Kettger
Aug 20 2008, 10:40
Już we wtorek, 26 sierpnia, rozpocznie się drugi mecz trzeciej rundy eliminacji Ligi Mistrzów, pomiędzy Wisłą Kraków, a FC Barceloną. W pierwszym meczu Katalończycy bez problemu uporali się z Mistrzami Polski, wygrywając 4-0. Czy Wisłę stać na niespodziankę?

Co o tym sądzicie?
Niespodziankę to przesada, ale jak strzelimy honorowego gola to będzie dobrze
Soncker
Aug 20 2008, 11:05
Wisła Strzeli gola...ale samobója<lol2>3:0 albo 2:0 dla FCB
djclanv1r00z
Aug 20 2008, 11:38
Valdes sam sobie włoży piłke do bramki bo jest bardzo zdolnym bramkarzem podobno
a tak na serio to licze na godne pożegnanie się z LM w tym sezonie

i na dalszą "efektywniejszą" w wynikach grze Wisły w pucharze UEFA

pozdro
Pro-Evo-S
Aug 20 2008, 11:42
Strzelimy honorową bramkę, ale niestety przegramy 1:3. Taki mó typ

I tylko oby w UEFA awansować do tej fazy grupowej

3mam kciuki za Wiślaków
Damian.
Aug 20 2008, 11:52
Optymistyczny wariant: 1:2 dla Barcy

Pesymistyczny wariant: 0:5 dla Barcy

stawiam na 1:4 dla Barcy
perONE
Aug 20 2008, 12:21
Ja prawdopodobnie pojadę na mecz

tylko bilety cholernie drogie
Chciałbym, żeby Wisła wygrała, ale bedzie pewnie 0:3 dla fcb
Mooner
Aug 20 2008, 22:34
Będzie szansa na bramkę, bo terner pewnie wpuści kilku młodszych zawodników, no i doping, ci młodzi mogą sie posrać ze strachu.. ;]
djclanv1r00z
Aug 26 2008, 21:39
brawo Wisła

nie ma wstydu

ładnie zagrali na miare swoich możliwości i oby weszli do fazy grupowej pucharu UEFA i tam dalej skutecznie grali
P.S. tylko żeby nie trafili na Milan czy coś takiego

myślę że dostyć "gigatów" na ten sezon

pozdro
F.C. Barcelona
Aug 26 2008, 21:43
no cóż widac ze odpuscili dzisiejszy mecz przed niedzielnym meczem z numancią i chcialbym zeby wisla trafila na milan i wygrala tez 1:0 hehe pozdro
Flisak
Aug 26 2008, 21:47
AAAAAAAAAAAAAAAAAA

We winer!!!!!!!! Wygraliśmy!!!!!!!
djclanv1r00z
Aug 26 2008, 21:48
barman_2000
Aug 26 2008, 21:55
normalnie mecz zycia obronców, a bramka nawet ładna
kostek
Aug 26 2008, 21:55
CYTAT
i finał Lech - Wisła biggrin.gif
i gra gitara biggrin.gif
pozdro cool.gif
I po rzutach karnych Puchar Polski ląduje w rękach
[wpisać nazwę klubu]!

/Mecz w wykonaniu Wisły niezły, grali agresywnie, dość odważnie... Mieli też sporo szczęścia ale liczy się wygrana. Teraz musi być awans do fazy grupowej UEFA. Tyle.
Kubbas
Aug 26 2008, 21:56
CYTAT(djclanv1r00z @ Aug 26 2008, 22:43)

brawo Wisła

nie ma wstydu

ładnie zagrali na miare swoich możliwości i oby weszli do fazy grupowej pucharu UEFA i tam dalej skutecznie grali
P.S. tylko żeby nie trafili na Milan czy coś takiego

myślę że dostyć "gigatów" na ten sezon

pozdro

Właśnie niech trafią na Milan. Chcemy być kimś znaczącym w futbolu europejskim to musimy dawać sobie radę z takimi klubami.
O meczu, ładna konsekwentna gra w tyłach + kilka zrywów w ataku, czyli w stylu naszej repry, kontry, kontry, kontry. To jest nasz Polski styl, skuteczny styl.
Gracz meczu Baszczu.
CYTAT(kostek @ Aug 26 2008, 22:59)

I po rzutach karnych Puchar Polski ląduje w rękach PZPNU ?! xd
Ohh jak to dobrze, ze nie napinalem sie z nikim przed meczem, bo chyba teraz siedzialbym w kacie i sie cial...
Coz, Wisla zagrala naprawde niezle, ambitnie, no i co najwazniejsze dla nich wykorzystali swoja okazje aby zapisac sie na kartach historii w polskiej pilce klubowej.
A Barca, coz.. Moim zdaniem nietrafione zmiany, no i kilka zrywow i wymiany podan z pierwszej pilki to zdecydowanie za malo. Mam nadzieje, ze Pep nie oszczedzi pilkarzy i dostana ostry opierdol, nie za to, ze przegrali, ale za to jak zagrali. Porazka przyjdzie jeszcze nie jeden raz, pozostaje miec nadzieje, ze tylko w meczach, ktore znaczenie maja minimalne.
Tyle moim skromnym zdaniem, pozdro.
djclanv1r00z
Aug 26 2008, 22:12
no z tym pucharem polski to ja wiem

mieszkam niedaleko konina a co mi tu PZPN z pucharem polski z Amicką zrobił to wszycy widzieli

ale to nie ten temat

korupcja w polskiej piłce ;D
a co do Milanu to by naszych pykneli jak i ta Barcelona

pozdro
Mooner
Aug 26 2008, 22:45
Ładnie zagrali, głównie z tyłu, no i wygrana z Dumą Kataloni cieszy niezmiernie..

Trochę dużo Barca pozwalała Wiśle na gre piłką, grali spokojnie no i lekko zlekceważyli Polaczków.. ;] Dobrze im tak, niech mają..

Nie da się ukryć, że gdyby Barca MUSIAŁA wygrać to by wygrała, ale nie musiała więc mamy 1:0 dla nas i z tego sie radujmy.. ;]
Pro-Evo-S
Aug 26 2008, 22:49
Fajnie, że się wygrało, ale pozwolę sobie zacytować quentina - znanego sportowego bloggera, z którym się niestety zgadzam:
CYTAT
Wygraliśmy, sympatycznie. Ale gdyby pierwszy mecz zakończył się w Barcelonie remisem, to w Krakowie po pierwszej połowie już by było 0:3. Niezależnie od tego czy Baszczyński zagrałby mecz życia czy nie.
Poniżej brameczka do oglądnięcia jeszcze raz
http://www.youtube.com/watch?v=hhNvzTPTipwGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Iwański starał się naśladować hiszpańskich komentatorów
perONE
Aug 27 2008, 08:53
Żeby Wisła zagrała taki mecz na Camp Nou to moze byłby inny wynik niż 4:0. Teraz grali dośc dobrze chociaż rywal był wymagający.
artysta germanista
Aug 27 2008, 09:03
CYTAT(Flisak @ Aug 26 2008, 22:51)

AAAAAAAAAAAAAAAAAA

We winer!!!!!!!! Wygraliśmy!!!!!!!

no i czym tu sie podniecać? ;p Barca odpuściła bo wiedziała i tak i tak że wchodzi już do LM. CHAMPIONS LEAGUE? NIE DLA IDIOTÓW !!
perONE
Aug 27 2008, 09:08
CYTAT(e.handlarz @ Aug 27 2008, 10:07)

no i czym tu sie podniecać? ;p Barca odpuściła bo wiedziała i tak i tak że wchodzi już do LM. CHAMPIONS LEAGUE? NIE DLA IDIOTÓW !!

przez takie coś są awanturyna forum

moze nie ma sie czym podniecać ale wynik idzie w świat, inni teraz beda czuli wiekszy respect przez Wisła.
Tylko ona jako nieliczna jest w stanie repr. Polske na arenie miedzynarodowej, Motor do takiego poziomu nie dojdzie
Nie powiedziałbym że Barca odpuściłą bo w końcu Guardiola wystawił optymalny skład. Tak czy siak, brawa dla Wisełki za to że pomimo zerowych szans na awans podjęła walkę
Kettger
Aug 27 2008, 10:15

Oczywiście, zgadzam się w 100%.
chatek
Aug 27 2008, 10:34
Ja też się zgadzam z tym stwierdzeniem, że gdyby w pierwszym meczu był remis lub nieznaczna wygrana Barcy to wczorajszy wynik byłby zupełnie inny. Barca chciała przebrnąć przez te 90 minut jak najmniejszym nakładem sił a to, że w końcówce się denerwowali i zaczeli atakować to normalne bo nie chcieli przegrać ale niestety zabrakło szczęścia i nie wiem jeszcze czego bo jak się marnuje takie sytuacje jak np. Bojan

Ale trzeba też pogratulować Wiśle zagrała bardzo dobrze szczególnie w defensywie. I to zwycięstwo Wisły stawią ją chyba w lepszym położeniu w następnym sezonie bo zwiększy im się współczynnik punktowy.
__SaNd1__
Aug 27 2008, 10:46
CYTAT(chatek @ Aug 27 2008, 12:38)

I to zwycięstwo Wisły stawią ją chyba w lepszym położeniu w następnym sezonie bo zwiększy im się współczynnik punktowy.
No napewno punkty w nastepnym sezonie bedom juz wiecej po zwycienstwach z Beitarem Barcelona,ale muszom jescze pograc i w UEFA Cup bo tam tez som pieniandze i punkty do koeficienta ktore pomorze w nastepnym sezonie zeby Wisla byla postawiona i zeby wybiegla takich zespolow jak Arsenal,Juventus,Barcelona i zeby zmerzyla druzyne napzsyklad jak BATE Borysow

Inaczej za mecz wcorej gratulacje,jestem sczesliwy od wygranego wspanialy mecz

Czekam juz na mecze w UEFA Cup i Ekstraklasy - 12 tytul mistzowski
CYTAT(perONE @ Aug 27 2008, 10:12)

przez takie coś są awanturyna forum

moze nie ma sie czym podniecać ale wynik idzie w świat, inni teraz beda czuli wiekszy respect przez Wisła.
Tylko ona jako nieliczna jest w stanie repr. Polske na arenie miedzynarodowej, Motor do takiego poziomu nie dojdzie

Kurw. juz mnie to denerwuje jaki masz problem do Motoru? To ze on pisze to co ci sie nie podoba to nie znaczy ze masz caly Motor obwniac . Pewnie zaraz za kompelksione dzieciaki beda pisac o wpadce z widzewem to odrazu pisze mam to gdzies

. Nie jestem za Wisła ale gratuluje im zwyciestwa
Kamilsoltys
Aug 27 2008, 11:34
Mimo iż FCB odpuściła sobie i dała strzelić gola... to powinna strzelić 2 bramki !!! bo to wg mnie wstyd dla blaugrany przegrać nawet rewanż z wisłą kraków!!!
Damian.
Aug 27 2008, 11:37
Gracz meczu Piotr Brożek

Barca grała na "luzie", nie chciała złapać kontuzji

ale wielkie gratulacje szczególnie dla obrony

Pawełek to ma łapy dziurawe

2 razy mogłbyć gol dla Blaugrany, ale kto by się spodziewał że bramkarz nie trafi rękoma w piłkę xD
Kamilsoltys : jaki tam wstyd, gdyby chcieli wygrać to by wygrali, ale mogliby się narazić na kontuzje przed meczem z Numancią(tzn. agresywna gra)

Valdes po bramce (0:22 sek)("ja pierdole ale wstyd" xD)
http://pl.youtube.com/watch?v=hhNvzTPTipwMyślę,że trafią na łatwiejszego przeciwnika
Mooner
Aug 27 2008, 13:23
CYTAT(Damian. @ Aug 27 2008, 12:41)

Pawełek to ma łapy dziurawe

2 razy mogłbyć gol dla Blaugrany, ale kto by się spodziewał że bramkarz nie trafi rękoma w piłkę xD
No właśnie, co jak co, ale ja uważam, że Pawełek nie jest najlepszym wyborem dla Wisły, przydałby im się ktoś lepszy, pewniejszy. Pawełek często wypuszcza piłke przed siebie, wydaje mi się, ze ma problemy z pewnym złapaniem piłki i zauważyłem to nie tylko w meczu z Barceloną. Choćby niedawno w pierwszym meczu z Beitarem. Lepiej go zmienić.
Dobrze wam radzi, kibic Lecha.

CYTAT(Damian. @ Aug 27 2008, 12:41)

Valdes po bramce (0:22 sek)("ja pierdole ale wstyd" xD)
http://pl.youtube.com/watch?v=hhNvzTPTipwHah, no nie..

Dobre spostrzeżenie... ;P Co do Valdesa mam podobne zdanie.
CYTAT(Kamilsoltys @ Aug 27 2008, 12:38)

Mimo iż FCB odpuściła sobie i dała strzelić gola... to powinna strzelić 2 bramki !!! bo to wg mnie wstyd dla blaugrany przegrać nawet rewanż z wisłą kraków!!!
Jaki wstyd, przecież wygrali 4:1

Ludzie -- Gdyby na Camp Nou Barca odniosła mało wygodny wynik (czyt. 1:0), to by Wisła nie miała szans w Krakowie. A że Barca wygrywała 4:0, to po co się przemęczać. ehhh
Teraz Wisła będzie miała Milan ^^
djclanv1r00z
Aug 27 2008, 17:13
brakuje lepszego bramkarza w Krakowie

ale to ich problem

oby się to nie zemściło w dalszej walce o faze grupową pucharu UEFA

bo już z Beitarem Pawełek "fikał" a wczoraj siatkóweczka
pozdro
Kubbas
Aug 27 2008, 19:30
Ludzie o czym wy mówicie? To jest FC Barcelona druzyna aspirująca do miana najlepszego klubu na świecie, ma prawdopodobnie najlepszy skład na świecie, zmienników na świecie, chce wygrać LM. O czym wy mówicie? Oni powinni Wisłe rozjechać na wstecznym...to jest ich wielka porażka o czym świadczyły reakcje Guardioli. Wielki wstyd dla nich i wielka chluba dla Polski.
Tak, tak, najfajniesze jest to, ze jutro w Hiszpanii nikt nie bedzie o tym pamietal, a Polacy beda to zwyciestwo wspominac przy kazdym meczu Wisly jeszcze dlugimi latami, niczym zwycieski remis na Wembley w Siedemdziesiatym ktoryms.
djclanv1r00z
Aug 27 2008, 19:42
CYTAT(Tomak @ Aug 27 2008, 20:40)

Tak, tak, najfajniesze jest to, ze jutro w Hiszpanii nikt nie bedzie o tym pamietal, a Polacy beda to zwyciestwo wspominac przy kazdym meczu Wisly jeszcze dlugimi latami, niczym zwycieski remis na Wembley w Siedemdziesiatym ktoryms.
takie to są uroki polskiej piłki :/ żyjemy przeszłością

jak nie ma sukcesów to co zrbić ??

pozdro
Raffels
Aug 27 2008, 20:02
Jak to napisał pewien "murzyn": Wisła ogrywa Barce, której nie chce się grać a przyjedzie Dinamo Tibilisi i pojedzie ich na ostrej ku...e.
CYTAT(Tomak @ Aug 27 2008, 18:40)

Dokładnie
Albo np. po zdobyciu 3 medali w Pekinie w ciągu jednego dnia wszyscy już nazywali ten dzień polskim. Co mają powiedzieć Chińczycy czy Amerykanie
CYTAT(Kamilsoltys @ Aug 27 2008, 12:38)

Naucz się pisac WISŁA KRAKÓW z dużej litery!
Trochę szacunku!
To że jesteś sobie za jakimiś krasnoludkami zza granicy i ze masz 12 lat to nie oznacza ze możesz obrażac innych bezkarnie.
Co do meczu : Wisła grała co najlepsze i z taką grą może awansowac do UEFA cup

W takim razie powinni ci zakazac oglądac LM w TV. skoro nie dla idiotów..
Edit: nie mogłem, jak czytam co te dzieciaki wypisują to mnie krew zalewa. :/
potter
Aug 27 2008, 23:32
Ja sie tylko zastanawiam co by bylo gdyby Wisla zgodzila sie grac 1 mecz u siebie. Czy po ewentualnej wygranej 1-0 na Camp Nou dalaby sobie tak latwo strzelic 4 gole ? Watpie
Ale w Krakowie wyszli z zalozenia ze lepszy 1 mecz na wyjezdzie i to nie bardzo sie sprawdzilo bo po zawodach bylo juz 2 tyg temu, sekunde po gwizdku sedziego na Camp Nou
Mortin
Aug 28 2008, 00:24
CYTAT(seen @ Aug 27 2008, 23:47)

Naucz się pisac WISŁA KRAKÓW z dużej litery!
Trochę szacunku!
To że jesteś sobie za jakimiś krasnoludkami zza granicy i ze masz 12 lat to nie oznacza ze możesz obrażac innych bezkarnie.
Co do meczu : Wisła grała co najlepsze i z taką grą może awansowac do UEFA cup

W takim razie powinni ci zakazac oglądac LM w TV. skoro nie dla idiotów..
Edit: nie mogłem, jak czytam co te dzieciaki wypisują to mnie krew zalewa. :/
spokojnie, nie ma powodu zeby sie tak odrazu spinac. Rozumiem, ze jestes kibicem Wisly, ale nie musisz tak ostentacyjnie to okazywac i odrazu na innych naskakiwac. Szanuj innych kibicow, bo nie kazdy kto lubi Barcelone czy Real czy ManU musi miec 12 lat.
pozdrawiam
Kettger
Aug 29 2008, 15:51
Barca ma po prostu większe problemy, niż mecz rewanżowy, który miał znaczenie tylko dla Wisły. To samo w przypadku Lecha, wczoraj.
przegrali czyli byli slabsi i tyle.
Ostatecznie mogli sobie pomyslec: aa hooy z kibicami, kasa za awans juz w kieszeni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.