Panowie (i Panie?)!
Jaki sposòb przydziału drużyny w 7 sezonie byłby wg Ciebie najlepszy?
a) Chcę, bym mògł grać w dowolnym meczu dowolną druzyną z udostępnionego patcha

Chcę, by wybrano grupę od 5 do 10 drużyn, z ktòrych w każdym meczu będę mògł grać dowolną, wybraną z tej grupy drużyną
c) Chcę, by wzorem kończącego się sezonu, przeprowadzić losowanie drużyny dla każdego uczestnika ligi
korzen
May 15 2005, 15:13
wdg mnie propozycja B jest najlepsza :-) Mam nadzieje ze wygra
halladin
May 15 2005, 15:21
hmm opcja nr 1 wydaje mi się pasować do systemu drabinki, a nie szanującej się ligi pełnej pro graczy :wink: .
szkoda, że nie ma w ankiecie opcji a'la 2 z brakiem możliwości zmiany teamu w trakcie sezonu- element ryzyka zawsze wskazany; )- jeżeli już miałbym zagłosować na 2 to tylko w takiej formie-----------wobec te3go wybieram 3- uważam, że losowanie dodaje atmosfery całym rozgrywkom, byleby nie było takich roznic miedzy teamami jak teraz.
Czarny
May 15 2005, 15:41
moim zdaniem powinno byc jednak losowanie... bo jestem pewny ze wybierajac opcje nr 1 lub 2 wiekszosc meczy bedzie grana tymi samymi druzynami poniewaz mysle ze nie da sie wyrownac druzyn tak zeby zadna sie nie wyrozniala...
Do tego losowania dolaczylbym jeszcze taka mozliwosc zamiany druzyn przed rozpoczeciem sezonu miedzy dwoma graczami ktorzy sie obaj na to zgadzaja i chca tego... Mysle tak poniewaz grajac reprezentacjami w tym sezonie nie bylo jakichs tam anty itp. a np. w lidze polskiej nie widzi mi sie granie Śląskiem Wrocław (jakby byl oczywiscie),GKSem Katowice,Polonią czy nawet Legią... Poprostu tu pojawiaja sie takie anty co do niektorych druzyn ze wzgledu na kibicowanie itp. moze komus na tym nie zalezy ale mi np. bardzo...
Dlatego warto wlaczyc taka opcje bo jezeli koles kibic GKSu wylosuje Zagłębie a kibic Zagłębia wylosuje GKS to napewno korzystna bylaby zamiana miedzy nimi... oczywiscie biorac pod uwage to ze statsy bede naprawde wyrownane...
Gra swoja ulubiona druzyna moze dostarczyc PODW
Ja wybrałem 3. Według mnie kluczem do sukcesu jest nie wybòr drużyny tylko ich poziom (ròwny).
Bart_io
May 15 2005, 16:25
tylko i wylacznie losowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :arrow:
kemocik
May 15 2005, 16:30
Opcja 3 i kropka ;D
Ale jeszcze dobra by była opcja, żeby na początku sezonu ludzie z tej samej grupy mogli za obustronną zgodą zamienić się teamami. To tyle
Polska Liga i opcja 3. Tyle mi wystarczy do szczęścia :wink:
Aaaa, bym zapomniał. Oczywiście jeśli komuś się nie spodoba drużyna to za obupòlną(

) zgodą można ją wymienić.
Pozdro.
Bart0o0sh
May 15 2005, 17:06
diabel
May 15 2005, 17:25
zdecydowanie jestem za wyborem druzyn sposrod dostepnych bo losowanie sprawia ze nie kazdy gracz czuje dobrze z wylosowana druzyna.A tak mozna grac swoim ulubionym teamem i jest git!!!
Kamilo
May 15 2005, 17:30
dwojeczka z lekkim wskazaniem na 3

ale glos na 2
jak dla mnie sytuacja wygląda tak:
a) jeśli ktoś nie chce losowania wybiera 1 albo 2, czyli przy ròwnym poparciu losowania drużyn i wybierania drużyn właśnie losowanie ma większe szanse żeby wygrać

niechętnie, ale zgadzam się poniekąd z halladinem... zrobić losowanie 10 drużyn i potem niech każdy sobie wybierze 1 na cały sezon - czyli opcja uwzględniająca wszystkie możliwości
c) wybieram bramkę numer 3, ponieważ jak na razie mam szczęście co do losowań

a jak dostanę w końcu kelneròw to sprawdzę co tak naprawdę potrafię
gringo
May 15 2005, 18:29
Opcja nr 3. Tak było i tak powinno zostać, byle by druzyny były dobrane w dobry sposob... ;] pozdro
Zle mi sie kliknelo zmienic moj glos na opcje 2
Przemo
May 15 2005, 18:55
nei beda miec farta cieniasy bo jak zapewniaja zespoly maja byc wyrownane..
opcja 3 z mozliwoscia zmiany jak ktos chce
Przemo
May 15 2005, 19:19
ale zastanow sie ze to jest bez sensu ze beda same mecze wisla-wisla.. syfi sie cala magia gry. to specjalne przywiazanie i utozsamianie sie z zespolem wylosowanym.. to jest dopiero magia...
mam pytanie czy wykonanie statsow w lidze polskiej ebdzie takie w porownaniu do innych zagranicznych pilkarzy czy ekskluzywnie statsy dopasowane do poziomu ligi polskiej czyli zawyzone??
Przemo czytaj uwaznie "Chcę, by wybrano grupę od 5 do 10 drużyn, z ktòrych w każdym meczu będę mògł grać dowolną, wybraną z tej"
Wiec logicznie biorac sprawe da sie srednie teamy gdzie wybor nie bedzie latwy i jednoznaczny. (wybor teamu bedzie twoja decyzja wiec jak bedziesz przegrywac pretensje bedziesz mogl miec tylko do siebie)
A jak interesujesz sie magia to moze jakis RPG
JTK i jeszcze paru innych w lidze nie wie co to jest pilka nozna to tylko maszynki ktozy ustawili sobie schematowa gre dla nich nie liczy sie kim graja
nie wiedza i nie znaja smaku gry takich meczy jak Wisla - Legia itp
chca tylko dobrac druzyne do swojej ukladanki zeby tylko kosic wszystkich jak leci
dla mnie 1 i 2 opcja jest smieszna, 6 sezonow gralismy tak jak gralismy i bylo bardzo dobrze a jak ktos bedzie chcial sobie grac kim popadnie to bedzie liga z rankingiem
Moze juz czas powiedziec, ze liga ta nie jest przymusem?
Nie podoba sie? Trudno!
Tak ciezko odejsc?
Myslalem, ze glos wiekszosci bedzie glosem ostatecznym, ale sie okazuje, ze np. KjacK do kazdego pomyslu potrafi dorzucic swoje trzy grosze niezadowolenia.
Aros
Co ty porownujesz zabawe w WE2k2 z realna pilka LOL
Ostatnie sezony sa smieszne tak jak i twoja argumentacja o smakach

Jak je masz to idz do sklepu
Wydawalo mi sie ze liga ma wylonic najlepszych graczy ale chyba jest inaczej.
"chca tylko dobrac druzyne do swojej ukladanki zeby tylko kosic wszystkich jak leci" Poprostu LOL
Ostatni poscik w tym temacie odemnie.
ja grajac w takie gry jak we2k2 patrze tez pod katem realnych rozgrywek
nie jestem cyborgiem takim jak ty ze tylko gra a reszta to mi wisi
Lampard
May 15 2005, 19:47
opcja nr 2
Moje farmazony, cieciu, staraja sie byc kulturalne ....
No Twoje w sumie tez:
""Cieniasy glosujcie na 3 bo tylko tak wygrac mozecie""
No comment ....
Ps.
Wszem i wobec, po meczu z KjacKiem wypowiedzialem sie nt jego fatalnego polaczenia internetowego na ktorym, byc moze, On juz sie przyzwyczail grac, mi jakos nie wychodz te przyzwyczajenie.
Z tego co przez dlugi juz czas slyszalem od innych, tez nie bardzo sie przyzwyczaili ...
Zachowujesz sie jak gowniarz. Prosze bardzo, cytuj moja wypowiedz, skoncz ze straszeniem, bo ja sie nie mam czego wstydzic ...
Czarny
May 15 2005, 20:06
Mam pytenie do Arosa: zauwazylem ze wiekszosc opowiada sie za 3 pozycja ale z uwzglednieniem tego ze przed sezonem dozwolone sa zamiena druzyn za zgoda obu graczy... :wink:
Co o tym myslisz Aros??? :?: :?: :?:
Jest masa czasu jeszcze.
Moze zrobimy kolejna ankiete by odpowiedziec na to pytanie.
Aros
owenik
May 15 2005, 20:17
A nie można byłoby zrobić takiego czegoś, że przy zapisywaniu się do ligi wybierałoby się drużynę, jaką ktoś chciałby grać, a w przypadkach, kiedy kilka osòb wybierze tą samą drużynę, odbywałoby się losowanie?
W praktyce wyglądało by to tak: zakładając, że większość graczy wybrałaby te najlepsze zespoły (Wisła Legia itp.) znaleźliby się tacy, ktòrzy by na przykład chcieli grać Gòrnikiem Łęczną, ale losowanie zmniejszyłoby ich szanse na zagranie nimi, więc więcej osòb byłoby szczęśliwych
Czarny
May 15 2005, 20:25
JTK cieniasie podaj swoj nr. gg bo chce z toba zagrac!!! :twisted:
Zobaczymy jaki jestes twardy...
| QUOTE |
Zle mi sie kliknelo zmienic moj glos na opcje 2
Na opcje 3 zaglosuja tylko slabi gracze ktorzy beda liczyc na farta bo tylko to im zapewni dobre miejsce w tabeli ale takie rozwiazanie to krok w tyl ktory wplynie negatywnie na poziom rozgrywek i sprawiedliwa rywalizacje.
\\"Cieniasy glosujcie na 3 bo tylko tak wygrac mozecie\\"
Opcja 1 nie wplywa stymulujaco bo kazdy zalpie ze 18  |
Tak, jestem cieniasem i dobrze mi z tym ;-p
Portugalia, Ekwador, Belgia, Szwecja, Roma czy Senegal - los bywa ròżny, ale dzięki temu liga jest ciekawa i urozmaicona. Mijająca edycja nie była aż tak perfekcyjnie zorganizowana jak chcielibyśmy by była, ale możecie być pewni, że kolejna nie powtòrzy błędòw poprzedniczki. Drużyny z pewnością będą miały wyròwnany poziom, ale nie będą bliźniaczo podobne, każda z nich będzie charakteryzować się innymi walorami czy słabszymi punktami.
Kjack, dobrze prawisz, "wydawało Ci się", liga, moim skromnym zdaniem ma za zadanie dobrze nas wszystkich bawić. Tytuł mistrza jest fajną sprawą, ale to nie jest priorytet imo.
Przemo
May 15 2005, 20:38
dales popis...
t-mac ma racje jestes chyba cyborgiem.
czytaj mnei uwaznie rowniez.. mowie ze gra wisla-wisla jest bez sensu i widze ze to zdanie wiekszosci..
czekam dalej na odpowiedz odnosnie statsow w lidze polskiej
pozdrawiam
halladin
May 15 2005, 20:44
Drogi bakelu,,,, liga ma oczywiscie nas bawić, ale pokaż mi graczy, ktòrzy się roskosznie bawia w związku z tak zaszczytnym wydarzeniem jak ich spadek z ligi :wink:
A pokaż mi choć jednego dobrego gracza z odstającym od innych in minus teamem, ktòry w bieżącym sezonie spadł z pierwszej ligi ?:>
albertkhaine
May 15 2005, 20:48
losowanie to jest to. Przeciez wtedy masz przyjemność z gry. A jeszcze milej bedzie jak druzyny beda fajnie dopracowane. Juz mi sie to podoba! Italia vs. Brazylia---> attack vs. defence. Wtedy sie okaze kto jest dobrym strategiem! zieloni beda mieli trudno, ale ja bede szczesliwy kombinując jak pokonać argentyne bedac chorwacja!
halladin
May 15 2005, 20:53
spadli na razie ci co chcieli :wink: A tak poważniej to drużyny z obecnego patchą są w wiekszosci tak słabe, że przypadek odgrywał zbyt dużą rolę w rozstrzygnięciach.
Bart0o0sh
May 15 2005, 21:06
T.Mc : Ostatnie dwie edycje byly tragiczne ( dobranie zespolow bylo fatalne wrecz idiotyczne ).
Aros : Sluchac mi sie niechce twoich pieknie sformulowanych i jakze madrych wypowiedzi od ktorych zbiera mnie na wymioty. Mi z Kjackiem gra sie dobrze niemam lagow

Za to mialem z innymi . A tobie zawsze cos nei odpowiada.
Czarny : A ty z tekstami takimi idz do weleague

i tam se pokozacz. Znajdziesz duzo podobnych do siebie. I jak chcesz nr Kjacka to zapewne jest na stronie wiec rusz swoja glowka i se zobacz bo jeszcze pomysle ze jestes glupi
Przemo- utożsamamianie sie z ( w moim przypadku ) Legią ?
Ja mam inną propozycję - niech kazdy gra ekipą ktòrej naprawde kibicuje ! Oczywiscie statsy jak najbardziej realistyczne ! Heh Wtedy dopiero są mecze - Będę grał Kolejorzem z Legią wiedząc ze ktoś naprzeciwko chce mnie sklepać. Są jeszcze derby Łodzi, Krakowa , Warszawy - pełno fajnych meczy !!
Ludziska opanujcie się
Zapomniałem dopisac do mojej propozycji, że w razie meczy tych samych ekip grałoby sie REZERWOW
| QUOTE |
| spadli na razie ci co chcieli :wink: A tak poważniej to drużyny z obecnego patchą są w wiekszosci tak słabe, że przypadek odgrywał zbyt dużą rolę w rozstrzygnięciach. |
Nie pamiętasz jak graliśmy Szkocją (PioG) czy Ekwadorem(ja) to dopiero był HC, siedemnastka w strzale to prawidziwy bòg drużyny
a jakoś Pio nieprzypadkowo został mistrzem.
hall, przypadek ZAWSZE odgrywa dużą rolę, już same formy losowane przed meczem mają ogromny wpływ na końcowe rozstrzygnięcia. Osobiście ufam chłopakom, że tym razem dobiorą odpowiednie drużyny
ulala, glos ludu na dzien dzisiejszy mowi OPCJA nr 3, tylko czemu glosowanie jest na forum gdzie KAZDY moze oddac glos (nie tylko ligowi gracze - wniosek? dodac ankiete do formularza zgloszen)
Nastepna sprawa, najbardziej drazliwa, Kjack nie mozesz sie pogodzic z glosem ludu, wiadomo demokracja jest jaka jest, ale ewidentnie chcemy(jako demokratyczny twor ;D ) losowania teamow ( ten chwyt z czerwonym napisem raczej slaby, watpie by ktos sie nabral za wyjatkiem ludzi "under 15")
Ostatnia sprawa, nasz najnowszy wynalazek forumowy o nick'u "Czarny" po kozackich wpisach dorobil sie zoltej kartki (sentencja dla ciebie "szacunek przede wszystkim")
PS: Kjack niestety zawsze kazdy (ja tez) bedzie zwalal na twoje lacze, bo niestety lagi wypaczaja sens ROWNEJ gry - ot taki OT
hmm... ja w ostatnim meczu z Kjackiem ( wczoraj

) nie miałem lagòw, ale to może dlatego, że fajny jestem

a tak na poważnie to widzę tu przynajmniej 3 ciekawe opcje ktòre imho mogłyby wypalić. Chłopaki z IO(polevo

) macie duuuzy problem z 7 edycją

robiąc głosowanie/ankiete kto jak chce grać nie opierajcie się tylko na wynikach, bo niby demokracja ma być, ale 51% zadowolić na maxa a reszte mieć gdzieś to też nie fair. imho powinniście znaleść jakiś złoty śroedek, ktòry opracujecie na pdst. wynikòw głosu ludu
| QUOTE |
| ale 51% zadowolić na maxa a reszte mieć gdzieś to też nie fair |
Nie fair? Toz to demokracja w czystym wydaniu
Jak napisalem demokracja jest jaka jest, na wybor niedemokratyczny (czyli teamu ktory zrobi patcha) tez sie nie godziliscie, czyli? :/
| QUOTE |
PS: Kjack niestety zawsze kazdy (ja tez) bedzie zwalal na twoje lacze, bo niestety lagi wypaczaja sens ROWNEJ gry - ot taki OT  |
No wlasnie jak mogles mnie pokonac
pierwysz raz gralismy w 1 lidze i nie przypominam sobie aby byly lagi na naszych kablach wrecz miales niesamowita skutecznosc w tych meczach
jak by napisal to TMac cyborga
Przemo
May 15 2005, 21:50
lucio: totez napisalem ze jak ktos chce zeby za zgoda drugiej osoby sie zamienic ,wiec jestem masta

ale pomysl ze grac lech na lech to dupne a jak ktos ma rezerwe to ma juz tragiczny zespol..
poraz kolejny pytam czy statsy w lidze polskiej beda dopakowane czy realistyczne(czylu 3/4 15 )?? i pieknie dziekuje za odpowiedz:)
halladin
May 15 2005, 21:51
ale Bakelu- bedę sie upierał przy tym, że jednak przypadku było za dużo, chociaż z drugiej strony 'czołòwka' zajmie tak jak przed sezonem przewidziałem ---pierwsze 6 miejsc:)- to akurat nie jest przypadkiem hehe.
p.s Bartoosh -- co do poprzedniej edycji to przesadzasz. Druzyny były dostatecznie ròwne <tylko real za dobry jak pamiętam> :wink:
| QUOTE |
ale Bakelu- bedę sie upierał przy tym, że jednak przypadku było za dużo, chociaż z drugiej strony 'czołòwka' zajmie tak jak przed sezonem przewidziałem ---pierwsze 6 miejsc:)- to akurat nie jest przypadkiem hehe.
|
hall, no przecież napisałem, że ta edycja pod względem doboru drużyn była lekko 'nie halo', w VII edycji NIE POPEŁNIMY tego błędu i postaramy się sprawić, żeby niemal każdy był zadowolony. Będzie tyle czasu na testy i zebranie Waszych opinii, że nie ma opcji, żeby się nie udało :)
pierdolenie o szopenie bedzie liga taka jak wiekszosc chce
Czarny
May 15 2005, 23:14
| QUOTE |
Ostatnia sprawa, nasz najnowszy wynalazek forumowy o nick'u \"Czarny\" po kozackich wpisach dorobil sie zoltej kartki (sentencja dla ciebie \"szacunek przede wszystkim\") |
kemot dzieki za podsumowanie mojej osoby...
a KjacK nie pokazal braku szacunku piszac to co napisal??? :?:
Nara
Kemot, ja tak do konca nie rozumiem zoltej kartki dla Czarnego?
Czarny
May 16 2005, 00:20
kemot to co napisales do mnie tez jest brakiem szacunku takze daj se na luz. To ze mozesz duzo nie znaczy ze mozesz jechac po kims...
bo mozesz sie kiedys przejechac
zapytaj sie kogo urazilem swoim brakiem szacunku, podaj chociaz jedna osobe... dziecinada
Ja mam pomysl taki zeby tak jak Aros mowil zrobic na nowo ankiete spoko ale juz bez mozliwosci kometowania bo to juz w tej chwili powoli niema sensu ale opcja 3 najlepsza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.