Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
whan
Sorki panowie ale przypadakiem temat "PES 6" został skasowany... ph34r.gif dlatego zaczynamy od nowa tongue.gif

Wszystko na temat najnowszej odsłony gry piszcie w tym temacie. Jednocześnie przypominam że posty z warezami będą kasowane a użytkownicy zamieszczający je lub pytający o nie będa karani.

Naszczęście udało się odzyskać jeden z ciekawszych postów, który napisał popiol:

spoko wink.gif tutaj ponoc sa WSZYSTKIE staty z PES6 (niewiem nie sprawdzalem tego): http://download.wqsk.com.cn/down/pes6forps2FR.rar

a tutaj kolejne wrazenia po dluzszej grze:

"trochę pograłem to powiem kilka słów od siebie : jest nieźle

obawiałem się totalnego copy-paste WE10 jednak jest kilka zmian (względem WE10) , które wyszły na dobre :

- jest ciut wolniej, wszystkie animacje związane z poruszaniem zostały lekko spowolnione
- podania są też inne, bardziej dokładne
- pasek strzałów nie napełnia się w tak debilnym tempie jak w WE10, jest ok
- poziomy trudności są zmienione, nie ma już gwiazdek jest beginner/amateur/normal/pro/cośtam w każdym bądź razie na normalu gra się podobnie jak na 4-5 gwiazdkach, nie ma takiej biedy jak w WE10 gdzie *** był jak *, nie ma już takich wyników jakie notowałem w WE10 typu 8-0 Francja-Brazylia
- skrzydłowi / napastnicy z wysokim acceleration naprawdę sieją popłoch teraz, rozpędzony C.Ronaldo wręcz przestraszył mnie ciągiem na bramkę ( na normalu...) z łatwością wyprzedza nieuważnego obrońce tongue.gif , konsola lubi pograc indywidualnie, nieźle 'klepie' w środku jak wygrywa, ogólnie jest ciekawie ; drybling trochę w stylu PES4, można poszaleć
- napastnik z wysokim balance ( ardjan, roo ) rozpędzeni idą jak taran , rooney przewrócił mi toure biegnąć prosto na niego
- napadziory/shadow strikery/wingery z ustawionymi strzałkami na skos ładnie pokazują się do akcji, klepek, nawet wychodzą do prostopadłych kiedy się tego nie spodziewam, bardzo fajnie
- sam na sam ciężko wsadzić zwykłym strzałem
- bardzo dobrze działają za to strzały z R2, zdążyłem już wsadzić 2 okna z R2 Ronaldinho, Van der Sar nie miał za wiele do powiedzenia, dokręcają się w okno jeszcze lepiej niż kiedykolwiek
- bramkarze nie są aż takimi debilami jak w WE10, owszem dalej wyplują bombki zza pola karnego ale szybko zbierają się do naprawy, na razie nie widziałem kosmicznych baboli
- bramki padają teraz z fajnych miejsc ( np. bomba Zizou z rogu pola karnego w przeciwne okienko,, dużo goli wsadziłem wbiegając z rogu pola karnego i strzelając po skosie, wchodzi tego sporo z tych okolic
- sporo fajnych nowych animacji np. jeśli miniesz bramkarz przy sam na sam rzuci się jeszcze dużym susem w stronę piłki, 2ga fajna animacja to fikołek przy ostrym wślizgu/wejściu, raz miałem motyw ze minąłem bramkarza, piłka już przeszła ale trafił mi Henrego i Thierry walnął fikołka...nie ma karnego, gramy dalej biggrin.gif ; jeszcze inna - sfaulowałem perfidnie wślizgiem C.ronaldo, ale sędzia nic nie przerwał, tymczasem Cristiano wyciągał ręce do nieba smile.gif miałem polewke z tego tongue.gif ; jeszcze inna sytuacja , strzeliłem gola po oszukaniu pułapki ofsajdowej Barsy, a na replayu widać jak cała defensywa podnosi rękę do spalonego...frajerzy

ogólnie jestem nastawiony bardzo pozytywnie do tej części, bo wiem że będę w to grał (w przecwieiństwie do takiego WE10 które leży i się kurzy bo jest denne wch)

ps. znalazłem coś ciekawego w opcjach master league - Master League Online! ! ! cicha niespodzianka Konami?"

Carrick:

IPB Image[/url]

zadalem tez temu kolesiowi "kilka" pytan i mi odpowiedzial oto one:

* jak gra wypada w stosunku do PES 5 ? lepsza/gorsza ?
* jak z sedziowaniem ? mniej fauli niz w PES 5 ?
* czy mozna wkoncu z "5" bramkarskiej podac wiecej niz do jednego obroncy ?
* zmienilo sie cos podczas wolnych/karnych/autach/rogach ?
* jak tam z szybkim rozegraniem wolnego ?
* sa sedziowie liniowi ? bo z tego co wiem to tylko X 360 ich ma...
* wypadka pilka z bramki po odbiciu sie od siatki przy mocnym strzale ? w WE10 cos takiego bylo i prezentowalo sie smacznie tongue.gif
* jak tam sprawa przenikania przez siebie i przez slupki ?
* nie ma juz bledu typu ze pilkarz przeskakuje nad pilka i pozwala jej wyleciec na aut?... co bylo bardzo wkurzajace przez co byl aut dla przeciwnika
* jak z fizyka pilki ? lepiej/gorzej niz w PES 5 ? bo po tych paru filmikach wydaje mi sie ze inaczej troche zachowuje sie pilka...
* rozbudowali troche mozliwosci strzalania bramek ? nie padaja takie same ? bo w PES 5 po roku grania juz mam dosc, wiekszosc bramek takich samych...
* sa jakies nowe tricki, zwody ? jak tak to ile ?
* sa wyciagniete koszulki ze spodenek ?

odpowiedzi:

* czy lepsze od PES5? nie wiem za mało grałem
* sędziowanie jest perfekt, sędzia pozwala grać puszcza bardzo dużo małych fauli, można ostro ciorać X-em jak ktoś lubi - sędzia bardzo rzadko zagwiżdże; jest nawet animacja że szarpany gracz piłką mimo faulu dalej trzyma się na nogach żeby kontynuować akcję ; można grać z kontry bez problemu że ktoś zatrzyma akcję prostym faulem - nie ma tak łatwo he he
kartki rozdawane są sprawiedliwie - tzn. żółtko jest praktycznie zawsze wtedy jeśli faul rzeczywiście był na kartkę ; trzeba uważać z kosami od tyłuboku - sędzia daje czerwoną bez pytania
* dalej się podaje do jednego obrońc bramkarzem
* auty/rogi/wolne/karne - bez zmian, wolne strzela się ciut inaczej, piłkarze z wysokim curling kręcą teraz niewyobrażalnie mocno , właściwie to nakamurą/becksem ustawiam się jakbym strzelał w trybuny 5m obok bramki smile.gif żeby piłka zdażyła wykręcić przy słupku
* szybki wolny ten sam co w WE10 , R1+L1 zanim się włączy animacja
* czy są liniowi? a wiesz że nawet nie zwróciłem uwagi
* piłki wylatują z bramki przy rakietach, zgadza się
* przenikania jest mało, więcej jest za to przepychania, typy wyraźnie odbijają się od siebie, szturchają , robi się minimalna luka do wykorzystania
* nie ma tego kretyńskiego przeskakiwania nad piłką na szcześćie
* górne piłki z () latają naczej , bardziej ścięte i mocniejsze , L1+/\ mozna traktować teraz jako mini-wrzutkę w pole karne (np z boku) , ogólnie konrola nad piłkarzami (w obronie) jest mniej automatyczna, więc jeśli nie wyliczysz dobrze główki to się możesz minąć z piłką a takie prezenty już mi się zdarzyły ( obrona Celticu zasysa)
* zdecydowanie więcej możliwości strzelenia bramki, dużo łatwiej o gola niż w PES5, szczególnie gdy taka np. atakująca skrzydłami Portugalia zapomni o powrocie...dość łatwo można skarcić za takie błędy, wystarczy jeden precyzyjny trąjkąt..
* nowych zwodów brak względem We10, czyli doszedł tylko V-feint ( tył+R2,skos)i matthews trick (stanać z R2 i dół,góra szybko)
* koszulki wyciągnięte dalej są.

a wiec jest dobrze rolleyes.gif juz sie nie moge doczekac wycieku wersji PC'towej pozdro wiara smile.gif

zyga
przypadkiem ? huh.gif

Niech ktos sie dowie ile dokladnie tych lig mozna dodawac, aha, moglby ktos pokazac Ronaldo z Realu w edicie ?? tongue.gif
popiol
to dorzuce jeszcze to co wczesniej zamiescilem, moze jeszcze ktos nie czytal:

Zebralem wszystko do kupy, to co do tej pory wiem o PES 6:

- nie można zmienić spodenek i getrów przed meczem :/ :down:
- zidane nadal we francji
+/- znikl znaczek przywileju korzysci
- główki z 16 metrów to gwarant.......... grrrr..... nowa wersja dramata
+ transfery z końcówki okienka są zrobione! Gallas w Arsenalu i Ca$hley Cole w Chelsea
+ w Others C są fikcyjne zespoły do przeróbki: KLIK :banana: juz nie musimy sie martwic ze mozemy miec tylko 4 ligi, teraz patchmarkerzy beda mieli pole do popisu biggrin.gif mozemy se zrobic extralige, bundeslige etc. :banana:
+ bdb. dodatek do online, że widać 5 ostatnio wybieranych drużyn przeciwnika (nudne to już było grać z Brazylijczykami i Milanistami w co 2gim meczu)
+ aktualne stroje i sklady biggrin.gif
+ bramkarze nie wypluwaja juz pilek jak w WE10.
+/- tempo gry jest szybsze niz w PES 5, ponoc jest idealnie wywarzone (nie ze szybsze to juz taki arcade jak w PES4)

Na temat online:
- Jak w PES5, host i client w połowie, więc mogą wystepować lagi;
- System punktacji brzmi interesująco. Masz 500 pkt na początku, ale możesz je stracić, jeśli przegrasz;
- Wiecej statystyk,jak np. 5 ostatnich druzyn,ktorymi grales
- 2 na 2 możliwe w 4 na PS2;
- Możliwe turnieje jak międzyinnymi mistrzostwa;
- Mozesz zdefiniowac grupe zawodnika dla zawodnika druzyny(nie wiem o co tu chodzi)

Odrobina Barcelony:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

Staty:

Kuszczak
http://img.photobucket.com/albums/v299/bin...67/Kuszczak.jpg
Cywka
http://img.photobucket.com/albums/v299/bingham67/Cywka.jpg
Jelen
http://www.putfile.com/pic.php?img=3667518
Brożek
http://www.putfile.com/pic.php?img=3667514
Giza
http://www.putfile.com/pic.php?img=3667515
Fabianski
http://www.putfile.com/pic.php?img=3667516
Gancarczyk
http://www.putfile.com/pic.php?img=3667517

Screeny:

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image

+ kilogram shotów z x360 ( beckham nie do poznania eheh a messi...ja bym się obraził za takie odwzorowanie twarzy tongue.gif)
http://www.playscope.com/@@@12979-pro_evol...ias=Screenshots

Opinie tych co grali:

"Ja już po paru meczach, ogólnie jest fajnie ;p C.Ronaldo jest IMBA, gram vs Arsenal, na najtrudniejszym poziomie trudnosci (juz nie ma gwiazdek) jade prawym skrzydłem od połowy boiska, mijam 3 obronców i gol, jak ta pilka mu sie trzymie przy stopie ... normalnie IMBA. Dużo nowych animacji zauważyłem, np. pilka przelecial nisko ponad poprzeczka, a Van Der Sar sie wiesza na niej i huśta ;] Komp jakos inaczej gra, więcej "miesza" podaje, kombinuje etc. z Chelsea wtopilem 3:1. Drogba Hattrick ;P ale prawie wszystkie mecze wygrywałem 2:0 no i ten Ronaldo, wystarczy dobrze wymieszać i już 1v1 z bramkarzem. Miałem tez 1 bramke przy ktorej bramkarz powinnien w 100% ja wybic obiema dłonmi, a on ja tak wybil, ze wleciala do bramki ... to chyba znane z WE10 jest ;P no ale ogolnie to tylko taka 1 akcja byla na kilka meczy. Najlepiej jak strzelimy bramke to na replayach murawa jest inna oO tak jakby wyrazniejsza, bardziej zielona, lol, nie czaje tego. Co do dosrodkowan, to strasznie szybko pilka leci, jak pocisk ;P Jutro zagram jakas lige to zobaczymy dalej ;]"

"Żuraw jest w Celticu ;] staty napisalbym wszystkie ale juz ide spac bo nic nie widze ;P Zuraw attack/speed 78/79 Smolarek 80/82 w bramkarzach nie ma Kowalewskiego ;/ Dudka juz w ogole nie ma, brakuje takze kilku obroncow ;/ ale patrzac na sklady klubow euro. to jest git, aktualne sa. Ja znikam, yo."

"wczoraj pogralem juz w rzekomo finalna wersje pes-6...
jest ciezko...niewiele wzgledem bety zmienione wyrazny powrot do czasow pes-4 a powiem wiecej...w moim odczuciu nawet gorzej ze strzaly sa jeszcze gorsze niz wtedy...dlatego 3/4 wszystkich bramek to znane i kochane wszystkim lamki badz szukania strzalu do pustaka...sam na sam ciezko sie wykorzystuje ale loby z R1 wchodza jak marzenie...strzalow z dystansu ja praktycznie nie uswiadczylem i nie wydaje mi sie by mogla to byc jakas powazna bron w tej czesci...a pileczka potrafi chodzic jak po sznureczku w polu karnym...wslizgi dalej potezne...i w koncu mozna cos bronic w polu karnym-nie doswiadczylem karnych z [beeep]ska

wyrazny krok w tyl wzgledem 5 jak narazie i z tego co juz pogralem nie wydaje mi sie zebym zmienil zdanie...a skoro na onlinie dalej te j.e.b.a.n.e lagi to ogolem lepiej przemilczec postawe konami...
ocena wstepna-7+!!!!!-tylko tyle...choc i tak znajac zycie bede gral"

"No ja już rozegrałek kilka meczy więc mogę co nie co napisać. Zacznę od bramkarzy . Są napweno lepsi niż w WE 10 ale to i tak nie jest rewelacja. Bardzo łatwo można ich lobować porpostu wychodzą i stoją jak wryci i do tego nawet zdarza się ze rąk nie unoszą blink.gif . Druga kwestia to drybling , jesli mam szybkich piłkarzy ikaże się on mocarny . N apełnym biegu bardzo łatwo mija się przeciwnika. Zauważyłem że gdy już staniemy piłakrzem to bez szybkości jest za to o wiele trudniej o udany drybling.
Kolejna kwestia to podanie trójkąt + L1 , poraz kolejny straciło one swoją moc. Ale już po tych kilku meczach widać że zagranie kółkiem to może być potężna broń w tym Pesie. Gra w moim odczuciu jest wolniejsza od Pes 5."

kilka bramek:

http://www.sendspace.com/file/ozu0e7
http://www.sendspace.com/file/lwtd1p
http://www.sendspace.com/file/aqyxuf
http://www.sendspace.com/file/q5qwae
http://www.sendspace.com/file/k2jzs5

Sa one w formacie mp4, aby je ogladnac potrzebujemy programu BSplayer Pro smile.gif

EDIT

Tutaj najswiezsze wiadomosci:

LINK - 32 min. filmik z PES6, nagrany z TV !!

Wlasnie obejrzalem 30min filmik przedstawiajacy PES6 z PS2, ta wersje ktora wczoraj wyciekla, od samego wlaczenia gry az po edit mode i caly (5min polowa) mecz... jakos slaba, bo wiadomo nagrywane z TV, wiec slabo widac, rozmazane textury i w ogole, polowe przewinelem bo sa pokazywane staty w edicie, sloty na korki itd co mnie nie interesuje:P Mecz ukazuje gre Bayernu Monachium vs ManU (konsola vs konsola), glupio tylko ze ustawiono takie samestroje i ci maja czerwone i ci (tyle ze ManU ma biale spodenki, a Bayern wszystko czerwone...) To co mozna zauwazyc to wlasnie szybsze tempo, glupio ze nie mozna zmieniac koloru getrow i spodenek, tylko zestaw nr 1 albo 2 (tak jak od PES 4 w dol), jeden faul bodajze na caly mecz, jak bramkarz ustawial pilke do wybicia z "5" to juz nie lezala ona idalnie rowno na lini, tylko tuż przed nia, na rozne sposoby teraz bramakrz wyrzuca pilke reka... Jak konsola robila zmiane to na tablicy swietlnej bylo widac jaki numer schodzi a jaki wchodzi, bodajze w PES 5 tego nie bylo, byla chyba sama tablica bez numerow.... ogolnie trudno cos wiecej powiedziec po jednym tak krotkim meczu, tym bardziej ze to konsola gra i nawet zadna bramka nie wpadla... Ogolnie jest dobrze, ale i tak za malo zmian jak na rok czasu tworzenia gry... Co najdziwniejsze mozna grac przez net na tej francuskiej pirackiej wersji... blink.gif niby dziala cd-key z PES 5 i juz servery sa postawione biggrin.gif bede mial beke z tych co zamowili PES6, a ja bede gral na keyu od PES 5 biggrin.gif Aha i jest takie cos jak Master League Online - prawdopodobnie zaczynasz ML ciamajdami z Castolo na ataku i kupujesz Adriany Henryki od innych graczy (?) ewentualnie zbierasz pkty winsy i kupujesz kogo chcesz i mierzysz się z innymi ML teamami. Zurawski jest w Celticu... Jak cos chcecie wiedziec to piscie, ja osobiscie nie mam pleyaka, ale postaram sie odpowiedziec na pytania pomimo ze jeszcze w to nie gralem... ale wiara grala wiec juz wiem duzo rzeczy smile.gif

Tutaj odpowiedz na moje pytania przez usera ktory gral:

pytania:

* jak gra wypada w stosunku do PES 5 ? lepsza/gorsza ?
* jak z sedziowaniem ? mniej fauli niz w PES 5 ?
* czy mozna wkoncu z "5" bramkarskiej podac wiecej niz do jednego obroncy ?
* zmienilo sie cos podczas wolnych/karnych/autach/rogach ?
* jak tam z szybkim rozegraniem wolnego ?
* sa sedziowie liniowi ? bo z tego co wiem to tylko X 360 ich ma...
* wypada pilka z bramki po odbiciu sie od siatki przy mocnym strzale ? w WE10 cos takiego bylo i prezentowalo sie smacznie...
* jak tam sprawa przenikania przez siebie i przez slupki ?
* nie ma juz bledu typu ze pilkarz przeskakuje nad pilka i pozwala jej wyleciec na aut?... co bylo bardzo wkurzajace przez co byl aut dla przeciwnika
* jak z fizyka pilki ? lepiej/gorzej niz w PES 5 ? bo po tych paru filmikach wydaje mi sie ze inaczej troche zachowuje sie pilka...
* rozbudowali troche mozliwosci strzalania bramek ? nie padaja takie same ? bo w PES 5 po roku grania juz mam dosc, wiekszosc bramek takich samych...
* sa jakies nowe tricki, zwody ? jak tak to ile ?
* sa wyciagniete koszulki ze spodenek ?

odpowiedzi:

* czy lepsze od PES5? nie wiem za mało grałem
* sędziowanie jest perfekt, sędzia pozwala grać puszcza bardzo dużo małych fauli, można ostro ciorać X-em jak ktoś lubi - sędzia bardzo rzadko zagwiżdże; jest nawet animacja że szarpany gracz piłką mimo faulu dalej trzyma się na nogach żeby kontynuować akcję ; można grać z kontry bez problemu że ktoś zatrzyma akcję prostym faulem - nie ma tak łatwo he he
kartki rozdawane są sprawiedliwie - tzn. żółtko jest praktycznie zawsze wtedy jeśli faul rzeczywiście był na kartkę ; trzeba uważać z kosami od tyłuboku - sędzia daje czerwoną bez pytania ]:->
* dalej się podaje do jednego obrońc bramkarzem
* auty/rogi/wolne/karne - bez zmian, wolne strzela się ciut inaczej, piłkarze z wysokim curling kręcą teraz niewyobrażalnie mocno , właściwie to nakamurą/becksem ustawiam się jakbym strzelał w trybuny 5m obok bramki smile.gif żeby piłka zdażyła wykręcić przy słupku
* szybki wolny ten sam co w WE10 , R1+L1 zanim się włączy animacja
* czy są liniowi? a wiesz że nawet nie zwróciłem uwagi smile.gif
* piłki wylatują z bramki przy rakietach, zgadza się
* przenikania jest mało, więcej jest za to przepychania, typy wyraźnie odbijają się od siebie, szturchają , robi się minimalna luka do wykorzystania
* nie ma tego kretyńskiego przeskakiwania nad piłką na szcześćie
* górne piłki z () latają naczej , bardziej ścięte i mocniejsze , L1+/\ mozna traktować teraz jako mini-wrzutkę w pole karne (np z boku) , ogólnie konrola nad piłkarzami (w obronie) jest mniej automatyczna, więc jeśli nie wyliczysz dobrze główki to się możesz minąć z piłką a takie prezenty już mi się zdarzyły ( obrona Celticu zasysa)
* zdecydowanie więcej możliwości strzelenia bramki, dużo łatwiej o gola niż w PES5, szczególnie gdy taka np. atakująca skrzydłami Portugalia zapomni o powrocie...dość łatwo można skarcić za takie błędy, wystarczy jeden precyzyjny trąjkąt..
* nowych zwodów brak względem We10, czyli doszedł tylko V-feint ( tył+R2,skos)i matthews trick (stanać z R2 i dół,góra szybko)
* koszulki wyciągnięte dalej są.

No i to by bylo na tyle... pozdro

PS. zyga - ponoc jednak tylko jedna swoja lige mozna zrobic... sad.gif Tutaj masz WSZYSTKIE staty z PES6, to poszukaj se Ronalda i kogo jeszcze tam zechcesz....
who_me
wiec moze napisz o klubach jakie beda w OTHER zakladce .jakies Brazylijskie beda moze?
popiol
QUOTE(samuel666 @ Oct 13 2006, 23:03:24) [snapback]92430[/snapback]

wiec moze napisz o klubach jakie beda w OTHER zakladce .jakies Brazylijskie beda moze?

http://members.home.nl/amar83/PES6/12102006146.jpg
http://members.home.nl/amar83/PES6/12102006147.jpg
+ 4 druzyny ameryki pld , sao paolo , river plate , boca juniors i corinthians bodajze + we united i pes united
Rasialdinho0
po obejrzeniu tego filmiku pierwsze co rzucilo mi sie w oczy i musze powiedziec WOW to animacje zawodnikow , wiekszosc ruchowow , zachowan , parad bramkarskich wyglada jakby byly wyciagniete z "zywego" meczu. Wielki plus za to . Drugi co zauwazylem to strzaly , wygladaja jeszcze realistyczniej niz wczesniej.

Juz zacieram rece na oryginala , wreszcie pogram po necie biggrin.gif

edit: patrzac na to ze gra ma odpowiednia predkosc ( nie za szybko jak pes 4 i nie za wolno jak pes 5 ) , bramkaze nie popelniaja baboli , nowe animacje , nowe zwody , zagrania, sedziowie nie sa tak nadgorliwi jak w 5. Mysle ze to bedzie najlepszy pes jaki wyszedl do tej pory. A walka fifa 07 vs pes 6 zakonczy sie w momencie jak wyjdzie pes6 bo to on wygra.Pewnie ludzie z EA sports wiedzieli o tym dlatego wydali fife wczesniej zeby ktos w nia pogral chwile biggrin.gif
Orange_91
W Oters B bedo tylko te 4 druzyny z ameryki poludniowej+PES i WE United?
Wislak
QUOTE(Orange_91 @ Oct 14 2006, 10:51:54) [snapback]92456[/snapback]

W Oters B bedo tylko te 4 druzyny z ameryki poludniowej+PES i WE United?

TAK
Chce ktos jakies screen to zrobie?
AdrianJ
Kolejne info(po angielsku),moge stwierdzic juz w tym momencie ze gra bedzie zajefajna,sa to opinie graczy z forum evo-web:
Ok, here's what I have seen so far in the game.

- Slower. A lot. Which is AWESOME! It really does feel like real football now because the slower pace allows for better control.

- The players respond better (at least in my opinion). I still see those situations in which after a player has lost the ball he seems "lost" himself for about a second or so... but it doesn't happen nearly as often as it did in previous PES and WE (included 10). Makes the game seem a lot more fluid and the players seem a lot more intelligent. Again, it also makes the game seem more like real football.

- Better referees. Not nearly as many fowls as in WE10, and, to my surprise, the advantage rule has been tweaked even more, to the point where called fowls are few and in-between.

- Keepers are MUCH better now. At least they don't do stupid stuff anymore. but this is sort of strange because they do seem a little bit easier to beat with shots that in normal life would probably result in goals. Again, this gives the game the sensation of being real.

- Much less lag, and no stuttering at all (some people had some stutter when the ball crossed the pitch boundaries... well, no more).

- New animations. Cannot really say exactly which ones, but it makes the game seem more real than WE10.

The first 5 minutes of playing it felt weird, mainly because of the slower pace. But after playing for 2 hours I went back to WE10 and I must say I love PES6 a LOT more now. It just feels a lot more like REAL football instead of an arcade game. Some of my results so far in High-level:

Manchester United - Juventus (sweet away kit btw): home 3-3, away 2-1

France (with Zidane in the formation) - Italy: Home 0-1, away 0-1

Olympique Lyon - Real Madrid: Home 1-0, away 2-0 (I cannot ask for more reality out of a footy game )

Now let's home someone comes up with a nice option file that has some bundesliga teams and some others.

%

I got my "copy" yesterday. Theres no need for patching to NTSC, there's an official frequency switcher between 60hz and 50hz at the begining of the boot (previous to the option file creation).

My impression is that the game didn't changed that much, only stats, menu graphics, etc, we might see some changes in the final version. But in the "gameplay department" i didn't see those changes Junka talks about. The only great change is the gameplay speed, the rest is the result of the visual ilusion that creates the much slower speed. The slower pace makes the animations look a bit more detailed. This might seem cool, but when you talk about controling the player and ball it can be a pain in the ass the time it takes to respond to the gamepad.

Not trying to turn down anybody, of course i'll give PES6 time and i'll get acostumed at the end, but if you enjoyed too much WE10, you wont see to much improvement and maybe the slow gameplay and reaction of the player will dirve you nuts. Well, on the positive side, we will be able to play it online, this is the only aspect where your money is worth the effort.

I really don't know why they delayed so much the release of this game (it should have been realesed with WE10). I think they disovered the trick, users usually don't respect the region limitations about games, so they receive orders for every release from every continet. A bit disappointing, but i'm an adict (like most of us) and you know, adiction pays well for the dealer.

%

I used to play WE9JL, better for me than WE9, himself better than PES5, I only played WE10 a few time, alone and with friends, for us, this one was really too 'arcade' (of course not as much as FIFA shi.).
Now, I think PES6 is really, really different from WE10, I mean, with WE10 players were too fast, too able to go from a goal to the other that it wasn't realistic, here, as in WE9JL, you feel like watching and (or) playing football, the gameplay is very different but I want to learn how to play, once again, it's a pleasure to play.

%

Slower, harder, more realistic
mam nadzieje,ze wiekszosc z was zrozumie po angielsku smile.gif
Pozdro 4 all
popiol
wlasnie sęk w tym ze ja nic z tego nie rozumiem (jestem w takiej klasie gdzie nie mam angielskiego... sad.gif ucze sie tylko szkobskiego, ktorego i tak nie czaje... dry.gif ), wiec moglby ktos posiwecic troche czasu i przetlumaczyc to co najwazniejsze na polski, ja pozbieralem wszelakie info w jeden post, tez to jest czaso chlonne, wiec moglby sie ktos zrewaznowac i to "spolszczyc" smile.gif

Orange_91 - w other A sa celtic juve bayern benfica itd , w B są brazylijskie itd. a w C sa puste miejsca na druzyny, ale tylko jedna lige mozna swoja zrobic... sad.gif mad.gif
kemsi
QUOTE(popiol @ Oct 14 2006, 13:46:54) [snapback]92473[/snapback]

Orange_91 - w other A sa celtic juve bayern benfica itd , w B są brazylijskie itd. a w C sa puste miejsca na druzyny, ale tylko jedna lige mozna swoja zrobic... sad.gif mad.gif

Czyli nie jest to jakiś wielki plus, bo wychodzi na to samo jakby została niemiecka nielicencjonowana liga. Dawno nie wchodziłem na evo-web, więc pytanie do was. Są jakieś nowe informacje o demie? Czy moze jednak demo wyjdzie?
popiol
dema raczej nie bedzie, wkoncu za 12 dni wychodzi full wersja... juz w sumie to nie czekam na demo tylko na full'a tongue.gif
who_me
tongue.gif Film 30 min--- w zakladce z Brazylijskimi klubami sa zespoly pod nazwami :Caopolo , Pampas i Patagonia

moze ktos pamieta z wczesniejszych pesow co to za kluby ???

ps: chyba troche przesadzili ze statami Ronaldo (real) i V Nistelrooy'a
popiol
ale kozacko...

"Po ograniu sporej ilości kolejnych meczy napiszę moje uwagi :

- Po Pierwsze bramkarze są zdecydowanie lepsi od tych z WE 10 .
- W całej rozgrywce bardzo duże znaczenie odgrywa gra kółkiem , podania są teraz szybsze , dokładniejsze. W bardzo łatwy sposób można dać kilkudziesięciometrowe podanie , a nasza akcja napewno nie traci na szybkości.
- To co już teraz jest dużą bronią czyli strzały z pierwszej piłki , będa mocarną bronią jeśli się jej wytrenuje. blink.gif
- Warto często wrzucać , ponieważ napastnicy o wiele częściej wygrywają powietrzne pojedynki z obrońcami , przez co wpada dużo goli z główki. smile.gif
- Jka narazie nie strzeliłem bramki z wolnego . Jakoś dziwnie się je wykonuje , trzeba naciągać o wiele mniej paska niż w PES 5 . Są na pewno trudniejesze.
- Do tego wystawka nie wchodzi już tak łatwo.
- Coś się zaś tyczy drużyn to z klubów najlepsza jest chyba Barca .
Z repr oczywiście Kanarkowi . W tej części do dopiero są kozacy. Ja nie wiem jak ktoś nauczy się nimi chamsko grać to na turniejach będzie kongo"

"Dopiero teraz zauważyłem nową opcje w tym online pes6 ;] można grać we dwóch w jednym teamie ! teraz grałem i niezla frajda ;p w pes5 z tego co pamiętam 2v2 było tylko możliwe, jezeli mamy zioma do grania, no i drugiego pada ;p a tu wystarczy założyć gre, poczekac na 3 pozostałych i gramy 2v2, niezłe" biggrin.gif ohmy.gif rolleyes.gif
Tomak
Binek tak mówi, że Barca najlepsza bo Eto'o przepakowany sadzi bramy jak ta lala ;] Podobnie z obroną ;p
Mnie to jakoś nie martwi ;d

Co do Brazylii to prawda - jestem za zbanowaniem Kanarkowych ;D
Jawor
ogladałem filmik i co Roni i Eto'o wygladaja inaczej niz na screenach z tej stronki??http://www.playscope.com/layout.php?&&medias=Screenshots&cnt=12979&page=4
Tomak
bo na tej stronce są skriny z x'a trzy-sześć...
Jawor
QUOTE(Tomak @ Oct 14 2006, 15:27:29) [snapback]92493[/snapback]

bo na tej stronce są skriny z x'a trzy-sześć...

to co na x twarze Roniego i Eto'o beda sie roznic ?
Tomak
A nie widziałeś w ogóle różnicy w grafice pomiędzy xem a ps2 ?!
Jawor
QUOTE(popiol @ Oct 13 2006, 23:34:01) [snapback]92433[/snapback]

http://members.home.nl/amar83/PES6/12102006146.jpg
http://members.home.nl/amar83/PES6/12102006147.jpg
+ 4 druzyny ameryki pld , sao paolo , river plate , boca juniors i corinthians bodajze + we united i pes united

witam czy mozesz opisac -sao paolo-caopolo?itp....

QUOTE(Tomak @ Oct 14 2006, 15:37:38) [snapback]92495[/snapback]

A nie widziałeś w ogóle różnicy w grafice pomiędzy xem a ps2 ?!

nie widzialem?a co jest az taka róznica.
klank
Nie wiemy. 10%
who_me
wydaje mi sie ze te trzy Brazylijskie to sa BOCA J ,,,,,, SAO PAULO i river plate wiec moze Gago bedzie ;p;p ktory jest jedna noga w realu tongue.gif kurde a mialo byc CORINTIANS (chyba nie tak sie pisze;p) przeciez tam jest najwiecej gwiazd blink.gif
whan
QUOTE(samuel666 @ Oct 14 2006, 17:16:28) [snapback]92513[/snapback]
wydaje mi sie ze te trzy Brazylijskie to sa BOCA J ,,,,,, SAO PAULO i river plate

blink.gif blink.gif

bożesz ty mój... tongue.gif od kiedy Argentyna leży w Brazylli?
who_me
ops tongue.gif sie rozpedzilem wink.gif
cambel
Kazdemu sie zdaza pozdrawiam biggrin.gif
Pazdzioch
sa jakies zmiany w Master Lidze ?
Bo0os
popiol dzieki za info!
Mooner
a skąd ty popiol wiesz to wszystko? biggrin.gif
pasiak KRK
Nie czytasz...
who_me
,,a skąd ty popiol wiesz to wszystko? ,, to mozna czytac i z dziesiec razy ,a i tak bedzie tak samo smieszne cool.gif Nabijacz postow!!
popiol
QUOTE(Mooner @ Oct 14 2006, 19:15:22) [snapback]92539[/snapback]

a skąd ty popiol wiesz to wszystko? biggrin.gif

mam internet ?
arm
Nowy template kitsów w PES 6- trochę dziwny i chyba trudno się będzie robić stroje z tego

IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
rav
Mogliby zwiększyś dwukrotnie tekstury wszystkich pierdół (stroje, twarze, buty ...).
Voytec
zgadzam się, rav. zdecydowanie lepszy by był tego rezultat.

pozdrawiam
whan
tak tekstury strojów są okropne, żałosne, denne unsure.gif jak je 1 raz zobaczyłem to zrobiłem O_O naszczeście da się to skorygować... smile.gif ohmy.gif
AFC
na koszulce Olimpique Marsylia brakuje znaku adidasa ciekawe czemu konami tak zrobiło
zyga
Takie smiechowe... jakby tylko zmniejszyc wysokosc tych z PES5 ^^
Rasialdinho0
Konami chyba jakas umowe z reebokiem podpisala

IPB Image

co ruch to rbk w pesie

who_me
ma ktos moze statsy Rafaela Sobis'a z Realu B ???

PS:srednia ta pilka tak samo zreszta jak korki R
rav
Niby RBK podchodzi pod Adasia. Dziwnie wyszło z tą koszulką OM, Real ma już znaczek Adidasa. Do tego na wielu screenach widoczny jest Teamgeist biało-czerwony.
Tomak
Piłki ogólnie są niewyjściowe, ale ze 3 fajne sztukasy się trafią ;]

Teraz głównym sponsorem jest RbK, nawet ich logo jest widoczne w intrze i w ekranie głównym ;p Co nie znaczy, że nie ma rzeczy Adasia ;p
rav
Tego ekraniku już nie ujrzymy - http://img95.imageshack.us/img95/7474/adamol4.png smile.gif
whan
QUOTE(Tomak @ Oct 15 2006, 08:19:38) [snapback]92619[/snapback]
Piłki ogólnie są niewyjściowe, ale ze 3 fajne sztukasy się trafią ;]

Teraz głównym sponsorem jest RbK, nawet ich logo jest widoczne w intrze i w ekranie głównym ;p Co nie znaczy, że nie ma rzeczy Adasia ;p
QUOTE(rav16 @ Oct 15 2006, 09:54:21) [snapback]92625[/snapback]
Tego ekraniku już nie ujrzymy - http://img95.imageshack.us/img95/7474/adamol4.png smile.gif

No tak, krótkie info na temat tego całego zamieszania z reebokiem. Firma Adidas w styczniu tego roku za kwotę 3,8 miliarda $ przejęła RBK... nazwy oczywiście nie zmieniono bo marka ta cieszy się wielką popularnością, a że Adidas zamierza dalej promować przejęty kocern to widać choćby po pesie...(Ad musi utrzymywać tą markę nadal, bo koszt przeistoczenia obu firm w jedną byłby gigantyczny) Jednak problem jest jeden: RBK nigdy ne specjalizował się w produkcji piłek i korków... dlatego też wychodzi taka mało efektowna mieszanka w pesie 6 smile.gif Cóż reklama dźwignią handlu...

PS
nie ma co się przejmować do pesa zostało wykonanych ok 500 piłek i pewnie jeszcze więcej butów najwyższej jakości więc taki widok w grze to tylko efekt przejsciowy... tongue.gif
Venomik
Najwiekszym niewypaem KONAMI w 6 edycji PES jest brak BUNDESLIGI.....sad.gif jak to mozliwe...jedynie Bayern Munchen jest w others...sad.gif
mathew-1447
Dlaczego qogole nie zrobili Bundesligi?/ Sam nieewiem . Czy chce ktos kupic laya'a ?? Pisac na GG:1688477 Zawalisty Lay naprwade piszczie nawet bez powodu !! biggrin.gif biggrin.gif
marcinkluska
Mam prosbe czy ktos moze wrzucic screeny z statystykami zawodników Manchesteru UTD.
Tomak
http://download.wqsk.com.cn/down/pes6forps2FR.rar

Ile razy jeszcze ten link się przewinie... Tam są ponoć wszystkie statsy.
who_me
bardzo niewygodne jest to przegladanie w excelu ....wrecz wkur.....
norek
QUOTE(samuel666 @ Oct 15 2006, 23:41:09) [snapback]92670[/snapback]

bardzo niewygodne jest to przegladanie w excelu ....wrecz wkur.....

to przekonwertuj to do innego rozszerzenia i ulatwij zycie innym uzytkownikom.
Lisek
z tego co widze to w OTHER A mamy:

bruxelles - RSC Anderlecht
fc belgium - Club Brugge
ac czech - AC Sparta Praga
athenakos fc - Panathinaikos Ateny
constanti - Fenerbahce Stambuł
fc bosphorus - Besiktas Stambuł

w OTHER B:

Patagonia - ??
Pampas - ??
Caopolo - ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.