Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rezygnacje i wykluczenia z ligi
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 2
Bakel
Bodziowlodek, szanuję fakt, że zdecydowałeś się na przystąpienie do ligi, ale rozgrywki mają przynosić radość, a nie być powodem do nerwów spowodowanych ślimaczym tempem gry.

W miejsce gracza Bodziowlodek wchodzi kfg, natomiast w miejsce ookash24 wchodzi Cziczinho.
dosko10
Panowie, dziś niestety chirurg uraczył mnie wiadomością że gips jeszcze 2 tyg mam nosić, w związku z tym nie będę robił zamieszania i niestety zrezygnuje z tego sezony, powrócę napewno w następnym. Sorki ogólnie , co złego to nie ja smile.gifsmile.gif
tomaj
Czy istnieje taka możliwość abym zastąpił użytkownika dosko10 w lidze?
Orange_91
Nowych graczy do ligi wprowadzimy dopiero w nowym sezonie. Na razie pewniakiem do wyrzucenia z ligi jest kfg. Za niego największe szanse mają wejść coley lub tomaj zobaczymy jak się to jeszcze ułoży.
Bakel
Z ligi usunąłem dosko10 i kfg. Zapraszamy dosko10 w następnym sezonie. Dla kfg nie będzie już opcji powrotu.
Kubbas
Jak dla mnie rozwiązanie zupełnie nie fer, rozegraliśmy pół sezonu z kfg i dużo meczy, jak dosko możnabyło usunąć tak kfg nie, teraz Ci co wywalczyli z nim punkty i Ci co potracili, w ogóle cała sytuacja w lidze się zmieniła przez to...

np Miler jak sobie wypracował świetną przewagę tak teraz ma reszte na plecach znowu.

a ja zamiast 8 pkt mam 11 straty do osób, które gonie co mnie całkowicie przekreśla z walki i podium.
Bakel
kfg do tej pory nie rozegrał nawet połowy zaplanowanych meczów. 14 walkowerów, sorry na takie coś nie mogę przystać.

Na jego wykluczeniu najbardziej skorzystał snajper1929, który jako jedyny gracz z czołówki (mowa o pierwszej szóstce) przegrał z kfg:
#262 snajper1929 2:3 kfg [04.11.09 17:17]

Zatem nie można mówić o diametralnej zmianie układu tabeli.

Być może dla niektórych wykluczenie dosko10 okazało się dość nieprzyjemną niespodzianką, ale to wypadek losowy, na który nie mamy wpływu.
Mani3k
To co organizatorzy odwalili z usunieciem kfg i dosko to jest czysta kpina, dlaczego ja rozgrywajac z kfg 2 mecze i zdobywajac 6 pkt. mam na tym stracic, gdy snajper stracil punkty z kfg po porazce 4;3 i dzieki usunieciu z ligi kfg objął pozycje wicelidera?
Jeśli ta sprawa nie zostanie rozwiazana w sensowny sprawiedliwy sposob to rezygnuje z ligi.
Kubbas
Popieram.
lukasz44
W sumie tak obiektywnie myśląc można było lepiej zastąpić KFG tomajem albo coleyem.
Milerinho
Admini podjeli decyzje ktora dlugo omawiali, z tego co mi wiadomo.
Kazda decyzje trzeba uszanowac :]

A prawda jest taka, że zawsze znajda sie osoby ktorym to nie bedzie pasowac.
Wiadomo nie kazdemu sie dogodzi.
Mani3k
Rozumiem, gdy wyniki z kfg decydują o pozycjach graczy z dołu tabeli gdyż tam chyba nikt by się o to nie czepiał, ale nie robi się tak gdy wyniki meczów z tym graczem decydują o układzie górnej części tabeli, w moim przypadku zostałem mocno skrzywdzony. Na przyszłość jak zbieracie osoby do ligi to dobrze się zastanówcie, a nie bierzecie jakiegoś przedszkolaka, który za słabe oceny w szkole ma karę na komputer.
Po drugie nie wiem dlaczego wywalono Dosko, gdyż większość nie miała nic przeciwko, aby pozwolić mu nadrobić zaległości po zdjęciu gipsu... jestem pewien, iż byłoby to wykonalne przez jego osobę i ligę skończył by w terminie. Uważam, że usunięcie go z ligi powinno być skonsultowane z graczami z ligi, a nie przez 1 osobę?
Mocno się zawiodłem organizacją ligi, tyle ode mnie.
Milerinho
Po 1 nie przewidzisz kto ile meczy zagra w lidze i czy bedzie mial jakies walkowery poprzez nierozegrane spotkania mowie o "kfg" jak widac bardzo cie urazila ta deycyzja ja np wygralem z dosko jako jedyny inni z nim potracili pkt ci co zdazyli z nim zagrac, ale nie mam do nikogo o to pretensij.
Na przyszlosc Manku jak nie podoba ci sie roganizacja to stworz wlasna lige gdzie pokolei sprawdzisz kazdego gracza zebys pozniej nie ocenial kogos za popelniony blad.
Bo to ze kfg nie gra meczy jak nalezy nie jest to wina adminow, a druga sprawa w poprzenim sezonie rowniez usuwano graczy ktorzy mieli gdzies granie w lidze albo porezygnowali i czolowka z nimi potracila pkt mam na mysli np takiego Aeternatusa666 ktory wlasnie czolowce pourywal pkt, i mimo wszystko zostal usuniety z ligi.

Mani3k
Fakt nie przewidzę kto ile meczy zagra, ale nie robi się takich jaj prawie, że na finiszu ligi gdzie teraz każdy punkcik decyduje o końcowym układzie tabeli... Jakbyś zareagował gdzie na 3 kolejki przed końcem jesteś liderem, a kolejkę później admini usuwają gracza z którym ty wygrałeś, a inni przegrali i nagle spadasz w dół? Uważam iż moje oburzenie w tym przypadku jest w pełni uzasadnione.
Raczej nic już nie wskóram, na koniec ligi okaże się czy te 3 'stracone' punkty zdecydowały o mojej końcowej lokacie.
Pozdrawiam
lowrider
jakby nie patrząc zmieniła się tylko kolejność tabeli i Miler stracił na tej operacji tylko 1 punkt (przy zwycięstwie w następnej kolejce jego przewaga będzie wynosić 5pkt zamiast 6pkt przed wyrzuceniem kfg i dosko).
Dla mnie ta zmiana nie ma istotnego znaczenia bo gram(y) dla zabawy i rozrywki.
Z tego co pamiętam Mani3k traciłeś do Milera 6 pkt więc wyjdziesz na zero ;] (przy wygranej w nast meczu)
Milerinho
Jak widac lowrider nie dla wszystkich to tylko zabawa i dobra gra.

A prawda jest taka, ze sam sobie mozesz pluc w brode bo gdybys pkt nie potracil nie bylo by teraz szarpania sie o pkt.
Bakel
Gracz dosko10 sam zrezygnował. Ma możliwość powrotu w przyszłym sezonie. Decyzja o wykluczeniu kfg z ligi zapadła po moich konsultacjach z Orange_91. Uważam, że jest to najlepsze możliwe rozwiązanie.
Milerinho
CYTAT(Bakel @ Nov 29 2009, 18:04) *
Gracz dosko10 sam zrezygnował. Ma możliwość powrotu w przyszłym sezonie. Decyzja o wykluczeniu kfg z ligi zapadła po moich konsultacjach z Orange_91. Uważam, że jest to najlepsze możliwe rozwiązanie.

CYTAT(Mani3k @ Nov 29 2009, 14:26) *
Jeśli ta sprawa nie zostanie rozwiazana w sensowny sprawiedliwy sposob to rezygnuje z ligi.

Dokladnie Bakel lepiej teraz niz 2kolejki przed koncem jest duzo meczy do konca wiec jeszcze wszystko sie moze wydarzyc.
Wiec jak Maniek ? laugh.gif jednak sytuacja sie nie zmieni closedeyes.gif closedeyes.gif
Orange_91
Rozmawiałem z dosko10 i ustaliliśmy, że tego sezonu już nie dogra. Przerwa byłą po prostu zbyt długa, po tygodniu 9 mielibyśmy już 36 kolejek rozegranych a on miałby tylko 12 meczy, a do końca sezonu zostało już niewiele. Nie wiem w jaki sposób zdołałby nadrobić 24 mecze i grać jeszcze bieżące. Co do kfg to zupełnie nie rozumiem o co chodzi. Gracz miał rozegrane bodajże 13 meczy a reszta to same WO i dlatego został usunięty. Nie było też sensu wprowadzanie za niego kogoś innego w tym momencie. Liga została po prostu zredukowana do 22 graczy, taki zabieg był przecież bardzo często stosowany w zeszłym sezonie (w tym zresztą i tak jest pod tym względem bardzo dobrze). Tabela przecież nie została poprzez usunięcie kogoś z ligi zakłamana. Mieliśmy trzymać gracza, który później w ogóle nie grał tylko dlatego, że ktoś z nim stracił punkty i wpisywać przez całą rundę WO?
Mani3k
Tak wiem, że było to najlepsze z możliwych rozwiązań, ale niestety ja chyba najbardziej na tym ucierpiałem, ale cóż trudno.

CYTAT(milerinho @ Nov 29 2009, 18:11) *
jest duzo meczy do konca wiec jeszcze wszystko sie moze wydarzyc.
Wiec jak Maniek ? laugh.gif jednak sytuacja sie nie zmieni closedeyes.gif closedeyes.gif

Jose Milerinho nie bądź taki pewny siebie bo jeszcze się możesz niemile rozczarować na koniec ligi.
Nie cytuj moich słów o rezygnacji, po prostu napisałem je pod wpływem emocji, gdyż te 3pkt. przewagi nad Snajperem były dla mnie bardzo ważne. Snajper jest świetnym graczem, zbliża się mecz rewanżowy między nami, w którym o punkty będzie niezwykle trudno. Zgadza się liga to zabawa, ale gdy biorę w czymś udział zawsze staram się aspirować o najwyższe cele, więc wyraziłem swoją opinie. Tyle.
Milerinho
Pewnie ze moge rozczarować bo to jest najlepsze ze wszystko moze sie wydarzyc ja swoje juz wygralem w poprzednim sezonie i co teraz ugram to bedzie tylko mily aspekt gry w PES6 wink.gif A ze snajper dobry grajek to kazdy wie ja od samego poaczatku jego widzialem na 1miejscu w koncowej tabeli.

Kubbas
Może mi ktoś z adminów ligi wytłumaczyć ocb z tymi postami:

CYTAT(lukasz44 @ Oct 8 2009, 17:28) *
lukasz44 Tomaszz
Mecz ciekawy, 4 bramki, wynik mógłbyć całkiem inny, ale nie wychodziło w tym spotkaniu drużynom zupełnie nic.
Dziwi mnie tylko nick Gracza Tomaszz (Jamnik) wink.gif

CYTAT(Tomaszzz @ Oct 8 2009, 17:31) *
Potwierdzam, Jamnik to ja. tongue.gif W końcówce 2 moje strzały z granicy pola karnego nie chciały wpaść do bramki niestety.

Jamnik z io to Tomasz? I czemu dwa konta?
lowrider
chodzi o to, że Tomaszzz gral na GS pod pseudonimem Jamnik zamiast takim jaki ma nick na IO
Kubbas
yup tak myślałem, ale Maniek mówił, że jest inaczej wink.gif
Bakel
Wyniki rundy rewanżowej gracza o nicku p3sman zostają zweryfikowane jako walkowery dla rywali. Pierwsza runda zostaje bez zmian.
To jest naprawdę bardzo nie fair jeżeli ktoś rezygnuje z ligi tuż przed jej finiszem.
p3sman
CYTAT(Bakel @ Dec 15 2009, 00:14) *
Wyniki rundy rewanżowej gracza o nicku p3sman zostają zweryfikowane jako walkowery dla rywali. Pierwsza runda zostaje bez zmian.
To jest naprawdę bardzo nie fair jeżeli ktoś rezygnuje z ligi tuż przed jej finiszem.

a dla mnie jest bardzo nie fair ocenianie postawy gracza bez uprzedniego zapytania go co jest powodem tej rezygnacji.

Mimo wszystko przykro mi, że tak się stało, przepraszam za to wszystkich graczy sad.gif
Bakel
A jaki to powód? Jeżeli oczywiście można wiedzieć.
lowrider
Ja również chciałem się pożegnać z rozgrywkami ligowymi do bliżej nieokreślonego terminu. Problem z graniem jest do rozwiązania za pieniądze, a nie mam zamiaru dopłacać. Decyzję co do mojej osoby pozostawiam organizatorom. Fajnie się grało, ale siła wyższa - tak bywa. Dzięki wielkie za wszystkie rozegrane mecze, czy to w pucharze, ranku, lidze czy sparingach. Może jeszcze kiedyś wrócę. Szczególne podziękowania dla Manka, bo to praktycznie dzięki niemu tak udało mi się skill poprawić, szczególnie w grze defensywnej trójką obrońców. Wielkie dzięki dla Orange - w czasie naszych sparów wypracowałem pewne taktyki i przy okazji wprowadzałem na bieżąco pewne korekty do ustawienia. Musicie wiedzieć, że gra tutaj sprawia(ła) mi wielką frajdę i będę namawiał kolegów, którzy również pozostali przy "6" na rejestrację na forum i udział w prowadzonych tutaj rozgrywkach. Niektórych pewnie decyzja o mojej rezygnacji bardzo ucieszy :]

No nic, pozostaje mi życzyć powodzenia. Administracja pozwoli i jak czas będzie to napiszę małe podsumowanie na główną po zakończeniu sezonu.
Nie mówię żegnam, mówię cześć, I'll be back.

Pozdrawiam, lowrider89
siwers99
szkoda na pewno na Issonline będzie brakować takiego gracza jak Ty;/ , do kiedyś tam do emocjonujących meczy;)
lukasz44
wielka strata, liczymy że wrócisz szybko wink.gif
Tomaszzz
CYTAT(Kubbas @ Nov 30 2009, 16:56) *
yup tak myślałem, ale Maniek mówił, że jest inaczej wink.gif

EDIT: Ciekaw jestem tylko skąd to wie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.