pomógł, chociaż co do jakości loga to mam spore zastrzerzenia

A ja nie mam żadnych zastrzeżen i jestem wdzieczny za pomoc smile.gif

CYTAT
Jeżeli chcesz, abym Ci wykonał to logo, to otwórz ggs'a, a w nim plik unkown_/unnamed_536.flg (bez znaczenia czy pierwszy czy drugi ) \ i zobacz na jakiej palecie masz robione loga. najlepiej wrzuć screen ;P. Dzięki temu po zindexowaniu logo będzie wysokiej jakości

Chciałem tylko emblem o odpowiednich parametrach i tyle... bez zadnych udogodnien i wodotrysków... cool.gif
A emblem zawsze mozesz zrobic moze ktos inny bedzie potrzebowal wysokiej jakosci... rolleyes.gif

Kamiloxx
Flaga fajna, tylko texturka przestarzała... Loga mi się podobają. wink.gif Jak tak przechylasz loga w bok?
Szakal21
Jeśli LoPuto się nie pogniewa to ja to chętnie wytłumacze tongue.gif, więc gdy już mamy otwartego photoshopa i logo przykladowo takie wchodzimy w edit > transform i wybieramy distort, potem wystarczy ruszać strzałkami, które są naokoło loga i ustawić tak jak sobie chcemy tongue.gif. Mi na szybkiego wyszło takie coś Myślę, że w miarę dobrze wytłumaczyłem tongue.gif pozdro smile.gif

LoPutoCrack8
No, właśnie o takie coś mi chodziło tongue.gif Można to też zrobić w inny sposób - konwertując warstwę na obiekt 3D, ale to już zabawa dla mądrzejszych chłopców (oczywiście nie mówie, że ktoś tutaj jest niemądry biggrin.gif )
Szakal21
Ja tam logami 3D i HD się nie zajmuję, raz kiedyś przypadkiem wpadłem na tutorial i coś tam zapamiętałem, więc nie wiem nic o żadnych innych sposobach bo po prostu nie szedłem dalej w tym kierunku tongue.gif
LoPutoCrack8
Z ostatniej chwili: Opracowałem lepszy styl dla moich logosów tongue.gif Poniżej zamieszczam zindexowane logo Arsenalu, gotowe do wgrania przez GGS'a. biggrin.gif
Oczywiście będzie piękne, jak wgra się je na tej palecie. cool.gif

Mały tutorialik jak wgrać:

1. Otwieramy 0_text przez GGS'a
2. Szukamy pliku unnamed/unkown (niepotrzebne skreślić biggrin.gif ) 536.flg
3. Następnie wybieramy pliki od 101 do 200 i klikamy ok wink.gif
4. Potem najeżdżamy na środek okna gdzie jest napis "Game Graphic Studio" i kilkamy PPM (dla laików prawy przycisk myszy) ---> OPEN
5. Wybieramy herbik Arsenalu i akceptujemy
6. TERAZ UWAGA! Przeciągamy logo LEWYM PRZYCISKIEM MYSZY na te, które ma zastąpić. (Może to zepsuć wasze poprzednie loga, więc radze zrobić kopię zapasową tego pliku).
7. Sprawdzamy jak logo wygląda w grze
8. ENJOY ! laugh.gif

Wkrótce modyfikacja 1-ego postu i odpowiedź na zaległe zamówienia...wink.gif
Daro.
Wszystko fajnie... ale powiedz mi. Gdy ja indexuje sobie logo (128 lub 256 ... próbowałem tak i tak), a następnie chcąc wrzucić je przez GGS'a to tam gdzie wyświetla się wrzucane logo mam białe tło... a w grze nic nie ma, gdy zastąpie logo, które nie chce tym logosem, które wrzucam. Nie wiesz może jaki błąd popełniam?
LoPutoCrack8
CYTAT(Daro969 @ Aug 27 2009, 21:15) *
Wszystko fajnie... ale powiedz mi. Gdy ja indexuje sobie logo (128 lub 256 ... próbowałem tak i tak), a następnie chcąc wrzucić je przez GGS'a to tam gdzie wyświetla się wrzucane logo mam białe tło... a w grze nic nie ma, gdy zastąpie logo, które nie chce tym logosem, które wrzucam. Nie wiesz może jaki błąd popełniam?

Ja zawsze indexuję loga na 256-cio kolorowej palecie, bo na 128-emce słabiej wyglądają. Co do białego tła to sprawdź (nie wiem jakiego programu używasz: Photoshop czy gimp) czy masz przezroczyste tło. Jeżeli masz, to nie wiem w czym problem. Przeczytaj uważnie mojego tutoriala, może to Ci w czymś pomoże wink.gif
Daro.
Ja indexowałem 256 i 128, bo 256 nie działało... 128 później też nie. W Photoshopie tworząc logo zawszę robię przezroczyste tło. Do indexowania używam programu PngQuantFE. Nie wiem... może źle mnie zrozumiałeś. Nie mam białego tła tylko całość jest biała... nawet nie widać tego loga, które jest wgrane.
LoPutoCrack8
CYTAT(Daro969 @ Aug 27 2009, 22:49) *
Ja indexowałem 256 i 128, bo 256 nie działało... 128 później też nie. W Photoshopie tworząc logo zawszę robię przezroczyste tło. Do indexowania używam programu PngQuantFE. Nie wiem... może źle mnie zrozumiałeś. Nie mam białego tła tylko całość jest biała... nawet nie widać tego loga, które jest wgrane.

W takim razie nie moge Ci pomóc... sad.gif No cóż...kombinuj, a może znajdziesz złoty środek wink.gif Tak było w moim przypadku tongue.gif
unikat
Wykonał byś mi logo w swoich dwóch stylach ?
LoPutoCrack8
CYTAT(Rzepa7 @ Aug 28 2009, 18:06) *
Wykonał byś mi logo w swoich dwóch stylach ?

jasne wink.gif napisz jakie, to Ci zrobie tongue.gif

EDIT: Preview Ligi BBVA cool.gif Robienie czystych logosów, bez uszczerbku na ditheringu jest czasochłonne, dlatego narazie mam tak mało logosów smile.gif
LaPuLg4
Wymiatasz byku tongue.gif Zajebiste loga, czekam na całą La Lige wink.gif
perONE
Jasna strona loguff za jasna moim zdaniem wink.gif
LoPutoCrack8
Kolejny previev - za niedługo skończę La Ligę dam downloada no i może zrobie video tutorial tongue.gif
unikat
Ładnie się prezentuje ale tak jak PerOne za jasny loguff
LoPutoCrack8
To jak dla Ciebie jest za jasny to sobie zmień kontrast w monitorze tongue.gif biggrin.gif
LoPutoCrack8
post under post, ale wsiór biggrin.gif 1-sza strona download Ligi BBVA! tongue.gif
LaPuLg4
Gites loga wink.gif Kiedy skrin premier league?? tongue.gif
LoPutoCrack8
CYTAT(LaPuLg4 @ Sep 25 2009, 20:03) *
Gites loga wink.gif Kiedy skrin premier league?? tongue.gif

Niestety sad.gif ale już nie będę robił dodatków do pesa6. Teraz przesiadam się na pesa dychacza, bo zapowiada się świetna gierka pod względem wizualnym, jak też jeśli chodzi o gameplay biggrin.gif Także ADIOS SEÑORES !!! ;p:P odwiedźcie mój temat w dziale pes 2010! biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.