Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FIFA 12.
board.issonline.pl > Inne > Gry
Orange_91
Nie samym PESem człowiek żyje. biggrin.gif A jak wiadomo kilka dni temu wyszła nowa odsłona FIFy i można podyskutować o konkurencji. Zapraszam do dyskusji.
ronaldo_9
Jak dla mnie to Fifa dalej jest schematyczna, bramki padają w podobny sposób, szczególnie te strzelane przez komputer. Bardziej podoba mi się nowy PES. Nie jest to "szóstka" ale wg mnie 12 jest dużym skokiem w kierunku przyjemnego gameplay'u. A tak naprawdę to czekam na NBA 2K12, już kupiłem nawet. biggrin.gif
T-Mac
nie jest taka zla mozna duzo nowych nazwisk wyciagnac z niej do pes6 biggrin.gif
a swoja droga tez czekam na NBA 2k12 i te meczyki Orlando biggrin.gif
GooFy
W nowej Fifie zaskoczyła mnie duża ruchliwość kolegów z drużyny, zostaję jednak przy PES6. biggrin.gif
"a swoja droga tez czekam na NBA 2k12 i te meczyki Chicago" biggrin.gif
lukasz44
CYTAT(T-Mac @ Oct 1 2011, 09:15) *

O Fuck laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Zajebisty filmik, zdarzyły się już komuś takie bugi ?
ronaldo_9
Mi się coś takiego zdarzyło, Henry spadał z wysokości ok. 2 metrów po tym jak się z pleców obrońcy odbił ale nie było to tak okazałe jak na tym filmiku. biggrin.gif
Orange_91
Znów fatalna optymalizacja, gorsza niż przed rokiem. mad.gif Zna ktoś jakieś sprawdzone sposoby optymalizacji gry?
naczelnik5
Pogralem troche i mam mieszane uczucia, momentami gra sie naprawde fajnie a momentami chce sie wylaczyc gre, przede wszystkim napastnicy dalej dostaja speeda jak sa przy pilce i oczywiscie tak zastawiaja pilke ze nikt nie da rady jej odebrac, fizyka pilki - tutaj niestety dalej ma sie wrazenie jakby kopali kamien , a zachowania pilki po rykoszetach czy jak trafia w bandy po strzale wyglada naprawde malo realistycznie, dalej gra obronna hmm tutaj mozliwe ze to brak ogrania ale gdy zawodnik kompa scina ze skrzydla w pole karne to tez odebrac pilki nie sposob, kolejna sprawa szkoa ze znowu nie mozna dryblowac balansem normalnie na pelnym biegu prawo-lewo , miniecie tak przeciwnika graniczy z cudem. kolizje czasem wygladaja tak jakby pilkarze sie prawie zabili a gwizdek sedziego milczy. hmm i wydaje mi sie ze nie ma kim pograc , tzn nawet jak ustawie ofensywna taktyke i nastawienie to jak wychodze z akcja to napastnik cofa sie na polowe , dostaje tam pilke i dalej nie ma w sumie komu zagrac , ale fakt ze nie rozkminialem taktyki podczas meczu. aaa no i relizm zabija tez fakt ze grajac np z man city realem itp nawet na poziomie profesional co 2 akcja to niesmowite dryblingi, tricki i inne kombosy w wykonaniu komputera, ja rozumiem ze sa tam pilkarze ktorzy robia takie rzeczy na boisku ale kurde nie co 2 akcje przez 90 minut.i I zmienili by w koncu replaye ktore jak dla mnie sa totalnie do bani . hm no to takie rzeczy ktore myslalem ze beda poprawione bo sa to w sumie bolaczki fify 11. nie mniej jednak przynajmniej narazie ciezko jest sie oderwac od grania mimo ze mecze sie na klawiaturze. , napewno jest to niezla odskocznia od pesa 6 smile.gif

Orange_91 mi pomogly standardowe zabiegi jak wylaczenie AA , wylaczenie przegladarki gg itp podczas gry ,i ustawienie wysokiego priorytetu dla procesu fifa.exe , wtedy gra chodzi bez zarzutu
Orange_91
CYTAT(naczelnik5 @ Oct 1 2011, 15:26) *
Orange_91 mi pomogly standardowe zabiegi jak wylaczenie AA , wylaczenie przegladarki gg itp podczas gry ,i ustawienie wysokiego priorytetu dla procesu fifa.exe , wtedy gra chodzi bez zarzutu

A jaki masz sprzęt? Ja gram na woskich, 1280x720 i AA 2x. W 11 było ok, a tutaj troszkę kuleje.
Co do gry to na razie mam mieszane uczucia. Wypowiem się później.
Rasialdinho0
Pogralem pare meczy w demo i totalnie wieje nuda.FIFY od wersji 98 nie dotykam.

Najgorsze w FIFIE 12 sa podania, kopia tak jakby sniadania nie jedli.
naczelnik5
Pewnie wielu z was oprocz pesa gra takze w fife 12 wiec mozliwe ze bedziecie w stanie mi pomoc , otoz mam olbrzymi progblem z Fifką i licze na jakas pomoc bo juz stracilem cierpliowsc i nadzieje , a teraz do rzeczy , gralem kilka sezonow w fife roznymi druzynami , po awarii systemu i formacie zaczalem kariere od nowa ,i wszystko bylo dobrze az tu nagle w polowie sezonu fifa zaczela mnie wyrzucac do pulpitu podczas meczu :/ dzialo sie tak zarowno w karierze jak i tworzyskich itp , sprawdzilem temperatury, sprawdzilem ramy, dysk itp wszystko jest ok, robilem reinstal fify , tworzylem od nowa pliki zapisu i nic , inne gry dzialaja bez zarzutu, pozyczalem fife od 2 kumpli i dalej to samo , a moj egzemplarz na innych kompach dziala normalnie :/, sprawdzalem rowniez na piracie tez nic, poczatkowo mialem wgrany mod do ekstraklasy i murwy hd, po formacie czysta fifa, bardzo prosze o pomoc !! komp: win xp, amd athlon 4000+, hd 3850, 2 gb ram , seagate 320gb , zasilacz jakis 400w, wszelkie sterowniki do grafiki itp aktualne !
Orange_91
CYTAT(naczelnik5 @ Feb 15 2012, 15:23) *
Pewnie wielu z was oprocz pesa gra takze w fife 12 wiec mozliwe ze bedziecie w stanie mi pomoc , otoz mam olbrzymi progblem z Fifką i licze na jakas pomoc bo juz stracilem cierpliowsc i nadzieje , a teraz do rzeczy , gralem kilka sezonow w fife roznymi druzynami , po awarii systemu i formacie zaczalem kariere od nowa ,i wszystko bylo dobrze az tu nagle w polowie sezonu fifa zaczela mnie wyrzucac do pulpitu podczas meczu :/ dzialo sie tak zarowno w karierze jak i tworzyskich itp , sprawdzilem temperatury, sprawdzilem ramy, dysk itp wszystko jest ok, robilem reinstal fify , tworzylem od nowa pliki zapisu i nic , inne gry dzialaja bez zarzutu, pozyczalem fife od 2 kumpli i dalej to samo , a moj egzemplarz na innych kompach dziala normalnie :/, sprawdzalem rowniez na piracie tez nic, poczatkowo mialem wgrany mod do ekstraklasy i murwy hd, po formacie czysta fifa, bardzo prosze o pomoc !! komp: win xp, amd athlon 4000+, hd 3850, 2 gb ram , seagate 320gb , zasilacz jakis 400w, wszelkie sterowniki do grafiki itp aktualne !

Deinstall + czyszczenie rejestru + ponowna instalacja i zobaczymy.
naczelnik5
CYTAT(Orange_91 @ Feb 15 2012, 16:58) *
Deinstall + czyszczenie rejestru + ponowna instalacja i zobaczymy.

wszystko juz bylo , instalowalem na nowo fife po formacie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.