Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Taktyka do PES 09'
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009 > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2009 > Other Edit
przemek_psg
witam.
z góry przepraszam za może i idiotyczny temat ale mam poważny problem...
dopiero co zacząłem grać w PES 2009 i chciałbym zagrać PSG taką taktyką jaką stosują naprawdę, na pewnej stronie znalazłem opis owej taktyki ale jest ona po angielsku i sprawia mi pewne problemy, czy ktoś kto nieźle operuje językiem angielskim byłby w stanie mi pomóc? oto opis:

EXPLANATION
The defense is in plat, near LANDREAU. The both Defensive Mitfielder don't cross the median.
SESSEGNON plays on right, but he is the playmaker. He often goes in center and so CEARA attacks in his back.
The left side ( ARMAND - ROTHEN ) is more defensiv.

Offensively there are dribble of Sessegnon and long ball for Hoarau ( 1.92m ) who deviates for the other striker.

That's not really attractive to see, but it's efficient ( Since Paul Le Guen uses this strategy, PSG has taken 25 pts in 11 matchs )

tutaj zamieszczam link, gdyby ktoś chciał się temu bliżej przyjrzeć:
http://pesstatsdatabase.com/formations-tactics-t6546.html

z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam...
mack
CYTAT(przemek_psg @ Mar 5 2009, 02:01) *
[i]EXPLANATION
The defense is in plat, near LANDREAU. The both Defensive Mitfielder don't cross the median.
SESSEGNON plays on right, but he is the playmaker. He often goes in center and so CEARA attacks in his back.
The left side ( ARMAND - ROTHEN ) is more defensiv.

Offensively there are dribble of Sessegnon and long ball for Hoarau ( 1.92m ) who deviates for the other striker.

Obrona jest zlaczona, cofnieta - blisko bramki Landreau. Dwoch defensywnych pomocnikow nie przekraczaja linii srodkowej boiska. Sessegnon ustawiony jest blizej prawej strony, lecz spelnia zadania playmaker'a, czesto schodzi do srodka, robiac miejsce prawemu obroncy- Ceara. Lewa strona, na ktorej gra Rothen i Armand jest bardziej defensywna. Ofensywa bazuje na dryblingu Sessegnon'a i dlugich pilkach do Hoarau, ktory robi miejsce drugiemu napastnikowi. Taktyka moze nie jest zbyt widowiskowa, ale za to efektywna (odkad Le Guen stosowal te taktyke, PSG zdobylo 25 pkt w 11 meczach ). Pozdrawiam.
przemek_psg
dzięki wielkie kolego...
a jeszcze jakby ktoś pokazał na obrazkach jak tak właśnie ustawić drużynę to bym był bardzo wdzięczny...
tzn. dokładniej chodzi mi o tego Sessegnona i Cearę czyli jak zrobić by Sesse schodził w środek a Ceara wchodził na jego miejsce... Strzałki?
mack
CYTAT(przemek_psg @ Mar 5 2009, 20:38) *
Strzałki?

Tak , daj strzalki. Jeszcze mozesz dac defensywa na Low dla prawego obroncy, zeby czesto wlaczal sie w akcje ofensywne.
przemek_psg
dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś...

a jeśli można to powiedz mi jeszcze trzy rzeczy odnośnie tego, co mi przetłumaczyłeś:

1.) co zrobić z dwoma defensywnymi pomocnikami, żeby mi się nie włączali do ataku? nie dawać im żadnych strzałek i na ile mają wracać pod własne pole karne? High?
2.) w którą stronę dać strzałkę prawemu pomocnikowi żeby schodził do środka?
3.) jak ustawić tę lewą, bardziej defensywną stronę? żeby mi lewy defensor nie przeganiał lewego pomocnika?
pes6ziom
CYTAT(przemek_psg @ Mar 6 2009, 19:12) *
2.) w którą stronę dać strzałkę prawemu pomocnikowi żeby schodził do środka?

To zależy, jak idzie boisko, jeżeli tak jak się ustawia formację:

-----------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------

To musisz jemu ustawić strzałkę w górę. Mam nadzieję że pomogło

przemek_psg
ok, dzięki wielkie pomogło ...
co z resztą pytań, pomoże ktoś?
khazad
CYTAT(przemek_psg @ Mar 6 2009, 19:12) *
1.) co zrobić z dwoma defensywnymi pomocnikami, żeby mi się nie włączali do ataku? nie dawać im żadnych strzałek i na ile mają wracać pod własne pole karne? High?
3.) jak ustawić tę lewą, bardziej defensywną stronę? żeby mi lewy defensor nie przeganiał lewego pomocnika?

1.) Ustaw im obrone na high i w ataku strzalki w strone wlasnej bramki. Albo bez strzałek, ale ustaw ich blizej linii obrony.
3.) Lewego obrońcę ustaw w jednej linii ze stoperami ( żeby nie był bardziej wysunięty do przodu), obrone daj mu na high i bez strzałek w ataku. Wtedy raczej nie powinien zapędzać się do przodu wink.gif A Rothenowi ustaw też high w obronie.
eduardo_9
Ja mam pytanie jak ustawia się te strzałki?
przemek_psg
dzięki wielkie khazad !!!
pozdrawiam
EvilBart
Witam

a ja mam pytanie czy da sie na stale edytowac opcje druzyny?np wchodze sobie w barce ustawiam jak chce i potem przy wyborze barcy mam juz zapisane ustawienia ktorych wczesniej dokonalem (ustawienia pozycji itd)
Damian1977
CYTAT(EvilBart @ Jun 5 2009, 12:28) *
Witam

a ja mam pytanie czy da sie na stale edytowac opcje druzyny?np wchodze sobie w barce ustawiam jak chce i potem przy wyborze barcy mam juz zapisane ustawienia ktorych wczesniej dokonalem (ustawienia pozycji itd)

da sie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.