CYTAT(torin @ Feb 15 2009, 22:42)

Sprawa walkowana jest za kazdym razem kiedy pojawia sie ktos nowy do robienia kitsow. No i niestety zawsze jest to samo, zaczyna sie od zwyklego zlodziejstwa. Jesli przesledzic tematy roznych kitsmakerow, to kazdy ma swoj wlasny unikalny styl, ktorego nie da sie podrobic. Nawet gdy pojawiaja te same stroje spod reki roznych ludzi, template powstaje od poczatku i jest faktycznie inny, ogolny pomysl owszem ale linie nie biegna jednakowo. Wiec odpowiedz jest prosta, TAK! kazdy kto chcialby sie zwac kitsmakerem musi narysowac szablon od podstaw sam. Kwestia szcunku dla czyjejs pracy, w przeciwnym wypadku choc slowo wyjasnienia czy wymienienie autora pomyslu lub pewnego rozwiazania. Podobnie ma sie sprawa z twarzami, ktos robi teksturke zabierajac wczesniej dopracowany model innej osoby, zlodziejstwo. Nie rozstrzygam tu czy @Mikij8 popelnil faktyczny plagiat, chodzi mi bardziej o przedstawienie pewnych zasad, ktore niestety dla wielu sa niezrozumialem nawet z wiekiem. Szanujmy sie nawzajem.
Zgadzam sie z Tobą Torin. Nie jestem Kistmakerem, więc sam na chwilę obecną nie zrobie szablonu od podstaw. Nie wiedziałem, że będą tego takie skutki, więc teraz będe przestrzegał tych zasad co przedstawiłeś. No i chciałem przeprosić Flisaka za to, że skorzystałem z jego szablonu.