Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gran Derby Europa
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
Kettger

Już w tę sobotę, o godzinie 22:00 rozpocznie się mecz, który prawdopodobnie zadecyduje o mistrzostwie Hiszpanii. W/g mnie jeśli Real chce jeszcze się liczyć w walce o tytuł w tym sezonie, musi wygrać na Camp Nou. W innym przypadku wątpię, by odrobili taką stratę... Co o tym sądzicie?

Mecz w Canal+ Sport (HD) w sobotę, 13 grudnia 2008 roku - studio przed spotkaniem rozpocznie się już o godzinie 21:30. smile.gif
Swiezak
Real tego meczu nie wygra bo nie dosyć że jest u nich plaga kontuzji to jeszcze w ostatnim meczu z Sevillą Marcelo i ktoś jeszcze ale nie pamiętam teraz kto dostali żółtą kartkę a jest to już ich 5 wiec też ich nie będzie no i Robben czerwień. Ale i tak szykuje się ciekawe widowisko na pewno w sobotę zasiądę z kilkoma browarami i orzeszkami przed telewizorkiem tongue.gif
KKS_LECH_1922
Ruud Van NIsterloy,Diarra,Heinze,Pepe,Torres,De la Red,Marcelo,Robben oni na pewno nie zagrają a Snaijder i Drenthe niepewni występu .
Czy bez tych Podstawowych graczy Real jest w stanie wygrać z Barcą,która jest w rewelacyjnej formie ? ? ?
odpowiedzcie sobie na to pytanie sami .
Kettger
CYTAT(KKS_LECH_1922 @ Dec 9 2008, 11:36) *
Ruud Van NIsterloy,Diarra,Heinze,Pepe,Torres,De la Red,Marcelo,Robben oni na pewno nie zagrają a Snaijder i Drenthe niepewni występu .
Czy bez tych Podstawowych graczy Real jest w stanie wygrać z Barcą,która jest w rewelacyjnej formie ? ? ?
odpowiedzcie sobie na to pytanie sami .

Dodajmy jeszcze, że na Camp Nou... ;-)
El Guaje
Ja aż tak bym nie przesadzał i nie szedł w tak daleko idące wnioski, że ten mecz zadecyduje o mistrzostwie, ale na pewno da nam pewien zarys tego, na co stać obydwa kluby. Barca wiadomo, zwycięstwo z Valencią 4-0 [ehh ^^], dodając do tego świetną formę FCB, a z drugiej strony porażki, plagę kontuzji oraz kartek w zespole Realu, to chyba Real nie ma po co jechać na Camp Nou... To nie będą typowe, zacięte derby Hiszpanii, czy nawet Europy- moim zdaniem jeśli Real przegra mniejszą różnicą niż 3 bramek [nie śmiem nawet wymówić tego, że Real mógłby Barcy urwać punkty], to to już będzie nieco zaskakujące. Mój typ: 4-1.
Kettger
Mój typ: 4-0.
kaczy7777
Barca na pewno wygra! Obstawiam 3-0
Podobno Schuster został zwolniony do tego jeszcze liczne kontuzje piłkarzy k**ewskich więc Real nie ma szans!
pozdro dla wszystkich kibiców Barcy:p
KKS_LECH_1922
..może sie Barca zrewanżuje za porażke w zeszłym roku na Gran Derby 1 - 4 ma do tego dobry moment (wielu nieobecnych o ktorych pisałem wyżej) no i dochodzi nam jeszcze zmiana trenera ale to akurat może sie okazać dobrym posunięciem ! a może Jurek dudek zagra w polu przy takiej liczbie kontuzji tongue.gif mecz w sobote :-)
HALA MADRID!
perONE
Jak Salgado będzie grał na prawej obronie to będzie gdzieś z 6:0 dla barcy wink.gif

Czytałem tez ze Sergio ma zagra na lewej obrnie, by zatrzymać małpkę Messi'ego.
Kontuzji Real ma co nie miara, więc obstawiam jakieś 2:1 dla Barcy.
Tomak
Real nie ma do zaoferowania więcej niż Getafe, Espanyol, czy inny Sporting Gijón, a co dopiero Valencia czy Sevilla, obstawiam gładziutkie zwycięstwo Barcy, mecz bez historii.

"To El Clásico i mamy zamiar je wygrać. Nie obchodzi mnie czy Los Merengues mają kryzys lub mają wiele kontuzji i przegrywają ostatnie spotkania. W zeszłym sezonie mieliśmy własne problemy. Lionel Messi wracał po kontuzji, Ronaldinho miał trudny rok, Rafael Marquez nie był formie, zaś Samuel Eto’o i Deco byli zawieszeni za kartki… Mimo tego nikomu nie było żal Barcelony i teraz nam nie będzie szkoda Realu Madryt."

I tyle.
Damian.
Barca najwyżej wygrała z Realem 5:0. Myślę, że tego nie powtórzą.
Zależy od ustawienia Ramosa. Jeżeli postawi na Salgado i Metzeldera to dobrze im nie wróżę.
Obstawiam 2:0.
Pozdrawiam
kostek
Real nie jest już zlepkiem galaktycznych piłkarzy, a solidną drużyną opartą na niezłym kolektywie.
Przy tylu kontuzjach, słabej formie i nagłej zmianie trenera... Nie wróżę królewskim najlepiej.
Mimo wszystkie takie mecz jak ten, rządzą się swoimi prawami i nie zdziwiłbym się, gdyby była jakaś niespodzianka.

Jednakże - 3:1 dla FCB.
WKS
No kazdy przeciw Realowi biggrin.gif a oni wczoraj 3-0 z Zenitem i przy tylu kontuzjach wygrali obstawiam Remis 1-1 
qwerte
W Realu jest wile kontuzji ale dali radę wygrać z Zenitem, zawodnicy którzy normalnie siedzą na ławce będą grać na full'a żeby się pokazać.
Wynik 1:0 dla Real'u closedeyes.gif

!HALA MADRID!
Kettger
CYTAT(lasserl @ Dec 11 2008, 13:13) *
W Realu jest wile kontuzji ale dali radę wygrać z Zenitem, zawodnicy którzy normalnie siedzą na ławce będą grać na full'a żeby się pokazać.
Wynik 1:0 dla Real'u closedeyes.gif

!HALA MADRID!

To Robben ich napędza, a na CN go zabraknie. Raul to jest typowa dziewiątka, sytuacja ma się podobnie do tej w Barcelonie - Messi gra tu za Robbena , a Eto'o za Raula.

PS. Dziwi mnie Twój tok myślenia - ciekaw jestem ile można wygrać za to, że postawi się na niestrzelenie żadnego gola przez Barçę? ;]
JuveR
CYTAT(perONE @ Dec 9 2008, 18:08) *
Jak Salgado będzie grał na prawej obronie to będzie gdzieś z 6:0 dla barcy wink.gif

Czytałem tez ze Sergio ma zagra na lewej obrnie, by zatrzymać małpkę Messi'ego.
Kontuzji Real ma co nie miara, więc obstawiam jakieś 2:1 dla Barcy.

Rozumiem że jesteś kibicem Realu? Więc nie wiem jak możesz obstawiać taki wynik tongue.gif
Ja zawsze wierzę w swój klub i nawet przed meczami z Realem wierzyłem że zdziesiątkowany Juventus wygra.

A tak co do meczu to ciężko naprawdę wytypować wynik. Barca ostatnio przegrała, a Real ma problemy personalne rolleyes.gif
robrunek123
Tu nie ma nic do spekulowania wynik jest pewny.

Barca ma najlepszą obronę i najlepszy atak w lidze.

44 gole w 14-u meczach to się żadko zdarza.

Prawdobodobnie jak wielkorotnie mówiono Barca wygra co najmniej trzema bramkami różnicy

KKS_LECH_1922
Nie uważajcie nas za pokonanych. Na Camp Nou zagramy o zwycięstwo!bedzie 0-1 Hala Madrid!
perONE
CYTAT(JuveR @ Dec 11 2008, 15:28) *
Rozumiem że jesteś kibicem Realu? Więc nie wiem jak możesz obstawiać taki wynik tongue.gif
Ja zawsze wierzę w swój klub i nawet przed meczami z Realem wierzyłem że zdziesiątkowany Juventus wygra.

A tak co do meczu to ciężko naprawdę wytypować wynik. Barca ostatnio przegrała, a Real ma problemy personalne rolleyes.gif

Wiadomo, bo to najlepszy klub wink.gif
Jako kibic Realu obstawiam oczywiście zwycięstwo, szczególnie po wczorajsze niezłej grze przeciwko Zenitowi i genialnych bramkach wink.gif

Ale realistyxcznie to 2:1 dla fcb
robrunek123
CYTAT(perONE @ Dec 11 2008, 20:25) *
Wiadomo, bo to najlepszy klub wink.gif
Jako kibic Realu obstawiam oczywiście zwycięstwo, szczególnie po wczorajsze niezłej grze przeciwko Zenitowi i genialnych bramkach wink.gif

Ale realistyxcznie to 2:1 dla fcb

Realistyczny to jest wynik 3:0 dla Barcy. Real po zmianie trenera i z tyloma kontuzjach nie będzie grał na najwyższym poziomie.

Po za tym same wyniki pokazują 24 bramki stacone to chujowa obrona

perONE
CYTAT(robrunek123 @ Dec 11 2008, 20:56) *
Realistyczny to jest wynik 3:0 dla Barcy. Real po zmianie trenera i z tyloma kontuzjach nie będzie grał na najwyższym poziomie.

Po za tym same wyniki pokazują 24 bramki stacone to chujowa obrona

Obrona moze tak ale atak nie koniecznie taki zły wink.gif

fcb strzeliła Sevilli 3 bramki tak samo jak Real wink.gif
Tomak
Zapomniałeś tylko, że to Sevilla strzeliła o tą jedną bramkę więcej, poza tym, Real grał i dostał u siebie 4 gole. Bądźcie realistami, te wszystkie gadki o tym, że takie mecze typu Gran Derbi rządzą się swoimi prawami to szukanie nadziei na siłę. Real nie ma absolutnie nic, czym mógłby zaskoczyć Barcelonę, chyba, że Dudkiem w bramce.
KKS_LECH_1922
dlaczego B.Schuster wyleciał ?????????????????????????????????
-bo powiedział że Real nie ma szans na wygraną w tym meczu..
?????????????????????????????????????????????????????????????
po co wychodzić na boisko jak sie nie wierzy w wygraną ???????

HALA Real !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HALA Madrid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT by Mortin: ogarnij sie troche.. kto normalny uzywa miliardow znakow zapytania i wykrzyknikow?
whan
Od 0:3 na Santiago w 2005 roku nie przegraliśmy z Barceloną ani razu, jednak taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie. Niestety...
Jeśli przetrwamy pierwsze 20 min bez straty gola to wszystko się może zdarzyć, jeśli stracimy może to być bardzo dotkliwa porażka.
Raffels
Zacznijmy od tego, ze nie sa to zadne derby. Sa derby Barcelony, Madrytu, Manchesteru itp... A to nie sa zadne derby, nie rozumiem jak ten mecz mozna tak okreslac. Bardziej tu pasuje slowo klasyk albo szlagier.
Grzybu88
mecz ten jest okreslany jako gran derbi europa.czyli najwazniejsze starcie ligowe w calej europie.bo nawet mecze typu Inter-milan czy MU-chelsea nie wzbudzaja tyle emocji
Kettger
CYTAT(JuveR @ Dec 11 2008, 15:28) *

Ekchm... Valdes, Puyol, Messi, Eto'o, Henry, Marquez, Xavi, Yaya, Iniesta, Milito, Dani Alves siedzieli na trybunach...
JustMe1987
Ja w balu zaliczylem swoje Gran Derby wlasnie i uwazam je za dobry prognostyk - 3:2 tongue.gif
perONE
CYTAT(Tomak @ Dec 11 2008, 21:48) *
Zapomniałeś tylko, że to Sevilla strzeliła o tą jedną bramkę więcej, poza tym, Real grał i dostał u siebie 4 gole. Bądźcie realistami, te wszystkie gadki o tym, że takie mecze typu Gran Derbi rządzą się swoimi prawami to szukanie nadziei na siłę. Real nie ma absolutnie nic, czym mógłby zaskoczyć Barcelonę, chyba, że Dudkiem w bramce.

typowy kibic dry.gif

Ogladajac mecze Barcy twierdzę, że barca nie gra pięknego futbolu, po prostu jest wyjątkowo skuteczna.

Edit: proponowałbym zamknąc temat.
Mortin
CYTAT(perONE @ Dec 12 2008, 18:09) *
typowy kibic dry.gif

Ogladajac mecze Barcy twierdzę, że barca nie gra pięknego futbolu, po prostu jest wyjątkowo skuteczna.

taaa..
BadNewz
Sądzę, że wobec tylu opinii remis byłby sprawiedliwy... rolleyes.gif
Kettger
CYTAT(perONE @ Dec 12 2008, 18:09) *
typowy kibic dry.gif

Rozczaruję Cię - dzisiaj też będzie wyjątkowo skuteczna. tongue.gif

CYTAT

Poczekaj, chcę się podzielić wrażeniami z tego meczu po jego zakończeniu. ;]
KKS_LECH_1922
"Porozmawiamy jutro kwadrans przed dwunastą. Przeczytałem w tym tygodniu wiele bzdur. Niektórzy piłkarze powiedzieli za dużo i bez respektu dla Madrytu"

krotka i bardzo trafna wypowiedz Wesleya Sneijdera na temat tych prognoz co do meczu ! więc chciałbym zobaczyć miny tych co obstawiają zajebiste wyniki dla Barcy w przypadku ich porażki blink.gif

Barca 1 - 2 Real

HALA MADRID !!!
Przemek23
Także stawiam na Real, Barcelona jest pod presją zwycięstwa i może sobie nie poradzić z tym, za to Real jest zdeterminowany by wygrać ten mecz i pokazać wszystkim ze mylili się w stosunku do niego. Obstawiam 2:1 dla zawodników z Madrytu, a jak będzie przekonamy się ok. 22.
Damian.
Wiadome, że większość jest za Realem(zawsze tak było i będzie), Barce traktuje się jak rozkapryszone gwiazdy(coż bywa..)
Według mnie to na Realu ciąży presja.
Wątpie, żeby Barca po ostatnich meczach(szczególnie Sevilla i Valencia) nagle straciła swój blask.
Zobaczymy co się bedzie dzialo o 22.

Jedynym atutem Realu jest nowy trener.

Visca el Barca happy.gif

popeq: za duże ryzyko
błąd Ikera w meczu to błąd Ikera
błąd Dudka w meczu to błąd Juande Ramosa...
popeq93
a co sądzicie o wystawieniu przez nowego szkoleniowca Realu Jerzego Dudka bo ostatnio pojawiła się taka plotka na onet.pl tongue.gif

ja obstawiam wynik 2:2 smile.gif
wanted92
Jak dla mnie mecz nieco nudny niestety :/ ,ale oczywiście całym sercem jestem z Barceloną

Pozdro dla zagorzałych fanów Barcy i Realu wink.gif
robien92
to tys chyba oglądał inny mecz, super mecz , tylko na takie czekac u nas , moze na narodowym legia-wisła za 3lata tongue.gif
CYTAT(wanted92 @ Dec 13 2008, 23:38) *
Jak dla mnie mecz nieco nudny niestety :/ ,ale oczywiście całym sercem jestem z Barceloną

Pozdro dla zagorzałych fanów Barcy i Realu wink.gif
wanted92
zgadza się ...bo wyłączyłem mecz z nerwów i poszedłem na spacer z psem ;p ... a mówiąc nudny-miałem na myśli niewykorzystane sytuacje co i tak nie było trafną wypowiedzią. Przepraszam ,ale mój mózg już wysiadł więc idę spać.Tym co oglądali zazdroszczę bo ja też lubię do końca drżeć o wynik. Niestety dziś moje szare komórki (czy coś tam) nie wytrzymały i bardzo żałuję sad.gif

Pozdrawiam
Kettger
Z niecierpliwością oczekuję komentarzy wiernych kibiców Realu. "Sędzia był zły!" , "Real grał w mocno osłabionym składzie!" , "Murawa była za mokra!" - a może zaskoczą nas czym innym? Najlepiej jakby nie pisali tych głupot, bo będzie to po prostu żenada. ;P

norek
Fanom barcy gratuluję zespołu gdyż w tym sezonie jest naprawdę silny.
CYTAT(KTR @ Dec 14 2008, 00:17) *
Z niecierpliwością oczekuję komentarzy wiernych kibiców Realu. "Sędzia był zły!" , "Real grał w mocno osłabionym składzie!" , "Murawa była za mokra!" - a może zaskoczą nas czym innym? Najlepiej jakby nie pisali tych głupot, bo będzie to po prostu żenada. ;P

Ja jestem kibicem Realu. Nie przypominam abyś był taki mocny w gębie sezon temu. A jeśli idzie o żenadę to wypowiedź którą wyżej zaprezentowałeś jest właśnie jej największym przykładem. Pozdrawiam smile.gif
Kettger
Jeśli chodzi o poprzedni sezon, to raczej tutaj nie wchodziłem, gdyż chyba rok temu istniał jeszcze konkurencyjny portal... ;-)

Do normalnych kibiców Realu zaś nic nie mam, bo niewielu w swoim życiu takich spotkałem. Nie wiem więc skąd Twoje nerwy. ;]

KKS_LECH_1922
CYTAT(KTR @ Dec 14 2008, 00:17) *

może cie zadziwie i nie będe sie tłumaczył z porażki złym sędziom,słabym składem,że murawa była mokra ... ale wyraznie szczęście dopisało Barcelonie gdy w sytuacji sam na sam przy wyniku 0:0 Drenthe nie strzela gola ! to modło zmienić losy tego spotkania i nie moge sie wstydzic za swój zespół Realu ,ktory ty czyli: KTR i wielu kibicow barcy skazywało na porażkę dużo większom !!!
!!!HALA MADRID!!!
norek
CYTAT(KTR @ Dec 14 2008, 00:51) *
Jeśli chodzi o poprzedni sezon, to raczej tutaj nie wchodziłem, gdyż chyba rok temu istniał jeszcze konkurencyjny portal... ;-)

Do normalnych kibiców Realu zaś nic nie mam, bo niewielu w swoim życiu takich spotkałem. Nie wiem więc skąd Twoje nerwy. ;]

Jestem cholernie spokojny smile.gif
Kettger
Zamiast szczęście powineneś postawić słowo Victor. smile.gif

Powtarzam jeszcze raz, do normalnych kibiców nic nie mam, i ich szanuję. Po prostu nie lubię tłumaczenia porażki jakimiś bzdetami, jak np. zła postawa arbitra. Wiecie... ja też mógłbym oskarżyć sędziego, gdy w pierwszej połowie Królewscy próbowali koniecznie złamać nogę Messiemu, albo w drugiej, kiedy Ramos wyraźnie trącił piłkę ręką w polu karnym. Przyznacie, że Real zawdzięcza tak niską porażkę fantastyczną dyspozycją Casillasa. Pomimo wpuszczenia dwóch bramek i tak może być z siebie dumny.

Pozdrawiam.
KKS_LECH_1922
CYTAT(KTR @ Dec 9 2008, 16:38) *
Mój typ: 4-0.

aha no właśnie oto twoj typ !

niezły koleś z ciebie KTR ! i na prawde mocno sie zawiodłeś na tym wyniku chyba !

zamykam temat w imieniu administratora !

ph34r.gif
Kettger
To był typ na podstawie zeszłotygodniowych meczów i obecnej formy tego zespołu. Nawet komentatorzy w C+ przyznawali, że już dawno nie było tak jednostronnego typowania. W bukmacherce tak samo - kursy dla Realu bliskie sześciokrotności wygranej o czymś świadczą.

Po drugie kto sądził, że przebudzi się Casillas ? W dzisiejszym meczu bronił w sytuacjach niewyobrażalnych, co nie zdarzało mu się od czasów... Euro 2008. Śmiem sądzić, że gdyby Ramos na bramce postawił kogo innego, mój typ by się sprawdził.

Nie twierdzę, że Real zagrał źle. Zagrał zdecydowanie najlepszy mecz w lidze w tym sezonie, ale musicie przyznać, że na tę Barçę to zdecydowanie za mało.

Pozdrawiam.
KKS_LECH_1922
to że za mało to ukazuje wynik 2-0 !!! a nie wyniki które mnie powalały na kolana między innymi twój 4-0 albo 5-0 , 6-0 !!! a tu skromnie panowie i to bardzo szczęśliwie !
(Real potrafił rok temu 4 - 1 pojechać osłabioną Barce )
pozdrawiam kiboli Realu nie ma co sie wstydzić za te nasze "rezerwy" Realu wink.gif
H A L A M A D R I D ! ! !
BadNewz
Mecz się skończył takim, a nie innym wynikiem. Ja jako "niefan" ani Barcy ani Realu powiem, że Real mimo osłabień grał dobrze i zasługiwał conajmniej na remis. Barca - cóż mieli trochę szczęścia, to prawda. Tak więc kibicom Barcy pozostaje póki co cieszyć się ze zwycięsta bo kto wie, może następnym razem Real ich rozjedzie wink.gif.
Kettger
CYTAT(BadNewz @ Dec 14 2008, 01:18) *
Mecz się skończył takim, a nie innym wynikiem. Ja jako "niefan" ani Barcy ani Realu powiem, że Real mimo osłabień grał dobrze i zasługiwał conajmniej na remis. Barca - cóż mieli trochę szczęścia, to prawda. Tak więc kibicom Barcy pozostaje póki co cieszyć się ze zwycięsta bo kto wie, może następnym razem Real ich rozjedzie wink.gif .

Twoja wypowiedź sugeruje, jakoby Real zagrał wspaniałe spotkanie, godne mistrzów wi to pomimo kilku zawodników, za to Barça w ogóle nie miała umiejętności, dobrych piłkarzy i stylu gry, a za zwycięstwo mogła tylko podziękować niebiosom. Ludzie, nie przesadzajmy, rzekł ogrodnik... ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.