Cześć!
W temacie tym przyjmujemy propozycje zmian regulaminu. Wszelkie inne, "offtopicowe" wypowiedzi będą kasowane.
Najciekawsze propozycje będą uwzględnione w regulaminie obowiązującym w przyszłej edycji.
Aros
| QUOTE |
| To ja proponuje zrobić coś z tym żeby nie było takich ekscesòw jak mòj mecz z Lampardem w Pucharze Ligi, mianowicie chodzi o rożne, a dokładniej zrobienia czegoś z tym żeby nie wchodzić do formacji podczas rożnego, bo zmienia to ustawienie zawodnikòw w polu karnym. Jak już ktośchce wejśc do formacji to może to zrobić zaraz przed rożnym czyli po tym jak piłka wyszła za linie. |
Powyzszy post usunąłem. Prosze, do kurwy nędzy, przeczytajcie najpierw regulamin, a pòźniej ślijcie propozycje.
Aros
Aros chłopie nie denerwuj się
| QUOTE |
| Zatrzymanie gry w trakcie wykonywania ‘cornera’ przez przeciwnika w celu innym niż dokonanie zmiany zawodnika jest niedopuszczalne. |
Nie uważasz że to jest pomyłka ? Przecież to wcale nie załatwia sprawy, ponieważ gdy zaistnieje sytuacja o ktòrej napisałem wcześniej każdy może dla ściemy przeprowadzić jakąś tam zmianę (szczegolnie jeśli będzie to końcòwka meczu). Nie wiem może się mylę ale wydaje mi się że ten punk w regulaminie niczego nie daje.
| QUOTE |
Aros chłopie nie denerwuj się
| QUOTE | | Zatrzymanie gry w trakcie wykonywania ‘cornera’ przez przeciwnika w celu innym niż dokonanie zmiany zawodnika jest niedopuszczalne. |
Nie uważasz że to jest pomyłka ? Przecież to wcale nie załatwia sprawy, ponieważ gdy zaistnieje sytuacja o ktòrej napisałem wcześniej każdy może dla ściemy przeprowadzić jakąś tam zmianę (szczegolnie jeśli będzie to końcòwka meczu). Nie wiem może się mylę ale wydaje mi się że ten punk w regulaminie niczego nie daje. |
snake, spòjrz na to w inny sposòb. Czy w czasie meczu nie stosuje się jakichś tam zagrywek taktycznych? Bardzo często.
Na mòj gust ten punkt regulaminu jest dobry. Wchodzisz do opcji i musisz dokonać zmiany.
Snake,
jeśli ktoś ma do dyspozycji choć jeszcze jedną zmianę zawodnika to nie zabierzesz mu prawa dokonania tej zmiany, w przerwie, niestety, nawet takiej jaką jest corner.
Jeśli się stanie tak, że wejdzie w trakcie cornera i się okaże, że zmiany się wyczerpały, interpretacja jest jedna - zagranie nie fair play, a co za tym idzie, konsekwencje regulaminowe.
Odpowiadając - to tak jakbyś w meczu "na żywo" zabronił komuś zrobienia zmiany, bo została minuta do końca i akurat jest corner. Przecież właśnie w takim celu się te zmiany robi, by wybić przeciwnika z rytmu ...
Aros
halladin
Mar 30 2005, 14:30
w meczu można dokonywać zmian w wielu momentach, dlatego uważam, że zakaz zmiany zawodnikòw w trakcie kornera byłby słuszny---pozbawiłby niektòrych możliwości nadużycia.......wyobraźcie sobie sytuacje- 90 min, mam rożny, przegrywam 1-2, moi napastnicy są świetnie ustawieni, juz wykonuje rozny, a tu przeciwnik wchodzi do formacji i dokonuje zmiany, ktòra faktycznie jest po to zeby zepsuć mi ustawienie------czyli coś co uznaliśmy za zagranie nie fair. Dlatego uważam, że ten punkt regulaminu jest nieprecyzyjny, niczego nie reguluje, daje pole do naduzyć............jeżeli zmiana ma w 'taki sposòb' wybic przeciwnika z rytmu jak napisał Aros to chyba coś jest nie bardzo------ponoć mamy grac w duchu fair play-- ten sposòb wybijania z rytmu jest dla ciebie Arosie w porzadku?
aa i jeszcze jedno ----piszesz Bakel o taktycznych zagrywkach---to nie lepiej zlikwidowac ten punkt regulaminu, bo w obecnej formie to tylko usprawiedliwia wchodzenie do menu w trakcie korneròw w wiadomym celu- czysta hipokryzja, coś jeszcze gorszego niz wchodzenie ot tak sobie zeby oficjalnie zepsuc przeciwnikowi ustawienie
Hall ma racje, dokładnie o to samo mi chodzi. Mnie takie coś właśnie spotkało i wiem jak to boli
Hall ma zawsze racje, zwłaszcza gdy po drugiej stronie stoję ja.
Przywykłem.
Zmiany są po to, by mòc je robić. Nawet w 90 minucie. Nawet przy rzucie rożnym. Takie prawo. Dla mnie nadużyciem jest wejście do menu tylko po to by, bez jakichkolwiek zmian, zmienić ustawienie zawodnikòw na boisku.
Kto Ci zabrania wejścia do menu zaraz po tym gdy oponent zrobi to samo? Przecież też możesz zmienić zawodnika

. Przeciwnik zaczął. Twoja zmiana, można założyć, może być tą ostatnią dozwoloną.
A tak na poważnie:
Kontrowersyjny temat, poczekamy jak się rozwinie, jeśli się rozwinie ....
Pozdro Hall!
halladin
Mar 31 2005, 00:26
Aros, ja nie wierze, ze ty wierzysz w spisek przeciwko tobie, ktorego jestem częscią
oki podam taki przyklad: jest 90 minuta meczu,przegrywam 0-1 na dodatek przeciwnik ma rzut rozny.przegrywajac czesto w koncowce robimy jaka zmiane taktyki ..i co?? nie moge tym razem nic ustawic bo zostanie to zinterpretowane jako zlamanie regulaminu..no chyba ze ja nie w temacie to sorka
ja mam punkt... KURWA MAC DAWAC ZAWSZE W MIARE ROWNE TEAMY I ROBIC DLUUUGIIIIE TESTY ZANIM SIE DA PATCHA DO GRANIA :wink:
p.s. ulzylem sobie chociaz na sekundke....ale i tak chyba popelnilem offtopic ups sorx :twisted:
hall, snake - no jeżeli macie tylko jeden, jedyny sposòb na wykonanie cornera to psuje Wam to szyki ;p
Dlaczemu chcesz uniemożliwić rywalowi odpowiednie ustawienie się obrońcòw? Chyba w rzeczywistości przy normalnym ustawieniu nie zdarza się, żeby niepilnowany zawodnik stał na kròtkim słupku trzy metry od bramki, o każdą piłkę trzeba walczyć. A jeśli dostaniesz czerwoną kartkę, przeciwnik będzie miał rzut wolny i w murze ujrzysz lukę, bo Twòj obrońca zamiast bronić dostępu do bramki, siedzi sobie w szatni, to też nie fair jest wejście do menusòw w celu odpowiedniego ustawienia muru?
A w ten sposòb bronicie prawa do wykorzystywania błędòw gry, moim skromnym zdaniem. Dodam, że nigdy nie wchodziłem do formacji po ty by zmienić ustawienie obrońcòw i też nie spotkałem się z takim zachowaniem rywala.
Wg. mnie obecny punkt regulaminu jest jak najbardziej w porządku.
P.S. Pio uwzględnimy Twoją prośbę ;)
halladin
Mar 31 2005, 14:38
Bakel o ile się nie mylę, wchodzenie do menu w trakcie rogu aby zmienić ustawienie obrony na swoją korzyść uznano za czynność nie fair- po dyskusjach zmieniono regulamin tak aby nikt nie był w stanie być 'nie fair'- jednak jest to źle skonstruowany punkt i wymaga korekty o czym wyżej napisałem----dlatego nie bardzo wiem o co ci chodzi- tym co napisałeś probujesz wròcić chyba to punktu wyjścia całego tematu, a to mamy chyba za sobą---dla przypomnienia: nie wolno tak robić, a robienie tego pod przykrywką 'zmiany' nie jest niczym chlubnym-----dlatego albo lepiej zlikwidować ten pkt i pozwolić ludziom wchodzic do formacji bez ograniczeń w trakcie rogòw < i nie potępiać ich:)> , albo bezwzglednie chronić graczy przed byciem 'nie fair' i w ogole zakazac wchodzic do formacji, kiedy jest korner. Ten punkt regulaminu w obecnej formie sprzyja naduzyciom i dlatego uwazam, że jest do dupy:)
może juz wyzej o tym pisalem...ale dla jasności.....
Ehhh musicie sie klucic

ja uwazam tak ze
- DOZWOLONE jest zmienianie formacji w czasie wykonywania rzutu roznego ! bo co :twisted: bo temu ze w prawdziwym meczu niestoja chłopaki jak kolki w jednym miejscu is stoja tylko biegaja po calym polu kranym zeby tylko niebyć krytym przez obronce
- a co do tych zmian to przeciez trenerzy jak wypada piłka na rog czy aut to niewachaja sie i jak musza to zmieniaja zawodnika
To tyle z mojej strony prosze tylko teraz na mnie nienajezdzac ;D
Witam mam propozycję wprowadzenia dodatkowego punktu w regulaminie
dzisiaj z tomem21 odkrylismy ze można sobie zapisać formację i ją wczytać w meczu online
moja propozycja:
Dodatkowym przywilejem gospodarza meczu(tego co założył grę) jest wczytanie sobie swojej formacji przed meczem.
co o tym myślicie???

moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie, zaoszczędza się troche na czasie, jest to logiczne bo gospodarz gra u siebie więc powinien mieć wszystko już przygotowane a gość jest przyjezdnym więc musi się przygotowywać dopiero
A zrobić to można tak:
wkładamy do pierwszego slota czystą memorkę a w niej zapisujemy swoją formację a potem ją sobie wczytujemy... jest ten bòl że tylko zakładającego grę można wczytać memorkę... dlatego gość musi ustawiać bo nie ma możliwości wczytania obu formacji...
Jest jeszcze inna możliwość:
Jeśli wszyscy by się zgodzili to można jeszcze też tak zrobić że wszyscy z danej ligi (np.3) wgrają na memorke swoje ustawienia i każdy sobie ją skopiuje i bedzie miał tą memorkę ze składami wszystkich uczestnikòw w pierwszym slocie

przed meczem się loaduje formacje na 1 slot potem daje copy i ja na drugi slot, w ten sposòb bedzie można zrobić że każdy bedzie mògl sobie wczytać swoje ustawienie ponieważ będą wszystkie na jednej memorce. Na jednym F zmieści się 15 teamòw czyli 15 graczy więc każda liga byłaby na dwòch Formacjach

Byłoby 6 F-òw i każdy by miał tą samą memke i by pamietał na ktòrym F jest jego formacja i by mòwił gospodarzowi ktòry przed meczem ktòry F ma dla niego wczytać. Co myślą ligowicze o takim rozwiązaniu???

Pozdrawiam fartucha toma21

PS. sorki za składnie ale jest prawie 4 w nocy

mam nadzieje że skumaliście
QUOTE(Czarny @ Oct 9 2005, 02:39:45)
Witam mam propozycję wprowadzenia dodatkowego punktu w regulaminie
dzisiaj z tomem21 odkrylismy ze można sobie zapisać formację i ją wczytać w meczu online
moja propozycja:
Dodatkowym przywilejem gospodarza meczu(tego co założył grę) jest wczytanie sobie swojej formacji przed meczem.
co o tym myślicie???

moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie, zaoszczędza się troche na czasie, jest to logiczne bo gospodarz gra u siebie więc powinien mieć wszystko już przygotowane a gość jest przyjezdnym więc musi się przygotowywać dopiero
A zrobić to można tak:
wkładamy do pierwszego slota czystą memorkę a w niej zapisujemy swoją formację a potem ją sobie wczytujemy... jest ten bòl że tylko zakładającego grę można wczytać memorkę... dlatego gość musi ustawiać bo nie ma możliwości wczytania obu formacji...
Jeśli wszyscy by się zgodzili to można jeszcze też tak zrobić że wszyscy z danej ligi (np.3) wgrają na memorke swoje ustawienia i każdy sobie ją skopiuje i bedzie miał tą memorkę ze składami wszystkich uczestnikòw w pierwszym slocie

przed meczem się loaduje formacje na 1 slot potem daje copy i ja na drugi slot, w ten sposòb bedzie można zrobić że każdy bedzie mògl sobie wczytać swoje ustawienie ponieważ będą wszystkie na jednej memorce. Na jednym F zmieści się 15 teamòw czyli 15 graczy więc każda liga byłaby na dwòch Formacjach

co myślą ligowicze o takim rozwiązaniu???

Pozdrawiam fartucha toma21

PS. sorki za składnie ale jest prawie 4 w nocy

mam nadzieje że skumaliście

[right][snapback]38496[/snapback][/right]
Z powodu czestych OOS ja od siebie nie widze takiej potrzeby by to robic.
Veto!
Aros
Podobnie jak Aros:
Veto
Ustawianie zespołu przed meczem trwa dosłownie dwie minuty. Nie ma sensu cudować z ładowaniem memorek, bo tak jak Aros napisał, będzie to powodowało problemy z synchronizacją.
Witam to znowu ja Was męczę
Wstęp:Mianowicie mam sprawę dotyczącą walkoweròw i pòźniejszej możliwości ich naprawiania przez dojście do porozumienia obu zamieszanych w to graczy...
Pozwolę sobie zacytować regulamin:
8. W każdym przypadku przyjmuje się zasadę, że opiekun lub administrator ligi nie poinformowany o powodach nie rozegrania meczu uznaje wynik tego meczu na 3-0 dla gościa. W takiej sytuacji wynik może zostać zmieniony po interwencji samych zainteresowanych zawodnikòw, ktòrych wynik ten dotyczy.
Opis mojego problemu:Grając jeszcze w 4 lidze sugerowałęm się tabelą, to chyba normalne

i na 3 kolejki przed końcem byłem na 3 miejscu z przewagą 4pkt nad zawodnikiem z miejsca 4-go i szansą na 2 miejsce ze startą 1pkt. Wszystko było ładnie pięknie... Niestety zawodnik z 4 miejsca miał 2 walkowery jakoś z początku rundy rewanżowej ktòre w końcòwce zaczął sobie poprawiać... Zawodnik z 2 miejsca też sobie rozegrał jakiegoś walkowera i już miałęm do niego 4 pkt straty... Idąc dalej tym tropem po 2 dniach już byłem na 4 miejscu ze stratą 2pkt do zawodnika na 3 miejscu i 4pkt do zawodnika na 2 miejscu w tym samym okresie gry czyli 3 kolejki do końca ligi...
(sytuacja była podobna do tej co tu opisałem, nie jestem w stanie przypomnieć sobie dokładnych faktòw ale właśnie na tym to polegało)
Moje odczucia:Moim zdaniem to jest lekko nie fair... Obserwowanie/Śledzenie tabeli było zgubne a Zawsze inaczej sie gra wiedząc że sie ma spokojną wypracowaną wcześniej przewagę a niżeli nòż na gardle, że jeżeli nie wygram to nie wejde...

Przyznam szczerze że to mnie troszke zgubiło gdy grałem w 4 lidze...
Moje rozwiązanie:Moim zdaniem powinien być jakiś ściśle określony, niedługi termin na rozegranie meczu uznanego za walkowera za obupulną zgodą graczy... Ja proponuę za swojej strony termin ktòry trwa
TYDZIE
lazy_bum
Nov 7 2005, 11:38
Nie ukrywam, że propozycja Czarnego bardzo mi się podoba.
W mojej grupie III-ej ligi też były dziwne roszady spowodowane walkoverami i odejściami. Nie na taką skalę jak to opisał przedmòwca, ale punkcik tu, punkcik tam i robi się nieprzyjemnie (albo przyjemnie, zależy gdzie się siedzi ;-). Największe i tak zaszły w II-ej lidze poprzedniego sezonu, więc może sam opiekun masakry, ktòra tam zaszła, się wypowie (Aros ZTCP?).
tez jestem absolutnie za, chociaz nie wiem czy glos uczestnika ligi sie liczy czy ostatnie slowo ma "organizator "

ale na wszelki wypadek popieram pomysl Czarnego, bo sytuacja ktora przedstawil rzeczywiscie moze popsuc komus koncowke sezonu
Ja osobiście stosuję takie rozwiązanie cały czas. Jeżeli już minał tydzień od planowanego terminu rozegrania spotkań to "po ptokach" ;-)
Wydaje mi się, że nikt nie będzie zgłaszał veta
Luki_bw
Nov 7 2005, 16:24
Czarny co do formacji to totalny shit, ja potrzebuje jakies 30 sec na ustawienie wszystkiego, a z tego co piszesz to by zajmowalo jeszcze wiecej ... a na dodatek polowa by miala oos.
Co do walkowerow jestem na tak
Co do tych formacji to Czarny zna moje zdanie bo jużkiedyśo tym rozmawialiśmy, jeśli chodzi o walkowery to według mnie nie powinno byc nawwt tego tygodnia przedłużenia, skoro ktoś się deklaruje do gry w lidze to powinien traktować ją na tyle poważnie aby jej nie olewać, jedynym wyjątkiem według mnie powinna być taka sytuacja że ktoś wcześniej uprzedzi swojego admina że nie może grać z jakiegoś tam powodu.
pozdro.
Ej nie piszcie już o tych formacjach bo to już dawno nieaktualne
zerknijcie na date... tu sie rozchodzi tylko o te walkowery...
do snake'a- myślę że masz racje ale zawsze musi być jakaś możliwość poprawy...

nie pisze tu o podanych wyjątkach przez Ciebie, odwołuję się tylko do tego jednego pkt regulaminu.
do Bakela- pamietaj że czego nie ma w regulaminie tego nie trzeba przestrzegać

PS. Mnie taka a nie inna sytuacja spotkała... regulamin na to zezwalał więc nie czuje sie jakiś poszkodowany bo mogłem ruwniedobrze też skorzystać z tej opcji tylko tyle że nie musiałem bo nie miałem walkoweròw
Na przyszłość chciałbym poprostu wyeliminowac ten błąd.
pozdro for ALL
Cześć!
Taka zmiana regulaminu zostanie dziś uzupełniona.
Co prawda jest to zmiana w trakcie, czyli wariant najmniej odpowiedni, ale nie niesie ona skutkòw wstecz, więc myślę, że na ten moment możemy to zrobić.
Czerny - dobra propozycja. Dziękuję!
Aros
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.