Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WORLD CUP 2010 RPA
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Lopez10

Już niebawem..

11/06 16:00 RPA - Meksyk - : -
11/06 20:30 Urugwaj - Francja - : -

Lopez10
Z powodu formatu systemu, start rozgrywek został przełożony...
a i mam pytanie czy zna ktoś lub ma jakiegoś patcha na MŚ 2010 do pesa 6 ?
Lopez10
CYTAT(Daro969 @ Jun 2 2010, 14:48) *

Dzięki już zasysam tego patcha..
prosiłbym jeszcze o jakieś stadiony najlepiej ze edytowane bandy, siatki. itd...
lukasz44
Ty prowadzisz tu kariere, czy dział download robisz ?
Lopez10
CYTAT(lukasz44 @ Jun 2 2010, 20:39) *
Ty prowadzisz tu kariere, czy dział download robisz ?

co Ci kur** do tego..
nie chcesz to nie wchodź
czubinho
Koleś wyluzuj
Lopez10
CYTAT(czubinho @ Jun 2 2010, 21:16) *
Koleś wyluzuj

Spokojnie. wink.gif
Lopez10
TERMINARZ :

GRUPA A:

1. RPA 3-2 Meksyk
1. Urugwaj 1-0 Francja
2. RPA - Urugwaj
2. Francja - Meksyk
3. Meksyk - Urugwaj
3. Francja - RPA

GRUPA B:

1. Argentyna 1-3 Nigeria
1. Korea Płd. 1-1 Grecja
2. Grecja - Nigeria
2. Argentyna - Korea Płd.
3. Nigeria - Korea Płd.
3. Grecja - Argentyna

GRUPA C:

1. Anglia - USA
1. Algieria - Słowenia
2. Słowenia - USA
2. Anglia - Algieria
3. Słowenia - Anglia
3. USA - Algieria

GRUPA D:

1. Niemcy - Australia
1. Serbia - Ghana
2. Niemcy - Serbia
2. Ghana - Australia
3. Ghana - Niemcy
3. Australia - Serbia

GRUPA E:

1. Holandia - Dania
1. Japonia - Kamerun
2. Holandia - Japonia
2. Kamerun - Dania
3. Dania - Japonia
3. Kamerun - Holandia

GRUPA F:

1. Włochy - Paragwaj
1. Nowa Zelandia - Słowacja
2. Słowacja - Paragwaj
2. Włochy - Nowa Zelandia
3. Słowacja - Włochy
3. Paragwaj - Nowa Zelandia

GRUPA G:

1. WKS - Portugalia
1. Brazylia - Korea Płn.
2. Brazylia - WKS
2. Portugalia - Korea Płn.
3. Portugalia - Brazylia
3. Korea Płn. - WKS

GRUPA H:

1. Honduras - Chile
1. Hiszpania - Szwajcaria
2. Chile - Szwajcaria
2. Hiszpania - Honduras
3. Chile - Hiszpania
3. Szwajcaria - Honduras
Lopez10
Kontuzje, choroby, słaba forma i kontrowersyjne często decyzje selekcjonerów wyeliminowały ze składów reprezentacji uczestniczących w mundialu wielu doskonałych piłkarzy. Łączna wartość wszystkich nieobecnych gwiazd wynosi prawie pół miliarda euro.

Wielcy nieobecni na mundialu:

- Rene Adler
- Fabio Grosso
- Ivica Dragutinović
- Javier Zanetti
- Michael Essien
- Michael Ballack
- David Beckham
- Lassana Diarra
- Estaban Cambiasso
- Ronaldinho
- Francesco Totti
- Adriano
- Alessandro Del Piero
- Ruud van Nistelrooy
- Karim Benzema
- Benni McCarthy
- Theo Walcott
- Kevin Kuranyi

"Te mistrzostwa będą rewelacyjne, bo już dawno nie było tyle zespołów, które stać na finał" - powiedział Bastian Schweinsteiger.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy pana zdaniem finały mistrzostw świata w Afryce to dobry pomysł FIFA?
BASTIAN SCHWEINSTEIGER: Na pewno jest to odważny pomysł, a czy dobry, okaże się po turnieju. Jednak trzeba dawać szansę innym krajom i kontynentom, nie możemy przecież rozgrywać mundialu co cztery lata w Europie. Oczywiście kibice w Niemczech czy w Polsce pewnie tak by chcieli, ale na to nie ma szans.

PS:
Obawia się pan wyjazdu do Afryki?
Ja się nie boję, zresztą nie sądzę, żeby jakiejkolwiek reprezentacji coś poważnego miało się stać. My jedziemy tam grać w piłkę i trenować, dlatego tylko temu będziemy poświęcać czas. Nie wiem natomiast, jak poradzą sobie kibice z Europy, w końcu czeka ich wyjazd na obcy kontynent, gdzie są inne obyczaje, gdzie ludzie mają inne poczucie humoru i podejście do życia. Mam nadzieję, że turniej w RPA będzie jednak takim samym świętem jak mistrzostwa w Niemczech cztery lata temu.

PS:
Kto pana zdaniem zdobędzie złoty medal?
Tym razem wskazać faworyta jest wyjątkowo trudno. Cztery lata temu wszyscy spodziewali się, że mistrzostwo świata zdobędzie Brazylia i ja podobnie uważałem. Teraz zespołów, które mogą zagrać w finale mundialu, jest zdecydowanie więcej. Francja, Anglia, Holandia, Argentyna, Brazylia, Włosi, Portugalia. Wszystkie te drużyny stać przecież na zdobycie złotego medalu. Pod tym względem te mistrzostwa będą rewelacyjne, bo już dawno nie było tyle zespołów, które stać na finał.

PS: A co jest celem reprezentacji Niemiec?
Chcemy dojść do półfinału, czyli powtórzyć sukces sprzed czterech lat. Jednak w przeciwieństwie do turnieju w Niemczech, tym razem chcemy zwyciężyć w półfinale. Cztery lata temu zdobyłem brązowy medal, dwa lata temu na EURO srebrny, więc teraz już nadszedł czas na złoto. Ale droga do finału będzie bardzo długa i trudna.

PS: Kto będzie najlepszym piłkarzem na mundialu?
Wydaje mi się, że Messi. Miał fenomenalny sezon w Barcelonie, strzelał niesamowite gole w Lidze Mistrzów. W reprezentacji też powinien być już najważniejszym piłkarzem, chyba że Maradona posadzi go na ławce rezerwowych.

PS: Były selekcjoner reprezentacji Niemiec Jürgen Klinsmann kilka razy już powiedział, że najważniejszym dla niego meczem w roli trenera było spotkanie z Polską na mundialu cztery lata temu. Pan również tak uważa?
Na mistrzostwach każdy mecz jest najważniejszy, ale trzeba przyznać, że spotkanie z Polską było istotne. Wygrana w ostatniej minucie pozwoliła nam uwierzyć, że cierpliwością i ciężką pracą jesteśmy w stanie wiele osiągnąć. Chociaż ja akurat siedziałem wtedy już na ławce, bo zostałem zmieniony. Pokonując w Dortmundzie Polaków zapewniliśmy sobie awans do fazy pucharowej, co wywołało dodatkową euforię, która trwała do końca turnieju.

PS: Którego rywala w fazie grupowej obawia się pan najbardziej?
Żadnego. Mamy na tyle mocny zespół, że to Serbia, Ghana i Australia powinny się nas bać. Znaleźliśmy się w wyrównanej grupie i ciężko będzie wskazać zespoły, które awansują do dalszej fazy. Jak zajmiemy pierwsze miejsce, będziemy mogli myśleć o medalu. Zespół, który wygra naszą grupę, awansuje do półfinałów mistrzostw świata.

źródło: Przegląd Sportowy/sports.pl
Windziak
Ruszaj z turniejem, ja sobie w wolnej chwili rozgrywam Mundial, jestem ciekaw rozstrzygnięć jakie u Ciebie zapadną, ciekaw, które Mistrzostwa będą bliższe prawdy biggrin.gif

Na ten moment z moich rozgrywek (zakończone fazy grupowe w grupach A, B i C, trwa 3.kolejka w pozostałych grupach) największe niespodzianki to:
-porażka Argentyny z Koreą 0:1 (która co prawda nie wpłynęła na ostateczne wyniki) - z grupy wyszły Argentyna i Nigeria
-porażka Anglii z Algierią 1:2, która spowodowała, że Anglia zajmie 2.miejsce w grupie (za Algierią laugh.gif ) i zagra w 1/8 finału z Niemcami.
-szybkie rozstrzygnięcie sytuacji w grupie G (awans już po 2.kolejkach WKS i Brazylii)
-fatalna postawa USA i Urugwaju.
-zwycięstwo Słowacji nad Włochami i dwa zwycięstwa Nowej Zelandii (na ten moment Nowa Zelandia 6, Włochy i Słowacja - 3, Paragwaj - 0).

tongue.gif
Lopez10
CYTAT(Windziak @ Jun 3 2010, 20:36) *
Ruszaj z turniejem, ja sobie w wolnej chwili rozgrywam Mundial, jestem ciekaw rozstrzygnięć jakie u Ciebie zapadną, ciekaw, które Mistrzostwa będą bliższe prawdy biggrin.gif

Na ten moment z moich rozgrywek (zakończone fazy grupowe w grupach A, B i C, trwa 3.kolejka w pozostałych grupach) największe niespodzianki to:
-porażka Argentyny z Koreą 0:1 (która co prawda nie wpłynęła na ostateczne wyniki) - z grupy wyszły Argentyna i Nigeria
-porażka Anglii z Algierią 1:2, która spowodowała, że Anglia zajmie 2.miejsce w grupie (za Algierią laugh.gif ) i zagra w 1/8 finału z Niemcami.
-szybkie rozstrzygnięcie sytuacji w grupie G (awans już po 2.kolejkach WKS i Brazylii)
-fatalna postawa USA i Urugwaju.
-zwycięstwo Słowacji nad Włochami i dwa zwycięstwa Nowej Zelandii (na ten moment Nowa Zelandia 6, Włochy i Słowacja - 3, Paragwaj - 0).

tongue.gif

Widzę, że bardzo ciekawie u Ciebie. ;] Ja już niebawem ruszam.. ;]
Windziak
Coś ucichło? Startujesz? biggrin.gif
jaro9
CYTAT(Windziak @ Jun 9 2010, 20:14) *
Coś ucichło? Startujesz? biggrin.gif

Wątpie w to rolleyes.gif
Lopez10
Dzisiaj start, najpóźniej jutro, będę grał jednak na Pes-ie 2010.

a i mam pytanie czy wolicie abym grał od początku, czy od tej sytuacji co jest teraz naprawdę ?
WKS
A jaki to ma sens jak zaczniesz teraz w połowie rozgrywek ?? ;D , odpoczatku
Lopez10

Szczęśliwa wygrana gospodarzy; Upokorzona Francja.

RPA 3:2 Meksyk

6' Juarez
12' Mphela 1:0
14' Vela 1:1
34' Pienaar
56' Mphela 2:1
59' Khuboni 3:1
64' Khumalo
64' Dos Santos (RK) 3:2
70' Dos Santos (RK)

zawodnik meczu: Mphela (RPA)

Mecze otwarcia przeważnie są ciekawe, dziś również tak było, mogliśmy
zobaczyć wszystko co w piłce nożnej jest pięknego. Mieliśmy wspaniałe emocje
w tym bardzo pasjonującym spotkaniu, nie możemy również narzekać na brak bramek
ponieważ było ich aż 5 w tym spotkaniu. Wynik troszkę niesprawiedliwy dla Meksyku, ale
kto powiedział że piłka jest sprawiedliwa. Najlepszym przykładem na to może być młodziutki
Giovani Dos Santos, który grał znakomicie zdobył bramkę z rzutu karnego, kilka minut później
Meksyk miał drugi w tym meczu rzut karny przy stanie 3:2 dla gospodarzy do piłki podszedł ponownie
Giovani Dos Santos lecz tym razem przestrzelił jedenastkę i wynik 3:2 utrzymał się do końca spotkania.
Meksyk kolejny mecz zagra z Francuzami, którzy również polegli, będzie to mecz o wszystko albo nic,
zwycięzca tego spotkania będzie mógł walczyć dalej o awans lecz przegrany będzie mógł się już pakować
do domu. Gospodarze kolejny mecz zagrają z pogromcami Francuzów czyli z Urugwajem, który jest ostatnio
w znakomitej formie.

VIDEO: >>..::HIGHLIGHTS::..<<

Urugwaj 1:0 Francja

1' Rios
37' Fucile 1:0

zawodnik meczu: Cavani (Urugwaj)

Kiepski mecz w wykonaniu Francuzów, kolejny raz reprezentacja Francji nie potrafi
zdobyć bramki w swoim pierwszym meczu w turnieju, fatum ? Reprezentacja Urugwaju
przez cały mecz grała swoje, czyli plan założony przez trenera spełnił się w 100%, jak się dowiadujemy
jego celem było wyłączenie z gry dość samolubnego Franck'a Ribery'ego i Florent'a Maloud'e który ma
za sobą znakomity sezon w Chelsea. Gdyby nie bramkarz Trójkolorowych Hugo Lloris to moglibyśmy
oglądać więcej bramek w wykonaniu drużyny, która zdobyła pierwszy Puchar Świata w 1930 roku czyli
zespołu z Ameryki Południowej. Ta porażka stawia francuzów w bardzo ciężkiej sytuacji, muszą zagrać
tak jak nas do tego przyzwyczaili czyli pięknie i widowiskowo, czas pokażę czy tak się stanie.

czubinho
Nie wiem jak innym ale mnie się podoba, oprawa graficzna bardzo fajna, są zdjęcia z meczu, gole, ogólnie na +
Lopez10
CYTAT(czubinho @ Jun 24 2010, 16:49) *
Nie wiem jak innym ale mnie się podoba, oprawa graficzna bardzo fajna, są zdjęcia z meczu, gole, ogólnie na +

Wielkie dzięki, wasze komentarze motywują mnie do dalszej pracy.
Już niebawem grupa B.
pozdrawiam.
Stuart17
profesjonalne opisy, b. dobre foty i skrot, czego chciec wiecej wink.gif Czekam na wiecej!
Robcio
Bardzo dobra robota, czekam na więcej tongue.gif
Lopez10

Argentyna na kolanach; Podział punktów Korei Płd z Grecją.

Argentyna 1:3 Nigeria

30' Yakubu 0:1
38' Yobo (sam.) 1:1
45+' Odemwingie 1:2
60' Yakubu 1:3

zawodnik meczu: Yakubu (Nigeria)

Wielu fachowców na świecie obstawiało to spotkanie jak Dawida z Goliatem, lecz bardzo się mylili..
Już na początku meczu zespół z Afryki miał szansę do objęcia prowadzenia, lecz w bardzo dogodnej
sytuacji przestrzelił był zawodnik Wisły Kraków Kalu Uche. Już w trzydziestej minucie po fenomenalnym
rajdzie bramkę dla "Super Orłów" zdobył Yakubu, bramka ta rozwścieczyła słynnego Maradonę, który
ustawił bardziej ofensywne ustawienie po straconej bramce i to się opłacało, już dziewięć minut po trafieniu
Nigeryjczyków bramkę zdobyli "Albicelestes", a dokładnie zdobył ją niefortunym wślizgiem Yobo strzelający do
własnej bramki. Po strzelonej bramce Argentyńczycy, nagle uwierzyli w siebie atakując przed przerwą dużą ilością
graczy, Nigeria wtedy liczyła na kontry i właśnie doliczonym czasie pierwszej połowy taka kontra została zamieniona
na bramkę, "Albicelestes" na przerwę schodzili w bardzo kiepskich nastrojach. Druga połowa od początku należała
już pod dyktando Argentyńczyków, mijały minuty co raz szybciej a na tablicy wciąż było 1-2, aż wreszcie w sześćdziesiątej
minucie znakomita kontra "Super Orłów" została znów zamieniona na bramkę, po tym jak Yakubu wraz z partnerami
ośmieszyli obronę Argentyńczyków. Kolejne minuty należały do Argentyny mieli kilka dogodnych sytuacji, lecz znakomicie
się spisujący w bramce Enyeama był już nie do pokonania, ostatecznie Nigeria wygrywa w meczu, w którym byli na straconej pozycji.
Najsłabszym ogniwem Argentyny był Lionel Messi, który ma chęć na Złotą Piłkę, lecz z taką grą to on
może sobie tylko pomarzyć o tej prestiżowej nagrodzie.

Korea Płd. 1:1 Grecja

42' Yeom Ki Hun 1:0
54' Ki Sung Yueng
66' Torosidis
68' Lee Young Pyo
75' Gekas 1:1
87' A.Papadopoulos

zawodnik meczu: Gekas (Grecja)

Nudny remis lub mecz błędów takie określenia tylko pasują do tego spotkania, w pierwszej
połowie było bardzo nudno w drugiej z resztą też, lecz było kilka ładnych akcji. Przed
siedemdziesiątą minutą jednemu z Koreańskich graczy puściły nerwy i dość brutalnie
potraktował zawodnika Greckiego, który nawet nie był przy piłce, te przewinienie bardzo słusznie
zostało potraktowane czerwoną kartką. Lee Young Pyo osłabił swój zespół, Korea miała wszystko
pod kontrolą wynik i drużynę Grecką, lecz co z tego. Grecy najbardziej lubią grać w przewadze nie raz
nam to pokazali i tym razem również tak było, Grekom udało się doprowadzić do remisu lecz nie było ich
już stać na bramkę, która dałaby zwycięstwo, ponieważ trener zespołu z Azji bardzo mądrzę zamurował bramkę
i liczył na pojedyncze kontry. Remis bardzo sprawiedliwy dla tych obu ekip, mają przed sobą jeszcze starcia z
Argentyną, która jest troszkę podrażniona po porażce i z Nigerią która ostatnio jest na fali.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.