Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 (PS2) - Relacje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Konsole
chez
Cześć!

Nie widziałem takiego tematu to go zakładam.

Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tej edycji PESa na PS2.

Sam od wczoraj ją posiadam i zagrałem trochę meczy. Dziś będę z kumplem ją testował.

Co do moich wrażeń. Gram w Pesa od jego 3 edycji i obecnie grałem w PES5 bo inne uznawałem, że nie są warte mojego czasu.

Bardzo mi się podoba, że powróciły bomby. Idzie na prawdę mocno uderzyć ale tylko jak jesteś na wprost bramki. Z boku jest już o wiele gorzej.

Ogólnie gra jest szybka. Porównywalna do PES5. O wiele szybsza niż 6,08,09 co mi osobiście bardzo się podoba bo nie ślimaczą się zawodnicy.

Liga Mistrzów jest bardzo fajnie zrobiona, dziwi mnie, że teraz ją wrzucili a w PES09 nie.

Komentator jest poprawiony i o wiele lepszy. Odgłosy kibiców są też o wiele lepszy i fajny klimat jest podczas meczu.

Bramkarze jednak są słabi i to jest największy minus. Wypluwają dużo, tym bardziej jak bombe zasadzisz.

Ktoś będzie miał pytania to pytać i chętnie posłucham inne opinie.
dawiddawido
Witam
Już długo czekałem na taki temat biggrin.gif

Ja narazie ściągam demo by się przekonać czy warto pakować kase. Ale z tego co widzę po gameplay-u to chyba tak.

Mam do ciebie pytanie. Czy przy wyborze składu, parametry zawodników podane są jako wartość uśredniona cyframi ???? (Tak jak na pc czy konsole xbox ps3 ?? ) Czy jest tak jak zawsze czyli ten graf lub funkcja ???

Pozdro
chez
Jest tak samo jak przedtem. W tej kwesti nic się nie zmieniło.
emti16
Ja mam pare pytań bo aktualnie czekam na te gre:) a że mam wszystkie części to pozycja obowiązkowa. Jakie są stadiony? Jakie są drużyny w others'ach? Czy liga angielska ma licencje a jak nie to jakie kluby mają? czy LM jest dobrze odwzorowana?Czy statystyki piłkarzy są inne? Bo w wersji na PC jakieś inne siły są.Osobiście uważam pes 6 za najlepszą część i w nią aktualnie gram, bo moim zdaniem 08 i 09 są słabsze.Dzięki za odp.
chez
Stadiony są podobne choć jest parę nowych, np: Realu.
Są tylko dwie typowe dla PESA.
Liga angielska to tylko MU i Liverpool.
LM jest bardzo ładnie zrobiona.
Statsy są podobne do poprzednich części i tak nadal uważam, że są po prostu śmieszne.

Jest więcej piłek i w końcu są porządne i również stroje są w końcu bardzo ładnie zrobione i ogólnie model zawodnika jest o wiele bardziej dopracowany.
ajax
Niestety na play station 2 nie ma Wisły Kraków i Ligi Europy w trybie master league też chyba nie ma. Nie ma żadnych zmian w Master League ale mnie to akurat cieszy:)
emti16
Dzięki za odpowiedzi. Mam już PESA 2010 , ale w języku włoskim,hiszpańskim i portugalskim:) Trochę się łapię w tym wszystkim (doświadczenia z poprzednich części procentują). Co mogę powiedzieć-zawodnicy naprawdę ładnie wyglądają, lepiej niż w poprzednich częściach. Liga Mistrzów zasługuje na medal ,bardzo fany tryb, fajne ramki z gwiazdkami itp. Drużyny niestety nie wszystkie licencjonowane (trzeba poszukać jakiegoś OFa). Myślałem , że skoro jest LM , to i drużyny z tej edycji będą wszystkie. Niestety tak nie jest, nie ma Rubina , Debrecena itp. Co do samej gry- ogólnie wygląda to lepiej niż w 2009 i 2008, jednak albo mi się wydaje albo za dużo wchodzi bramek po dośrodkowaniach. Napastnicy prawie zawsze uderzają głową i pod bramką "śmierdzi" golem. Dodano parę stadionów, ale trawa na nich jest praktycznie identyczna i nie ma różnicy na którym się gra. Przy wyborze strojów przed meczem już nie stoją tylko stroje , ale manekiny?smile.gif zawodników. Ładnie to nawet wygląda. Wiem że wypisuje błahostki ale wielu ludzi takie właśnie smaczki lubi:) Co do zawodników - Eto'o ma masakryczne siły, prędkość, zwinność itp. Messi bardzo szybki, Rooney wiadomo (taran). Oni się wyróżniają od innych(jeszcze Torres i CR9). Strzały z daleka wchodzą bardzo ładnie - wystarczy trochę miejsca i można lutować.Sęk w tym, że na najwyższym poziomie z komputerem bardzo ciężko znaleźć trochę miejsca w środku pola. Kryją bardzo gęsto, często wygląda to jak kopanina. Wszyscy lecą na jedną piłkę. Trików nowych nie zauważyłem , ale nie ma np. R2 + strzałka w tył, czyli zagarnięcie piłki do tyłu. Chyba że jest jakaś inna konfiguracja. Master League bez zmian, podobnie jak Become a Legend. To chyba wszystko tak na początek. Zachęcam do grania w tą część, podobnie jak w Pesa 6(bo ma moc:)) Trochę to chaotycznie napisałem... Pozdrawiam.

p.s. ujrzeć wstawkę LM na konsoli Ps2 - bezcenne:)
chez
CYTAT(emti16 @ Nov 16 2009, 18:14) *
Dzięki za odpowiedzi. Mam już PESA 2010 , ale w języku włoskim,hiszpańskim i portugalskim:) Trochę się łapię w tym wszystkim (doświadczenia z poprzednich części procentują). Co mogę powiedzieć-zawodnicy naprawdę ładnie wyglądają, lepiej niż w poprzednich częściach. Liga Mistrzów zasługuje na medal ,bardzo fany tryb, fajne ramki z gwiazdkami itp. Drużyny niestety nie wszystkie licencjonowane (trzeba poszukać jakiegoś OFa). Myślałem , że skoro jest LM , to i drużyny z tej edycji będą wszystkie. Niestety tak nie jest, nie ma Rubina , Debrecena itp. Co do samej gry- ogólnie wygląda to lepiej niż w 2009 i 2008, jednak albo mi się wydaje albo za dużo wchodzi bramek po dośrodkowaniach. Napastnicy prawie zawsze uderzają głową i pod bramką "śmierdzi" golem. Dodano parę stadionów, ale trawa na nich jest praktycznie identyczna i nie ma różnicy na którym się gra. Przy wyborze strojów przed meczem już nie stoją tylko stroje , ale manekiny?smile.gif zawodników. Ładnie to nawet wygląda. Wiem że wypisuje błahostki ale wielu ludzi takie właśnie smaczki lubi:) Co do zawodników - Eto'o ma masakryczne siły, prędkość, zwinność itp. Messi bardzo szybki, Rooney wiadomo (taran). Oni się wyróżniają od innych(jeszcze Torres i CR9). Strzały z daleka wchodzą bardzo ładnie - wystarczy trochę miejsca i można lutować.Sęk w tym, że na najwyższym poziomie z komputerem bardzo ciężko znaleźć trochę miejsca w środku pola. Kryją bardzo gęsto, często wygląda to jak kopanina. Wszyscy lecą na jedną piłkę. Trików nowych nie zauważyłem , ale nie ma np. R2 + strzałka w tył, czyli zagarnięcie piłki do tyłu. Chyba że jest jakaś inna konfiguracja. Master League bez zmian, podobnie jak Become a Legend. To chyba wszystko tak na początek. Zachęcam do grania w tą część, podobnie jak w Pesa 6(bo ma moc:)) Trochę to chaotycznie napisałem... Pozdrawiam.

A może mi powiedzieć jak się robi w ogóle tricki? np. głupią ruletę bo u mnie nic nie działa:/ może mam wersje bez tricków:/ także byłbym wdzięczny jak Ty je robisz bo ja chyba wszystkiego próbowałem i nic:/
chez
CYTAT(emti16 @ Nov 16 2009, 18:14) *

A może mi powiedzieć jak się robi w ogóle tricki? np. głupią ruletę bo u mnie nic nie działa:/ może mam wersje bez tricków:/ także byłbym wdzięczny jak Ty je robisz bo ja chyba wszystkiego próbowałem i nic:/

OF już jest w necie więc możesz sobie pobrać. Ja czekam na dużego patcha i można grać wtedy:)
ajax
A jak wy wogóle wgrywacie te ofy patche na ps 2 ? Bo ja tam sam wszystko robie.
emti16
No to tak. Ruletkę robi się strzałkami. Dookoła. Kiedyś się robiło prawą gałką. Teraz gałka jest chyba tylko do manualnego podania. A co do ofów przerabiam je na format bin/cue nagrywam alcoholem najmniejszą prędkością na cd. Potem włączam tę płytę i wgrywam wg instrukcji. Oczywiście na czystą kartę pamięci(bez ofa).Należy go wywalić, a najlepiej skopiować na inną kartę żeby w razie czego wrócić.
ajax
tylko ze u mnie piraty nie chodza wiec nic z tego jak wloze zwykla plyte.
emti16
Możesz iść do jakiegoś kumpla z kartą pamięci i płytką. Jeżeli mu działa.
Grzesiek*PES
CYTAT(chez @ Nov 17 2009, 10:02) *
OF już jest w necie więc możesz sobie pobrać. Ja czekam na dużego patcha i można grać wtedy:)

Mógłby ktoś podać link z OF do angielskiej wersji językowej gry PES 2010 (PAL) na PS2 ?

chez
CYTAT(Grzesiek*PES @ Nov 21 2009, 15:35) *
Mógłby ktoś podać link z OF do angielskiej wersji językowej gry PES 2010 (PAL) na PS2 ?

http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=56125

Proszę bardzo. Trzeba się zarejestrować.
Grzesiek*PES
Dzięki
Razorek
Witam!
W Pesa mam doczynienia od bardzo niedawna [ostatnio gralem w pes 2 na ps1] i od tamtego czasu gram juz tylko w fife jednak od wersji 08 fifa nic sie nie zmienila wiec postanowilem sprobowac czegos nowego. Tak wiec sciagnolem sobie pesa 2010 [bez patcha] i musze przyznac ze gram jeden mecz potem drugi i z kazdym nowym ta gra mi sie coraz bardziej podoba. Gram juz od 3 dni i jest zajefajna! Ale mam male pytanie. Na stadionie Dellie cos tam kiedy ustawimy kamere jako : BROADCOASTING 2 to wtedy zobaczcie sobie jaka murawa jest zarabista prawie tak jak na pc. Wiec jest super rowniez tak wyglada na replay i jest fajnie ale kiedy ustawie na wide [ bo od tej mnie mdli ;D] to murawa zamienia sie w beznadziejna.... ;/ co jest wg mnie skandalem jak na ten rok. Wiem wiec ze jest tam cos takiego jak pes shop gdzie mozna sobie kupic kamere ja narazie uzbieralem 500 pkt. i kupilem sobie jakies bird cos tam. Mam wiec takie pytanie: Czy istnieje poza broadcoasting jaks kamera ktora pokazywala by tak ladnie murawe i jakie sa jeszcze kamey w pes shop??? PLX ODPOWIEDZIE z gory dziekuje!! [dawny fan fify - rodzacy sie fan pesa]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.