Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tydzień 1 |01.01 - 08.01 | kolejki 1-4
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 8 (I sezon MLO)
JustMe1987

1. KOLEJKA
Boby1908 (Werder) - WKSRKS (Szachtar) 5-4
arczi333 (Blackburn) - lizaku (Getafe) 5-0

Tomek93 (Celtic) - lukasz44 (Zenit) 1-3
Dabro96 (HamburgerSV) - Szymson (Wolfsburg) 4-2
Ogryz (Stoke) - woodie (Sporting) 4-4
BlueOle10 (Fenerbahce) - DonKryst (Marsylia) 1-2

Ferat (Udinese) - Rybson (Panathinaikos) 6-2
pauza: Edi092 (Everton)

2. KOLEJKA
arczi333 (Blackburn) - Boby1908 (Werder) 3-4
WKSRKS (Szachtar) - lizaku (Getafe) 2-1
Tomek93 (Celtic) - Dabro96 (HamburgerSV) 0-4
lukasz44 (Zenit) - Szymson (Wolfsburg) 3-4
Ogryz (Stoke) - BlueOle10 (Fenerbahce) 5-5
woodie (Sporting) - DonKryst (Marsylia) 1-6
Ferat (Udinese) - Edi092 (Everton) 3-4

pauza: Rybson (Panathinaikos)

3. KOLEJKA
lizaku (Getafe) - Boby1908 (Werder) 2-4
WKSRKS (Szachtar) - arczi333 (Blackburn) 4-1
Tomek93 (Celtic) - Szymson (Wolfsburg) 2-4
lukasz44 (Zenit) - Dabro96 (HamburgerSV) 3-1
Ogryz (Stoke) - DonKryst (Marsylia) 1-0
woodie (Sporting) - BlueOle10 (Fenerbahce) 2-1
Rybson (Panathinaikos) - Edi092 (Everton) 0-4
pauza: Ferat (Udinese)

4. KOLEJKA
Tomek93 (Celtic) - Boby1908 (Werder) 0-2
lukasz44 (Zenit) - WKSRKS (Szachtar) 3-4
Dabro96 (HamburgerSV) - arczi333 (Blackburn) 5-3
Szymson (Wolfsburg) - lizaku (Getafe) 1-0
Ogryz (Stoke) - Ferat (Udinese) 2-4
woodie (Sporting) - Rybson (Panathinaikos) 3-2
BlueOle10 (Fenerbahce) - Edi092 (Everton) 4-5

pauza: DonKryst (Marsylia)

pomarańczowo- przedłużone
czerwony - wpis niezgodny z regulaminem, brak wpisu na forum , WO (pogrubione)
zielono - mecze wpisane zgodnie z regulaminem

WYCIAGI Z REGULAMINOW:

CYTAT
* Przywileje i obowiązki gospodarza:

- pierwszeństwo założenia gry na serwerze
- wybór strojów (muszą różnić się kolorami)
- wpisanie wyniku w panelu gracza (bezpośrednio po zakończeniu spotkania)
- obowiązek umówienia się na termin rozegrania meczu
- wpisanie wyniku na forum używając szablonu, wstawienie 3\4 screenów oraz wprowadzenie opisu składającego się z przynajmniej 2 PEŁNYCH ZDAŃ !!!
- aby uniknac sytuacji z brakiem screenow: Obie strony robia je po meczu i maja obowiazek zachowac na dysku do konca sezonu w formie katalogow z kazdego meczu. (opiekunowie maja prawo kontrolowac czy kazdy ligowiec posiada takie katalogi)
- dopisanie pod screenami strzelców w takiej formie :

Messi
Ronaldo
Messi
Kaka

- niewpisanie wyniku na forum zgodnie z szablonem będzie karane ostrzeżeniem; trzy ostrzeżenia skutkują odebraniem 3 punktów; każde kolejne (czwarte, piąte) spowoduje odebranie 1 punktu za każde ostrzeżenie.

CYTAT
Kary:
5 czerwonych kartek w sezonie (kumuluje się w czasie sezonu) - -1.000,000
Umyślny faul (udokumentowany nagraniem) - - 750,000
Celowe odłączenie z meczu - -1,000,000

CYTAT
Zawieszenia za kartki\kontuzje

4 żółte kartki
skutkuja 1 tygodniem zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
1 czerwona kartka to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Zwykła kontuzja to 1 tydzien zawieszenia ( 4 kolejki nastepnego tygodnia )
Poważna kontuzja to 2 tygodnie zawieszenia ( 8 kolejek nastepnych dwoch tygodni )
arczi333
... kolejka
ArcziLizaku
Screeny:

Strzelcy:
Yakubu
Yanbev
Walcott
Schevchenko

Opis:
Debiut mozna uznac za udany chłopaki ładnie sie spisali grali pieknie i wszytko im wychodziło fajnie sie grało super mecz dzieki mile mnie zaskoczyli nowi zawodnicy przybyli Do słynnych roerów

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:

Borowski pięknie rozgrywal i dał pierwszego gola

Wynik wpisany wedlug regulaminu i Borowski (strzelec hiddena) usuniety z listy strzelcow.
JustMe1987
arczi333
... kolejka
ArcziBoby
Screeny:

Strzelcy:
Biabiany
Pizzaro
Pizzaro -> nie gub strzelcow przeciwnika bo bedzie mial do Ciebie zal tongue.gif JustMe1987
A.Hunt
Shevchenko
Shevchenko
Linganzi

Opis:
Mecz bym powiedział Zajebisty wyrównany i jak mówiłem szcęcie bedzie tu odgrywac główną role mecz na remis ale nasz nowy nabytek Fraizer Cambel zawiód na całej lini zmarnowal cztery dogodna wręcz 100%sytuacje a Boby wykorzystał co miał do rewanzu nie moge sie juz doczekać

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:

Pizzaro dał zwycięstwo swojemu klubowi
Tomek93
3 kolejka
Tomek93Szymson
Screeny:

Strzelcy:
Ki Sung Yong
Hooper
Josue
D.Cisse
D.Cisse
D.Cisse

Opis:
Bezwachania zawodnikiem meczu został Cisse. 3 bramki, bajeczny drybling, szybkość. NIE DO POWSTRZYMANIA!!! (Przynajmniej przez moich stoperów closedeyes.gif). Ładnie zacząłem od prowadzenia 1:0, lecz długo się nim nie nacieszyłem. 4 brameczki puszczone i smutek na Celtic Park. Na koniec Hooper zmniejszył rozmiary porażki, jednocześnie ratując honor Celticu.

Kartki/Kontuzje:
Czyściutko

Man of the match:

Kto jak nie Cisse?
lizaku
3 kolejka
lizakuBoby1908
Screeny:

Strzelcy:
Crespo
Wesley
Fritz
Wesley
Van Nisterlooy
Adrian

Opis:
Szybkie prowadzenie przez Getafe i jeszcze szybsze wyrównanie. Później jeszcze 2 bramki i po 1 polowie 1-3. Szybka bramka po przepięknej akcji na 2-3 i była nadzieja. Szybko jednak nadzieja została rozwiana po bramce na 2-4. Mimo paru dogodnych sytuacji z obu stron wynik sie nie zmienił. Dzieki za mecz.

Kartki/Kontuzje:

Kartki:
Ż - Mane
Kontuzje: Desmarets (zwykła)
Man of the match:[/b]

Wesley

Dabro96
4 kolejka
Dabro96Arczi333
Screeny:

Strzelcy:
Petric
Petric
Petric
Jeleń
Jeleń

Walcott
Borowski
Borowski

Opis:
Był to pierwszy mecz Hamburgera w tym sezonie.Grali trochę niemrawo ale pamiętajmy że wczoraj był Sylwester smile.gif. Obie drużyny na początku się badały i podeszły do spotkania ostrożnie, lecz potem zaatakowało HSV co zaowocowało prowadzeniem 3 : 0 i praktycznie ustawionym meczem. Gdy Anglicy coś strzelali od razu była odpowiedź HSV i mecz zakończył się wysokim wynikiem 5 : 3. Dzięki

Kartki/Kontuzje:

BRAK

Man of the match:

Ireneusz Jeleń - oprócz dwóch goli dorzucił asysty i grał najrówniej.
WKS
3 kolejka
WKSRKSArczi
Screeny:

Strzelcy:
Luiz Adriano
Luiz Adriano
M.Moreno
Jadson
Yakubu

Opis:
Cóż, patrząc na składy obydwu drużyn to zdecydowanie Blackburn miażdzyło Szachtar. Nie mógł wystąpić do tego Ricardo Carvalho i słabo było patrzeć na znakomity duet Shevchenko-Yakubu. Na szczęście, wszystko dobrze się skończyło. Szachtar zagrał tak jak od początku tego chciałem i pomimo dobrych obrońców napastnicy niezawiedli. Był to dobry mecz z jednej jak i drugiej strony. Myślę,ze wynik troche nie adekwatny do sytuacji bo tutaj przyznam bez bicia iż ekipa Arcziego mogła mi wlepić spokojnie ze dwie bramy jeszcze. Beckham zagrał tak jak sobie tego życzyłem. Skrzydła chodziły pięknie w dodatku Moreno zrobiłto co do niego należało. Dzięki za mecz. Wspaniały debiut.

Kontuzje:
Shevchenko [?]

Man of the match:

Nie było takowego. W Szachtarze nikt się nie wyróżnił zagrali kapitalne spotkanie. Po stronie Blackburn także nikt.
lukasz44
2 kolejka
lukasz44Szymson

Screeny:

Strzelcy:
Danny
Grafite
Lazovic
D.Cisse
D.Cisse
Lakic
Lakic

Opis:

Wyrównane spotkanie, zasłużony byłby remis, ale to Lakic wykorzystał fatalny błąd w końcówce mojej obrony. Mecz fantastycznego Cisse, bez dwóch zdań to on jest najważniejszy w ekipie Szymsona.
Czekam na rewanż, powo dalej.

Kartki/Kontuzje:
- Danny

Man of the match:
Djbrill Cisse

Nie wiem kto go zatrzyma, ja kryłem go dwoma i nic to nie dało...

Gdzie jest screen ze statystykami,karktami i wynikiem?!JustMe1987
Dabro96
1 kolejka
Dabro96Szymson
Screeny:

Strzelcy:

Tore
Tore
Petric
Petric

D.Cisse
Helmes

Opis:
I Kolejne spotkanie pada łupem Hamburga. Przed meczem było wiadomo,że Niemcy( HSV ) muszą przykryć Cisse, gwiazdę tamtejszego zespołu, co się udało. Na prowadzenie wyszło HSV po bramce rezerwowego Tore, Djourou krył Cisse w całym meczu i on nic nie zrobił, ale gdy przykrył go kto inny od razu się urwał i strzelił na remis, potem ze szczupaczka bramkę strzelił Helmes i było 2 : 1 dla Gości, wyrównał Petric i potem znów on strzelił bramkę od słupka i było 3 : 2. Najpiękniejszą a za razem ostatnią strzelił zawodnik Meczu Tore, z narożnika pola karnego a nawet trochę dalej uderzył idealnie przy słupku i było 4 : 2, wynik się nie zmienił i jest zwycięstwo.

Kartki/Kontuzje:

- Kacar ( Zwykła Kontuzja)

Man of the match:

Johan Djourou - Przykrył znakomicie Cisse,który przy nim nic nie zrobił
Gokhan Tore - Jako rezerwowy zawodnik był wyróżniającą się postacią w drużynie i strzelił 2 piękne gole.

WKS
3 kolejka
ŁukaszWKSRKS
Screeny:

Strzelcy:
M.Moreno
M.Moreno
Jadson
Samobój
Kerzhakov
Kerzhakov
Donovan

Opis:
Nie wiem zbytnio co mam powiedzieć. Na pewno to, że patrząc na obraz gry obiektywnie trzeba stwierdzić, że Szachtar miał bardzo dużo szczęscia. Fakt faktem mieli gracze z Doniecka swoje szanse ale to tylko dzięki defensywie Zenitu. Sytuacje Rosjanów były lepsze jednak nie dali rady. Znakomity Pyatov a po drugiej stronie Malafeev, który był w tym meczu bezcenzuralnie do dupy. To on wbił sobie bramkę z rożnego i to on jest głównym winowajcą przy bramce Marcelo Moreno pod koniec meczu.

Kartki/Kontuzje:
Denisov (Zwykła kontuzja)
Etuhu

Man of the match:

Trudno tak naprawdę określić. Zdecydowanie Malafeev jest Antybohaterem biggrin.gif

Ferat
2 kolejka
FeratEdi

Screeny:

Strzelcy:
Di Natale
Carew
Lucas
Mauro Zarate
Lucas
Lucas
Romaric

Opis:
Słaby mecz Udinese i zasłużone pewne zwycięstwo Evertonu, dobry początek nie zwiastował tragedii, ale po kwadransie Anglicy przejęli inicjatywę i wypunktowali zawodzących przed własną publicznością Włochów..

Kartki/Kontuzje:
Kartki - brak
Kontuzje - Taiwo (lekka)

Man of the match:
Lucas - strzelec trzech goli dla przyjezdnych.

Tomek93
2 kolejka
Tomek93Dabro
Screeny:

Strzelcy:
Petric
Jelen
Kacar
Joe Cole

Opis:
Znowu trace 4 bramki, choć gdyby nie Łukasz Załuska byłoby ich troche więcej. Byłem przygotowany na ciężki mecz, wszystko nawet fajnie szło do 2:0 (31minuta). Później rywal już mnie kompletnie zdominował i się posypało. Dzoęki za mecz i powodzenia dalej.

Kartki/Kontuzje:
Czysto

Man of the match:

Joe Cole/Jeleń główni rozgrywający HSV.
woodi
4 kolejka
woodiRybson
Screeny:

Strzelcy:
Tuncay
Emiliano Insua
Bojinov
Cleyton
Bojinov

Opis:

Mecz zaczął się dla gospodarzy bardzo źle gdyż już w 11 minucie "nie doszły" napastnik Sportingu strzelił właśnie im gola :/ lecz ta radość gości długo nie trwała, 22 minuta i boczny obrońca gospodarzy wpada w pole karne mija dwóch obrońców i pięknym technicznym strzałem w okienko daje remis smile.gif Gospodarze poszli za ciosem i 3 minuty później Bojinov podczas zamieszania w polu karnym dopada do piłki i szczęśliwym a zarazem nie przewidywalnym strzałem (bramkarz nawet nie drgnął) pakuje pilke do siatki i Sporting pierwszy raz w meczu wychodzi na prowadzenie smile.gif do 80 minuty trwała zacieta walka o każdą pilke aż nadeszła 86 minuta i Cleyton pieknym strzałem z 16 metrów daje remis swojej drużynie... Wydawałoby sie że ten mecz tak sie zakończy ale 2 minuty po wyrównującej bramce pogubili sie obrońcy gości w polu karnym i do bezpańskiej pilki na pełnej szybkości dobiega Bojinov i potężnym strzałem pod poprzeczke znów wyprowadza gospodarzy na prowadzenie i taki wynik już zostaje smile.gif pierwsze koty za płoty i pierwsze punkty Sportingu, oby nie ostatnie tongue.gif dzięki za meczyk i powodzenia dalej

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:
Strzelec 2 bramek dla Sportingu dających zwycięstwo swojej druzynie smile.gif

Ferat
1 kolejka
FeratRybson

Screeny:

Strzelcy:
Utaka
Utaka
Utaka
Carew
Karagounis
Carew
Di Natale
Tuncay

Opis:
Pierwsze zwyciestwo Udine w tym sezonie i mam nadzieje nie ostatnie:) ladny zywy mecz i duzo bramek a to najwazniejsze:)

Kartki/Kontuzje:
brak biggrin.gif

Man of the match:
Utaka - szybko uświadomił Grekom, że nie mogą wywieźć z Stadio Friuli punktów.

Rybson
3 kolejka
RybsonEdi

Screeny:

Strzelcy:
Cabanas
Mutu
Martin.Petrov
Bilyaletdinov

Opis: Sezon zapowiada sie przednio:) ale na pewno nie z przodu tabeli:D zdobycie chociaż by jednego pkt będzie granbiczyło z cudem!:)Edi pokazał jak wykorzystuje się atuty swojego zespołu... Panathionakos ewidentnie musi poszukać innego rozwiązania...
Edi strzelił w tym emczu bramke marzen... z 35 metrów potężny wolej Bilyaletdinowa który ośmieszył mojego bramkarza ... bo piłka wpadła centymetr obok jego ręki:D a strzał był z bardzo daleka i leciał prosto w niego...;/ no trudno w każdym razie była to piekna bramka!...
równie dobrze wynik mógł by byc remsowy gdyby koniczynki wykorzsystały swoją chwilową przewagę w pierwszej połowie... dobre okazje jednak marnowali...

początek sezonu jak najbardziej na minus i trzeba chyba cudu żeby coś zaczęło się kleic!:) albo niezłego zastrzyku finansowego! żeby pozwalniac kilka ofiar:D na rzecz prawdziwych grajków ...

Dzieki za mecz powodzenia dalej!

Kartki/Kontuzje:

lekka kontuzja Toche w panathinaikosie

Man of the match : Martin Petrov... brylował i był najszybszy na boisku.

woodi
2 kolejka
woodiDonkryst
Screeny:

Strzelcy:
Andre Santos
Remy
Remy
Remy
Cardozo
Valbuena
Valbuena

Opis:
Nie ma za bardzo co opisywać bo wynik mówi sam za siebie tongue.gif Mecz wyglądał jakby grała Polska(Sporting) z Hiszpanią(Marsylia), gospodarze byli za wolni, za słabi i bezradni wobec fenomenalnie grających gości z Francji... To dopiero poczatek sezonu ale utrzymać sie w 1 lidze bedzie graniczyć z cudem smile.gif dzięki za mecz i powodzenia dalej smile.gif

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:

Cała drużyna Marsyli smile.gif a ten pan na obrazku to Remy strzelec hat tricka w tym meczu smile.gif

Boby1908
1 kolejka
Boby1908WKSRKS
Screeny:

Strzelcy:
Pizzaro
Pizzaro
Pizzaro
Martins
Biabiany
M.Moreno
M.Moreno
Luiz Adriano
Luiz Adriano

Opis:
Przed meczem spodziewałem się ciężkiego boju i tak też było. Już na samym początku dostałem bramkę, po 17 minutach było już 0-2 i byłem już praktycznie pewny porażki.Z biegiem czasu mecz się wyrównal i również ja zacząłem trafiać do bramki rywali. Z przebiegu meczu WKSRKS był lepszy jednak dzięki szczęściu komplet punktów inkasują gospodarze. Dzięki za mecz.

Kartki/Kontuzje:
Żółta - O'Shea
Kontuzja lekka - na 90% Hunt (nie jestem pewien bo mi screena nie zapisało)
Man of the match:

Pizzaro - jego bramki dały początkoowo nadzieję na pozytywny rezultat drużynie gospodarzy, a w końcowym rozrachunku zwycięstwo.
lukasz44
3 kolejka
lukasz44Dabro96

Screeny:

Strzelcy:
M. Diarra
Grafite
Tesche
Aly Cissokho

Opis:
Przed meczem w ciemno brałbym remis, lecz już podczas pierwszej połowy zobaczyłem że ten mecz jest do wygrania. Gol Diarry całkowicie mnie uspokoił. Chwilę póżniej świetną akcję Tshabalali wykończył ładnym strzałem głową Grafite i trzeba było resztę meczu rozgrywać z głową a nie napalając się na ataki całą ekipą (pamiętając sytuacje z poprzednich sezonów gdzie nawet prowadzenie 5-0 potrafiłem stracić...)
W przerwie był black screen i o dziwo w II połowie gra nie wyglądała gorzej, czego się nie spodziewałem.
Dabro zdołał strzelić gola Tesche, miał również szanse Jeleń i Petrić ale zmarnowali...
W końcówce meczu fantastyczny dziś Aly Cissokho samotnym rajdem dobił rywala po fatalnym błędzie golkipera HSV.
Mecz w fajnej atmosferze i wreszcie wygrana która podbuduje mam nadzieję mój zespół.

Kartki/Kontuzje:

- Donovan , Grafite

- Joe Cole (zwykła)

Man of the match:

Aly Cissokho
Wreszcie w formie i wreszcie pokazał wszystko to na co liczyłem kupując go, czyli pewność w obronie i fantastyczne włączenia się do ataku jako skrzydłowy.
woodi
3 kolejka
woodiBlueOle10
Screeny:

Strzelcy:
Barton
A.Modeste
A.Modeste

Opis:
Spotkanie zapowiadalo sie bardzo ciekawie obie druzyny chciały wygrać ten mecz... Od pierwszych minut przycisneli goście co dało im rezultaty, gdyż już w 4 minucie strzelaja bramke i wychodza na prowadzenie... Przy skuteczności gospodarzy można by powiedzieć że juz po meczu biggrin.gif ale tego dnia błysnął wpuszczony z rezerwy A.Modeste:) najpierw w 27 minucie w sytuacji sam na sam z bramkarzem ładnym strzałem po prostej daje remis gospodarzom a w 73 minucie mając obrońce na plecach uderza po ziemi po przekątnej i daje 3 pkt swojej druzynie biggrin.gif dzieki za mecz i powodzenia dalej

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:

A.Modeste - strzelec dwóch bramek dających 3 pkt gospodarzom smile.gif

BlueOle10
1 kolejka
BlueOle10DonKryst
Screeny:

Strzelcy:
Semih Senturk
Valbuena
Remy

Opis:
Niestety drugi mecz, w ktorym przegrywam jedna bramka. Kolejny mecz bez pomyslu, ktory dobrze wykorzystal przeciwnik i odniosl zwyciestwo smile.gif

Kartki/Kontuzje:
żółta- Cheyrou

Man of the match:
Valbuena- trzymal caly srodek, oddal kilka groznych strzalow.

BlueOle10
4 kolejka
BlueOle10Edi92
Screeny:

Strzelcy:
Boral
Podolski
Podolski
Podolski
Mauro Zarate
Mauro Zarate
Cahill
Cabanas
Cabanas

Opis:
Fatalna passa trwa, znowu wiele straconych bramek, jednak juz udalo sie kilka strzelic. Bilans mam bardzo niekorzystny i trzeba to w koncu zmienic. Edi wykorzystuje slaby poczatek sezonu i wygrywa, mimo ze ostatnia bramke strzela po zlym wyprowadzeniu pilki przez Gonula.

Kartki/Kontuzje:
none

Man of the match:
Podolski- strzelil hat tricka i to bardzo efektownego smile.gif trudno bylo go zatrzymac mimo zielonej formy

WKS
2 kolejka
WKSRKSLizaku
Screeny:

Strzelcy:
Willian
Eduardo
Olic

Opis:
Mecz w pierwotnym terminie zagrany nie został ponieważ nasze nety chyba sie nie "lubią".Dlatego zagralśmy go dzisiaj. Co prawda było lepiej ale "zgrzyty" i tak pozostały niestety ;/ Po pechowej wpadce z Werderem, nastał czas na odrodzenie...Ta, patrząc na jedenastke bez typowej "9" trudno myśleć o wygraniu meczu mając przed sobą Yepesa i Lucio. Mimo wszystko Willian [1,75 cm] strzela przepiękną bramke główką. Następnie do 25 minuty Szachtar jako tako prowadził grę niestety coś pękło. Napastnicy, w ogóle nie kontaktowali i chyba mysleli iż mecz jest już wygrany. Co nie udało się Getafe w pierwszej połowie, udało się w drugiej i skutecznie wybudzili Ukraińców z zimowego snu. Olić strzelił tak, iż Pyatov miną się z piłką. Jednak co klasowy napastnik to klasowy i Getafe się cieszyło remisem przez...ledwo minute bo Eduardo nareszcie dostał olśnienia i ładnie zwiódł Yepesa uderzając peikielnie mocno piłkę w prawy róg bramki gdzie bramkarz nawet nie zdążył zareagować. Ogólnie trochę dziwny mecz, nie mogłem wyjść z podziwu, że moje karzełki mogą przejść takich koksów choćby dwa razy. Lizaku nie był gorszy i nie zasłużył na przegraną ale taki jest pes... Dzisiaj on, w rewanżu ja. smile.gif Dzięki za ciekawy mecz, który troche popsuły lagi ale miejmy nadzieje, że do czasu rewanży będzie juz wszystko ok.

Kartki/Kontuzje:
Naszczęscie bez kartek i kontuzji - czysty mecz ;>

Man of the match:

Zdecydowanie Eduardo. Zapewnił cenne zwycięstwo z trudnym przeciwnikiem.
Ogryz
1 kolejka
OgryzWoodi
Screeny:

Strzelcy:
Carlos Eduardo
Jones
Jones
Bojinov
Mati Fernandez
Jones
Bojinov
Andre Santos
Opis:
Pierwszy mecz w sezonie piłkarzy Stoke City i od razu wielkie emocje. Początek wymarzony dla gospodarzy oraz ich kibiców po 18 minutach piłkarze Stoke prowadzili już 3-0 i spokojnie kontrolowali mecz jednak piłkarze Sportingu nie zamierzali się poddawać i walczyli o korzystny rezultat w 27 minucie 1 bramkę dla Sportingu zdobywa Bojinov po bramce zdobytej głową po rzucie rożnym. Tuż przed przerwą w 44 minucie Mati Fernandez zdobywa kontaktowego gola dla Sportingu i do przerwy piłkarze Stoke prowadzą tylko 1 bramką. Po 5 minutach gry w 2 połowie Jones strzela swoją 3 bramkę w tym meczu podwyższając prowadzenie do 2 bramek. Jednak Sporting walczył dalej z całych sił o korzystny rezultat w 61 minucie Bojinov strzela swoją 2 bramkę w tym meczu dając nadzieje na jakieś punkty w tym meczu. Ostatnie 30 minut to ataki Sportingu i groźny kontry gospodarzy. W bramce gospodarzy dobrze spisywał się Sorensen oraz obrońcy i Sporting nie mógł strzelić bramki na 4-4. Jednak w doliczonym czasie gry Andre Santos po indywidualnej akcji i sprytnym strzale pokonuje Sorensena, a kibice Stoke nie mogą uwierzyć w to co się stało prowadząc 3-0 po 18 minutach i 4-2 piłkarze gospodarzy tylko zremisowali w tym spotkaniu. Szkoda straconych punktów w takich okolicznościach. Brawo za walkę do końca. Dzięki za meczyk i powodzenia dalej.
Kartki/Kontuzje:
Brak, bardzo czysty mecz
Man of the match:

Jones - Strzelec 3 bramek w tym meczu siał postrach w szeregach obronnych Sportingu Lizbona.
Szymson
4 kolejka
SzymsonLizaku
Screeny:

Uploaded with ImageShack.us

Strzelcy:
Hleb

Opis:
Mecz bardzo wyrównany i wynik mógł paść inny,ale po rzucie rożnym i celenej główce Hleba odnosze ważne zwycięstwo i początek sezonu mam fajny,tylko cos mi ofensywa słabo grała w tym spotkaniu,ale trzebba sie cieszyć z 3 punkcików.Lizaku dziękuje za fajny meczyk i sporo emocji w końcówce.dzieki,pozdrawiam,powodzenia dalej

Kartki/Kontuzje:
Żółta:Pintos(Getafe)
Kontuzje:brak

Man of the match:
Hleb-strzelec jedynego gola w tym spotkaniu

Tomek93
4 kolejka
Tomek93Boby
Screeny:

Strzelcy:
Pizarro
Bargfrede

Opis:
No cóż, kolejna porażka, co tu dużo mówić. Jak się zawodzi pod bramką przeciwnika, to meczu się nie wygrywa, a że przeciwnik wykorzystał moje błędy w obronie to się skończyło jak widać. Dzięki za mecz.

Kartki/Kontuzje:
Czysto

Man of the match:

W sumie to brak.
lukasz44
1 kolejka
Tomek93lukasz44

Screeny:

Strzelcy:
Obinna
Zyryanov
Zyryanov
Grafite

Opis:
Pierwsza połowa bardzo wyrównana zakończyła się bezbramkowym remisem co w pełni odzwierciedlało przebieg wydarzeń na boisku, obie ekipy miały szanse ale nikt nie trafił. W drugiej odsłonie czułem że muszę coś zmienić, tak więc Aly Cissokho poszedł jeszcze bardziej do przodu a Donovan został trzecim napastnikiem. Te zmiany przyniosły wymierny skutek akcje były szybsze i składniejsze niż w 1 połowie. W 54 minucie na strzał z 25 metrów zdecydował się Zyryanov i potężna bomba dała Zenitowi upragnione prowadzenie ! Od tego momentu Zenit zaczął grać swoją piłkę czego zwieńczeniem był gol Grafite z 62 minuty który po ładnym zwodzie strzelił nie do obrony z linii pola karnego.
Celtic miał zrywy, ale podwójnie kryci Van der Vaart i Owen niewiele mogli zrobić. Cień nadziei dała jednak akcja Obinny gdy w 78 zdobył on bramkę kontaktową. Widać było że ta bramka zmobilizowała Szkotów którzy pressingiem starali się jak najszybciej zabrać moim graczom piłkę i wyprawić kontrę, ale jednak plan się nie powiódł. Składną akcję Grafite i Donovana wykończył ładną podcinką bohater Zyryanov i było po meczu. W końcówce Danny mógł podwyższyć rezultat ale zmarnował świethą sytuację sam na sam.

Zenit podtrzymał dobrą passę i zaliczył czwartą wygraną z rzędu, wszystko zaczęło pracować tak jak tego oczekiwałem przed sezonem i teraz może być już tylko lepiej. Na wielki plus Zyryanov i Zhevnov.

Dzięki za mecz, powo dalej.

Kartki/Kontuzje:

Man of the match:

Zyryanov

Wieczny rezerwowy środkowy pomocnik Zenitu pokazał że piłkę kopać umie i być może wywalczył sobie miejsce w pierwszej jedenastce
Ogryz
3 kolejka
OgryzDonKryst
Screeny:

Strzelcy:
Diego
Opis:
2 mecz w sezonie piłkarzy Stoke City i jest pierwsze zwycięstwo. Pierwsza połowa to lepsza postawa piłkarzy gospodarzy którzy więcej mieli z gry i więcej stwarzali groźnych sytuacji między innymi 2 słupki rywal w 1 połowie ograniczał się do strzałów w dystansu w środek bramki. 1 połowa kończy się wynikiem 0-0 strasznie nie skuteczna gra w 1 połowie piłkarzy Stoke. 2 połowa bardzo wyrównana żadna z ekip nie potrafiła strzelić bramki piłkarze gości zanotowali w 2 połowie strzał w poprzeczkę gospodarze dalej nie potrafili strzelić bramki. Wreszcie 75 minuta meczu rzut rożny dla Stoke City wykonuje Etherington a najmniejszy Diego strzela bramkę z głowy w okienko bramki gości. Ostatni kwadrans to mądre utrzymywanie się przy piłce piłkarzy gospodarzy. Piłkarze Stoke utrzymali do końca taki wynik i to oni wygrywają to spotkanie 1-0 i zdobywają pierwsze 3 punkty w tym sezonie. Dzięki za mecz i powodzenia dalej.
Kartki/Kontuzje:
Brak. Czysty mecz
Man of the match:

Etherington - Bardzo dobry mecz tego zawodnika sprawiał bardzo dużo problemów na skrzydle obrońcom gości. Zaliczył asysytę przy golu Diego.
Ogryz
4 kolejka
OgryzFerat
Screeny:

Strzelcy:
Varela
Di Natale
Varela
Romaric
-----------------------
Jerome
Pitroipa
Opis:
Był remis było zwycięstwo więc przyszedł czas na porażkę. Początek meczu wyrównany obie drużyny stwarzały sytuacje do strzelenia gola, ale nie chciało nic wpaść. W 32 minucie 1 bramkę w tym meczu dla Udinese zdobył Varela dostał piłkę w polu karnym odwrócił się z piłką i strzelił obok bramkarza 3 minuty przed przerwą Udinese strzela 2 bramkę w tym meczu po odbitej piłce przez Westwooda Di Natale dobija do pustej bramki i 1 połowa kończy się wynikiem 2-0 dla gości mimo wyrównanego meczu. Po przerwie znów rowny meczyk, ale znów Udinese strzela bramki najpierw Varela strzela swoją 2 bramkę w tym meczu, a w 65 minucie Romaric dobija Stoke strzelając bramkę na 4-0 po błędzie Westwooda. Piłkarze Stoke nie zamierzali się poddawać i zaczeli odrabiać straty. Najpierw Kwadrans przed końcem Jerome popisał się ładnym strzałek piłka odbiła się od poprzeczki i wpadła do bramki, a 6 minut przed końcem Pitroipa przejął piłkę przed polem karnym i uderzył z dystansu piłka po rękach bramkarza Udinese wpadła do siatki. Na więcej goli piłkarzom gospodarzy nie starczyło czasu i to Udinese odnosi zwycięstwo i inkasuje 3 pkt. Szkoda przegranej, bo mecz bardzo wyrównany, jednak skuteczniejsi okazali się goście i to oni zdobywają 3 pkt. Dzięki za meczyk powodzenia dalej i do rewanżu.
Kartki/Kontuzje:
Żółta: D.Arismendi, Payet
Man of the match:

Varela - Strzelec 2 bramek siał postrach w szeregach obronnych Stoke.

Ogryz
2 kolejka
OgryzBlueOle10
Screeny:

Strzelcy:
3x Jones
Fuller
Jerome
-----------------------
2x Podolski
Sezer Ozturk
Emre
Totti
Opis:
Spodziewałem się bardzo trudnego meczu i tak też było. Mimo braku punktów na koncie zespołu Fenerbahce wiedziałem, że to będzie bardzo cięzka przperwa piłkarzy Stoke City ponieważ zawsze cięzko im się grało z zespołami które prowadził BlueOle. Początek meczu to ataki gospodarzy i lepsza gra z ich strony. Mimo to jako pierwsi gola zdobywają goście z Turcji Podolski zostaje sam w polu karnym i sprytnym strzałe strzela obok bezradnego Sorensena. 31 minuta i Jones strzela swoją 1 bramkę w tym meczu Fuller dostaje piłkę strzela bramkarz gości odbija, a tam znajduje się Jones i pakuje piłkę do pustej bramki.Niedługo trwała radość gospodarzy ponieważ 4 minuty później Fenerbahce strzela gola najpierw Podolski strzela w poprzeczkę a dobitka Ozturka znalazła drogę do bramki. Do przerwy 2-1 dla gości. Po przerwie to 2 szybkie gole dla gości najpierw w 49 minucie swoją 2 bramke strzela Podolski a 3 minuty później Emre strzałem zza pola karnego pakuje piłkę w okienko i robi się 4-1 dla gości. Gospodarze nie poddają się i w 58 minucie Fuller po minięciu obrońcy strzela obok bramkarza Fenerbahce i mamy 4-2. 6 minut później i znów mamy 3 bramkowe prowadzenie gości Totti strzela swoją 1 bramkę w tym meczu i wyprowadza gości na 5-2. Po tym golu ekipa gości staneła, a gospodarze ruszyli do ataku chcąc odrobić straty. W 68 minucie Jones strzela swoją 2 bramkę w tym meczu dając nadzieje na korzystny wynik. 82 minuta i znów Jones tym razem strzela kontaktową bramkę z głowy strzelając swoją 3 bramkę w tym meczu. Ostatnie minuty to ataki gospodarzy które w doliczonym czasie się opłaciły. Śedzia dolicza 2 minuty i w doliczonym czasie gry nie pilnowany Jerome którzy został wpuszczony w 2 połowie przy wyniku 2-5 dla gości dostaje piłkę i strzela bramkę na 5-5 wprawiając miejscowych kibiców w wielką radość. Po tym golu Fenerbahce próbowało zrobić jeszcze akcje bramkową, ale obrońcy Stoke dali rade i wybili piłkę i w tym momencie sędzia zakończył mecz. Wielkie emocje na stadionie Brittania Stadium w Stoke i piękna pogoń gospodarzy zakończona sukcesem. Bardzo cieszy 1 pkt z bardzo trudym i wymagającym rywalem i zdobyty w takich okolicznościach. Dzięki za meczyk i powodzenia dalej.
Kartki/Kontuzje:
brak

brak

brak

Man of the match:

Jones - Ustrzelił Hat-tricka. Jego bramki na 5-3 i 5-4 dały nadzieje kibicom i zawodnikom na doprowadzenie do remisu.

aktualka strzelcow,
kartkowiczow i kontuzjowanych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.