Generalnie taki temat może doprowadzić tylko do kłótni...inaczej wszystkie sytuacje widzieli fani Barcy (jak ja) a inaczej Interu.
O stylu Interu w rewanżu wiele pisać nie chcę, bo według mnie Mourinho zabił piękno futbolu. Liczy się jednak wynik, Inter mógł tak zagrać i zagrał, nie ma o czym dyskutować. Co do symulowania...fani Interu mają bardzo krótką pamięć. Sytuacji z Maiconem, gdy padł poza boiskiem, podniósł się, podreptał na boisko i się na nim położył to już się nie pamięta? "Aktorzenie" jest teraz częścią futbolu, choć tego nie popieram, to nic w związku z tym nie poradzimy.
Jeszcze jedno, dziwi mnie niekonsekwencja sędziego. Nastrzelenie piłki na rękę Lucio w polu karnym (I połowa) - sędzia milczy, karnego nie ma. Nabicie piłki na rękę Toure w II połowie - gwizdek...coś tu nie gra.
I na koniec taka reflesja: o wiele ciekawszy był dzisiejszy mecz Liverpool-Atletico. Mimo, że Hiszpanie mogli bronić tego 1:0 z pierwszego meczu to mecz był otwarty, dużo szybkich akcji, prawdziwe piękno piłki nożnej. Można? Można