Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarze Na Temat Oepatcha Oraz Błędy W Nim Znalezione.
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3
Orange_91
Zakładam ten temat abyście Wy posiadacze naszego najnowszego dzieła zatytułowanego Orange Ekstraklasa Patch V4.0 mogli wypisywać komentarze na jego temat oraz wypisywali wszelkiego rodzaju błędy jakie w nim znaleźliście. Prosimy o dłuższe wypowiedzi, w których wymienicie co wam sie podoba w patchu a co nie i co należałoby w przyszłości w nim zmienić aby jeszcze bardziej umilił wam grę.
__SaNd1__
patch jest perfect wink.gif
potter
CYTAT(Orange_91 @ May 20 2008, 18:57:49) *
co wam sie podoba w patchu

-nowe menu
-nowe intro
-muza w menu
-poprawienie statystyk [choc tez z niektorymi sie nie zgadzam np Edson szybszy od Majkowskiego ohmy.gif]
-nowe stroje stadiony pilki [kitserver]
-nowe przyspiewki dla niektorych ekip
-Zenit i inne nowe ekipy
a co nie

-face & hair server tongue.gif
-tzw "lepsza noga", nie mowie zebyscie tam juz zmieniali wszystkim ekipom bo to duzo roboty, ale przynajmniej skoro to patch OE to naszym kopaczom ustawic tak jak jest w realu np Jarek Lato maciej Rybus Robert Kolendowicz Marcin Nowacki Piotr Cwielong itp
-brak przyspiewek druzyny prowadzonej w ML [ale to ponoc wina Konami]
-komentarz laczony [czyt wcinanie sie Borka i Romka]
- i takie minibledy jak np 4-3-3 w Lechu ohmy.gif Czy Edson jako obronca Broniwcki jako pomocnik
i co należałoby w przyszłości w nim zmienić

-jeszcze przed Euro to dodac aktualne kadry reprezentacji [28 zostana ogloszone oficjlanie]
-dodac Lechie i 2 druzyne co awansuje do EO zamiast Arki i Wisly [chyba ze Arka bedzie 2]
-nie wrzucac na torrenta biggrin.gif tylko na http
-zrobic cos z komentarzem
-mzoe poprawic detale co wpisalem w minusach

Ogolnie patch na +, fajnie sie gra, dziekuje wam bardzo za niego i oby tak dalje !!
pzdr
mariolazi
Nie będę się dużo powtarzał po poprzedniku, więc tak:
Na plus:
- brak zawodników klasycznych, dużo młodych grajków, przydadzą się w karierze wink.gif
- bardzo ładne menu
- super flagi drużyn podczas meczu
- według mnie torrent, ale akurat dla wielu będzie to minus smile.gif
- muzyka, dobrze dobrana i nie monotonna
- drużyny tylko z 1szej ligi (zwalnia sie miejsce w others dla dobrych klubów zagranicznych, nie ma wtopy jak w poprzednim patchu że brakowało Sportingu Lizbona a był klub z 2 polskiej którym mało kto grał)

Na minus:
- mogło by być trochę więcej twarzy zagranicznych zawodników (oczywiście z pominięciem pokemonów) ph34r.gif
- brak Red Bull Salzburg, mają niezłych grajków (tylko trzeba by jakiś klub wywalić a sam nie wiem który) tongue.gif
- szkoda że w muzeum PESa są już pozdobywane niektóre puchary, ale to tylko mały pikuś

Ogólnie patch bardzo dobry, gratulacje i podziękowania smile.gif
Na razie miałem mało czasu by pograć więc jak cos jeszcze mi się nasunie to podzielę się w przyszłości cool.gif
Pozdro!
Damian.
na +:
- super intro
- rozsądnie zrobiony ballpack
- super muzyka

na -:
- face& hair

Mi taki patch wystarcza biggrin.gif Nie wiem jak Wam smile.gif szacun

Pozdr smile.gif
ronaldo_9
Patch prawie perfekcyjny.
Mam dwa minusy:
1. Kolory ubrań kiboli
2. scoreboardy
Mam nadzieję że da się coś z tym zrobić. wink.gif
Adiss_btm
Ściągłem torrenta i jak wypakowywuje kitserver niema w nim stadionów. mad.gif
markiz25
CYTAT(Adiss_btm @ śro, 21 maj 2008 - 00:11) *

bo stadiony sa oddzielnie do sciagniecia
mietek_
Patch wyje.... w kosmos 10/10!!!!!!!!!!!a mam prosbe do tworcow zrobcie te pilki co sa w patchu pod geforce2 moze ktos to zrobic??
Orange_91
CYTAT(Adiss_btm @ śro, 21 maj 2008 - 00:11) *

Nie zaśmiecaj tematu postami nie na temat bo widzisz, że robi sie łańcuszek OTów.
Prosimy o bardziej rozbudowane wypowiedzi taki jak np: potter09 czy mariolazi.
CYTAT(potter09 @ wto, 20 maj 2008 - 22:03) *
-brak przyspiewek druzyny prowadzonej w ML [ale to ponoc wina Konami]

Tak to wina Konami ale tutaj masz rozwiązanie problemu:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=9591
WKS
patch jest perfekcyjny i wogóle jak mówią poprzednicy tylko:

- jak chce grac spotkanie tryb miedzy narodowe i chce zagrac mecz jest "achoj pulpicie"
-teraz odziwo chciałem zagrac spotkanie ZENIT-RANGERS na stadionie(nie wiem ale w kazdym bądz razie Rosyjskim zenitu) i mnie wywalilo znowu
mati_910
Świetny patch! Wielki szacun dla wszystkich twórców! Jedyne moje zastrzeżenie to stadiony w StadiumServer'ze, wydaje mi się, że o niebo lepsze były w patchu Kubbasa V.2, jednak są to szczegóły. Ogólnie podsumowując PES6 z OE Patchem jest wyśmienity. Pozdro smile.gif
marcin_p
Ja mam problem z dzwiekiem tzn gdy jestem w menu wszystko jest normalnie, ale gdy dzisiaj grałem ML to czasem gwizdek sedziego i komentarz byl normalnie a czasem opózniony np. był spalony a ja dopiero po kilku sekundach usłyszalem gwizdek lub strzelilem gola zespalonego i dopiero po kilku sekunach szpakowski sie wydziera coz za gol....a jak arsenal rozpoczal akcje rzutem wolnym ze swojego pola karnego wtedy dopiewro borek powiedzial niestety,spalony..Czasem gwizdek i koment jest normalnie a czasem sie opuznia. Pozdro
Mati wywał sygnaturke bo dostaniesz %%%
Wosik91
Dla mnie ogolnie na +, nie bede nazekal poniewaz wiem ile pracy to Was kosztowalo i wielki szacunek za to, lecz małym "ale" moze być kolor kibiców tongue.gif gram Ruchem a kibice sa zółci ;P
torin
CYTAT(Wosik91 @ śro, 21 maj 2008 - 15:34) *
Dla mnie ogolnie na +, nie bede nazekal poniewaz wiem ile pracy to Was kosztowalo i wielki szacunek za to, lecz małym "ale" moze być kolor kibiców tongue.gif gram Ruchem a kibice sa zółci ;P

To jest rowniez rzecz ktorej nie da sie poprawic(teoretycznie). Jesli zmienimy kolory kibicow, znikna flagi. Wiec jak to sie mowi, albo rybki albo...pipki tongue.gif
hak23
Patch jak dla mnie w 100% na +, tylko mam jedną uwagę, u mnie po zainstalowaniu patcha gra strasznie zaczela sie haczyć i zwalniać. Czy u innych też tak jest ?, piszcie.
Orange_91
CYTAT(Adiss_btm @ śro, 21 maj 2008 - 18:18) *
Sćiągłem patcha ... zrobiłem wszystko co jest napisane w pliku instalacja.txt ..i gdy włączam Puchar, lige lub jakiś Mecz to mi sie wyłącza PES. Co może bc przyczyną ?

Po pierwsze nie śmieć tematu bo dotyczy czego innego, a jeśli chodzi o wypisywanie błędów w tym temacie to tylko znalezione w patchu a nie typu, że nie można zainstalować patcha. Gdybyś robił wszystko tak jak jest w instrukcji to gra nie miała by prawa nie działać, musisz instalować na czystą grę a najlepiej jeśli będzie z polską wersją językową.
Proszę Cię nie odpowiadaj już na tego posta, możesz ewentualnie napisać do mnie na PW.
lewyy
Na Plus jest:
Nowe Menu
Nowe Intro
Nowe Przyśpiewki
Nowe Drużyny

Na Minus jest:
Wg. mnie słabo odwzrowane twarze reprezentacji polski(tylko w moim przekonaniu)
Komentarz Borka i Kołtonia(ale podobno już pracujecie nad poprawką)

No i to wszystko. Patch znakomity 10/10 rolleyes.gif

P.S. Czekam na mały Update z Euro 2008 rolleyes.gif
Jacmen
Co do patcha na minus brak niektórych mord w ks, reszta super wink.gif

Ps: Ej może mi ktoś coś wytłumaczyć czy, ja mam coś z głową. Przed chwilą były tu komentarze Damianinho Perone i nagle znikneły, czy ja mam coś z głową i powinienem się niepokoić czy ktoś te posty skasował wink.gif
T-Mac
temat jest "Komentarze Na Temat Oepatcha Oraz Problemy Związane Z Nim"
bede wywalal nie potrzebne posty
mietek_
a mam prosbe do tworcow zrobcie te pilki co sa w patchu pod geforce2 moze ktos to zrobic?? ponawiam prosbe!
Teco

mi of nie chce zadziałać mam czarny ekran ale jak przerzucę zawartość do innego to działa,ma ktoś dobrego ofa??
Orange_91
CYTAT(mietek_ @ czw, 22 maj 2008 - 13:36) *
a mam prosbe do tworcow zrobcie te pilki co sa w patchu pod geforce2 moze ktos to zrobic?? ponawiam prosbe!

CYTAT(Teco @ czw, 22 maj 2008 - 18:18) *
mi of nie chce zadziałać mam czarny ekran ale jak przerzucę zawartość do innego to działa,ma ktoś dobrego ofa??

Czy wy jesteście naprawdę tacy nierozumni? Ile razy można powtarzać to samo a i tak nie dociera?
Radze przeczytać post 20.
Teco
No chyba pisze nie że mam z tym problem więc o co Ci chodzi...(Komentarze Na Temat Oepatcha Oraz Problemy Związane Z Nim) no chyba że dla Ciebie problem z ofem od Oe to nie jest problem ale luz .... zrobilibyście normalny widok tego forum i było by zupełnie inaczej a ta to człowiek nawet dobrze połapać się nie może
Orange_91
CYTAT(Teco @ czw, 22 maj 2008 - 18:37) *
No chyba pisze nie że mam z tym problem więc o co Ci chodzi...(Komentarze Na Temat Oepatcha Oraz Problemy Związane Z Nim) no chyba że dla Ciebie problem z ofem od Oe to nie jest problem ale luz .... zrobilibyście normalny widok tego forum i było by zupełnie inaczej a ta to człowiek nawet dobrze połapać się nie może

,,Tu możesz ocenić nasz patch oraz napisać jakie błędy w nim znalazłeś."
Tego to już nie łaska doczytać? Ale jeśli nazwa tematu sprawia problemy oraz wcześniejsze posty w nim to zmienię nazwę aby nie było już jakichkolwiek wątpliwości. wink.gif
Teco
CYTAT(Orange_91 @ czw, 22 maj 2008 - 18:41) *
,,Tu możesz ocenić nasz patch oraz napisać jakie błędy w nim znalazłeś."
Tego to już nie łaska doczytać? Ale jeśli nazwa tematu sprawia problemy oraz wcześniejsze posty w nim to zmienię nazwę aby nie było już jakichkolwiek wątpliwości. wink.gif

Dobra luzik nie będziemy się kłócić smile.gif Kultura być musi. To w takim razie go ocenie:) Patch mi się podoba chodź sam wrzucam więcej twarzy bo można znaleźć więcej i nawet nie które są lepsze niż u Was ale ogólnie i tak 5+smile.gif
spidi133
Mi tez gra sie zrywa dziwnie wszystko ladnie dziala zwykle gralem na haju 1024x800 czy jakos tak przy stalym 60 fps a teraz medium 800x600 i z 60 zerwie mi nie raz na 10 !! Nie wiecie co jest przyczyna ?
Te zrywy zaliczam na -
Resza mi sie podoba bo gram manchesterem
Szeryf94
Patch perfekcyjny. Jednak zauważyłem u mnie jedną dziwną rzecz. Kiedy gram nie słychać w ogóle komentarza. W opcjach sprawdzałem i jest na full. Jak zneutralizować ten błąd?
kksm
Wejdź w język w opcjach gry i jeszcze raz wczytaj komentarz pl.
Szeryf94
tak zrobiłem i nadal nic
Michaldo
Plusy:
- Polska Liga
- Stadiony (super jakość)
- Przyśpeiwki
- kilka innych drobniejszych plusów

Minusy:
- Nietematyczne menusy (Np w mistrzostwach swiata jest menu z "Orange Ekstraklasą")
- Średnia muzyka
- Tablice wyników (Nie wszędzie, ale np w masterlig nie ma herbów klubowych tylko pierwsze 3 litery, czasem to może irytować)
- Mieszany komentarz ( w porównaniu do innych patchy z Szpakowskim(Pes), tu znacznie czesciej słysze Borka)

Moja Ocena: 7/10
take_me_bite_me
błędów naprawdę mało.. patch na najwyższym poziomie tak jak zawsze.. mogę się tylko doczepić do fryzury Robaka z Korony.. rozbawiło mnie to, nie powiem xP

Pozdrawiam i wielkie thx za jeszcze większe dzieło : ))
Orange_91
CYTAT(Michaldo @ czw, 22 maj 2008 - 21:43) *
Minusy:
- Nietematyczne menusy (Np w mistrzostwach swiata jest menu z "Orange Ekstraklasą")

Nie wiem jak to instalowałeś? blink.gif
Ale tak na pewno nie jest.
Jacmen
Ja też tak mam jak on ;/ niestety daliście z tym ciała wink.gif
Orange_91
CYTAT(Jacmen @ pią, 23 maj 2008 - 09:17) *
Ja też tak mam jak on ;/ niestety daliście z tym ciała wink.gif

A bo chodzi o to w spotkaniu międzynarodowym. Ale tak właśnie chyba ma być bo logo w tym trybie czyta obrazek z tego miejsca:

A tam nie mogliśmy dać żadnego innego motywu bo by to głupio wyglądało.
A tak w ogóle to nie logo OE tylko naszego patcha. tongue.gif
Lesiu
jakby tak kogoś interesowały przyśpiewki górnika wydaje mi sie że torche lepsze niż w patchu (zagraj jak za dawnych lat, my chcemy gola, biało-niebiesko-czerwoni, to my chłopcy z górnika, mistrzu ty nasz, górnik zabrze, górnik zabrze lo lo, Wisłoka Dębica, k s ksg ks górnik zabrze, hej górnik gol)

http://www.sendspace.pl/file/PIdlpQOz/
perONE
wkurza mnie jedynie ten szary kolor menu tzn. w przerwie meczu albo po nacisnieciu Esc wink.gif

a no i nie wiem czemu nie mam komentaRZA dry.gif
hak23
Witam. Mam takie pytanie. Czemu jak zainstaluje OE v 4.0 to gra mi zwalnia mocno, a jak zainstaluje patcha pes 6.5 v 2.0 to smiga ladnie, choc patch 6.5 jest większy
kksm
Ja już pisałem orangowi na gg ale i tutaj napisze. W mapie stadionów źle dopasowany jest stadion dla groclinu i w grze jest wtedy 1 ze stadionów od konami, ale wystarczy to zmienić w mapie i bedzie git. Poprawcie to.
Orange_91
CYTAT(Lesiu @ pią, 23 maj 2008 - 12:04) *
jakby tak kogoś interesowały przyśpiewki górnika wydaje mi sie że torche lepsze niż w patchu (zagraj jak za dawnych lat, my chcemy gola, biało-niebiesko-czerwoni, to my chłopcy z górnika, mistrzu ty nasz, górnik zabrze, górnik zabrze lo lo, Wisłoka Dębica, k s ksg ks górnik zabrze, hej górnik gol)

http://www.sendspace.pl/file/PIdlpQOz/

Nie rób śmietnika takie przyśpiewki wrzucaj do tematu z dźwiękiem.

CYTAT(perONE @ pią, 23 maj 2008 - 21:47) *
wkurza mnie jedynie ten szary kolor menu tzn. w przerwie meczu albo po nacisnieciu Esc wink.gif

a no i nie wiem czemu nie mam komentaRZA dry.gif

Musiałeś coś źle zrobić przy instalacji.

CYTAT(hak23 @ pią, 23 maj 2008 - 21:48) *
Witam. Mam takie pytanie. Czemu jak zainstaluje OE v 4.0 to gra mi zwalnia mocno, a jak zainstaluje patcha pes 6.5 v 2.0 to smiga ladnie, choc patch 6.5 jest większy

Wielkość to nie ma znaczenie bo tamten patch pewnie jest większy przez stadiony. OEP ma wszędzie loga HD i inne tego typu rzeczy i pewnie dlatego Ci zwalnia.
mietek_
gra mi mocno zwalnia !!co mam zrobic orange91 piszesz ze to przez loga Hd a mozecie zrobic normalne logha takie jak bylu w oe3.0?
reS
Patch naprawdę super. Na chwilę obecną lepszego na pewno nie ma.
Jedyne co trochę razi to średnio wykonany Face&Hair server, ale nie ma co się zbytnio czepiać bo w "pare godzin" biggrin.gif można sobie wszystko ładnie uzupełnić. pzdr
bigolo1
Witam - patch jest naprawde solidnie zrobiony super sprawa
A teraz pytanie:
-przerabiam waszego patcha do wersji na PS2 ktory mam już ukończony w 80%
-tylko mam problemik z przerobieniem strojów drużyn z naszej ligi a mianowicie przerabiam je GGS-em ale potem po wrzuceniu ich do gry niesą idealnie skopiowane , wyskakują jakieś plamy na strojach i niedoróbi graficzne - jak możecie to pomócie bo chce żeby stroje były orginalne a nie edytowane w edytorze z gry.
- druga sprawa to szukam plików png/gif herbow drużyn Orange Ekstraklasa ale takich które można umieścić w grze zapomocą PES6 Pesfan Editora - po ludzku mówią przerabiam wasze OF-a na takiego którego można wrzucić do memorki z pleya
Jak możecie to pomóżcie podsyłajcie linki lub opisy jak to zrobić
Planuje wydać konwersje na PS2 na końiec miesiąca
Całe dzieło bedzie tak jak od ekipy pol-evo tylko z małym podisem pod spodem "konverted PS2 - bigolo1"
hak23
Ja mam pytanie do ludzi co stworzyli patcha. Czy mogli by pozmieniac wszystkie te bajery HD i inne na zwykłe bo gra po zainstalowaniu patcha strasznie zwalnia na starszych kompach. Ja mam Athlona 3000+ 64 bitowego, procek 2,1 Gh, RAM 1Gb, karta GF 5500 FX 128. Chciałbym pograć w OE v 4.0 ale niestety nie moge bo po zainstalowaniu nie da sie zagrać meczu bo tak zwalnia mi gre.
Matek1908
twarze z polskiej ligi zdecydowanie moglo byc ich wiecej dobzi facemakerzy nawet z fotki 130x130 zrobili dobrego Brzęczka to innych nie mozna? Dalem dobre foty ŁKS T-macowi a nwet niechce sie zabrac za ich robienie, chyba po złości no cóż... wszystko inne naprawde bardzo fajnie wykonane Dziękuje za Prace Warto Było!!! Patch Zajebisty.
Orange_91
CYTAT(bigolo1 @ sob, 24 maj 2008 - 17:15) *
A teraz pytanie:
-tylko mam problemik z przerobieniem strojów drużyn z naszej ligi a mianowicie przerabiam je GGS-em ale potem po wrzuceniu ich do gry niesą idealnie skopiowane , wyskakują jakieś plamy na strojach i niedoróbi graficzne - jak możecie to pomócie bo chce żeby stroje były orginalne a nie edytowane w edytorze z gry.
- druga sprawa to szukam plików png/gif herbow drużyn Orange Ekstraklasa ale takich które można umieścić w grze zapomocą PES6 Pesfan Editora - po ludzku mówią przerabiam wasze OF-a na takiego którego można wrzucić do memorki z pleya
Całe dzieło bedzie tak jak od ekipy pol-evo tylko z małym podisem pod spodem "konverted PS2 - bigolo1"

Odezwij sie na gg to coś pomyślimy. wink.gif

CYTAT(hak23 @ sob, 24 maj 2008 - 18:06) *
Ja mam pytanie do ludzi co stworzyli patcha. Czy mogli by pozmieniac wszystkie te bajery HD i inne na zwykłe bo gra po zainstalowaniu patcha strasznie zwalnia na starszych kompach. Ja mam Athlona 3000+ 64 bitowego, procek 2,1 Gh, RAM 1Gb, karta GF 5500 FX 128. Chciałbym pograć w OE v 4.0 ale niestety nie moge bo po zainstalowaniu nie da sie zagrać meczu bo tak zwalnia mi gre.

Niestety nie będziemy niczego zmieniać. Ja mam podobny sprzęt Athlon 2600, 1280 RAM i taką samą kartę i spokojnie gram na medium w rozdziałce 800x600 albo 1024x768.

CYTAT(Matek1908 @ sob, 24 maj 2008 - 18:25) *
twarze z polskiej ligi zdecydowanie moglo byc ich wiecej dobzi facemakerzy nawet z fotki 130x130 zrobili dobrego Brzęczka to innych nie mozna? Dalem dobre foty ŁKS T-macowi a nwet niechce sie zabrac za ich robienie, chyba po złości no cóż... wszystko inne naprawde bardzo fajnie wykonane Dziękuje za Prace Warto Było!!! Patch Zajebisty.

Weź człowieku zastanów sie zanim coś napiszesz. Myślisz, że Timak nie ma co robić tylko robić twarze przez cały dzień i noc. Chcesz to sobie sam dorób jak Ci coś nie pasuje i masz za mało.
Matek1908
Nie o to mi chodzi poprostu dalem foty i jestem ciekaw czy sie bedzie za to zabierał czy nie , niech chociaż odpowie... czy ja dużo wymagam? A jakbym wiedzial jak sie face robi to chetnie bym zrobil
Jacmen
CYTAT(Matek1908 @ nie, 25 maj 2008 - 15:24) *
Nie o to mi chodzi poprostu dalem foty i jestem ciekaw czy sie bedzie za to zabierał czy nie , niech chociaż odpowie... czy ja dużo wymagam? A jakbym wiedzial jak sie face robi to chetnie bym zrobil

Na twoje pytanie czy dużo wymagasz odpowiadam, że tak. Stworzenie mordy do pes zajmuje od dwóch godzin do trzech. Nie każdy ma czas siedzieć nad tymi mordami bo to zajmuje dużo prywatnego czasu, którego Timak ma mało. Ja wysłałem mu fotkę Fabiniaka już bardzo dawno, nie zrobił go i nie zawracam mu tym dupy jak Ty. Poprosiłem dwa razy jak będzie miał ochotę zrobi jak nie to trudno. Na razie siedzę cicho i czekam co tam nasz magik wyczaruje wink.gif Soory za ot.

Co do błędów w patchu w Cracowi sprawdźcie koszulkę zawodnika, Pawła Nowaka ma na koszulce Pawe Nowak, bo ł jest niewyświetlane wink.gif
szkieletor00
Ja chyba znalazłem błęda albo coś źle zainstalowałem, ale u mnie Gianni Zuiverloon z Holandii U23 w ML jest nazywany przez komentatora Mbo Mpenza unsure.gif Nie wiem czy tylko w ML, ale w edycji ma Zuiverloon mellow.gif  Jak ktoś może to niech sprawdzi bedziemy mieć pewność rolleyes.gif
A co do patcha to świetnie sie gra, menu jest fajne i dbrze dobrana muzyka rolleyes.gif
Sebinhoo
CYTAT(bigolo1 @ sob, 24 maj 2008 - 17:15) *
A teraz pytanie:

Świetny pomysł, z niecierpliwością czekam wink.gif Co jakiś czas możesz pisać jakieś newsy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.