Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie I sezonu ISS Polskiej Ekstraklasy
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > ISS Polska Ekstraklasa - Archiwum > ISS Polska Ekstraklasa - Sezon 1
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu polskiej ekstraklasy.
Kto was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Końcowa tabela:

Gracze którzy olali rozgrywki pod koniec czyli : craxa93, dj_adriano, Rybson otrzymają nagrody za swoje postępowanie niebawem.
lukasz44
A więc ja zaczne smile.gif

Patrząc na poziom ekip z pierwszej 3 to zajecie miejsca tuż za podium z takim składem jaki ma Arka Gdynia na tle wyżej wymienionych ekip jest bardzo dużym sukcesem. Do podium zabrakło naprawdę niewiele, ale cóż nie ma co narzekać cool.gif

Jeżeli chodzi o moich piłkarzy zaskoczył mnie głównie Ervin Skela, kapitalny ofensywny pomocnik ze świetną techniką i uderzeniem z dystansu. Kilka goli z wolnych co cieszy wink.gif a i kilka naprawdę świetnych meczy w moim wykonaniu. Z teamu wyróżniłbym jeszcze Juniora Rossa, Ivanovskiego, Moretto i rezerwowego Czoske. Dzięki nim udało się ugrać tak wysokie miejsce smile.gif
Choć powiem szczerze że ciesze się że nie muszę już nimi więcej grać xD za dużo drewniaków...

In plus ogólnie:
Napewno snajper (choć znowu trafiła mu się przekozacka ekipa) który mistrzostwo zapewnił sobie na wiele kolejek przed końcem, jak i JustMe który wreszcie spoczął na jakimś wysokim miejscu, które odzwierciedla Jego umiejętności. Trzeci WKS tułał się przez większą część sezonu w środku tabeli, ale jednak dzięki fantastycznej końcówce wyskoczył na wyższe lokaty.
Z innych graczy nikt więcej mnie jakoś szczególnie niczym nie zaskoczył. Równo grał DonKryst, to samo Edi i Ogryz...
Wogóle wielki szacunek dla Tych którzy potrafili dokończyć ten sezon mimo wielu przeciwności, gracze typu zibii75 czy nawet Tomek i Ferat może i nie ugrali nic wielkiego, ale przynajmniej potrafili dokończyć to co zaczęli w dobrym stylu, a nie olewając to jak jakiś .....

Na minus:
Tak jak już mówiłem, gracze którzy olali nas wszystkich są dla mnie po prostu żałośni. Jak widze że gracz ktory u nas nie miał czasu na mecze zapisuje się równolegle do innego turnieju na innej stronie to krew mnie zalewa... Tak być nie będzie, konsekwencje będą bo takich ludzi którzy nie potrafią nawet napisać powodu dla którego nie mogą grać na forum, ignorują na gg lub po prostu czekając aby ktoś wpisał to wo i mieć to z głowy nie potrzebujemy...
To jest po prostu brak szacunku dla wszystkich graczy...

Przyszłość ? :
Czekamy aż wyjdzie pes 6.5 który będzie patchem ligowy na następne sezony, a że będzie tam T-Mobile Ekstraklasa to i może w przyszłości wrócimy do tych rozgrywek. Narazie robimy małą przerwę.
WKS
A więc jazda!

O sobie :

Wchodzę sobie w losera i co mi się pojawia? PGE GKS Bełchatów. Reakcje mieszane. Z jednej strony słaby bramkarz i obrona niezbyt taka o jakiej marzyłem. Dawid Nowak i Marcin Żewłakow w napadzie napawały mnie strasznym opytmizmem. Ogólnie inne kwestie zweryfikowało boisko. Drużyna miała potencjał i udawało nam się współpracować jednak czasami "kabelki" między mną a piłkarzami nie łączyły ;D. Po bezbarwnej pierwszej rundzie udało mi się znaleść styl jaki był prawdziwym silnikiem mojej druzyny. Zaczeły funkcjonować boki obrony. Pomocnicy nareszcie grali w swoich buforach boiska a Dawid Nowak czuł się wyśmienicie. Cieszy mnie to ze Michał Żewłakow nie był zwykłym pikselem w cudownych strojach patchmakerów ^^. Był tym Żewłakowem, który decydował o losach meczu strzelając najważniejsze bramki. Ostatnie mecze to tylko potwierdzenie dobrego stylu gry. 7:2 z dj_adriano, 6:2 z Ogryzem oraz Szymsonem, 3:2 z Rybsonem i 4:3 z Łukaszem. I jeszcze ze dwóch meczów gdzie GKS był kompletny. Szczerze mówiąc, to trzecie miejsce akurat się mocno poszczęsciło Bełchatowianom bo nie sądziłem ze znajde sie na podium a raczej gdzieś pod. Jednak jestem naprawde zadowolony z ekipy. I jeżeli w następnym sezonie miałbym grać Bełchatowem brałbym ich praktycznie odrazu (Kosowski, Bozok czy inni również mocno zachęcają tongue.gif).

Plusy:

Dużym zaskoczeniem wydawałby się mi Łukasz. Gracz o piekielnie dużym potencjale jednak ze słabą skutecznością praktycznie zawsze zajmuje miejsce bardziej w dole tabeli. Jednak tym razem drużyna choć nie najmocniejsza to jednak pasująca do niego wink.gif.Co do Justa wcale mnie nie ździwił. Legia to ekipa nad wyraz mocniejsza tak samo jak Wisła i Lech pod względem statystyk. Nie ujmujac jednak Just'owi umiejętnosci ponieważ też umie grać i nie dość ze fajnie dla oka to i skutedczniej jednak przepchac Hubnika, Choto czy Mezenge graniczyło z cudem. Jeżeli chodzi o Snajpera to juz chyba standard, że 1 miejsce jest zarezerwowane dla niego. Również ten mały fiutek DonKryst wysoko jak na jego beztalencie biggrin.gif. Udało się mu widocznie lub też gracze sie nad nim litowali tongue.gif. A tak poważnie to chyba wreszcie sie odblokował po tym awansie w II lidze. To oznacza ze tylko ekipa mu przeszkadzała w I lidze i jeżeli dostanie po przerwie lepszą to napewno moze powalczyc o cos wiecej.

Minusy:

Myślę, że jakoś nikt nie zagrał poza swoim poziomem. dj, wg mnie jest za nisko ale każdemu się zdarza. Wg mnie największym minusem byli gracze, którzy nie dokończyli swojej gry robiąc sporo kłopotów w lidze pod względem tabeli itp. Jednak szczęście w nieszczesciu gdyz jakby były zaliczane te wyniki to nie wiadomo czy GKS by sie pojawił w pierwszej trójce tongue.gif.

Przyszłośc:

Ekstraklsa znaczy dla mnie więcej niż sama liga IO . Zawsze rywalizacja polskimi klubami jest czymś wyjątkowym. Mam nadzieje ze nie skonczymy na jednym sezonie tej wspaniałej zabawy.

Z tym Panem chciałbym mieć jeszcze kiedyś możliwość współpracy smile.gif
Szymson
Hmmm co ja moge powiedzieć,1 część sezonu bardzo dobra w moim wykonaniu i ciagłe balansowanie na granicy podium,póżniej przyszło załamanie formy i kilka kolejnych porażek na sam koniec jeszcze brakło mi czasu na dogranie sezonu(praca na to mi nie pozwoliła;/) i za to ostatnie szczerze przepraszam,pierwszys raz cos takiego miało miejsce od kiedy gram on line,Ci z któeymi grałem wczesniej wiedza że zawesze grałem bardzo sumiennie a teraz to mi się nie udało,jeszcze raz przepraszam.

Co do ekipy sądze że gdtybym miał więcej czasu w końcowce sezonu,mogłem spokojnie powalczyc o czołową 5,ale coz moge mieć pretyensje tylko i wyłącznie do siebie;/
Rybson
ja uważam ze osiągnąłem sukces!:)

raz wygrana raz przegrana ... no i 7 remisów:P

jak na super skład z Bielska to nie ejst zła pozycja ! w pucharze też coś ugrałem .., tak więc sezon polskiej ekstraklasy uważam za udany!:)

zaskoczyła mnie słaba gra Legi przeciw podbeskidziu i to 2 krotnie w sumie chyba spotkalismy sie w tym sezonie 6 razy ... i odziwo lepsi okazali się GÓRALE:)

poza zasiegiem dla Podbeskidzia była polonia warszawa jak również Korona kielce!...

dzieki:P
donkryst
Losowanie:
Nie mogłem oczekiwać lepszego rezultatu, w końcu trafiłem na swój ukochany klub, więc każdy mecz nim (nawet porażka) bardzo mnie cieszył. Tym bardziej zaskoczył mnie wynik, że losowałem jako pierwszy. Całe szczęście, że Łukasz nie robił jakiegoś update, bo bez Bonina, Jeża i Sikorskiego zbyt wiele bym nie ugrał tongue.gif

O mnie:
Sam początek nie napawał mnie optymizmem, miałem problemy takie jak w lidze - niesprawdzająca się taktyka, zły pad. Na całe szczęście potem udało mi się to wszystko ogarnąć i zacząłem ciułać punkty. Najważniejszym elementem mojej układanki był oczywiście Robert Jeż - słowacki rozgrywający, obecnie w Polonii W. Po zmianie taktyki zaczął strzelać ważne gole, asystować, dość powiedzieć, że praktycznie nie notował strat piłki. Solidna obrona w składzie Bemben - Banaś - Jop (Marciniak) - Magiera nie pozwalała na zbyt wiele rywalom. Osobiście trochę więcej spodziewałem się po Sikorskim i Boninie, ale i oni należeli do ważnych ogniw mojej maszyny. 5. miejsce na zakończenie sezonu mogę spokojnie uznać za wynik ponad stan tej drużyny, a takie mecze jak 6:1 z JustMe to chyba tylko zwykły fart tongue.gif

O graczach:
O Snajperze chyba nie trzeba nic mówić - niekwestionowany mistrz, gratulacje smile.gif JustMe swoją Legią, gdyby tylko uniknął kilku głupich wpadek, mógł spokojnie powalczyć o zwycięstwo. WKSRKS - o tym człowieku szkoda gadać, na każdym kroku widać było, że rywale mu odpuszczają, chyba tylko on tego nie zauważył i się cieszy z 3. miejsca biggrin.gif A tak na serio, kolejny raz potwierdza, że jest dobrym graczem. Łukasz swoją Arką mnie akurat nie zaskoczył, od dawna wiedziałem, iż posiada spore umiejętności. Podobne słowa mogę powiedzieć o Dj'u Adriano. Ediego tak dobrze nie znam, ale pokazał, że ma potencjał i awans do I ligi to nie przypadek. Trochę rozczarował mnie Ogryz, dysponując tak dobrym zespołem zajął dopiero 8. miejsce. Rybson, dysponując Podbeskidziem wywalczył dobry wynik, jeśli jednak rzeczywiście zacząłeś pod koniec olewać, to musisz to poprawić. Ferat w lidze słabym Getafe zajął miejsce na podium, tutaj chyba trochę odpuścił. Szymson, Tomek i Witu do końca walczyli o jak najwyższe lokaty, dziwi trochę niska pozycja Szymona dobrą przecież Cracovią. Craxa93 strasznie mnie rozczarował, olewając rozgrywki, w dodatku trafiając na Wisłę. Szacunek dla Zibiego, że dograł tymi drewniakami z Łodzi do końca, wg mnie jest to najsłabszy zespół z dostępnych, grałem już nimi kiedyś i domyślam się, co musiał czuć Zibii grając nimi.
Pozdro! smile.gif
zibii75
To może teraz ja.

Co do losowania, myślałem ze jest ok( beniaminek chyba coś tam pogram?.
Kilka meczy i jakie rozczarowanie, po 5,6 meczach wiedziałem ze nie dam rady nic ugrać( może ktoś inny by coś ugrał ja nie umiałem).
Po kolejnych przegranych zaczęło mnie cieszyć ja urwałem komuś punkt a nawet 3 po takich meczach przychodziła nadziej spinka i znowu zejście na ziemie.
Komentarze pomeczowe: opisy ukazywały moją frustracje i faktyczne odczucia pomeczowe, nie miały na celu kogoś urazić, choć pewnie w kilku przypadkach było to tak odebrane. Ostatni wpis oddał wszystko i nic, po prostu byłem szczęśliwy ze jest to już koniec.

Na plus; poznanie nowych graczy i chyba nabranie większego dystansu do siebie i gry, może dziwne, ale po sezonie stwierdziłem, iż taka duża liczba przegranych meczy i tak dużą ilością bramek naprawdę wyluzowało mnie w grze.

Na minus: oczywiście rezygnacja graczy, a stwierdzenie, że granie naszymi kopaczami jest beznadziejnie jest dla mnie niezrozumiałe. Wole grać naszą ligą gdzie cza się trochę namęczyć, aby strzelić gola niż jakimiś spidami gdzie praktycznie każdy strzał z obrębu pola karnego zamieniany jest na gola.

Pozdrawiam
zibii75

JustMe1987
Jeden z najlepszych dla mnie sezonow online mial miejsce w moich ulubionych rzeczywistych rogrywkach. Zawsze bylem fanem naszej pilki ktora swietnie ekipa z pol evo przenosila na grunt pes6. Tym razem mialo to miejsce dzieki naszemu roosterowi. Wiadomo ze gdyby nie tak silna ekipa pewnie nie stal bym jako drugi w rzedzie za nasza etatowa maszynka do zdobywania 3. punktow ( Bez urazy za okreslenie ). Niemniej jednak dzieki temu ze gralem polskim klubem gralem wlasnie z pasja. Mimo ze trafil mi sie najwiekszy rywal zespolu ktoremu kibicuje od lat to udalo mi sie przemoc niechec i zaliczyc calkiem dobry i wyrownany sezon za sterami stolecznej druzyny. Gra oparta na silnym i szybkim Chinyamie zaprowadzila mnie do drugiego miejsca w tabeli i dala mojemu snajperowi 3 miejsce w klasyfikacji strzelcow. Ten fakt bardzo cieszy. W trakcie sezonu nawet wyksztalcilo sie powiedzonko " Bez Chinyamy nie ma bramy! " Zaluje ze raczej juz nie bede mial okazji zagrac tym napastnikiem z ktorym klub z Warszawy obszedl sie podobnie nieelegancko co Lech ze swoim bylym kapitanem... Nie odbiegajmy jednak od tematu.

Chcialbym docenic dokonania naszego mistrza i pogratulowac mu majstra. Pare cieplych slow powiem tez o WKSRKSie ktory juz nie pierwszy raz udowadnia ze jak mu zatrybi koncepcja gry danym zespolem ( co niestety czesto zajmuje mu pol sezonu ) to konczy rozgrywki pioronujacym finiszem. Nie inaczej bylo gdy wywalczyl awans do pierwszej ligi i nie inaczej bylo tym razem gdy prowadzil Belchatow. lukasz44 i Donkryst pokazali nie lada umiejetnosci sterujac dosc biednymi i nie rewelacyjnymi kadrowo zespolami. Donowi pomoglo na 100% przywiazanie do barw klubowych poniewaz prowadzil zespol ktorego jest fanem. Ich wysokie lokaty to z pewnoscia zasluga swietnego kunsztu taktycznego, odrobiny szczescia i umiejetnosci improwizacji z "drewnem" biggrin.gif

Wisienka na torcie podczas zmagan w tym sezonie byly dla mnie mecze z szalonym zespolem z Bielska ktory wprawial mnie w oslupienie swoimi poczynaniami. Kosmiczna skutecznosc Rybsona w meczach ze mna sprawiala ze rece same skladaly sie do facepalma a pozniej po opadnieciu emocji do oklaskow. Wielkie brawa za to co pokazales bardzo przecietnym Podbeskidziem.

Slabszy sezon zaliczyli: Ogryz ktory mimo niezlej kadry nie bil sie o najwyzsze cele a oddech Pana Wojciechowskiego powodowal czasem wielka nerwowosc u tego szkoleniowca co konczylo sie czasem bardzo przykrymi incydentami na boisku i poza nim. Szymsonowi tez nie poszlo mimo faktu ze grac potrafi ale tak jak ja oparlem gre na Chinyamie i wypalilo tak jemu gra oparta na rajdach Ntibazonkizy dala niezbyt wiele..

Szanuje tez reszte ekipy ktora dojechala do konca rogrywek w srodku badz tez na mieliznie naszej tabeli. Zibii75 ktory prowadzil autobus LKSu byl zawsze wzorowo przygotowany taktycznie do meczu tylko gdzies zabraklo jakosci u wykonawcow jego zalozen. Ciesze sie ze tez dane mi bylo zagrac z pozostalymi do ktorych szerzej sie nie odnioslem.

Kolegow ktorzy zrezygnowali badz odpuscili sobie koncowke sezonu pozwole sobie nie komentowac ani nie ganic... Szkoda mi klawiatury..

Jak to czesto moglem napisac po meczach z wieloma z was : Dzieki za walke fairplay!

Szkoda ze to koniec romansu z ekstraklasa bo dla mnie byl on bardzo namietny cool.gif
snajper1929
MOja Postawa i zespół:
No cóż losowanie okazało się słodko-gorzkie wink.gif wiadomo staty zawodników z pierwszej trójki ligi ale jednak Korona sama w sobie jakoś mnie nie przekonała wink.gif TRzech wyrównanych bramkarzy solidna obrona dobra pomoc i mega trójka atakujących Puri(jakież on miał staty na tle ligi) "Wtorek" i Janczyk to pozwoliło wygrać Extraklasę.

Na plus wśród reszty stawki na pewno JustMe który wydobył z eLki wszytsko co się pewnie dało, WKSRKS (ograł skubany Koronę dwukrotnie wink.gif ) oraz największy plus Łukasz który słabą Arką pozostawił w tyle wiele lepszych zespołów.

Na minus chyba każdy kto zrezygnował
lukasz44
http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1321735209

Z opóźnieniem spowodowanym brakiem czasu i motywacji dopiero teraz zebrałem się do wpisu smile.gif
Mam nadzieję że choć kilka osób przeczyta całość.
Niebawem podsumowanie poprzedniego sezonu ligowego...
B@rt
Przeczytałem z chęcią całe biggrin.gif Chyba się zgłoszę do następnego sezonu.
zibii75
Dzięki za dobre słowo, co do dogrania sezonu, jak będzie kolejny to się zapiszę.
Może być nawet ŁKS.
smile.gif
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.