Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proszę o usunięcie tego tematu! Kariera nie udana
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
lzs1993
Gra: Pro Evolution Soccer 2010
Patch: Mod Bolloxmasta's
Platforma: Xbox360
Trudność meczu: Regular
Rodzaj gry: Master Liga

Arsenal FC

Trener: Arsene Wenger
Budżet: 168,314,040 €
Liga: Barclays Premier League
Obecny sezon: 2009-2010

Kadra sezon 09-10:

Bramkarze:

1. Manuel Almunia
21. Łukasz Fabiański
24. Vito Mannone

Obrońcy:

31. Thomas Vermaelen
10. William Gallas
3. Bacary Sagna
22. Gael Clichy
18. Michael Silvestre
6. Phillipe Senderos
20. Johan Djourou
46. Kerrea Gilbert
30. Armand Traore

Pomocnicy:

17. Alexandre Song
4. Francesc Fabregas
15. Oliveira Araújo de Denilson
14. Theo Walcott
2. Abou Diaby
16. Aaron Ramsey
40. Kieran Gibbs
27. Emmanuel Eboue
8. Semir Nasri
19. Jack Wilshere
47. Mark Randall
33. Nacer Barazite
7. Thomas Rosićky

Napastnicy:

23. Andriey Arshavin
11. Robin van Persie
9. Eduardo da Silva
26. Nicolas Bendtner
12. Carlos Vela
50. Jay Simpson

Arsene Wenger nie ma zamiaru sprzedawać Fabregasa!!

Te słowa kieruje szkoleniowiec Arsenalu do wszystkich klubów, które próbują walczyć o hiszpańskiego pomocnika. Sporo plotek krążyło na temat odejścia Fabregasa. AC Milan, Inter, Chelsea, Real, FC Barcelona oto potęgi piłkarskie, które próbowały zakupić Cesca. Ceny były kosmiczne sam Milan proponował 75 mln €. Jednak Wenger nie ma zamiaru sprzedawać gwiazdy swego zespołu nawet gdyby suma transferu wynosiła 100 mln €.
lzs1993
Weekend 2, sierpień 2009

Nasz zespół w najbliższych kilku dniach tzn od 10.09 do 20.09 rozegra 3 mecze sparingowe:

10.09 Arsenal FC vs Sevilla FC /Emirates Stadium
16.09 Fenerbahce vs Arsenal FC
20.09 Arsenal FC vs Ajax Amsterdam /Emirates Stadium

Wszystkie mecze mają za zadanie przygotować zespół do sezonu. W tych sparingach prawdopodobnie nie będa obecni Emmanuel Eboue i Semir Nasri z powodu kontuzji.

Już niebawem::

- wyniki ze wszystkich sparingów
- wywiad z trenerem po zakończeniu przygotowań
- ciekawe transfery na świecie
lzs1993
Weekend 3, sierpień 2009

A oto wyniki meczy sparingowych Arsenalu:

Arsenal FC 5:2 Sevilla FC

Skład Arsenalu: Almunia -- Vermaelen -- Sagna -- Clichy -- Senderos -- Fabregas -- A.Song -- Walcott -- Ramsey -- R.v.Persie -- Bendtner

Strzelcy: Fabregas 12'(PK), Vermaelen 22', Navas 39', Kanoute 54', Van Persie 66',74' , Ramsey 90+2'

Fenerbahce 2:2 Arsenal FC

Skład Arsenalu: Fabiański -- Silvestre -- Djourou -- Gibert -- Traore -- Denilson -- Gibbs -- Wilshere -- Arshavin -- Eduardo -- Vela

Strzelcy: Roberto Carlos 59', Gokhan 64', Eduardo 80',90+1'

Arsenal FC 2:0 Ajax Amsterdam

Skład Arsenalu: Mannone -- Sagna -- Clichy -- Gallas -- Djourou -- Walcott -- Fabregas -- Gibbs -- Rosicky -- Van Persie -- Eduardo

Strzelcy: Walcott 14', Rosicky 79'

Wywiad z Arsene Wengerem!!

- Witam pana
- Dzień dobry
- Jakie ma pan odczucia co do swojego zespołu po zakończonym niedawno okresie przygotowawczym?
- Nie za wiele można powiedzieć po 3 meczach ale oglądając i patrząc na ten mecz z boku wyglądało to bardzo dobrze. Mogę powiedzieć, że mamy bardzo zgraną drużynę i w tym sezonie powalczymy o najwyższe cele.
- Wiele plotek chodzi o panu po wypowiedzeniu słów, że nie sprzeda pan Fabregasa. Co pan o tym sądzi?
- Nie za bardzo mnie interesuje co inni mówią lecz ja wiem co robię i wiem, że sprzedaż Fabregasa osłabiłby zespół. Jest on bardzo ważną postacią zespołu. Dlatego nie mam zamiaru jak na razie go sprzedawać.
- A myśli pan o jakiś zakupach do zespołu?
- W moich planach na razie są tacy zawodnicy jak: David Silva, Chamakh lub Gourcuff napewno w tym sezonie o nich powalczymy.
- Z pańskiego zespołu chce prawdopodobnie odejśc Ramsey jaka jest tego przyczyna?
- Rozmawiałem z Aaronem ostatnio bardzo długo i opowiadał mi, że nie czuje sie już w tym klubie za dobrze. Próbowałem go namawiać lecz on nie chciał. Więc trudno jeśli odejdzie niech odchodzi.
- Dziękuję za wywiad Do widzenia!
- Ja również. Żegnam

Najciekawsze transfery:

1. Hulk FC Porto -->Liverpool
2. Robinho Santos --> Internacional
3. Bale Tottenham --> Aston Villa
4. Suarez Ajax --> Tottenham

A niebawem:

- 1 kolejka ligi angielskiej z Stoke City
lzs1993
Weekend 4, sierpień 2009

Porażka na inauguracje!!

Arsenal FC 0:1 Stoke City

Bramki: Gallas 50' (sam.)

Skład Arsenalu: Almunia -- Sagna -- Vermaelen -- Gallas -- Clichy -- Eboue -- Nasri -- Fabregas -- Walcott -- Arshavin -- Van Persie

Kartki: -----

Od samego początku Kanonierzy zaatakowali bramkę Sorensena. Już w 5 minucie mogli prowadzić lecz piłki do siatki z 5 metrów nie wpakował Arshavin. Kolejne minuty to zmasowane ataki gospodarzy. W 15 minucie po przepięknym strzale Fabregasa piłka odbija się od słupka i wylatuje poza boisko. W tym meczu Stoke City wogóle nie istniał , lecz kiedy nadeszła 50 minuta mieli powody do radości. William Gallas zupełnie nie atakowany fatalnie zagrał do własnego bramkarza, który nie sięgnął nogą piłki i gol dla Stoke City. Do samego końca Stoke City się dzielnie broniło i udało im się to. Niestety Londyńczycy przegrywają swój pierwszy mecz , jednak nie można się załamywać tym spotkaniem bo następne będzie o wiele trudniejsze.

Poprzedni mecz: 1 kolejka Premiership: Arsenal Londyn 0:1 Stoke City
Następny mecz: FA Cup 1 runda: Manchester City : Arsenal Londyn
lzs1993
Weekend 4 , sierpień 2009

Na koniec okienka transferowego: Ben Arfa w Arsenalu!!!

W ostatnich godzinach do zamknięcia okienka transferowego Arsenal dokonał mocnego wzmocnienia w linii pomocy. Była już gwiazda Marsylii Ben Arfa, stwierdził , że bardzo chciał trafić do jednej z mocniejszych ekip ligi angielskiej. Suma za tego genialnego kreatywnego zawodnika to 12,000,000 €. Nie jest to wysoka cena za takiego gracza. Ben Arfa w Arsenalu zagra prawdopodobnie na prawej pomocy.

Wygrana w ciężkim meczu!!

Manchester City 0:2 Arsenal Londyn

Bramki: Fabregas 30', Van Persie 71'

Żółte kartki: Vermaelen 21', Barry 43', Adebayor 65', Walcott 80'
Czerwone kartki: brak

Skład Arsenalu: Almunia -- Djourou -- Vermaelen -- Senderos -- Sagna -- Fabregas -- Walcott -- Nasri -- Gibbs -- Eduardo -- Van Persie

Arsenal wygrywa w 1 rundzie pucharu Angli 2:0 z Manchesterem City. Od początku mecz był toczony w szybkim tempie i sporo było okazji do strzelenia bramki z jednej jak i drugiej strony. W zespole gości w meczu błyszczał Fabregas natomiast w gospodarzy Tevez. W 30 minucie własnie ten co byłszczał w Arsenalu dał prowadzenie swojej ekipie po ładnym uderzeniu z 20 metra. City miało również ciekawe sytuacje w 39 minucie Adebayor nie wykorzystal sytuacji sam na sam natomiast 4 minuty później na pustą bramkę nie trafił Ireland. W tym dniu w zespole The Citznes panowała niemoc strzelecka. Po przerwie nie działo sie nic ciekawego aż do 71 minuty , kiedy koronkową akcję zagrali Kanonierzy a piłkę do siatki wbił Van Persie. Do końca meczu już nic się nie działo i Arsenal pewnie eliminuje Manchester City z rozgrywek pucharowych.

Poprzedni mecz: FA Cup 1 runda: Manchester City 0:2 Arsenal Londyn
Następny mecz: 2 kolejka Premiership: Wigan Athletic : Arsenal Londyn
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.