Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pasek niżej zmęczenia? Do czego?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
ZeuS22
Mam kròtkie pytanko do czego służy w PES4/W8 ten pasek cieńki umieszczony pod zmeczeniem zawodnikòw? szukałem tego ale nie mogłem nigdzie znalesc. cya
Pozdro
kemocik
To jest kumulacja zmęczenia (tylko podczas sezonu) laugh.gif
Kulexy
Im dłuższy ten czerwony pasek tym mniej siły (kondycji) podczas meczu ma dany zawodnik.
Aby się pozbyć zmęczenia sezonem należy dać mu odpoczynek od gry (od 1 do 3 meczy - zależnie od zmęczenia - długości paska), aby nabrał siły...
(Dla mniej rozgarniętych: NIE WPUSZCZA
zizzz
witam! dopiero zaczynam grac w PES4, wiec zadam podstawowe pytanie: gdzie wyswietlaja sie te paski zmeczenia i kumulacji? Czy to jest ten pasek kolorow pod nazwiskiem zawodnika podaczs meczu, czy chodzi o paski w trybie change player?
TeDi
QUOTE(zizzz @ Jul 30 2005, 21:59:33)
witam! dopiero zaczynam grac w PES4, wiec zadam podstawowe pytanie: gdzie wyswietlaja sie te paski zmeczenia i kumulacji? Czy to jest ten pasek kolorow pod nazwiskiem zawodnika podaczs meczu, czy chodzi o paski w trybie change player?
[right][snapback]31303[/snapback][/right]

Podczas meczu pod nazwiskiem to pasek mòwiący o tym czy drużyna gra bardziej z tyłu jak ma pasek niebieski kolor, normalnie jak pasek ma żòłty kolor, czy bardziej ofensywnie jak kolor paska jest czerwony.

Jak chcesz zobaczyć kondycje zawodnika podczas meczu musisz wejść w change player i wcisnąć R1 ten pasek znajduje się między nazwiskiem, a formą zawodnika.

Natomiast pasek kumulacji wyświetlony jest jak grasz jakiś turniej bądź lige a przed tym turniejem w opcjach zaznaczysz Accumulated fatigue na Yes.
zizzz
Dzieki za odpowiedz! Ta gra robi sie coraz ciekawsza biggrin.gif Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa: gdy przed meczem chce zmienic jakiegos pilkarza, w change player mam mozliwosc podgladu takiej tabelki. O co w tym chodzi?
user posted image

I jeszcze kwestia transferow w Master League - czy faktycznie jest ona tak istotna? Przeciez mozna skompletowac sobie zawodnikow przed rozpoczeciem rozgrywek (ja sobie w ten sposob uaktualnilam sklad po ostatnim okienku transferowym) i miec u siebie tych, na ktorych nam zalezy.
RuDi
eh o ile sie nie mysle ta sa zolte kartki. po skompletowaniu 4 zawodnik zostaje zawszieszony na mecz czy iles tam
TeDi
QUOTE(zizzz @ Jul 31 2005, 13:05:37)

I jeszcze kwestia transferow w Master League - czy faktycznie jest ona tak istotna? Przeciez mozna skompletowac sobie zawodnikow przed rozpoczeciem rozgrywek (ja sobie w ten sposob uaktualnilam sklad po ostatnim okienku transferowym) i miec u siebie tych, na ktorych nam zalezy.
[right][snapback]31320[/snapback][/right]

Kwestia transefòw jest ważna bo możesz kupić potrzebnego zawodnika na daną pozycje lub za małe pieniądze młodzież, ktòra po każdym rozegranym meczu będzie zbierała punkty i będą rosły umiejętności zawodnika. Bo starszym zawodniką nie dość, że umiejętności nie rosną to jeszcze spadają.
pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.