Young_KSC
Jan 5 2005, 17:53
Wpisujcie młodych graczy ktòrym bardzo szybko podnoszą sie statystyki (oraz sa w miare tani) podczas gry w Master League .
CF-Farfan(PSV)
WF-Lee Chun Soo
OMF-Park Ji Sung
OMF-Kim De Heon
CMF-Gamst Pedersen
CBT-Pique
obrona - G.Milito (Argentyna), Heitinga, Chiellini
pomoc - Baretto (Paragwaj), Sneijder, Kallstrom, Diego
atak - Martins, Gilardino, Rooney, Adu, Aghahowa, Vagner Love, Carlos Alberto, Robinho (dobry choć ma strasznie słaby strzał),
tych sprawdzałem, warto się nimi zainteresować, więcej nie podam bo mało grałem w ML, ale można by wymieniać wielu młodych już teraz znanych piłkarzy
Baraqda
Jan 5 2005, 22:28
oborńca - Kompany - Anderlecht
-Glen Johnson
-Freddy Adu (15 lat :!: )
Krisbit
Jan 6 2005, 01:49
Baumjohan -> Schalke
Pablo_el
Jan 6 2005, 09:29
Agahowa
Utaka
Gilardino
Barreto rządzi. Po kilku sezonach ma prawie wszystko po 90.
a ja mam taka prosbe, mozecie pisac pozycje przy nazwiskach? ulatwi to prace. Bo ja np. zaczynam budowanie teamu od silnej obrony przez pomoc dochodze do ataku, wiec jak podacie napastnika ( a ja nie bede wiedzial ze on jest F ) to tylko czas strace
myśle że dobrze kupić Martinsa... szybki jak piorun, zwinny jak małpiszon i do tego tani jak jajka na targu

heh
aa i jeszcze jest młody jak proste tutki z ukrainy

hehe ale palnąłem
pozdro
Di Livio, może troszke drogi, ale aż czerwono od statysyk, 17 lat, dobry na pomoc, bo ma wlasnie stamine, balance, takie na czerwono, ale attack (47) i defense tez kolor 40. Ale pare treninignow, meczy! Warto zainswestować!
Witam ! Tym z was ktorzy uzbierali sobie troszke forsy polecam trzech zawodnikow , mianowicie : Zico (OMF) , Di Stefano (CF) , Muntari (MF) Oplaca sie wydać na nich troche kasy bo są bardzo dobrzy i swietnie sie rozwijaja. To tyle

POZDRO :!: :!: Ah, zapomnialem dodać jest jeszcze ktoś warty uwagi : Pasarella(nie wiem czy dobrze napisalem..)
Chyba jest to CBT o ile dobrze pamietam
Young_KSC
Jan 12 2005, 16:15
Heh dzieki za podanie nam kilku historycznych graczy
Nie ma sprawy

Kupilem se ich (historycznych) w pes-shop w ML odkrylem przez przypadek i kupilem paru.... sprawdzają sie ale jesli nimi nie chcecie grac ...
Falcon
Jan 18 2005, 09:10
Derlei
Carlos Alberto
kazikcky
Jan 18 2005, 17:39

hehheh
Drobna poprawka : to jest Kim Do Heon a nie HIM :!: Starczy ci :wink:
To wcale nie było śmieszne
Edit: A pozatym czytaj ze zrozumieniem poprzednie posty , Young KSC napisał już to nazwisko.
Jocker
Jan 18 2005, 18:40
Prawie kazdy zawodnik historyczny sie dobrze rozwija (np.Platini OMF..) :!: :!: :!:
Jocker
Jan 21 2005, 21:29
Jeszcze Luccin (MF chyba

)z Atletico Madryt :!:
dj_adamus
Jan 22 2005, 12:21
Polecam: Messi, Giuseppe Rossi, Mavuba, Podolski, Pollet i Quaresma.
Warci uwagi: Felix, Riise, Seitaridis, Cervantes oraz Bonaiuti (na poczatku bardzo słaby!!)
Ta gra ma wadę, jeżeli chodzi i graczy, ktòrzy są wymyślani przez gre, poprostu są to piłkarze, ktòrzy zakończyli kariere, tyle że mają 19 i mniej lat
Polecam: Quaresma[WF], Farfan[WF], G.Rossi[CF] (ManU), Messi[CF] (Barca), Diego [OMF], M'Bami [DMF], Miguel [SB], Pique [CB], Carlos Alberto [OMF]
Goraco polecam Kaebiego[iran] [cofnieta pomoc lub bok obrony] mlody , statsow nie ma najlepszych [ale pare zezonow , to sie podszkoli] mam go od kilku meczy , a juz strzelil mi pare ladnych bramek z polowy boiska [ma zajebistego kopa i dobra celnosc]
lukasso
Jan 27 2005, 21:12
racja kaebi jest zajebisty
po paru sezonach wyrasta na drugiego carlosa a nawet jeszcze lepszego !!! :shock: :shock: :shock:
jeszcze zajebisty jest obronca po paru sezonach jest
alcides i
MARTIN CRAINE- to prawdziwa perełka
kupowac nie marudzic!!
i bramkarz lewis!!
na pacztaku 16 lat
a gdzies po 4-5 sezonach najwazniejsze statsy bramkarzy ma powyzej 90 a keeper skills nawet doszlo mi do 97!!
pozdro!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Falcon
Jan 29 2005, 10:21
Sychev-Lokomotiv Moskva-zarąbisty zawodnik
Young_KSC
Feb 6 2005, 12:38
Fabregras
Keseru
Nilmar
Cytat
Sychev-Lokomotiv Moskva-zarąbisty zawodnik
poperam naprawde doby gracz
dzenda_dzenda
Feb 7 2005, 16:04
ja szczerze polecam Ben Arfę (Lyon,Francja, OMF,SMF,CF)...wporządalu plejer szybko sie rozwija (no bo 17 lat) a już na początku niezły z niego rzeźnik...tylko niebardzo drybluje i agility małe...ale jak się podszkoli to "cud miòd benzyna".
Polecam zajebiste*go napastnika JOHNY po kilku sezonach wyrasta na czolowego gracza. Ja do sezonu 07/08 strzeslilem nim ponad 100 goli ;D
_DEVIL_
Feb 7 2005, 18:08
Prosze powiedzcie mi gdzie gra Robinho w PES 4 w jakim klubie bardzo bym prosil !!!!!!!!!!!!!!!!!THX z gòry 8)
Dragutinovic, Heitinga, Siljak odpowiednio pomoc/obrona, obrona, atak.
Devil905 wystarczy ze w negocjacjach wybierzesz szukanie i wpiszesz nazwisko pilkarza . I gotowe
Bordas wymiata !! zajefajny prawy pomocnik !! wspaniale dośrodkowania i supcio strzaly techniczne na skrzydłach razem z rothenem po prosu iniemamocnych na nich !!
Cytat
Prosze powiedzcie mi gdzie gra Robinho w PES 4 w jakim klubie bardzo bym prosil !!!!!!!!!!!!!!!!!THX z gòry 8)
dołączam sie !!
dj_adamus
Feb 7 2005, 20:48
Cytat
Żeby w ML znalezc Robinho trzeba w Negotiations -> Select by Team -> poszukać Other (na dole klubòw) -> poszeregować alfabetycznie (List in order of name) i pod "R" bedzie Robinho !!

Jasne
Polecam: Cardozo[CF], Milner, Nilmar i Schmaichel[GK] (ma 17 lat!!)
RUCH I REAL for ever in my heart.....
Cytat
Polecam zajebiste*go napastnika JOHNY po kilku sezonach wyrasta na czolowego gracza. Ja do sezonu 07/08 strzeslilem nim ponad 100 goli ;D
Ja do tego sezonu Giuseppe Rossim strzeliłem 150 goli

a rąbany Ronaldo ma 161...
dzenda_dzenda
Feb 8 2005, 15:30
Jezusicku...150 goli...dużo... :shock:
_kamil_
Feb 8 2005, 16:29
a ja polecam D.Cisse. Wypasnie szybki, potezne udezenie.
michau000
Feb 8 2005, 17:12
możecie pisać nazwiska tak, jak brzmią one "oryginalnie" w pesie? bo jak ktoś proponuje nazwisko autentyczne to potem nie wiem kogo szukać w grze...
chciałbym się jeszcze dowiedzieć, gdzie jest dostępna ta opcja "train youth players" czy cos tego typu. mozna to wlaczyc dopiero na koniec sezonu, czy jak?
W tej edycji nie ma takiego czegos. Staty rosna niektorym( przewaznie mlodym) zawodnikom po meczu i w przerwie gdy konczysz sezon (wchodzisz w trening i trenujesz np. shot, free kick itp.)
Nie wiem czy mam racje, ale wydaje mi się, że starych w przerwie między sezonami można też szkolić...
W sumie tez mozna ale tym ktorym forma maleje ledwo co staty rosna
Cytat
W sumie tez mozna ale tym ktorym forma maleje ledwo co staty rosna

Ale to zawsze coś...
Song Bilong CMF lub SMF ... Bardzo dobry ziomal ;D
Pelaez SMF lub WF ... Bardzo dobry ziomal ;D
Baker SMF lub SB ... Bardzo dobry ziomal ;D
Pagliuca GK ... Wymiatacz
lukasz0
Feb 10 2005, 16:53
hmm ja bym jako mlodego zdolnego proponowal:
Hleb- dobrze gral w meczu z Polska i zobaczylem co portafie w PES4- no i wypas
Robben- the best
D. Cisse
O'Shea
Chivu
jak byli podawani to sorki
pasiak KRK
Feb 10 2005, 17:26
Utaka wymiata juz po jednym sezonie, dobry tez jest Luque z Deportivo
kazikcky
Feb 10 2005, 17:41
Matthews.Jest szybki ,wytrzymaly ,mocny strzal ale niestety z celnoscia slabiej.Przez jeden sezon strzelilem nim ponad 50 goli.Ale niestety po 1 sezonie przestal sie rozwijac...
klejoo
Feb 10 2005, 18:03
Obrońcy:
BOS - chyba najlepszy obrońca/defenzywny pomocnik w grze (polecam)
WALTON - b.dobry boczny obrońca
MITCHELL - j.w.
KAEBI - j.w.
Pomocnicy:
MUNTARI - defenzywny pomocnik, całkiem dobrze sięnim gra
BAKER - dobry boczny pomocnik (polecam)
YAMADA - powoli się rozwija, ale możliwości olbrzymie
SHAW - dobry skrzydłowy (polecam)
PRIETO - DMF, podobnie jak Yamada (często włącza się do akcji ofenzywnych)
KAISER - dobry pomocnik
CAMACHO - środkowy pomocnik, wystawiony jako DMF świetnie włącza się do akcji ofenzywnych
PELAEZ - lewy pomocnik (ja wolę Shawa

)
Napastnicy:
MURRAY - fajowy napastnik, może też grać na skrzydle
SCHWARZ - wysoki, trochę mało zwrotny, ale po kilku sezonach jest dobry
CARTER - choć linia rozwoju pokazuje zupełnie co innego, ten napastnik ciągle się rozwija
Ja mam taką mała wskazòwkę...
Jak ktoś chcę zmienić buty, czy zrobić cokolwiek innego z wyglądem gościa, ktòrego nigdy nie widział w PESie, to poprostu szukajcie ich w legendach, bo to tak jest z większością. Mam na myśli tu tych młodzikòw, ktòrych niby gra tworzy, a tak naprawdę tylko zmienia wiek starym gwiazdą...
Według mnie jest to najlepszy napastnik w całej grze: szybki ,dobre
uderzenie, celność , drybling ... Mam tu na myśli Di Stefano !! U mnie zdobywa ogromne ilości bramek , poprostu trzeba go miec w swoim teamie ;D
W sumie trzeba zaznaczyć ze kazdy legendarny(historyczny) pilkarz rozwija się doskonale ... Moge polecic jeszcze CBT - Passarella - podalem go wczesniej ,ale to tak dla przypomnienia... SB- Krol .., Beckenbauer rowniez godny uwagi... A najlepszym OMF w calej grze jest chyba ZICO :!: W parze z Platinim (OMF) i bocznymi pomagierami (Baker, Pelaez , Song Bilong itp) tworzą pomoc nie do pobicia ... A kto w napadzie :?:
Wydaje mi sie ze wspomniany Di Stefano i Maradona ... :wink:
Jocker
Feb 10 2005, 20:13
Zgadzam sie z Tomak'iem :!: Ja w zeszlym sezonie mialem prawdziwy DREAM TEAM złożony tylko z historycznych graczy :!: W moim ataku gralem MARADONA-DI STEFANO-PELE i to sie sprawdziło ! Naprawde opłaca nie miec w swoim teamie paru historycznych geniuszy... :wink:
POZDRO !!!
lukasso
Feb 10 2005, 20:27
moim zdaniem to psuje klimacik pesa
a gdzie tam zeby mi pele biegal po santiago bernabeu feee
pare talentòw:
vaz Te -CF
tamas-SB
zicu-OMF
steve davis CMF
soares- CMF
blackstock- CF
Andrews- GK
wieczorek- DMF
BARRY - RACHMANE -gwiazda!! wiem ze gra w marsylii
sarioglu- DMF
pavlenko- SMF
cardozo -SMF
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.