Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008-problem Ze Startem...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
voytus
Bardzo proszę o pomoc.Jestem razem z synem maniakiem tej gry od lat.Oczywiście gra oryginalna.
Instalacja gry przebiega bez problemu.Jednak gdy chcę ją uruchomić,tuż po starcie-po planszy "KONAMI"-jest czarny ekran,przy czym stacja dysków nie pracuje,tak samo jak twardziel(po tym wszystkim zostaje mi resetowanie..)-w żaden sposób gra nie chce wystartować(z PES-em 06 nie miałem żadnych problemów)...
Uprzedzając pytania:zainstalowałem DIRECT 9 z płyty gry;zainstalowałem najnowsze stery do karty graf.
Moje parametry to:RADEON 9550,AMD Sempron 2800+,RAM 512.
W konfiguracji gry zaznaczyłem szczególy na średnie("low" nic nie pomogło).
Co jeszcze moge zrobić?? mad.gif
PS.Gra i płytka dobra,sprawdzałem u kumpla na kompie.
qwerte
Zrobiłeś reinstall ?
Czarny
Cytat(voytus @ Jan 15 2008, 15:34:48) *

Moim zdaniem to jest znak...
Uważam, że powinieneś wyrzucić płytkę do śmietnika i zacząć grać z synem w miodnego ISSa Online z Playstation smile.gif
Orange_91
Cytat(voytus @ Jan 15 2008, 15:34:48) *
Bardzo proszę o pomoc.Jestem razem z synem maniakiem tej gry od lat.Oczywiście gra oryginalna.
Instalacja gry przebiega bez problemu.Jednak gdy chcę ją uruchomić,tuż po starcie-po planszy "KONAMI"-jest czarny ekran,przy czym stacja dysków nie pracuje,tak samo jak twardziel(po tym wszystkim zostaje mi resetowanie..)-w żaden sposób gra nie chce wystartować(z PES-em 06 nie miałem żadnych problemów)...
Uprzedzając pytania:zainstalowałem DIRECT 9 z płyty gry;zainstalowałem najnowsze stery do karty graf.
Moje parametry to:RADEON 9550,AMD Sempron 2800+,RAM 512.
W konfiguracji gry zaznaczyłem szczególy na średnie("low" nic nie pomogło).
PS.Gra i płytka dobra,sprawdzałem u kumpla na kompie.

Najlepiej zrób reinstall a jak to nie pomoże to format dysku.

Cytat(Czarny @ Jan 15 2008, 16:27:29) *
Moim zdaniem to jest znak...
Uważam, że powinieneś wyrzucić płytkę do śmietnika i zacząć grać z synem w miodnego ISSa Online z Playstation smile.gif

Jak nie masz nic mądrego do napisania to może nie pisz?
voytus
Zrobiłem reinstalkę,ale nic z tego.Dalej nie chce ruszyć.A format kompa nie wchodzi w grę...Dla JEDYNEJ gry w którą gram nie będe wywracał kompa na lewą stronę...nie mając pewności,że to pomoże.
Szlag mnie trafia,że nie pogram i szkoda kasy wydanej na gre.......
Bakel
Z folderu \img wykasuj plik title.
Choć na tej karcie graficznej gra nie będzie ani ładna, ani specjalnie przyjemna. Wiem, bo mam dokładnie taką samą w drugim kompie.
Daj znać czy pomogło. Jeśli nie to będziemy dalej kombinować.
voytus
Cytat(Bakel @ Jan 16 2008, 07:42:36) *
Z folderu \img wykasuj plik title.
Choć na tej karcie graficznej gra nie będzie ani ładna, ani specjalnie przyjemna. Wiem, bo mam dokładnie taką samą w drugim kompie.
Daj znać czy pomogło. Jeśli nie to będziemy dalej kombinować.

SUPER!Zadziałało!Nawet nie wiesz jak się z synem cieszymy!Ale teraz powiedz mi co to za plik i czy moge go skasować(bo go nie skasowałem tylko przerzuciłem na pendriva).Przez skasowanie go coś straciłem,ale co?Bo jest dosyć "ciężki"....
Poza tym zauważyłem,że ta część PES-a jest...... hmmm,jakby mniej płynna niż 6-ka.Czy to jest wina,tak jak pisałeś,mojej karty?
WIELKIE DZIĘKI!
PS.Żyje już 17 lat z rodziną w Rzymie,a dalej się przekonuje jaki świat jest mały...też jestem z Sosnowca!!
Dzięki Ziomku!
DAW
ja mam cos podobnego tylko mi intro dziala i moge nawet zagrac polowe meczu tylko po tej polowie za kazdym razem gra mi sie wylacza...
Zainstalowalem tylko spolszczenie... co mam robic?? HELP!!
kostek
voytus - plik, który usunąłeś to intro z gry. Jeżeli na siłę chcesz je mieć u siebie to spróbuj zainstalować jakieś nowe kodeki. Bo z tego co pamiętam to właśnie w tym zazwyczaj tkwił problem, który wystąpił również u Ciebie.

Co do płynności gry - wydaje mi sie, że to przez kartę graficzną, która nie radzi sobie z detalami/rozdzielczością jakie ustawiłeś.

pozdrawiam,
kostek.
Bakel
Tak jak wcześniej pisał kostek, to jest plik zawierający intro.

Ciekawe intro zmontował FCH:
http://issonline.pl/index.php?cmd=pokaz&id=1198320685

A co do kodeków to podejrzewam, że wystarczyłoby zainstalować FFDShow i powinno śmigać: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=301&t=36

A skoro jesteś z Sosnowca to tym bardziej cieszę się, że mogłem pomóc. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.