przeszczepus
Jul 20 2006, 13:37
Witam fanów PES'a 5 i nie tylko
Założyłem ten temat, zeby inni (w tym ja

) nie zaśmiecali działu "nasze produkcje - OE" oraz nie pisali komentarzy na stronie głównej, no i żeby w końcu dołożyć troche pracy patchmakerom (soryy chlopaki, mam nadzieje, że mi kiedyś wybaczycie

)
Tutaj wpisujcie wszystkie wasze problemy (problemy to NIE są "A czemu nie ma mojego ulubionego stadionu?" lub "a czemu piłkarz xx ma inna fryzurę niż na realu?!"...) <- A jeśli ktoś jest ślepy to...cóż, jego sprawa

prosiłbym moderatorów o pilnowanie porządku
Oczywićcie, na dobry początek, mój problem
Po wgraniu Waszego najnowszego patcha wg. tutoriala odpaliłem grę i wszystko było cacy, z wyjątkiem dźwięku, ale w tym momencie inni przyszli mi na pomoc i było ok.
Później chciałem zagrać w normalnego Pes'a 5, a tu dupa, niedziała
Po wgraniu się Option File następuje zwiecha...
Jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Pozdro
Harold-NH
Jul 20 2006, 15:50
Witam
U mnie pozornie tez wszystko pięknie chodzi , jednak po załączeniu meczu gra strasznie zwalnia , tnie się tak bardzo że praktycznie nie da się grać :/ . Próbowałem zmieniać grafike , rozdzielczość , detale i nic , na pewno nie jest to wina komputera bo zwykły PES chodz mi na najwyższej grafice .
Wie ktoś jak temu zaradzić ?? Z góry dziękuje za pomoc .
QUOTE(Harold-NH @ Jul 20 2006, 14:54:12) [snapback]79375[/snapback]
Witam
U mnie pozornie tez wszystko pięknie chodzi , jednak po załączeniu meczu gra strasznie zwalnia , tnie się tak bardzo że praktycznie nie da się grać :/ . Próbowałem zmieniać grafike , rozdzielczość , detale i nic , na pewno nie jest to wina komputera bo zwykły PES chodz mi na najwyższej grafice .
ja miałem ten sam problem (jeszcze przed OE-patch), po wgraniu stadiumservera.
lekarstwem na to jest odinstalowanie kitservera "remove" i ponowne go zainstalowanie "setup"
mi podziałało, jeżeli dalej bedzie ci sie ciachać..to wybacz nic nieporadze
pozdro
Harold-NH
Jul 20 2006, 16:30
Niestety nic nie pomogło

Nadal sie tnie .
Ma ktoś jakiś inny pomysł jak temu zaradzić ??
Teofilowiak1908
Jul 20 2006, 16:35
Ja mam problem z OF za kazdym razem kiedy wlaczam gre to tak jak bym od nowa wgrywal OF i trace wszystkie pes points mam 2 pliki w folderze save tak jak ktos pisal w poprzednim watku o orange
maciej6668
Jul 21 2006, 10:01
ja mam problem bo u mnie sie nie włancza tylko samo tło pulpitu zostaje
U mnie taki problem, że wszyscy gracze w grze mają jedną morde
Chyba jest to twarz Del Piero, ale mają ją wszyscy zawodnicy.
Pomóżcie!
prutek
Jul 22 2006, 19:24
A usunales facesercer, bo to chyba przez niego, nie wiem, moze tak. U mnie tez jak koncze gre w PES'a to mi sie wszystkie punkty kasuja, a tak a propo czy tworcy patch czytaja wogule ten temat i probuja po pomoc??
Znowu mam problem, ten sam który kolega Harold-NH. W niektórych momentach gra okropnie zwalnia
Macie na to jakąś radę?
dudu_dudu
Jul 26 2006, 15:27
A ja mam bardzo duzy problem, kompletnie mi ten nowy patch nie dziala, skopiwoalem wszyskie pliki do folderu gdzie mam PES 5 i teraz jak klikne w ikonke to w ogole sie nie laduje gra a jak wchodze przez to logo Orange to tez nic!! Na pewno cos zle robie pytanie tylko co?jesli ktos zyczliwy molgby mi pomoc to bede bardzo wdzieczny!!
lukasso
Jul 26 2006, 15:29
włącz tutorial video
nie wiem czy wiesz ale patcha aplikuje sie za pomoca dkz studio a nie bezposrednio kopiujac pliki .dkz
wszystko w pliku video masz pokazane krok po kroku
ares007
Jul 26 2006, 16:39
Przeszczepus!!!! napisałes ze miałes problem z dźwiękiem w orange extraklasa... now własnie tez mam taki problem a mianowicie wogole nie mam dźwieku w grze =( wiec bardzo bym prosił o pomoc
lukasso
Jul 26 2006, 16:40
wejdz w options->sound settings
ares007
Jul 26 2006, 16:53
ale tu nie chodzi o to ze dzwiek jest wyciszony czy cos... dzwieku po prostu nie ma i nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane... powerpatch dziala normalnie zainstalowalem orange extraklasa patch i dzwiek zniknał =( pomocy!!
to sobie go kuzwa poglos w grze w options-sound albo sciagnij wersje z kasa w pesshopie TAM JEST POGLOSZONE
ares007
Jul 26 2006, 20:36
ej ludzie wy chyba czytac nie umiecie

zainstalowałem orange extraklasa patch i dziwek zniknął co wy w tym nie kumacie? nie chodzi o podgłaśnianie czy inne bzdury w opcjach... tego dzwieku po prostu nie ma :/ powerpatchu jest normalnie a w tym nie ma i tu nie chodzi o zadnet opcje w grze :/
IvaNiNho
Jul 27 2006, 08:43
Ja mam bardzo poważny problem bo wgrałem wszystko jak trzeba po pierwsze otpalam gre i nie czyta mi seva tylko musze nowego robić po drugie otpalam meczyki i wychodzi mi do widowsa naprawde nie wiem co mam zrobić prosze pomuście mi błagam (:{
Maverick_pl
Jul 27 2006, 08:53
QUOTE(T-Mac @ Jul 26 2006, 18:04:12) [snapback]80673[/snapback]
to sobie go kuzwa poglos w grze w options-sound albo sciagnij wersje z kasa w pesshopie TAM JEST POGLOSZONE
twż to miałem i wystarczyło wejść do opcji dzwięku w ustawieniach i zrobić głośniej - u mnie to pomogło myśle że u ciebie też zadziała
Rocky446
Jul 27 2006, 09:23
Wytłumaczcie mi jak się instaluje stadiony polskie do patcha?????
kiesiu
Jul 27 2006, 09:36
ja mam taki problem ze jak gram ML to prawie przed kazdym meczem przy wyborze formacji gra sie zawiesza

co trzeba zrobic zeby mi sie nie wieszała
Mnie wywala do windowsa gdy chce juz wlaczac mecz :/ Wina karty graficznej czy moze cos innego ?? Zainstalowalem wszystko jak nalezy, a noramlny PES tez chodzi bez zarzutu ... Wie ktos ocb ??
Mooner
Jul 27 2006, 20:20
QUOTE(IvaNiNho @ Jul 27 2006, 09:47:04) [snapback]80789[/snapback]
Ja mam bardzo poważny problem bo wgrałem wszystko jak trzeba po pierwsze otpalam gre i nie czyta mi seva tylko musze nowego robić po drugie otpalam meczyki i wychodzi mi do widowsa naprawde nie wiem co mam zrobić prosze pomuście mi błagam (:{
dla wszystkich tych, którzy muszą przy włańczaniu nowego save'a tworzyć. trzeb amieć w folderze konami\pro e....\save\folder1 dwa option file jeden ma w nazwie orang, drugi win i będzie gites
VaNdiT
Jul 28 2006, 08:24
Ja mam troszke inny problem zagrałem 2 mecze i .... przy odpalaniu 3 już po wyborze koszulek w menu gdzie mozesz wybrać skład. formacje itp gra sie wiesza

muzyka gra ale reszta nie reaguje

nieda sie nawet wyłaczyć nic
Macie jakieś roziwiązanie :?:
PS: do administracji: szybka edycja zgłasza błedy skryktu forum
spróbuj pousuwać sejwy to moze pomóc
VaNdiT
Jul 28 2006, 11:03
QUOTE(Peras @ Jul 28 2006, 10:57:48) [snapback]81063[/snapback]
spróbuj pousuwać sejwy to moze pomóc
jak to ma pomóc jak gram na świeżej installacji ??
Drożdżówa
Jul 28 2006, 11:10
mam to samo co kolega wyżej. Nie mam żadnych innych save'ów, powtórek itp. Tylko 2 OF'y. Podobnie mialem w Powerpatchu - Gra się często wiesza przy wyborze formacji - nie da rady nic zrobic, a muza cyka dalej. Ma ktoś sposób na to bo to mnie strasznie fkvrvvia? Proszę o pomoc
cienias
Jul 28 2006, 11:37
a ja mam takie pytanko kiedy update naszej ligi z transferami i resztą przecierz dzisiaj rusza już liga
Mooner
Jul 28 2006, 20:32
QUOTE(VaNdiT @ Jul 28 2006, 09:28:46) [snapback]81040[/snapback]
Ja mam troszke inny problem zagrałem 2 mecze i .... przy odpalaniu 3 już po wyborze koszulek w menu gdzie mozesz wybrać skład. formacje itp gra sie wiesza

muzyka gra ale reszta nie reaguje

nieda sie nawet wyłaczyć nic
Macie jakieś roziwiązanie :?:
PS: do administracji: szybka edycja zgłasza błedy skryktu forum
QUOTE(Drożdżówa @ Jul 28 2006, 12:14:21) [snapback]81087[/snapback]
mam to samo co kolega wyżej. Nie mam żadnych innych save'ów, powtórek itp. Tylko 2 OF'y. Podobnie mialem w Powerpatchu - Gra się często wiesza przy wyborze formacji - nie da rady nic zrobic, a muza cyka dalej. Ma ktoś sposób na to bo to mnie strasznie fkvrvvia? Proszę o pomoc
też miałem coś podobnego. zwykle w takich przypadkach trzeba tylko pousuwać/przenieść save'y. mi tez się wieszało nawet gdy nei miałem savy;ów.. spróbujcie skopiowac jezszce raz option file lub plik exe.. powinno pomóc
a ja mam takie pytanko kiedy update naszej ligi z transferami i resztą przecierz dzisiaj rusza już liga
twórcy napracowali się przy patchu więc powinieneś być wdzięczny ze wydali przynajmniej takiego.. uptade może wyjdzie ale to po zakończeniu okienka transferowego bo nei ma sensu robić prędzej... (wg mnie)
IvaNiNho
Jul 28 2006, 20:43
Ja mam taki sam problem co kolega co musze zrobić zeby mi sie włonczył mecz ciągle mnie wywala do winda gdy tylko włanczam mecz to sie wyłancza gra moze to pszyczyna seva jakie sevy wy macie moze mi ktoś podać dokładną nazwe tych sevów bo ja mam ich dużo nie które to są albo niech ktoś wyśle mi swój cały foler konami na poczte
[email protected]
Ja mam natomiast taki problem (wszystko instalowałem jak w tutku): Gdy próbuję włączyć PES-a to pojawia się po chwili informacja, iż wystąpił błąd z plikiem pes5.exe no i "wysyłaj" czy "nie wysyłaj". Miał ktos podobny błąd i wie jak go rozwiązać??? W powerpatchu czy też innych poprzednich patchach takich błędów nie miałem.
VaNdiT
Jul 30 2006, 12:16
QUOTE(IvaNiNho @ Jul 28 2006, 21:47:05) [snapback]81208[/snapback]
Ja mam taki sam problem co kolega co musze zrobić zeby mi sie włonczył mecz ciągle mnie wywala do winda gdy tylko włanczam mecz to sie wyłancza gra moze to pszyczyna seva jakie sevy wy macie moze mi ktoś podać dokładną nazwe tych sevów bo ja mam ich dużo nie które to są albo niech ktoś wyśle mi swój cały foler konami na poczte
[email protected]miem ten sam problem na kompie kolegi pomoga ponowna zamiana pliku exe
Palerinho
Aug 2 2006, 16:01
Zarówno PP jak i OrangePatcha zainstalowałem wg odpowiednich tutoriali. Mam kartę graficzną GF4MX, więc grę muszę wypalać przez 3D Analyzera. Gdy uruchamiam OrangePatcha jest wszystko ok, ale gdy chcę pograć sobie w PP i uruchamiam go przez 3D Analyzera, to muzykę mam z Orange Patcha, Stroje z OP, Herby klubów z OP... co mam zrobić, żeby zagrać sobie w PP?
Coś musiałeś spieprzyć. Dlaczego twórcom patcha wszystko działa, a Wam jak zwykle - nie

Wypieprzcie wszystko i zainstalujcie jeszcze raz, od nowa, zgodnie z tutorialem video.
LOL, takie fajnie zjawisko. Forum IO podczas wydawania wielkich patchy (PP, OEP) zyskuje masę nowych użytkowników. Newermajnd, że są to userzy chwilowi, ale podbijają Wam statsy w ilości użytkowników
czamian
Aug 3 2006, 08:41
QUOTE(rav16 @ Aug 3 2006, 06:52:10) [snapback]82302[/snapback]
Coś musiałeś spieprzyć. Dlaczego twórcom patcha wszystko działa, a Wam jak zwykle - nie

Wypieprzcie wszystko i zainstalujcie jeszcze raz, od nowa, zgodnie z tutorialem video.
LOL, takie fajnie zjawisko. Forum IO podczas wydawania wielkich patchy (PP, OEP) zyskuje masę nowych użytkowników. Newermajnd, że są to userzy chwilowi, ale podbijają Wam statsy w ilości użytkowników

No nie wiem ja zainstalowalem wszystko tak jak na tym durnym filmiku(jakby nie mozna bylo napisac) i jakos gierka chodzi do d......y
Niby wszystko ok a, jak mecz sie uruchamia to strasznie zwalnia i nie da sie grac. Probowalem juz roznych rzeczy i lipa.
QUOTE(Harold-NH @ Jul 20 2006, 14:54:12) [snapback]79375[/snapback]
Witam
No i co ? wiesz juz dlaczego tak sie dzialo ?
Ja mam dokładnie to samo i nie mam pojecia dlaczego, jesli wszyscy mowia ze patch jest ok.
Niby wszystko ok a, jak mecz sie uruchamia to strasznie zwalnia i nie da sie grac. Probowalem juz roznych rzeczy i lipa.
Jakiego masz PC, może sterowniki do karty, jakiego masz Windowsa?
czamian
Aug 3 2006, 12:36
QUOTE(rav16 @ Aug 3 2006, 10:06:24) [snapback]82335[/snapback]
Jakiego masz PC, może sterowniki do karty, jakiego masz Windowsa?
AMD 2800+ to jest chyba 1,6
1,25 Gb RAM
Radeon 5500pro
XP SP2
zmienialem obcje gry na najmniejsze i nie bylo zadnej roznicy.
ale te sterowniki to jeszcze sprawdze ?
IvaNiNho
Aug 5 2006, 17:43
s_h_a_r_p
Aug 7 2006, 05:51
Ja mam następujący problem.
Zainstalowałem PP na czystą grę (wg filmiku) gra się włącza, ale tylko do momentu pojawienia się reklamy adidasa, potem wskakuje czarny ekran i nic.
To sammo mam z OE obojętnie czy zainstaluję ją na czystą grę czy PP.
.............
IvaNiNho
Aug 8 2006, 19:07
QUOTE(s_h_a_r_p @ Aug 7 2006, 06:55:21) [snapback]83056[/snapback]
Ja mam następujący problem.
Zainstalowałem PP na czystą grę (wg filmiku) gra się włącza, ale tylko do momentu pojawienia się reklamy adidasa, potem wskakuje czarny ekran i nic.
To sammo mam z OE obojętnie czy zainstaluję ją na czystą grę czy PP.
.............
Sprubuj usunąć plik w foderze data opomov i powino działać
100lec
Aug 11 2006, 07:40
U mnie problem przedstawia sie nastepujaco: po skończonym meczu gdy włącze zeby jeszcze raz grać to samo spotkanie to zmienia się stadion

a w przedmeczowych opcjach nie mam random tylko konkretny stadion ustawiony. Moze wie ktos jak zrobic zeby ciagle byl ten sam. Probowalem w tym miejscu gdzie wybor strojow zmienic ale tam same polskie boiska.
Mike85
Aug 23 2006, 17:27
Ja tez mam czasami (podkreslam czasami, raz na jakis czas co jest dziwne) problem typu ze podczas wyboru strojów, albo podczas wyboru formacji gra sie wiesza. W tym 1 przypadku gra wywala do windowsa, a przy drugim zwyczajnie sie wiesza i slychac tylko muzyke. Co mozna zrobic w takich przypadkach zeby tego uniknac??? Mi sie wydaje ze to jest cos zwiazane z Kitserverem...
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
zeroberto
Sep 1 2006, 14:01
A ja tez mam problem z dodaniem stadionow nowych(koorony,lecha) i nic nei daje mi nacisniecie 7,8,9, czy tam v,b bo nie mam w menu wyboru strojow takiej opcji jak STADIUM: czy BALL.?Czegos nei zainstalowalem czy co?
Tak samo jest ze strojami LKS,Widzewa,Ruchu,Piasta-zamiast srojow tych druzyn sa stroje wisly,legii,sportingu i innych?
Pomożcie zbłakanemu PESmaniakowi!!!
MOJE GG:1491743
Bartass
Sep 25 2006, 15:09
Mój problem wygląda następująco: po wgraniu OE Patch i włączeniu Go wszystko było ok lecz nie mam w ogóle muzyki, przyśpiewek, głosu komentatora. Nie mam również herbów polskich klubów, tylko klubów francuskich.
Edit:
Pojawił się drugi problem

Gdy właczam PESa(nie OE) myślałem że będzie to zwykły PES z PowerPatchem 2.0 lecz menu jest z patcha OE oraz jest logo Polskiej ligi, ale drużyny z Francji. Co jest? Coś źle wgrałem jeśli tak to co?
Może wrzucic ktos paczke z graczami OE ktora wydal T-MAC
bo ja nie moge znalesc...
Prosze...
...Pozdro
migimaster
Oct 16 2006, 12:05
QUOTE(Bartass @ Sep 25 2006, 18:10:22) [snapback]90680[/snapback]
Mój problem wygląda następująco: po wgraniu OE Patch i włączeniu Go wszystko było ok lecz nie mam w ogóle muzyki, przyśpiewek, głosu komentatora. Nie mam również herbów polskich klubów, tylko klubów francuskich.
Edit:
Pojawił się drugi problem

Gdy właczam PESa(nie OE) myślałem że będzie to zwykły PES z PowerPatchem 2.0 lecz menu jest z patcha OE oraz jest logo Polskiej ligi, ale drużyny z Francji. Co jest? Coś źle wgrałem jeśli tak to co?
U mnie to samo!
OK Rozwiazalem problem.Prawdopodobnie za pierwszym razem zainstalowalem patcha (orange ektraklasa.dkz) do folderu PES 5, a powinno sie do folderu dat.Jak wszystko pojdzie ok to zainstalowaniu patcha pownien pojawic sie komunikat ze zostal poprawnie zainstalowany i enjoy the game.Pozniej wystarczy ustawic glosnosc w opcjach gry i dziala.Loga tez beda
Elo! Valdes OF'a moge ci udostępnic.....hmmmm TERAZ
http://www.sendspace.com/file/maoz9wA ja do ciebie z pytaniem jak go sprawdzisz to ocen będe wiedział co jeszcze poprawic.
PS:On jest na ukonczeniu wiec jak skoncze to wrzuce ostateczna wersje.
WITAM WSZYSTKICH!!!
mam jedna prosbe, czy ktos moglby mi przeslac programik DarkSupporter do edycji przyspiewek poniewaz nigdzie nie moge go sciagnac (chyba juz dawno o nim zapomniano) jezeli ktos posiada prosze przeslac na
[email protected] lub
[email protected]!!

bede dozgonnie wdzieczny!!!!!!!!!

Pozdro dla wszystkich fanow PES!!!!
WITAM WSZYSTKICH!!!
mam jedna prosbe, czy ktos moglby mi przeslac programik DarkSupporter do edycji przyspiewek poniewaz nigdzie nie moge go sciagnac (chyba juz dawno o nim zapomniano) jezeli ktos posiada prosze przeslac na
[email protected] lub
[email protected]!!

bede dozgonnie wdzieczny!!!!!!!!!

Pozdro dla wszystkich fanow PES!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.