Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Karta Graficzna Nie Pasuje Do Płyty Głównej :(
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
chatek
Witam !
Mam problem przed wyjściem nowego PES'a kupiłem nową karte graficzną PALIT GEFORCE 8500GT z wejściem PCI EXPRESS i myślałem, że takie wejście też mam na mojej płycie głównej ale mam AGP sad.gif czy macie jakieś rady dla mnie jaką kupić nową płyte główną w miare dobrą i nie drogą czy jest jakieś inne wyjście niż kupno nowej płyty głównej. Prosze o pomoc.
szołpas
obawiam sie ze bedziesz musiał kupic niestety nową płyte głowna ;\;/
chatek
Cytat(sZ0lpAs @ Sep 22 2007, 12:23:27) [snapback]185677[/snapback]
obawiam sie ze bedziesz musiał kupic niestety nową płyte głowna ;\;/

A masz propozycje jaką kupić żeby pasowała czyli z wejściem PCI EXPRESS bo za bardzo się nie znam smile.gif
OskaR
A jakiego masz procka ?
zywul
Musisz zobaczyć jakie masz wejście na pamięc i jaki procek. Pójdziesz do sklepu a oni ci doradzą zapewne.
thmc88
sprzedaj tą karte i kup inną na AGP. Wydajność będzie ta sama, a nie wydasz kasy na nowego procka / płyte / pamięć i zasilacz. Pozdro
Orange_91
Cytat(thmc88 @ Sep 22 2007, 13:30:27) [snapback]185698[/snapback]
sprzedaj tą karte i kup inną na AGP. Wydajność będzie ta sama, a nie wydasz kasy na nowego procka / płyte / pamięć i zasilacz. Pozdro

thmc88 podal chyba najlepsze rozwiazanie w tej sytuacji. Ale nie rozumiem dlaczego kupowales karte w ciemno lepiej na poczatku sprawdzic jakie sie ma zlacze itp zeby nie bylo potem klopotow.
thmc88
1. kwestia - jesli powiesz sprzedawcy, że masz kompa sprzed 3 lat albo procesor typu Pentium 4, Athlon xp, Celeron to z jego strony niepoważnym jest sprzedanie Ci karty na PCI, świadczy to o nieprofesjonalizmie :]
2. Gf 8500, 8400, 8200 należy sie wystrzegać ;] są to badziewia montowane w dużych centrach handlowych, nie nadają sie do grania.
3. Nie ma sensu zmieniać całego PC dla jednej gry, jesli kupisz lepszą grafike na AGP - GF 6800, 7600, 7800, 7900, ATI 1950, lub x800 to i tak pograsz w Pesa, jeśli do tego dołożysz 1 GB Ramu to nie widze przeszkód aby nie grać swobodnie i to nie tylko w Pesie.
W razie jakiś pytań pisz smile.gif, nie wiemy jaką masz specyfikacje komputera (procesor, pamięć, płyta główna, zasilacz) oraz ile chcesz przeznaczyć na nową karte
chatek
A więc mam Pentium'a 4 i 1 GB RAM'u. Więc co radzicie sprzedać tą karte i kupić inną AGP ?
Jak tak to podajcie jakieś karty.
Orange_91
Cytat(chatek @ Sep 22 2007, 14:44:49) [snapback]185713[/snapback]
A więc mam Pentium'a 4 i 1 GB RAM'u. Więc co radzicie sprzedać tą karte i kupić inną AGP ?
Jak tak to podajcie jakieś karty.

Ogolnie to nie oplaca sie inwestowac w ten komputer:p. Ale moim zdaniem najlepiej wybrac Radeona 1950.
OskaR
Ja mam nie mile odczucia co do palita, mialem jedna karte tej firmy i straszne problemy byyi z nia jak i z serwisem.
przylaczma sie do opinni Orange_91, ten radek to chyba najlepszy wybor.
PES34
thmc mądrze gada smile.gif w końcu ziom z ligi smile.gif pozdro

z przykrością stwierdzam że niestety wydałeś kase w błoto.
Jednak nie wiem czy nie będzie lepiej zmieniać już plyte główną, co mu to da że teraz kupi karte pod AGP jak i tak będzie ją musiał za nie długo zmienić,wtedy kart pod agp już raczej nie będzie smile.gif ja bym wydał na nowa płytę główną ,
chatek
Chyba sprzedam tą karte i kupie nową AGP smile.gif

Którą bardziej się opłaca kupić:
http://www.allegro.pl/item244410910_agp_po..._gddr2_box.html
czy tą http://www.allegro.pl/item245016615_agp_pa...80mhz_nowe.html ?
Czy może macie inne propozycje tak w okolicach 300 zł.

Orange_91
Cytat(chatek @ Sep 22 2007, 19:32:42) [snapback]185785[/snapback]
Chyba sprzedam tą karte i kupie nową AGP smile.gif

Którą bardziej się opłaca kupić:
http://www.allegro.pl/item244410910_agp_po..._gddr2_box.html
czy tą http://www.allegro.pl/item245016615_agp_pa...80mhz_nowe.html ?
Czy może macie inne propozycje tak w okolicach 300 zł.

Faktycznie za 300 zl to jakiejs super karty nie kupisz ja bym wybral tego x1650 bo ten x800 to juz jest leciwy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.