Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy Program I Poradnik Do Nagrywania Replayów
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2
Ziomex
Witam!
Jestem na tym forum od niedawna, ale wcześniej zajmowałem się kręceniem filmów z gry GTA, a więc postanowiłem wykorzystać doświadczenie w Pro Evo. A więc nowym programem jest Game Cam - darmowy program, który np. można ściągnąć stąd:

Game Cam Download

Jednak ja polecałbym ściągnąć udostępnioną przeze mnie na Sendspace starszą wersję, ponieważ w nowszej w nagranych filmikach jest obrazek reklamujący program a w starszej nie ma już takich ograniczeń:

http://www.sendspace.com/file/uikg4u

Jeśli mamy już zainstalowanego Game Cam'a, wchodzimy do folderu tam gdzie go zainstalowaliśmy i klikamy 2 razy na Profile Manager. Pojawia się oto takie okno:

IPB Image

1) Klikamy New:

IPB Image

Pokazuje nam się okno, w którym wchodzimy do folderu, gdzie mamy Pro Evolution Soccer 5 i wczytujemy plik którym uruchamiamy grę -> PES5.exe.

2) Kiedy już to zrobimy program wróci do okna z pierwszego zdjęcia , tam klikamy ADVANCED
I ustawiamy wszystko jak na tym zdjęciu:

IPB Image

Gdy wszystko już ustawimy, klikamy na krzyżyk aby wyjść z ADVANCED.

3) Teraz zajmiemy się przyciskami przypisanymi do różnych czynności.
W Menu z pierwszego zdjęcia klikamy na HOT KEYS (nad ADVANCED)
Pojawi nam się takie okno:

IPB Image

Jedyny przycisk, jaki Wam się przyda to RECORD, czyli nagrywanie, ustawiacie go sobie, jak chcecie, ale ważne jest aby nie gryzł się z przyciskami z gry (nie może być przyciskiem który jest używany w grze).
Kiedy wszystko ustawimy klikamy krzyżyk a potem w głównym menu PROFILE MANAGER'a (pierwsze zdjęcie) klikamy CANCEL.

4) Klikamy na ikone Game Cam (znajduje się w tym folderze co PROFILE MANAGER), Po kliknięciu zobaczymy, że w rogu (tray'u systemowym), gdzie jest np. ikona Gadu-Gadu, pojawi się nam coś takiego:

IPB Image

Klikamy na tę ikonkę w rogu. Następnie pojawi nam się malutkie okienko, w którym będzie ikonka PES5 i napis PES5. Klikamy na niego, po czym pojawi nam się komunikat:

IPB Image

Klikamy na Nie i włącza się gra.

5) To już w zasadzie nie punkt tylko informacja. Kiedy włączycie grę w rogu będzie okienko, nie martwcie się, w filmiku go nie będzie.
Filmiki znajdą się w folderze MEDIA>VIDEOS>pes5 (W folderze, gdzie jest zainstalowany GAMECAM).

A Wiecie co jest najlepsze w Game Cam'ie? Filmików nie trzeba w żaden sposób konwertować, bo ok. 30 sek. nagranego filmiku zajmuje 1 MB (nagrywać można do woli nawet w nie zarejestrowanej wersji), a jakość jest super.

Ja się z Wami żegnam. Mam nadzieję, że wam pomogłem. Tutaj macie przykładowy filmik nagrany Game Cam'em:

http://www.sendspace.com/file/avuucs

Pozdro.

///EDIT: Ehh, zapomniałem dodać, że aby wyłączyć gamecam'a klikamy na małą ikonkę w rogu (obok np. GG).
Prawym przyciskiem myszki , pojawi się okienko w którym klikamy Close Game Cam .

////EDIT2: Ehh, jeszcze raz sorki. tongue.gif Zobaczyłem, że w podanych przeze mnie linkach są słabo widoczne zdjęcia - poprawiłem to.
maciek_ssi
Świetny tutorial! Gratulacje!
Materiał ląduje w podpiętych. Zastanowimy się nad umieszczeniem go na stronie głównej.

DO KOMENTUJĄCYCH:
Proszę o uważne czytanie tekstu. Niektóre nadprogramowe posty będą usuwane, a ich autorzy karani. wink.gif
Ziomex
Dziekówa maciek , ale bez przesady . Dla mnie ten tutek to nic , w końcu gamecam'em nagrywałem przez jakiś rok a tutaj chciałem wam pomóc bo moim zdaniem game cam jest milion razy lepszy od frapsa . Pozdro
Mooner
twoj przykladowy filmik trwa 6 sek. a zajmuje ponad 800 kb... a niby 30 sek ma 1 mb... ;/

co do tutoriala... gites! ohmy.gifk: biggrin.gif
Ziomex
No dobra może z tym 1 MB na 30 sek przesadziłem , ale popatrz jaka jest różnica pomiędzy frapsem . Więc nie narzekać tongue.gif dzięki za dobre słowo tongue.gif.
Pik
Ziomex dobrze ze podzeliles sie ta wiedza bo ostatnio mialem wlasnie problemy z frpasem tongue.gif
ushat
Słuchajcie, mam taki problem. Nagrywam ten filmik, wszystko jest ok poza jednym, małym szczegółem. Mianowicie, po nagraniu filmiku tym programem, w pliku z tymże filmikiem przy odtwarzaniu jest normalnie widoczne takie małe okienko z napisem GameCam...wygląda to mniej więcej tak jak na tym screenie, który umieszczam poniżej:
Screen
W związku z powyższym moje pytanie brzmi następująco: Czy da się coś z tym zrobić?...
Mooner
moze sciagnales najnowsza wersje? sciagnij starsza.. jesli to zadziala to czytaj uwaznie posty jesli nie to nie wiem czemu tak masz, bo nei testowalem programiku... ale niedluge czyba to zrobie bo musze sie wziasc za moja druga kompile... ;/
ushat
Ściągnąłem program z tego drugiego podanego przez Ziomexa adresu (http://www.sendspace.com/file/uikg4u) - czyli tą starszą wersję więc powinno być wszystko ok...a niestety nie jest. Ogólnie to tutorial jest świetny i bardzo przystępny więc z nagrywaniem nie ma problemu, chodzi mi tylko o to, w jaki sposób można zlikiwidować ten reklamujący program napis (bo nie wygląda to zbyt fajnie)...
Ziomex
Eh sorki wszystkim , zdaje się że dałem wam instalkę do złej wersji , dzisjaj jeszcze wsadze tą bez napisu ...
///EDIT: Proszę bardzo tutaj macie wersje 1.2 (starszą) :
http://www.sendspace.com/file/5b6ggy
Gienia
Robiłem wszystko dokładnie z tutorialem. Ale gdy uruchamiam grę naciskam R i nic sie nie dzieje. Wchodze tam gdzie są filmy i nic nie ma... Ustawiłem hot keyach nagrywanie ustawiłem U i dalej nic. Wogóle hotkeye nie działają mi.

PS. Wszystko jest wporzo, przepraszam za nabitego posta.
Węgluś
chłopaki radze Wam przeczytać 17punkt regulaminu.
P.S. adam_gienia looknij do tematu o golach
Lisek
Tutorial zarabisty! dzieki Ziomex
dawdi17
adam_gienia mi też nie działają hot keye.... powiedz jak doszedłeś do tego, że tobie już działają?
ushat
QUOTE(Ziomex @ Aug 7 2006, 07:20:23) [snapback]83060[/snapback]

Eh sorki wszystkim , zdaje się że dałem wam instalkę do złej wersji , dzisjaj jeszcze wsadze tą bez napisu ...
///EDIT: Proszę bardzo tutaj macie wersje 1.2 (starszą) :
http://www.sendspace.com/file/5b6ggy

Ta wersja jest już jak najbardziej w porządku smile.gif Dzięki za pomoc smile.gif

QUOTE(dawdi17 @ Aug 9 2006, 09:06:44) [snapback]83461[/snapback]

adam_gienia mi też nie działają hot keye.... powiedz jak doszedłeś do tego, że tobie już działają?

Teraz ja z kolei postaram się komuś pomóc :] Chyba wiem o co Ci chodzi z tymi "niedziałającymi" Hot Keys. Włącz Profile Menager'a (jest w folderze z programem), kliknij na Hot Keys i sprawdź jaki klawisz został podporządkowany do funkcji "Interface" - zapewne jest to, standardowo klawisz "\". Następnie, włącz PESa i trzymając wciśnięty "\" naciśnij klawisz który jest u Ciebie podporządkowany pod funkcję "Record" - standardowo jest to litera "R" - nagrywanie zostało rozpoczęte ;] Podobnie jest z innymi funkcjami, żeby przyciski działały trzeba je "włączać" trzymając wciśnięty "\". Trochę się zamotałem ale chyba wytłumaczyłem mniej więcej o co chodzi :]

Pozdrawiam! smile.gif
Gienia
W nowej wersji nie działały hotkeye, a w starej działają biggrin.gif biggrin.gif
maci
a ja mam problem ....jak nagrywam to mam w obu druzynach przezroczyste stroje...czy tez tak macie????
herus
@Ziomex moglbys wrzucic ten program jeszcze raz bo link nie dziala. ( wersje 1.2) Pozdro.
Cfaniak2d
Czesc. Chce nagrac filmik z multiplayera gta sa ale nie moge poniewaz najpierw musi sie wlaczac program laczacy do poszczegolnych serverow a potem gra, a jak gra sie wlaczy to wogle nic nie ma z game cam tylko sama gra i mam pytanie czy nie da sie jakos zrobic zebym zrzucil gre i wlaczyl nagrywanie albo w jakis inny sposob??Pomocy!
smogf
Od kiedy niby ten program jest darmowy ? ;-P
Ziomex
Od kiedy niby ten program jest darmowy ? ;-P

wiadomo , nie zarejestrowany program ma swoje ograniczenia (nie znam tych w game cam'ie) więc nie czepiaj się szczegółów tylko ciesz się że masz dobry program do nagrywania ...
Jeszcze dzisjaj dam linka do Game Cama 1.2 (starsza wersja) z powodu wyjścia pes'a 6 , mało osób widziało ten temat i nadal głowią się jak nagrywać mało zajmujące i mające dużo FPS bramki a więc jeszcze dziś link pojawi się w tym temacie bo z tego co pamiętam to tamten wygasł ...

Oto link do starszej wersji :
http://www.sendspace.com/file/79bc7b
trup0sz
Mam pytanie jak zarejestrowac tego game cama, bo jak widze audio jest zablokowane dla nie zarejestrowanej wersji mad.gif
PS.Okej juz wiem niestety trzeba zaplacic....jestem ciekaw czy jest zcrackowana wersja....
maciek_pl
Jeżeli moge polecić to my używamy programu - FRAPS. Prościutki programik i łatwa obsługa i darmowy smile.gif
Rivaldinho
Dziękówa wielka za to, wkońcu mój problem ze zgrywaniem replay`ów rozwiązany smile.gif Thx.
<beer>dla tego Pana.
maciek_pl
QUOTE(Rivaldinho @ Nov 29 2006, 14:34:06) [snapback]100902[/snapback]

Dziękówa wielka za to, wkońcu mój problem ze zgrywaniem replay`ów rozwiązany smile.gif Thx.
<beer>dla tego Pana.

nie ma problemiku jak masz jakies problem czy nie bedziesz mogl znaleść go odezij sie na gg 6016495
Ziomex
Ja mówie o słabszych sprzętach ... ci co mają nowe niech sobie frapsa używają ale jest wiele osób które niestety mają takie graty jak ja ...

Dziękówa wielka za to, wkońcu mój problem ze zgrywaniem replay`ów rozwiązany Thx.
<beer>dla tego Pana.

nie ma problemiku jak masz jakies problem czy nie bedziesz mogl znaleść go odezij sie na gg 6016495

Eee rovaldinho mógłbyś powiedzieć komu stawiasz browca ?? laugh.gif mi czy maćkowi tongue.gif heh bo troszke zaklopotany żem , jeżeli mi to wielkie thx a jeżeli panowi co powiedział o frapsie to brawa dla pana ... xD
trup0sz
Fraps to g****.......oczywiscie w wersji trial bo pelna jest cudenko.
Niedzwiedz
Ej a czy jest jakaś możliwość wyłączenia tego małego okienka w prawym dolnym rogu ekranu ??Bo troszke to jest denerwujące.A i jeszcze jedno pes zwalnia jak sie tego uzywa.
Ziomex
Ej a czy jest jakaś możliwość wyłączenia tego małego okienka w prawym dolnym rogu ekranu ??Bo troszke to jest denerwujące.A i jeszcze jedno pes zwalnia jak sie tego uzywa.

Pewnie że jest , naciskasz F4 , ee tam u mnie jakoś nie zwalnia pes nie wiem dlaczego u ciebie tak jest...
Niedzwiedz
Wszystko pięknie i ładnie tylko żeby jeszcze pes tak nie zwalniał jak sie go uruchamia tym programem.Nie powinien fakt ze gram na max detalach w rozdzielczości 1200/1000 ale komputer też mam dobry bo p3.2ghz, geforce 7800gtx,2gb ram.Nie wiem ale pes dość mocna zaczyna przycinać jak używam tego programu.Nie no granie i korzystanie z tego programu jednocześnie to w moim przypadku totalna klapa.
Rivaldinho
Ziomex wrzuć jescze raz starsza wersje jak możesz.
Ziomex
Eh nie zbyt bo mi nie działa ani sendspace , ani rapidshare , ani pimpmyupload (nie mam pojecia dlaczego , mozliwe ze przez mojego neta ) Poprośie o to kogoś kto już ma game cam'a , wielkie sorki
Pozdro
rsix`
QUOTE(Niedzwiedz @ Dec 2 2006, 19:15:55) [snapback]101120[/snapback]

Wszystko pięknie i ładnie tylko żeby jeszcze pes tak nie zwalniał jak sie go uruchamia tym programem.Nie powinien fakt ze gram na max detalach w rozdzielczości 1200/1000 ale komputer też mam dobry bo p3.2ghz, geforce 7800gtx,2gb ram.Nie wiem ale pes dość mocna zaczyna przycinać jak używam tego programu.Nie no granie i korzystanie z tego programu jednocześnie to w moim przypadku totalna klapa.

jak zgrywasz replaye zmien rozdzielczosc na 800x600 bądź 640x480 - zobacz jak będzie lepiej u Ciebie. Robienie kompili w wyższych rozdzielczościach mija się z celem. Watpię, żeby Ci frapsem nie zgrywało płynnie, ustaw może nagrywanie na 60fps. Ja przy podobnym do twojego kompie zgrywam bez trudu, nawet jak gram, nic nie tnie (frapsem oczywiście).
maciek_pl
QUOTE(rsix` @ Dec 3 2006, 23:51:34) [snapback]101377[/snapback]

jak zgrywasz replaye zmien rozdzielczosc na 800x600 bądź 640x480 - zobacz jak będzie lepiej u Ciebie. Robienie kompili w wyższych rozdzielczościach mija się z celem. Watpię, żeby Ci frapsem nie zgrywało płynnie, ustaw może nagrywanie na 60fps. Ja przy podobnym do twojego kompie zgrywam bez trudu, nawet jak gram, nic nie tnie (frapsem oczywiście).

nie ma możliwości, zeby cos zwalniało smile.gif Powinno wszytko chodzić jak miodzio a jak cso pisz na gg 6016495 pomoge wink.gif
rahh
Wrzuccie tą starszą wersje!!!! OMG czy wy sie nauczycie ze najlepiej jest wrzucac na rapida? na tych tygodniowych serwac sendspace i podobnych to zal!!!!! tydzien polezy i usowają!!!! PLESE wrzuc ktos!!!
Rafi86
a ja mam taki problem program działa elegancko nagrywam ripleye filmik prawie 8 minut zajmuje mi około70mb nagrywam tym game cam oczywiście a kiedy wrzucam go na virtual dub żeby do filmiku sobie dograć muzyke i zgrać go w format avi filmik zajmuje aż 6 Gb co ejst nie tak kurde 6gb to za dużo coś co mam zrobić zęby to mniej zajmowało pozdro
snake
Uzyj kodeka, np. DivX albo XviD w opcjach video- compresion w VD.
rahh
Rafi86 i snake a macie problem z wrzuceniem instalki do GAME CAM starego na rapida??
Rafi86
QUOTE(rahh @ Dec 22 2006, 09:45:23) [snapback]105682[/snapback]

Rafi86 i snake a macie problem z wrzuceniem instalki do GAME CAM starego na rapida??

rahh chodzi ci o to zę chcesz zęby ci wrzucić instalke tego game cam jak tak to niema sprawy już ci wrzuciłem tu masz linka http://www.sendspace.com/file/volle4 pozdro

sory ze niewrzuciłem na rapida ale nigdy tam niewrzucałem i niewiem jak pozdro
orzelek21
siema jestem nowy kolega pokazal mi te forum i chialbym sie dowiedziec dlaczego jak klikam na ten ling aby sciagnac starszego gem cam http://www.sendspace.com/file/uikg4u to wykskuje mi takie cos ( Sorry, the file you requested is not available.) i niewiem co jest lub mailem sytuacje zainstalowalem tego nowego i mialem blad jest tutaj http://www.pesleague.pl/forum/viewtopic.php?t=6940
ps: lub moze ktos zna lepszy sposob i latwiejszy na zmniejszenie bramek zapisanych na frapsie aby mozna bylo dac na stronke zeby ludzie mogli sciagac wszsytko jest pod tym czerwonym wyzej linkiem

i tu w nawiasie ( http://www.pesleague.pl/forum/viewtopic.php?t=6940 )
wojczech7
heh, znaczy to mniej wiecej tyle, że ów plik został usunięty z serwera... wink.gif
Stg
Mam pewien problemik...
Za kazdym razem jak nagram flmik, obojętnie jakiej dlugosci to wazy on 2 kb i oczywiscie nic sie nie nagrało...
Ktos moze poradzic co jest ?
orzelek21
QUOTE(wojczech7 @ Dec 25 2006, 21:33:31) [snapback]106916[/snapback]

heh, znaczy to mniej wiecej tyle, że ów plik został usunięty z serwera... wink.gif

no ok to poco to jestna stronce moze tzreba zrobic modyfikacje lub jak ktos ma ten plik uinstalacyjny nich zuci na forum zeby bylo mozna sciagnac biggrin.gif

QUOTE(Stg @ Dec 25 2006, 22:52:22) [snapback]106945[/snapback]

Mam pewien problemik...
Za kazdym razem jak nagram flmik, obojętnie jakiej dlugosci to wazy on 2 kb i oczywiscie nic sie nie nagrało...
Ktos moze poradzic co jest ?

niestety ja nie bo jeszce nie mialem takiego klopoty

ps: a czym nagrywas lub co chcesz zrobic przegrac dany plik zeby bylo mozna otorzyc ajko filmik ale z gry ?
Stg
Dziwi mnie jedna rzecz...
Zamiast tego okienka

http://img433.imageshack.us/my.php?image=cgwindowedpn4.jpg

Pojawia mi się takie...

http://upload.revolucja.pl/images/788scree...t1167155874.jpg

Klikam ok i przy nagrywaniu replaya niby dalej jest ok, po czym chce otworzyc to co nagrałem i jest to plik który waży 2 kb i oczywiscie nic w nim nie ma...
konradinho2
A ja mam inny problem. Jak włączam jakiś mecz albo chce włączyć replay i go nagrać to gra się wyłącza. Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać ??
SWiergi
QUOTE(konradinho2 @ Jan 9 2007, 21:02:26) [snapback]111481[/snapback]

A ja mam inny problem. Jak włączam jakiś mecz albo chce włączyć replay i go nagrać to gra się wyłącza. Macie jakiś pomysł jak to rozwiązać ??

sprobuj przeinstalowac program
Rogash
Możecie mi podać działajacy link do Gamecama 1.2?

Edit:
Warson,masz Gamecama 1.2?Jeśli tak, to prześlij mi go na e-mail [email protected]
warson
Ja mam taki problem iż w menu glownym mam czarny ekran sad.gif Jak to zniwelowac sad.gif?
LeMie
Witam,wrzuciłby ktos tego GameCama 1.2 na serwa jakiegoś bo linki z tematu nie działają sad.gif

pozdro
patryk90
QUOTE(LeMie @ Jan 16 2007, 13:02:12) [snapback]113496[/snapback]

Witam,wrzuciłby ktos tego GameCama 1.2 na serwa jakiegoś bo linki z tematu nie działają sad.gif

pozdro

Proszę, oto link wink.gif Pozdrawiam.
P.S. nie wiem czy wiecie że jest GameCam w którym można nagrywać z dzwiękiem, ale narazie tego szukam, jak chcecie to przeczytajcie to no i może tu możecie się coś dowiedzieć!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.