Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Anime
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
Stron: 1, 2
siano
zstanawiam sie ilu z Was/nas oglada anime wink.gif
moze macie cos godnego polecenia, cos na wymiane ?
Hawok
ja wogule na bajki niepatrze :?
saper
patrzalem na Dragon Ball i Tsubase a tak to nic
Tomak
Dragon Ball Z , Tsubasa, jakaś inna piłka nożna .. zapomniałem tytuł...
Niedawno w TV była Księżniczka Mononoke , Slayers .. No to chyba wszystko .. ;D
Raffels
Kapitan Hawk, eh łezka się w oku kręci................... Sailor Moon też się oglądało.....10 lat temu ;D ;D ;D
siano
no tak, zapomnialem dodac, ze nie pytam o rzeczy pokroju Dragon Ball, lecz o bardziej ambitne tytuly...
Szeryf
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell:Innocence
Akira
Jin Roh
Tokio Godfathers
Wonderful Days (to koreańskie ale podpada pod kategorię)
Vimpire Hunter D
Animatrix (większość to anime)
Grave of the Fireflies (to powinni oglądnąć Amerykanie)
Appleseed
Berserk
Final Fantasy:Spirit Within (mocno naciągane)
Perfect Blue
Szeryf
Zapomniałem napisać, że ci co piszą "Ja bajek nie oglądam" w pierwszej kolejności powinni sobie zaserwować trio Jin Roh, Tokio Godfathers i Grave of the Fireflies a potem zreflektować się co do słowa bajka.
Tomak
Taa ..Szeryf spora lista.. ;D Ale zapomnieliscie o najważniejszym :!:
(ja zresztą też) :] YAIBA LEGENDARNY SAMURAJ !! laugh.gif

A tak na serio chodzi mi o Shinchana ;D Tjaaa.... Shin rulez :!: :twisted:
lukasso
a POKEMONY?? laugh.gif
Tomak
Cytat
a POKEMONY?? laugh.gif

Taak , to niewybaczalny błąd :!: Pamietam te czasy gdy w gumach (do żucia smile.gif ) były naklejki z tymi stworkami :]
siano
Cytat
a POKEMONY?? laugh.gif

a ban ?
siano
Cytat
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell:Innocence
Akira
Jin Roh
Tokio Godfathers
Wonderful Days (to koreańskie ale podpada pod kategorię)
Vimpire Hunter D
Animatrix (większość to anime)
Grave of the Fireflies (to powinni oglądnąć Amerykanie)
Appleseed
Berserk
Final Fantasy:Spirit Within (mocno naciągane)
Perfect Blue

nareszcie ktos porzadny smile.gif

co do dzieci, dorzucilbym im Ninia Scroll oraz Ninia Ressurection.

co do wyliczanki szeryfa, moze masz siakies ciekawe serie tv godne polecenia ?
snake
siano - fan anime i mangi oraz fińskiej muzy
Calkiem ciekawe zainteresowania.
iras
Oglądałem całą serie Dragon Bala!To jest zajefajne anime!!
Szeryf
Generalnie nie oglądam odcinkowych anime, poza Tsubasą rzecz jasna. Skupiam się na pełnometrażowych, po tym co pokazują w naszej rodzimej telewizji można oszaleć. Nie obrażając fanòw np.: Dragon Balla oczywiście. Z "seryjnych" niezły jest Ghost in the Shell Stand Alone Complex (choć pełnometrażowym nie dorasta do pięt). Tak o propo na torrentach jest pierwsza seria (zremasterowana) Tsubasy zdopiskiem Road to Worldcup 2002 czy jakoś tak. 11odcinkòw jak dobrze pamiętam. Jak ktoś jest zainteresowany to pod hasłem Captain Tsubasa można poszukać tu http://www.isohunt.com lub tutaj http://www.torrentreactor.net/index.php
snake
z pełnometerazowych to oglądałem tylko Ghost In The Shell.
więcej nie pamiętam...
lucio
Generalnie widziałem pełno fajnego anime ale najlepsze to INITIAL D !!
Szeryf
http://www.animenfo.com
Link do angielskiej strony o anime. Dobra, bo wszystko jest na bieżąco.

http://anime.com.pl/
Tutaj to samo tylko po naszemu, choć nie tak obszerna powinna na początek wystarczyć.
JTK
Cytat
a POKEMONY?? laugh.gif

Pewnie mieszka na kaczym dolku i tylk polsat lapie :]

GITS 1&2
Akira
Love Hina

(a poza tematem to South Park ,Futurama ,Glowa Rodziny)
lucio
Coś godnego polecenia? AKira, Ghost in the shell,Mononoke hime, Spirited away, cowboy bebop, grobowiec świetlikòw ....(dużo tego wartego obejrzenia....) no mamy jeszcze fajne Hentai tongue.gif . Generalnie temat na obszerniejszą dyskusje.... jak ktoś chce pogadać to zapraszam na moje gg.......
sheva_gol
Polecam bardzo a to baaardzo anime pt. NARUTO jest po prostu świetne.Dziś właśnie wyszedł 120 odcinek. Jest to anime o chłopcu w ktòrym został zapieczętowany lisi demon kyubi.... a co będe pisał poszukajcie sobie w sieci ale naprawde bardzo bardzo bardzo polecam.Niezły ubaw jest przy oglądaniu tego anime, jest ono najbardziej popularnym anime w Japonii.POLECAM

Harem no Jutsu- dla wtajemniczonych
brzezin
hm.widzialem:
spirited away
ghost in the shell
princess mononoke
grave of the fireflies
no tsubasy mam ok.50 odcinkow
a z tego co chcialbym obejrzec to ninja scroll bo widzialem urywki smile.gif

ten kto nie widzial to powinien zobaczyc bo te filmy to nie byle badziew :wink:
Szeryf
Na początek zdecydowanie Appleseed (cyberpunk+matrix+geary+szybka akcja). Łatwo do zdobycia, bo nowe (to poza tym polecam mangę). Potem Ghost in the Shell (podobny klimat, pierwsze anime wykonane w technice cyfrowej (ròwnież łatwo zdobyć) i Wonderful Days. To łatwo strawna sensacja (dla nas białasòw smile.gif ). Z ambitniejszych Jin Roh (jedna z moich ulubionych), Vampire Hunter D, Akira.
kemot
Hentai? buahahaha, Lucio poznaj jakas kobitke ;P

W LO mialem(mam) kumpli jezdzacych na te zjazdy, jak one sie zwaly... kon, kom... Nie pamietam, w kazdym badz razie mialem caly Anime-stuff pod nosem ale jakos to nie moj klimat

PS: Lamerskie stwierdzenie: z Anime najbardziej podobal mi sie Animatrix biggrin.gif, bo Tsubasy nie liczymy, papa czekam na lincz biggrin.gif
Szeryf
Zapomniałem powiedzieć, że najlepsza, najważniejsza i ogòlnie de beściak jest PSZCZ
StraY
Cytat
NARUTO jest po prostu świetne.Dziś właśnie wyszedł 120 odcinek
wczoraj(2 luty) wink.gif
a, że Naruto jest świetny to masz racje :]
dziwi mnie, że tylko jedna osoba wymieniła Cowboy Bebop -> wiadomo był to lucio(nie ma jak Poznań:D)
świetnych anime jest wuchta i jeszcze troche wink.gif warto przejrzeć strone www.anidb.net gdzie jest imho największa w necie baza danych o anime(mangi brak) a po zarejestrowaniu można pościągać(ed2k) wsio ;P żeby nie było, nie namawiam do piractwa wink.gif
Lampard
Cowboy Bebop i Shin-chan ruuullleeezzzz!!!!
Gundam Wing, Gundam Wing Enndles Waltz, Dragon Ball wszystkie 3 serie, Tsubasa, Gigi la trotola, Recordes of Lodos War, Iria, Ghost in the Shell-- to naprawde świetne anime godne polecenia;]
lucio
Kemot nie chodzi tobie o konwenty? A na swoją kobietę nie narzekam...dobrze ze jutro do niej jade.....
siano
tu macie tsubase:
http://animesuki.com/series.php/88.html

a z nowszych serii TV polecam Samurai Champloo, absolutnie rewelacyjna seria twoorcoow Cowboy'a Bebop'a

jako bonus zarzucam spis tego, co obecnie mam na dysku:
http://siano.jest.boski.org/anime.txt[/b]
kemot
Lucio wlasnie o to mi chodzilo tongue.gif
lazy_bum
Chyba troche powtorze, troche tez dodam (moze od razu + przy tym co mam):
GITS +
Akira +
Jin-Roh: The Wolf Brigade +
Vampire Hunter D: Bloodlast +
Blood: The Last Vampire +
Berserk +
Grave of the Fireflies +
Animatrix +
Cowboy Bebop (zarowno film jak i seria) +
Kenshin (glownie pierwsza OAVka, bo serii 95 epow nie zmeczylem jeszcze ;-) +
Evangelion
Ninja Scroll (film i serie TV) +
Golden Boy
Mononoke Hime +

Jeszcze z fajnieszych dorzuce:
Trigun +
Tsubasa (jak sciagnalem kilka ,remastered' to az sie lezka w oku zakrecila)
Gun Smith Cats +
Ebichu (komedia, soft-hentai o chomiku, jak dla mnie mega-LOL) +
Great Teacher Onizuka

Cytat
Zapomniałem napisać, że ci co piszą "Ja bajek nie oglądam" w pierwszej kolejności powinni sobie zaserwować trio Jin Roh, Tokio Godfathers i Grave of the Fireflies a potem zreflektować się co do słowa bajka.

Zapewniam cie, ze niektorzy sa niereformowalni. Moze to i dobrze, nie wiedza co traca.

Cytat
Cytat
a POKEMONY?? :lol:

a ban ?

<-:
lukasso
to mialbyc zart z tymi pokemonami :roll:
a co do anime to ogladalem tylko tsubase dragon balla i van Helsinga(taki japonski BLADE)
lucio
No jest "mały problem" z road to 2002 - nie ma do niego polskich napsòw ! Istieją angielskie subtitles? Aha i było by fajnie jakby ktoś mi objasnił jak mam ogladać filmy anime w formacie .ogm.... Kodeki?
Szeryf
Japońskie anime odcinkowe w większości wypadkòw już mają zapodane angielskie napisy. Nie warto ściągać plikòw z jakimiś dziwnymi rozszerzeniami, bo ich jakość to dno dna.
lazy_bum
Cytat
No jest "mały problem" z road to 2002 - nie ma do niego polskich napsòw ! Istieją angielskie subtitles? Aha i było by fajnie jakby ktoś mi objasnił jak mam ogladać filmy anime w formacie .ogm.... Kodeki?

Jest jeden bog odtwarzarek wszechformatow, nie bedziesz mial innych przed mplayer'em. <-: http://www.mplayerhq.hu/homepage/design6/news.html (milego czytania manuala i braku GUI ;-)

Cytat
Nie warto ściągać plikòw z jakimiś dziwnymi rozszerzeniami, bo ich jakość to dno dna.

define dziwne rozszerzenia
mic
ANIME ROX :-)
Znam kilka stronek skad mozna pobierac epizody badz pelnometrazowe anime i mange...

Widzialem dosyc sporo tych kreskowek i naczytalem sie duzo komiksow (za najlepszy uwazam "Hi Michael!" smile.gif )
Z tego co pamietam z tytulow widzialem:
Cytat
Akira 1 i 2
Armitage 1-3
Ghost in the Shell
Captain Tsubasa
AniMatrix
Tekken The Movie
Street Fighter Alpha
Van Helsing - The London Assignment
Vimpire Hunter D
Initial D

Pzdr! wink.gif
siano
Cytat
Japońskie anime odcinkowe w większości wypadkòw już mają zapodane angielskie napisy. Nie warto ściągać plikòw z jakimiś dziwnymi rozszerzeniami, bo ich jakość to dno dna.

tak sie sklada, ze ogm to DVD ripy z kilkoma sciezkami jezykowymi oraz kilkoma wersjami napisoow ;P
otowrzyc je mozna w kazdym playerku, potrzeba jednak kodeka vobsub
Jocker
Chłopaki a nie zapomnieliscie o czyms :?: NO OCZYWISCIE ZE SCHINHAN :!: :!: :!: Najlepsza bajka ostatnich 2 lat.
lazy_bum
Cytat
Cytat
Nie warto ściągać plikòw z jakimiś dziwnymi rozszerzeniami, bo ich jakość to dno dna.

tak sie sklada, ze ogm to DVD ripy z kilkoma sciezkami jezykowymi oraz kilkoma wersjami napisoow ;P

Teraz duzo nowego stafu wychodzi w OGM/MKV (popularnej Matrosce). Oba formaty nie sa zdecydowanie ,dnem dna'.

Cytat
moze macie cos godnego polecenia, cos na wymiane ?

Popatrz na plusiki przy moim poscie. (-;
Tomak
Cytat
Chłopaki a nie zapomnieliscie o czyms  :?: NO OCZYWISCIE ZE SCHINHAN  :!:  :!:  :!: Najlepsza bajka ostatnich 2 lat.

jakbys przeczytal wczesniejsze posty to bys wiedzial ze nikt nie zapomnial...
sheva_gol
Polecam także z fajnych anime Full Metal Alchemist ;D
tomek828
ghost in the shell
naruto
dragonball z
neo genesis ewangelion (pare odcinkow)
love china
gundam wing
rozne hentai ale nie pamientam tytolow biggrin.gif

to chyba wszystko smile.gif

pozdro all

JTK
Nikt chyba nic nie wspomnial o "Macross Zero" smile.gif , a teraz jade z "Full Metal Panic" biggrin.gif
DuMiaN
Ja standardowo też oglądałem Tsubase tongue.gif. Prócz tego z ciekawych, jeszcze niewymienionych polecam Elfen Lied i Gantz. Oba tytuły to serie TV.
Capitan Tsubasa
ZAWSZE I TYLKO CAPITAN TSUBASA. To najlepsza bajka w histroii telewizji. Oh jak ja ją kocham, te kilometrowe biegi przez boisko ze az bramka znikala za horyzontem, albo Wakasimazu ktory odbial sie od slupka i szybowal przez cala dlugosc bramki ... NIESAMOWITE !!!
StraY
gwoli scislosci - captain nie capitan wink.gif

obecnie polecam bleach wink.gif
kostek
ja mam pytanie do 'fanów' anieme....ciekawy jestem czy z tego sie wyrasta wkońcu? czy macie poprostu taką poztywną wkrętke z tymi bajkami i tak już zostanie? bo mój kumepl tez za tym szalał (jakies kolkecje,gazety itp) ale w wieku 16 lat dał se spokój...pzdr
Karol Johnn
kiedys ogladalem jak mialem jeszcze polonie 1 Jatamana i GIGI to byly debesciackie bajki... a i jeszcze paw kosmosu... ale to bylo bodajrze z 12 lat temu hehe
siano
QUOTE(::kostek:: @ Jan 31 2006, 15:41:21) [snapback]51062[/snapback]

ja mam pytanie do 'fanów' anieme....ciekawy jestem czy z tego sie wyrasta wkońcu? czy macie poprostu taką poztywną wkrętke z tymi bajkami i tak już zostanie? bo mój kumepl tez za tym szalał (jakies kolkecje,gazety itp) ale w wieku 16 lat dał se spokój...pzdr

widzisz, anime jest zle pojmowane.
w Polsce anime = bajka.
prawda jest taka, ze anime to nurt kina, jak kazdy inny, tyle, ze malo popularny w polskiej swiadomosci.
anime, w gruncie rzeczy jest tak samo powazna galezia kinematografii jak kino francuskie, indyjskie czy skandynawskie.
a z dobrego kina sie nie wyrasta.
Twooj kolega zapewne szalal za seria dragon bal, ktoora jest kpina wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.