Jestem na tym forum od niedawna, ale wcześniej zajmowałem się kręceniem filmów z gry GTA, a więc postanowiłem wykorzystać doświadczenie w Pro Evo. A więc nowym programem jest Game Cam - darmowy program, który np. można ściągnąć stąd:
Game Cam Download
Jednak ja polecałbym ściągnąć udostępnioną przeze mnie na Sendspace starszą wersję, ponieważ w nowszej w nagranych filmikach jest obrazek reklamujący program a w starszej nie ma już takich ograniczeń:
http://www.sendspace.com/file/uikg4u
Jeśli mamy już zainstalowanego Game Cam'a, wchodzimy do folderu tam gdzie go zainstalowaliśmy i klikamy 2 razy na Profile Manager. Pojawia się oto takie okno:

1) Klikamy New:

Pokazuje nam się okno, w którym wchodzimy do folderu, gdzie mamy Pro Evolution Soccer 5 i wczytujemy plik którym uruchamiamy grę -> PES5.exe.
2) Kiedy już to zrobimy program wróci do okna z pierwszego zdjęcia , tam klikamy ADVANCED
I ustawiamy wszystko jak na tym zdjęciu:

Gdy wszystko już ustawimy, klikamy na krzyżyk aby wyjść z ADVANCED.
3) Teraz zajmiemy się przyciskami przypisanymi do różnych czynności.
W Menu z pierwszego zdjęcia klikamy na HOT KEYS (nad ADVANCED)
Pojawi nam się takie okno:

Jedyny przycisk, jaki Wam się przyda to RECORD, czyli nagrywanie, ustawiacie go sobie, jak chcecie, ale ważne jest aby nie gryzł się z przyciskami z gry (nie może być przyciskiem który jest używany w grze).
Kiedy wszystko ustawimy klikamy krzyżyk a potem w głównym menu PROFILE MANAGER'a (pierwsze zdjęcie) klikamy CANCEL.
4) Klikamy na ikone Game Cam (znajduje się w tym folderze co PROFILE MANAGER), Po kliknięciu zobaczymy, że w rogu (tray'u systemowym), gdzie jest np. ikona Gadu-Gadu, pojawi się nam coś takiego:

Klikamy na tę ikonkę w rogu. Następnie pojawi nam się malutkie okienko, w którym będzie ikonka PES5 i napis PES5. Klikamy na niego, po czym pojawi nam się komunikat:

Klikamy na Nie i włącza się gra.
5) To już w zasadzie nie punkt tylko informacja. Kiedy włączycie grę w rogu będzie okienko, nie martwcie się, w filmiku go nie będzie.
Filmiki znajdą się w folderze MEDIA>VIDEOS>pes5 (W folderze, gdzie jest zainstalowany GAMECAM).
A Wiecie co jest najlepsze w Game Cam'ie? Filmików nie trzeba w żaden sposób konwertować, bo ok. 30 sek. nagranego filmiku zajmuje 1 MB (nagrywać można do woli nawet w nie zarejestrowanej wersji), a jakość jest super.
Ja się z Wami żegnam. Mam nadzieję, że wam pomogłem. Tutaj macie przykładowy filmik nagrany Game Cam'em:
http://www.sendspace.com/file/avuucs
Pozdro.
///EDIT: Ehh, zapomniałem dodać, że aby wyłączyć gamecam'a klikamy na małą ikonkę w rogu (obok np. GG).
Prawym przyciskiem myszki , pojawi się okienko w którym klikamy Close Game Cam .
////EDIT2: Ehh, jeszcze raz sorki.