Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pes4 - gra w necie niemozliwa poprzez wewnetrzne ip? :(
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
Stron: 1, 2
markos
W najnowszej odslonie pes'a wreszcie wprowadzono tryb online. Jednak jest to tylko polaczenie typu host - client.
Mam net z osiedlowej sieci, co wiaze sie z wewnetrznym ip. Gralem juz z kumplem z sieci i bylo spx. Problem pojawil sie, gdy zachcialem zagrac z kims spoza sieci. Wowczas wewn. IP nic mi nie da. Czy widzicie rozwiazanie tego problemu? Moze stronka typu no-ip.com pomoze?
Tsubasa21
Może jakieś proxy wypròbuj...
Pik
albo kup zewnetrzne IP, u mojego uslugodawcy kosztuje to bodajze 10 zl na miesiac ;] i po sprawie smile.gif
thomas
wiecie na ktorym porcie PES4 chodzi/nasluchuje na multi?
thomas
uh przeciez to jest w settings wink.gif
Zidane
Czyli klurcze jak mam wewnętrzne ip to nie pogram :cry:
Fuck!. Musi być jakieś rozwiązanie, może ktos juz coś wykombinował!!??
POMOCY!!!
ZeuS22
No ja tez mam ten sam problem !!! Jak ktos coś to dajcie znać !
Cya
Pozdro
bartekd
A nie wystraczy przekierowany port ?
pozdr.
Gevaar
ja jestem za natem. Mam rownierz przekierowany jeden port i gra smiga pozdro smile.gif
Teaman
Gevaar napisał:
Cytat
ja jestem za natem. Mam rownierz przekierowany jeden port i gra smiga pozdro

Podziel sie swoja wiedza i powiedz nam ktòry port.
Baraqda
No wlasnie napisz cos jak zrobic aby z wewnetrznym ip mozna bylo grac.
Gevaar
Nie wiedzialem ze tak duza czesc graczy ma z tym problemy zaraz postaram sie to najprosciej jak potrafie wytlumaczyc.

Zacznijmy od tego ze pisze do ludzi ktorzy najprawdopodobniej korzystaja z tzw. LAN`a czyli innym slowy piszac (siec osiedlowa) co sie z tym wiaze wewnetrzne ip. Z tego powodu nie mozna nawiazac zewnetrznego polaczenia czy hostowac gry przez internet. Najprostrzym sposobem jest wykupienie/zalatwienie sobie zewnetrznego ip u administratora sieci. Nie zawsze jednak jest taka mozliwosc bo to wiaze sie z kosztami, pewnie administrator ktory wam lacze udostepnia sam za nie placi a dodatkowe ip zewnetrzne to dodatkowe koszta. Drugim sposobem jest przekierowanie portu. Wyglada to tak iz przez ten port laczymy sie zewnetrznie na "swiat" Mozna taki port wprowadzic czy do gg czy do klienta p2p i wtedy bedziemy otrzymywali zewnetrzne polaczenia albo i w tym przypadku hostowac gre jaka jest PES4. Zasada jest jedna port przekierowany wpisujemy do klienta p2p czy Pes4 w "setting". Jezeli ktos ma taka mozliwosc to niech bije do swojego admina i poprosi grzecznie i jeden port ktory in przypisze wam. Port mozna podac obojetnie jaki jest ich mnostwo np od 100 - 6000Z tego tytulu nie ma prawa pobierac zadnych pieniedzy . To jest zwykla konfiguracja serwera/routera. Nie moze sie tlumaczyc ze to cos kosztuje. Ta usluga jest darmowa. Kiedy juz oblegany prosbami administrator ulegnie i wpisze nam dany port wpisujemy go w zakladce gdzie standartowo jest port UDP 5739. Pamietajmy aby port ktory ma byc nam przypisany obslugiwal protokoly TCP jak i rowniez UDP co da wam mozliwosc polaczenia PES4 (mozliwosc grania przez net) jak i rowniez np do korzystania z eMule HIGH ID czy tez DC albo Torrent. Warto sie pokusic i pomeczyc administratora smile.gif Jezeli cos jest jeszcze niezrozumiale pod spodem jest ikona GG tam mozna smialo z problemami uderzac. Powodzenia

szacuneczek smile.gif

maly update:
Z mojego doswiadczenia wiem ze administrator filtruje siec P2P. Bedziecie prosili o port, bedzie myslal ze chcecie go wykorzystac do tej wlasnie sieci. Dlatego podaje strone gdzie mozna sprawdzic czy port jest rzeczywiscie przekierowany!.

Tu jest strona ze skanem portow

Zakladka Target Host, wpisujemy swoje ip zewnetrzne nie te ktore macie jako siec osiedlowa 192.168 tylko ip ktore wychodzi po za siec mozna je sprawdzic TU Z sieci widziany jako - to jest wlasciwe IP

Skanujemy i TCP i UDP
Port list, wpisujemy port ktory nam administrator przekierowal
Zaznaczyc opcje Ignore Gabality
SCAN!

Wykini
open port przkierowany prawidlowo
filtered port filtrowany moze dzialac i nie musi zalezy jakie filtracje sa aktualnie na serwerze - do administratora i krzyczec glosno ze jest filtrowany !!
closed port zamkniety/nieprzekierowany

To by bylo na tyle.
sts
Mam nadzieje że to pomoże i rozwiaże me bolączki, bo już nieźle wk.....
chodzilem.
Pozdro. i dzieki,.
mikos33
Wielkie dzieki stary mysle ze to jest to na co wszyscy bez zew.ip czekali
Mam nadzieje z bede mogl w koncu zagrac online:).
Zycze wszystkim dobrych i owocnych kontaktow z adminami smile.gif.
Do zobaczenia na boisku.
koplej
n/c . Przkierowałem port na port od emule ( działa bo mam HIGH ID), załączam stronke z testem portòw i pisze , że port closed! Firewall OFF!
net: neo z routerem!! jeśli komus się udało to niech pisze!!
pozdro
POL
Cytat
n/c . Przkierowałem port na port od emule ( działa bo mam HIGH ID), załączam stronke z testem portòw i pisze , że port closed! Firewall OFF!  
net: neo z routerem!! jeśli komus się udało to niech pisze!!
pozdro

mam identycznie. Chyba jak narazie moga grac Ci co maja zew. ip reszta musi czekac na patcha :/
DeL!
Ja nie wiem czego wy oczekujecie od Konami ;C Tu zaden patch nie pomoze. Przy tym typie polaczenia (klient-klient) nie ma mozliwosci polaczenia bez zewnetrznego IP! Pomyslcie co by bylo, gdyby 2 identyczne adresy chcialy nawiazac polaczenie? Radze zawczasu uderzyc do admina z jakims alkoholem i poprosic go o przekierowanie portu :wink:
Gevaar
eMule dziala tylko na usłudze TCP :shock: więc pewnie nie masz w swoim porcie przekierowanej usługi UDP (ktora jest potrzebna do gry)

Druga sprawa: z tego co wiem neo maja zewnetrzne ip ruchome jaki problem w hostowaniu gry ? ja Tego niepojmuje dla mniej bystrych konfiguracje najpopularniejszych routerow Routery
POL
Cytat
eMule dziala tylko na usłudze TCP  :shock:  więc pewnie nie masz w swoim porcie przekierowanej usługi UDP (ktora jest potrzebna do gry)

Druga sprawa: z tego co wiem neo maja zewnetrzne ip ruchome jaki problem w hostowaniu gry ? ja Tego niepojmuje dla mniej bystrych konfiguracje najpopularniejszych routerow Routery

UDP tez mam przekierowany. Wszystko w routerze jest jak powinno. A co do neo to tylko z pes4 mam problem. Np. bezproblemowo mozna zalozyc server battlefiel42 na neo jest "widziany" przez innych i mozna grac. Musi byc jakies rozwiazanie.............
DeL!
Z neo raczej nikt nie ma klopotu. Ja bez problemu hostuje i lacze sie jako klient z roznymi typami polaczen. Jesli ktos ma jakikolwiek problem z tego typu polaczeniem to ma chyba powazniejszy problem... z glowa tongue.gif
POL
Cytat
Z neo raczej nikt nie ma klopotu. Ja bez problemu hostuje i lacze sie jako klient z roznymi typami polaczen. Jesli ktos ma jakikolwiek problem z tego typu polaczeniem to ma chyba powazniejszy problem... z glowa  :P

a do tych roznych połączen zalicza sie PES4?
Kjs
Dobra del, przeciez piszesz ze nie ma mozliwosci polaczenia przez wewn ip. Przeciez w wiekszosci innych gier mp, wystarczy zeby host mial public ip, z dolaczaniem sie z wewnetrznym ip nie bylo problemu smile.gif Pzdrv delq :]
DeL!
Cytat
Dobra del, przeciez piszesz ze nie ma mozliwosci polaczenia przez wewn ip. Przeciez w wiekszosci innych gier mp, wystarczy zeby host mial public ip, z dolaczaniem sie z wewnetrznym ip nie bylo problemu smile.gif Pzdrv delq :]

O jakich ty grach mowisz Kijus? Chyba wykorzystujacych polaczenie klient-serwer-klient ;C Pokaz mi jakas gre, w ktorej osoby z wewnetrznym ip lacza sie z osobami z zewnetrznym ip bezposrednio, czyli tak jak w przypadku PES4 klient-klient tongue.gif
Kjs
Zeby nie szukac daleko, fifa2k5. Tam jest inne polaczenie? :U
shev_
Kurcze mam problem z PESem. mam neo 640 i nie moge zalozyc gry ani nie moge sie podlaczyc do juz zalozonej gry.

Moj kumpel ma astera i ten sam walek ma...

wiecie co ztym mozna zrobic
HEEEEEEEELP

z gory dzieki
koplej
grrrr... przekierowywałem te zasrane porty, wylaczylem fw, sprawdzalem wiele portow i nadal dupa, grrrrrrr
GugSik
Cytat
grrrr... przekierowywałem te zasrane porty, wylaczylem fw, sprawdzalem wiele portow i nadal dupa, grrrrrrr

U mnie to samo....O CO TU K...CHODZI PANOWIE?Nie mam juz sil badania i sprawdzania ...ECHHH
tooom19
Patch instalujcie LUDZIE !!!

U mnie wszystkie problemy jak ręką odjoł

aha i jak ktoś chce ONLINE z jakimś Francuzem pograc czy tam innym Grekiem to polecam : mały programik co sie łączy z MIRCEm z kanałem PES4ONLINE

http://homepage.ntlworld.com/michaeljohn.p...online_v1_1.zip
GugSik
Cytat
Patch instalujcie LUDZIE !!!  

U mnie wszystkie problemy jak ręką odjoł  

aha i jak ktoś chce ONLINE z jakimś Francuzem pograc  czy tam innym Grekiem  to  polecam :  mały programik co sie łączy z MIRCEm z kanałem PES4ONLINE  
http://homepage.ntlworld.com/michaeljohn.p...online_v1_1.zip

Mnie patch nic nie dal...lacza sie ludzie do mnie,ale pograc i tak nie moge sad.gif
koplej
hmm... GugSik ale jak sie do Ciebie podlacza to mozesz grac czy nie?
kubek
Cytat
mam neo 640 i nie moge zalozyc gry ani  nie moge sie podlaczyc do juz zalozonej gry.

Pobaw się firewallem.
GugSik
Cytat
hmm... GugSik ale jak sie do Ciebie podlacza to mozesz grac czy nie?

Nie moge bo zaraz rozlacza i po grze.
owee
POMOCY siedze nad tym tyle czasu i neimoge dojsc , nigdy nie gralem przez siec bo niebylo w co a teraz taka gra to chce sie grac wink.gif Wiec moj problem polega na tym ze , moj administartor zostawil na forum takie ogloszenie.....
Dodatkowo dla kogos kto bedac 'schowanym' w sieci lokalnej za NATem potrzebuje 'adresu publicznego' uruchomilem serwer Socks 4 i Socks 5, jego adres to 192.168.10.1 i port 1080 - takei dane nalezy podac w aplikacji ktora korzysta z Socks 4/5.

Wiec chyba powiniem grac gdy zmienenilem port w SETINGS pes(a) ... nic wiecej nei robilem aa i wgralem patcha 1.1 ale nawet neiwiem jak sprawdzic to..

pomocy smile.gif z gòry dziekuje za pomoc
POL
Ja juz stracilem cierepliwosc i chceci do tej gry. Mam neo i za cholere nie moge sie z nikim polaczyc. Przekierowanie portow nic nie daje. Zreszta widze ze wiekszosc ma problem z gra. I tak sie zastanawiam jak ta gra moze miec jakas dluzsza przyszlosc z trybem MP przez TCP/IP to jest poprostu smieszne.
koplej
ja tez, mam to narazie w dupie, jak bedzie jakas metoda to sie pobawie, narazie nie dam juz rady
ruski
jak mozna w XXIw robic ip>ip no to beznadziejne, powinny byc serwery jak w counter strike :] moze zrobia jakiegos patcha albo gra powinna wykorzystywac spy arcade !!!!!!!!! :evil:
POL
Co do problemòw gry PES4 przez TCP/IP na neo+ to jest to wina PES a nie łącza, inne gry przez TCP/IP dzialaja idealnie.
rogertw
mam ten sam problem mam wenwetrzne IP:( prosze o napisanie PELNEGO poradnika z screenami !! mysle ze wieku osobom by sie przydal !!!!!!!!!!!
darch
ja mam neo 128 i nawet idzie jakos ale widac ze wolniej przez to
http://pes4online.acsv.net/ zadne inne programz niepotrzebne
zmienil bzm z checia na neo 512 dla plynnej gry ale niestety po lanie jest jedna okropna rzecz ktora wyklucza gre dla mnie :evil: NIE MOZNA ZMIENIAC
ZAWODNIKOW W OBRONIE JEST TYLKO AUTOMAT :cry: ,niepotrafie tak grac i przegywam wszystko ,wqurzylem sie niezle jak sie dowiedzialem
czekam na pesa 5ke :cry:
POL
dziwne ze inne gry dzialaja bez problemowo przez TCP/IP na neo+(router) a PES4 nie. Ja nadal czekam na rozwiazanie tego problemu. Moze juz ktos wie w czym rzecz? :wink:

PS. I nie pisac ze to wina dzelenia lącza bo to nie prawda tongue.gif
Raffels
A ja mam taki problem:łącze sie z kolesiem, gram spokojne az po kilku chwilach połączenie zostaje przerwane(disconnect from opponent). I tak za każdym razem(ja zawsze zakładam hosta).Jest jakies rozwiązanie??
POL
Akurat teraz skonczylem grac:)
Po dluzszej przerwie dzisiaj znowu sprobowalem i sie w koncu uadlo polaczyc bez zadnych problemow,lagow itp.
Dla tych co maja neo+router gra musi chodzic jesli nie to znaczy ze macie nie przekierowany port/wlaczona zapore itp itd lub to "wina" tej drugiej osoby. Narazie gralem tylko jako host ale mysle ze jesli sie do kogos dolacze nie powinno byc problemow biggrin.gif
Joseph
witam jesli ktos chce grac on line to niech sciagnie sobie program pes4online i urochomi tam duzo ludzi chostuje i kazdy kto ma wewnetrzne ip moze pograc bez problemu o link http://pes4online.acsv.net/ zycze wszystkim zdrowych wesolych swiat ido dziela laugh.gif laugh.gif
warson
Witam mam ten program wpisuje Nick łacze sie i wyskakuje:

Cytat
* Connecting to blueyonder.uk.quakenet.org (6667)
-
-- *** Looking up your hostname
-
-- *** Checking Ident
-
-- *** Found your hostname
-
ping -> pong (268970627)
-
NOT IMPLIMENTED: :blueyonder2.uk.quakenet.org 468 Warson :Your username is invalid.
NOT IMPLIMENTED: :blueyonder2.uk.quakenet.org 468 Warson :Connect with your real username, in lowercase.
NOT IMPLIMENTED: :blueyonder2.uk.quakenet.org 468 Warson :If your mail address were [email protected], your username would be foo.
Closing Link: Warson by blueyonder2.uk.quakenet.org (USER: Bad username)
-
* Disconnected

Jestemw Sieci LAN.

Czy już ktoś z was zagrał w Pesa po Necie z Sieci LAN jak porty wam przekierowali?? a Jak macie z innymi Grami typu Call Of Duty??
Drakkar
Widzę, że słabo z angielskim... Albo nic nie wpisałeś w polu Username (Nazwa Użytkownika), albo podana przez Ciebie nazwa już istnieje.
mike
Witam! Jestem nowy na tym forum smile.gif Mam pytanie czy do tego programu (Pes4online) trzeba przekierowac porty ?
Del
mam to samo lacze i moge zakladac i laczyc sie z gra , mam patcha 1.1 oczywiscie smile.gif
moze macie jakies zdechle firewalle ?:-)
drako1
Ja mam neo 128 i jak hostuje mi chodzi dobrze natomiast druga osoba nie moze grac poniewaz gra sie tnie(gdy ja jestem client jest to samo u mnie nie da sie grac).Czy jest na to jakas rada????????P O M O C Y ! ! ! !
marian
Cytat
Dla tych co maja neo+router gra musi chodzic jesli nie to znaczy ze macie nie przekierowany port/wlaczona zapore itp itd lub to "wina"  tej drugiej osoby. Narazie gralem tylko jako host ale mysle ze jesli sie do kogos dolacze nie powinno byc problemow  :D

wlasnie o to chodzi ze nawet z dobrze przekierowanymi portami da sie jedynie hostowac, ale kiedy dasz join to wybija unable to connect, a u tej drugiej osoby wybija okno "challenge" ale kiedy je zaakceptuje to zrywa polaczenie
lazy_bum
Cytat
Zaznaczyc opcje Ignore Gabality

Chyba ,Ignore Pingability'? Ogolnie bardzo przydatny poradniczek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.