Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze strzelaniem/podawaniem w jednym konkretnym kierunku
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
emilek_kg
Witam. Zmagam się ze strasznie denerwującym problemem... Podczas gry, kiedy zawodnik biegnie w północno-zachodnim kierunku (strzałki w górę i w lewo trzymane razem) nie działają żadne inne przyciski... nie ważne czy podanie czy strzał, poprostu biegnie i nic więcej nie mogę zrobić. Instalowałem oficjalnego patcha do wersji 1.20- nie pomógł. Wykluczam za słaby sprzęt bo kompa mam dobrego. Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem? HELP!
tomaj
CYTAT(emilek_kg @ Apr 18 2009, 16:20) *
Witam. Zmagam się ze strasznie denerwującym problemem... Podczas gry, kiedy zawodnik biegnie w północno-zachodnim kierunku (strzałki w górę i w lewo trzymane razem) nie działają żadne inne przyciski... nie ważne czy podanie czy strzał, poprostu biegnie i nic więcej nie mogę zrobić. Instalowałem oficjalnego patcha do wersji 1.20- nie pomógł. Wykluczam za słaby sprzęt bo kompa mam dobrego. Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem? HELP!

Napisz protest do Microsoftu. Trzymając 2 strzałki w żadnej grze inny klawisz Ci na klawiaturze nie zadziała.
Rozwiązanie: zainwestuj w pada!
plny
Moze to winna tkzw klawiszy trwałych

Panel Sterowania > Opcje ułatwień dostępu > na zakładce Klawiatura: przycisk Ustawienia (pierwszy od góry) > odznaczasz: Użyj skrótu
Graczyk
Ja gram na klawie i nie mam takiego problemu lecz czasami mi sie zwiesza i to jest na 99% to ze mamy klawiature na złącze bobajrze PS2 (chyba, chodzi mi o to stare okragle) a nie USB smile.gif Pozdrawiam, ja tez musze nową kupic... smile.gif
emilek_kg
Nigdy nie miałem tego problemu. W poprzednich częściach gry normalnie wszystko działało a na klawiaturze mi sie dobrze gra więc nie mam potrzeby kupować pada. Tych ustawień o których mówił plny to nie mam bo mam Viste tongue.gif U mnie w ustawieniach klawiatury nie znalazłem takich opcji. Co do tego że klawiatura na PS2 to raczej odpada bo mam lapka więc problem tkwi niestety w czym innym...
tomaj
CYTAT(emilek_kg @ Apr 18 2009, 19:20) *
Nigdy nie miałem tego problemu. W poprzednich częściach gry normalnie wszystko działało a na klawiaturze mi sie dobrze gra więc nie mam potrzeby kupować pada. Tych ustawień o których mówił plny to nie mam bo mam Viste tongue.gif U mnie w ustawieniach klawiatury nie znalazłem takich opcji. Co do tego że klawiatura na PS2 to raczej odpada bo mam lapka więc problem tkwi niestety w czym innym...

Wciskaj SHIFT kilka razy z rzędu to Ci się pojawią tongue.gif
emilek_kg
Niestety nic nie pomaga... Zauważyłem że problem z działaniem mają problem mają tylko te klawisze których domyślne położenie zostało zmienione. Na domyślnych ustawieniach wszystko jest ok...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.