Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skład
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Master League Online > Liga > Rayo Vallecano
zuang1995
Witam. Prezentuję tutaj skład, który jak na razie pozostał beż zadnego zakupu w oknie transferowym. Nastąpiło tylko rozwiązanie kontraktów z 4 graczami, z których usług już nie będę korzystał i wypłacono im należne zadośćuczynienie.

Poniżej skład pierwotny :

zuang1995
Minęło trochę czasu od pierwszych rozkwitów, poznawania struktury i pracy klubu od środka. Teraz można przejść do sedna. Chciałbym przedstawić już odświeżoną i w pełnej mobilizacji drużynę, a dokladniej mówiąc jej skład, który będzie walczył o najwyższe cele.
Tak jak po "odcedzeniu kartofelków" trzeba odświeżyć Freshem, Brisem czy czymś takim tak ja chcę zaprezentować aktualny skład.

GK:

Tutaj obyło się bez zmian. Drużyna z Madrytu ma na tej pozycji do dyspozycji dwóch panów. Jednym z nich jest Cobeno Davin, zaś drugim Ruben. Jak powszechnie iadomo, że skład buduje się wpierw od tyłu. Więc z myślą o tym ja też tak zacząłem. W drużynie pierwsze, nie do podważenia miejsce w wyjściowej jedenastce zagwarantował sobie Ruben. Jestem jednak przekonany o tym, że drugi bramkarz drużyna Rayo też będzie miał swój czas, bo wygrywając znaczną ilością bramek nie będę chciał, by mój podstawowy bramkarz doznał nie daj boże jakiejś kontuzji.

OB:

Filarami drużyny, jego monumentami nie do przejścia jak są następująco od prawej strony
Zakupiony niedawno w zakończonym okienku transferowym zasłużony obrońca niegdyś grający dla takich drużyn jak Chelsea Londyn, Real Madryt, a mianiowicie Ricardo Carvalho,pozostawiony ze starego składu Tito-kolejny z dawnej "paki Jimeneza". Arbilla- kolejny stary wyjadacz Rayo Vallecano.
Przechodząc do środka mamy tam takiego gwiazdora jak Distin, zakupiony z Evertonu FC. W pierwszych dwóch meczach Distin'owi towarzyszył jako jego partner z pary środkowych obrońców Galvez. Ponadto na ławce znajdują się takie osobistości jak Rodri, Galeano, Ze Castro, które tylko czekają na kontuzje swojego rywala o miejsce w składzie jednakże nie życząc mu wcale nic złego.
Została nam już tylko lewa flanka. Jest ona dla mnie szczególnie ważna, bo od zawsze kiedy grałem w pesa stamtąd nadchodziły ataki moich rywali (dośrodkowania, podania za linię 16m) . Tam miejsce w wyjściowej jedenastce zagrzał sobie następny z "nowej ery", kupiony za 1.500.000 euro Edgar Castillo . Jego jedynym przeciwnikiem o miejsce w składzie jest Johan Mojica, gracz dobrze się prezentujący, ale nie do końca wykorzystujący nadażające się szanse od trenera.

POM:

Tak jak w obronie tak tutaj zacząłem od budowania tyłów. Chciałem zostawić na pozycji defensywnego pomocnika Roberto Trashorras'a, ale tak jak przypuszczałem był zbyt słaby na tą pozycję, ponieważ piłkarz będący na niej musi umieć się zastawić, nie dać sobie odebrać piłki, mieć dobry wyskok lub główkowanie na przyzwoitym poziomie no i co uwielbiam czyli strzał. Okazało się, że Clarence Seedorf biję na głowę Roberto i musiał mu Trashorras ustąpić miejsca. Zaś na trzecim miejscu na tej pozycji znalazł się Raul Baena, który pełni obecnie małą rolę w drużynie i najprawdopodobniej pożegna się z drużyną w następnym okienku transferowym.
Teraz przyszedł czas na skrzydłowych z piekła rodem. Ludzi, na których można polegać, ich szybkość jest niepodważalna zaś ich umiejętności dryblingu, schodzenia do środka i próbowania strzału czy chociażby dośrodkowania nie są dobre, są po prostu zachwycające, fantastyczne.
Po obu bokach miałem dylemat, bo mam po kilku świetnych piłkarzy. Z prawej strony mam do wyboru Nene, Damiana Diaza, Jose Carlosa. Ner'egoCastillo, który u mnie zamiast pozycji napastnika może grać na skrzydle, Jonathana Viere., więc jest obfitość i jest z czego wybierać. Osobiście preferuję tam moją gwiazdkę Nene lub Damiana Diaza, który już nie raz udowodnił mi, że jest świetnym dryblerem. Nene przeważnie gra kiedy po lewej stronie znajduje się jego ulubiony partner do rozklepywania obrony przeciwnika Vladimir Weiss, ale o lewej flance za chwilę.
Przyszła pora na lewe skrzydło, które ma współpracować między defensywnym pomocnikiem, a prawym skrzydłem jak w szwajcarskim zegarku, po prostu perfekcyjnie. Na nim można ujrzeć takie znakomitości jak wspomniany wcześniej Vladimir Weiss, Lass Bangoura, który lubi wchodzić sobie w obronę rywala jak w masełko, które co ranek je na śniadanie. Często można tam spotkać Sebe Fernandeza, który zdarza się, że nie łapie się do miejsca w ataku, a że jest szybki i mały przez co łatwo się wszędzie zmieści może grać na lewym skrzydle. W dalszej hierarchi tej pozycji są Adrian Gonzalez, Niguez Saul, Iago Falque.

ATT:

Królestwo "miodem i mlekiem płynące" to hasło byłoby niezłe. Co prawda na początku żaliłem się, że chyba dokonałem jednak złych wyborów transferowych i moja siła ofensywna na tym ucierpi, jednakże po dwóch meczach jestem z mej siły armatniej, działa jądrowego, burzy niebios czy po prostu tzw. ataku zadowolony. Chłopaki spieli pośladki i świetnie się spisują. Powiedziałbym bombowo, ale nie chcę by ludzie z Kraju Kwitnącej Wiśni potem mi zarzucali rasizm xD (taki żarcik). Czas odpakować najbardziej oczekiwany prezent. Zdjąc kokardkę, rozerwać lub przeciąc nożyczkami, nożem(nie dla dzieci, sic !) i na sam koniec otworzyć pudełko, opakowanie z prezentem w środku. Zaczynajmy więc i nie przedłużajmy, bo ciekawość ludzka nawet ona ma/posiada jakieś granice i limity.

"Let's go ready to rumble "

Na ataku mamy dostępnych graczy lewonożnych tzw. mańkótów jak Nery Castillo, Hugo Almeida, czy Nene, który może grać jako napastnik.
Jak czytacie od początku moje wypociny to możecie już sami wyciągnąć wnioski. Na zachętę powiem wam jeden. U mnie w drużynie wymienność pozycji jest duża, co widać po składzie, który wypisuje, bo zawodnik nie raz po 2 razy na danej pozycji się pojawia, a to i tak nie wszystkie jego pozycje na jakich mółgby grać. Jednak nie chcę mi się aż tyle wypisywać, a w dodatku jak i tak "od święta" grają na tych pozycjach to szkoda gotować taktykę na taki wariant, czyż nie moi rywale ? tongue.gif
Wedle mych spostrzeżeń pomimo skromnej sumy 100.000 Hugo Almeida został przepłacony. Jest dobry, umie się zastawić, ma dobry strzał, ale jest za wolny, często gubi piłkę i po prostu zwalnia i psuje mi akcję. Prawdopodobnie będe musiał się z nim rozstać w następnym okienku i kupić bardziej wszechstronnego gracza. Nerego Castillo czeka to samo, bo pomimo zwinności 89, szybkości dryblingu 85, a dokładności 82, prędkości 85 , przyśpieszenia 88 jest po prostu słabym graczem. Na jego przykładzie mogę śmiało powiedzieć, że STATYSTYKI NIE GRAJĄ. Bueno Alberto czeka podobny los. Byłem zmuszony zostawić takich graczy jak on, Nery Castillo, Ze Castro itd. , ponieważ limit sprzedaży czy rozwiązywania kontraktów jest naznaczony.
Nie martwie się jednak, bo nie ma tego złego co by nie wyszło na dobre. Mianowicie mam w składzie dobrego, silne z piekielnie mocnym strzałem Claudio Pizarro. Na początku wydawał mi się słaby, ale od kiedy zmieniłem mu pozycję i zaufałem w jego grę to odpłaca mi się dobrą grą. To samo mogę rzec o Vicenzo Iaquincie, który na samym początku nie błyszczał, a teraz jestem pewny, że namiesza w tabeli strzelców. Perełka dawnej ekipy trenera Pacio Jemeneza . Jest on brylantem samym w sobie. Szybki, zwrotny, drybling na zadowalającym poziomie. Niby kosztuje tylko 2mln, ale byłbym gotów dać za niego nawet z 5mln gdybym go nie miał w składzie. A tak... pozostało mi się cieszyć, że jednak tam się znalazł, nie musiałem za niego nic dawać i jest jednym z "wybranców" .

Poniżej cała lista:

GK:

1 Ruben
13 Cobeno David

OB:

nr/imię lub nazwisko

99 Ricardo Carvalho
2 Tito
21 Arbilla
3 Distin
5 Galvez
6 Rodri
17 Galeano
18 Ze Castro
77 Edgar Castillo
26 Johan Mojica

POM:

10 Trashorras
30 Clarence Seedorf
22 Saul
9 J.Carlos
4 Baena
8 Adrian Gonzalez
66 Weiss
24 Falque
19 Viera
69 Damian Diaz

ATT:

11 Castillo Nery
7 Bangoura Lass
25 Seba Fernandez
15 Iaquinta
29 Claudio Pizzaro
27 Hugo Almeida
12 Nene
23 Bueno

To by było tyle na dziś.

arrivederci
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.