Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes5 I Monitor Lcd... Help :(
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
mic
Hello!

Zakupielm sobie wczoraj monitorek LCD - Samsung SyncMaster 740n.
Wszystko ladnie i pieknie, jestem zadowolony ale nie do konca unsure.gif

A wiec na komputerze gram tylko w 1 gre - Pro Evolution Soccer 5 (PES5)
Gra dziala na moim komputerze w rozdzielczosci 1280x1024 jednak nie tak jak powinna... Na starym monitorze CRT (Nec FE770) gralo sie bez zarzutow (przy 1280x1024 i 60Hz). A na LCD (przy 1280x1024 i 72Hz) gra sie dziwnie, ot gra raz przyspiesza a raz zwalnia :/ Tylko te zwolnienia nie sa jakby brakiem FPSow a normalna gra, jednak przez te przyspieszenia wydaje sie ze gra "skacze" co jest strasznie uciazliwe :/

Myslalem moze, ze to wina sprzetu, jednak przeciez gra caly czas dzialala idealnie na zwyklym CRT ...

Co moze byc przyczyna? Zna ktos podobne przypadki?
Z gory dziekuje za pomoc!

pzdr
tV2
LCD smierdzi... smile.gif
delus
tV2 chyba nie zrozumiales pytania. On prosi o pomoc a nie o opinie o sprzecie, takie glupie posty to schowaj sobie do kieszeni.
Niedzwiedz
Ja poprostu sądze że to nic innego jak smużenie.W monitorach LCD zwłaszcza tych tańszych to normalna żecz.Ja mam monitor 19 calowy za 2 tysiące i np smużenia nie mam ale mam za to slabe kąty widzenia np jak patrze z boku na monitor to nie widze za dokładnie.Tak to juz jest z takimi monitorami coś za coś albo smużenie albo dobre kąty i kolory ale ogólnie teraz za nic w świecie nie wróciłbym do CRT.Jak chce sie mieć dobry LCD na którym nie było by widać smużenia to niestety trzeba sie liczyć z wydatkiem 1500-2000 zł za 19 cali.17 calowe monitory są pewnie dużo tańsze ważne żeby matryca miała czas reakcji 8ms albo mniej.Osobiście polecam LG Flatron L1980Q sam mam taki i powiem tyle do gier pasuje jak ulał nieco gorzej jest z filmami ale da się oglądać
mic
Nie mam tanszego monitorka LCD (zreszta sami sprawdzcie parametry mojego Samsunga)...

Poprostu gra dostaje kopa podczas grania i za chwile znowu akcja dzieje sie normalnym tempem, a to strasznie utrudnia gre sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.