gringo
Sep 28 2004, 17:00
Ja mam napoczątek tylko taką małą sugestie to tych pseudogwiazdek z realu (chodzi o beckhama przedewszystkim)... czemu są tacy szybcy ? przecierz to ze maja dobrą technike, strzał, i finezje, nie oznacza ze muszą byc szybsi od np. piłkarzy wisły...
Takze wezcie jak chcecie to pod uwage... Pozdro...
halladin
Sep 28 2004, 17:50
,,,,,,pierwsze wrazenie jest gut, ale zauwazylem tendencje do zaniżania statsow na jumpower i head accuracy. Postaram się możliwie szybko wysłac pare przykładòw a teraz zaczne od barcelony
LARSSON:::jumppower powinien miec 17 zamiast 16....na pewno fruwa ostro ponad przecietną no i defence 14 zamiast 13 bo nie jest typowym napastnikiem mającym w nosie obrone
PUYOL:::jumppwer 17 zamiast 16 ale tu wlasciwie nie bede sie upierał,, po prostu tak mi sie wydaje :wink:
GIuly::: 15 jumppower zamiast 14, on i tak jest kurduplem :wink:
RONALDINIO:::: jumppower i headacc z 15 na 16
z barcy to wszystko
halladin
Sep 28 2004, 18:05
aaa i zapomnialem dodać, że

krzynòwek to lekka przeginka,,,,,,speed i passing z 18 na 17 bo jest to pilkarz ponadprzecietny a nie wybitny jezeli chodzi o te dwie cechy
19 to geniusz, 18 wybitny, 17 ponadprzecietny, 16 'przecietny ale spoko :wink: , 15 przecietny mniej spoko itd itd----wydaje mi si ę że taka skala jest słuszna i przez to pan krzynòwek niezależnie od tego jak go ostatnio uwielbiamy :wink: , zdecydowanie wydaje mi się byc bliżej 17 jeżeli chodzi o te dwie cechy
jak kogoś z twòrcòw patcha moje wypociny interesują to moge jeszcze napisać o innych drużynach
Cytat
jak kogoś z twòrcòw patcha moje wypociny interesują to moge jeszcze napisać o innych drużynach
ofkoz, że interesują ;) własnie o to chodzi w tym temacie, pisać jak najwięcej a wersja finalna patcha będzie wspołtworzona także przez Was :)
co do Krzynòwka zgadzam sie w 100%, Larssona i Giuly'ego toże, co do Ronaldinho dałbym mu 16jumpa i 14 head ;)
a Zidane i Beckham po 16 speeda i accel
teraz możemy polemizować ;)
Moje spostrzeżenia :
Chevanton powinien być łysy ;)[/b]
Zagralem jeden meczyk i wrazenia sa dobre(link tmc bo ten cos dzialac mi nie kce

)
*Uniform legionistow u mnie calutki zielony.
*W readme brak opisu instalacji patcha
*Cantoro drybling 16 -co jak co ale u tego zawodnika to 18 albo 17 minimum
Cantoro ma swietna technike a drybling mozna mu podciagnac na 17 ale to sie jeszcze trza zastanowic
Cytat
*Uniform legionistow u mnie calutki zielony.
*W readme brak opisu instalacji patcha
*Cantoro drybling 16 -co jak co ale u tego zawodnika to 18 albo 17 minimum

Kjacek:
ad1 a powinien być?
ad2 tozto tylko beta ;p dla bardziej kumatych
ad3 byc może, hm 18 dryblingu ? raczej nie, 17 - zastanowimy się, ale wydaje mi się że jest to typ piłkarza znakomicie utrzymującego się przy piłce, obdarzonego dobrym podaniem i uderzeniem, a nie mijającego rywali jak slalomowe tyczki
ad 1) Przy wyborze uniformu maja zielone koszulki i czarne gacie

a jak wbiegaja na boisko to sa zieloni cali
ad 3)Tu raczej bedzie subiektywna ocena kazdego z nas. Cantoro gra na srodku boiska wiec raczej malo kto pamieta jego udane dryblingi bo po nich prawie zawsze podaje

ale faktem jest niezaprzeczalnym ze umie sie utrzymac przy pilce a co za tym idzie musi wdawac sie od czasu do czasu w drybling a te mu z reguly wychodzi bardzo dobrze bo malo kto pamieta jego straty
Kamilo
Sep 28 2004, 19:50
ej przeklejcie tutaj w takim razie mojego posta z tamtego topicu... tam są moje spostrzeznei odnosnie Legii ale szczerze mowiac to nie zauwazylem tego bledu o ktorym mowi Kjacek, jeszczemi sie przypomnialo ze przy zapisywaniu ustawienia... tam nad tymi kwadracikami zamiast Legia pisze Peru

mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi... to poprawcie to hehe
lazy_bum
Sep 29 2004, 08:04
Pierwsze spostrzeżenia:
Baraja = shot pwr. 16?! IMHO powinno być 18. Co jak co, ale mocno strzelić to on potrafi.
Deisler = shot pwr./acc. 17/16 - Przynajmniej jedno przydałoby się zwiększyć. Wstyd żeby wykonujący rzuty wolne miał acc. 16.
Ballack = zrobić mu ,,both legs'' - dla przypomnienia: mocne, cenle strzały zakończone golami w pojedynku Bayer - Liverpool (dla niekumatych: Jeden z lewej, drugi z prawej).
Co do Ranaldinho to głową to on gra marnie (w sensie celności) podobnie jak Henry (w końcu ktoś zauważył (-: ).
Jeszcze taka ogòlna wypowiedź:
Teraz poziom fizyczny jest bardzo wyròwnany i nie ma już tak wielkich ròżnic w tym elemencie. Liczą się psychika (taka polska liga jak ktoś wygrywa 2:0 to już jest po meczu...), technika, taktyka i umiejętność jej zastosowania (patrz: Grecja na ME). Wiadomo, że niktòrzy wybijają się przed szereg (np. Henry ktòry śmiga nawet zaryzykowałbym na 19). O co mi w ogòle chodzi? Zawsze mnie w comp. piłkach wkru***ało, że lepsze drużyny są ,,szybsze''.... nie wiedzieć czemu...
halladin
Sep 29 2004, 15:05
co daja statystyki offence i def?? nie za bardzo wiem jak to si eprzekłada na gre piłkarzy.....jeżeli nie jest to tylko informacja wynikająca z cech typu strzaly itd to mam też kilka 'bugòw' do raportu
Cytat
co daja statystyki offence i def?? nie za bardzo wiem jak to si eprzekłada na gre piłkarzy.....jeżeli nie jest to tylko informacja wynikająca z cech typu strzaly itd to mam też kilka 'bugòw' do raportu
obrońca z wysokim defence dużo skuteczniej będzie przeszkadzał w oddaniu strzału czy dryblingu np. ciągnąc za koszulkę, a jeżeli chodzi o offence to imo jest to ciąg na bramkę zawodnika, wystawianie się na pozycje, wybieganie do podań na dobiego
więc oba parametry są potrzebne i jeżeli znalazłeś jakieś bugi to zapodawaj
halladin
Sep 29 2004, 17:21
ARSENAL:::
henryk nie powinien miec gorszych glowek niz napastnicy legii, zatem proponuję head acc z 15 ---->16. i shoot acc. z 19 na 18 bo nie jest taki 'jedyny nieomylny' a testowalem go przed chwilą i własciwie na 19 wszystko wchodzi----w ogole nie stosowalbym 19 na accuracy bo nie trzeba sie za bardzo starac aby sieknać bramkę, a henry sie jednak stara :wink:
ljunberg-- def na 14 z 13 bo nie jest statystą w obronie i nawet nie najgorzej mu to wychodzi
pires --nie jestem pewien ale chyba acceleration na 16 z 17 bo ma dosyc dlugawy start
oczywiście staram sie być jak najbardziej obiektywny w moim subiektywiźmie
halladin
Sep 29 2004, 18:00
CHELSEA::
makelele chygba jest wytrzymały i 16 stamina to deko za mało, coś mi się zdaję
kezman passing z 16 na 17---dla mnie to jeden z najbardziej wszechstronnych napastnikow i podaje lepiej niz kompani z ataku chelsea(ale nie często podaje :wink: )
gudjonsen---offence z 18 na 17 no bo jest właśnie na 17:)
to samo robben---offence z 18 na 17
geremi --offence z 17na 16 (def ma 16 a jest człowiekiem srodka boiska:))
smertin --offence 17 na 16
lampard----head acc. z 15 na 16
MANCHESTER UNITED
nistelrooy head acc. na 18 z17 a jump na 17 z 16------statystyki glowek jak na razie to ma jak sagan czy wlodarczyk:) a pamietajcie umie huknąc z dyni jak mało kto
silvestre def z 18 na 17 --jest po prostu nieròwnym graczem i dlatego 17 starczy
wes brown head acc z 18 na 17----na pewno nie jest w dyniach jakis wyjatkowy a 17 na obrone przy jego wzroscie to chyba ok
c.ronaldo stamina z 15 na 16 bo kazdy piłkarz polskiej ligi miałby stamina po 14:) ---nie jest takim grużlikiem i na 16 zasługuje
w sumie dotychczas oblukałem z kilkanaście drużyn i postaram sie do piątku opisac wszystkie teamy
lazy_bum
Sep 29 2004, 23:53
Cytat
henryk nie powinien miec gorszych glowek niz napastnicy legii, zatem proponuję head acc z 15 ---->16. i shoot acc. z 19 na 18 bo nie jest taki 'jedyny nieomylny' a testowalem go przed chwilą i własciwie na 19 wszystko wchodzi----w ogole nie stosowalbym 19 na accuracy bo nie trzeba sie za bardzo starac aby sieknać bramkę, a henry sie jednak stara :wink:
Henry gra głową fatalnie i pozostałbym przy tym co ma, a 19 bym nie używał w ogòle bo to tworzy terminatoròw, a nie graczy.
Cytat
makelele chygba jest wytrzymały i 16 stamina to deko za mało, coś mi się zdaję
Popieram (18).
Cytat
gudjonsen---offence z 18 na 17 no bo jest właśnie na 17:)
Dać mu drybling 18 (w sumie to nie wiem jaki ma teraz q-; ).
Cytat
lampard----head acc. z 15 na 16
Zaryzykowałbym nawet więcej. W końcu chociaż jest niewysoki to te bramy jakoś strzela głową zawsze.
Cytat
nistelrooy head acc. na 18 z17 a jump na 17 z 16------statystyki glowek jak na razie to ma jak sagan czy wlodarczyk:) a pamietajcie umie huknąc z dyni jak mało kto
Shot power 1 mniej (na 17). Strzelić mocno to on potrafi, ale większość goli jak wiadomo strzela z obrębu pola karnego.
Cytat
wes brown head acc z 18 na 17----na pewno nie jest w dyniach jakis wyjatkowy a 17 na obrone przy jego wzroscie to chyba ok
Tego to chyba jakiś fan(atyk) ManU robił. q-;
Frank Lampard ma mocny strzal

co sadzicie o 18 taka propozycja i jeszcze do Ronney'a ma budowe ciala jak bokser

powinien miec balanc 18 i accucary shoot celny, zauwazylem rowniez ze Ronney ma typ ciala A hyhyhy:) powinien miec conajmniej D ,jeszcze C.Ronaldo z manu

ma celniejszy strzal ponadddd 15 myzle ze spokojne 17 i A.Smith mocny i celny shoot tyle dziekuje
halladin
Sep 30 2004, 16:07
LIVERPOOL
kewell- chyba lepiej podaje niż garcia i alonso, ktorzy maja passing na 18 < kewell 17>
dudek - response 19??
smicerowi zmniejszyłbym curving<teraz ma 15>
hamman-shot power z 19 na 18 <power 19 tylko dla carlosa:)>
NEWCASTLE
shearer to juz dziadek -shoot acc19 i offence19 to przesada.
kluivert tak samo tyle ze z head acc. zmniejszylbym mu motoryke rownież
:!: :idea: W OGOLE WYDAJE MI SIE ZE JEST ZA DUZO W GRZE OFFENCE NA 18 NIE MOWIAC O 19:) :idea: :!:
w newcastle jest to widoczne
INTER
może tylko wieri jumpower z 16 na 17 i head acc z 19 na 18
ROMA gut:)
PSG chyba pauleta jest deko przydobry shoot acc head acc i offence z 18 na 17
MILAN seedorf jumppower na 16- nie jest wysoki adzieki tej zmianie jest czasami w stanie wygrac jakkis pojedynek--<jak w rzeczywistosci:)>
BORUSSIA
koller moze head acc z 16 na 17
REAL
zidane i beckham speed na 16 c
carlos shoot acc. na 16<i tak ma power 19:)>
owen offence na 18 z 19
ronaldo accuracy na 18 z 19
zidane stamina na 16 z 17
VALENCJA
baraja shoot power na 17
napastnikom deko lepsze staty glowek by si eprzydały
JUVENTUS
ibrach. shootacc. z 17 na 18 i lepszy curving <obecnie 14> i response z 16 na 17
trezeget. offence z 19 na 18 i head acc. na 18- i tak będzie totalnie groźny z powietrza
tudor curving na 12,13 <a jest 14>
SZACHTAR:) niejaki marica ma jumppower 19?
WISŁA zieńczuk drybluje jak pinokio i wolno sie rozpędza
frankowskiemu lepszy curving by sie przydał
BAYERN
makkaaaay offence i ahoot acc. z 19 na 18
ATLETICO
torres response 19??- nie bardzo rozumiem
PANATHINAIKOS
olisadebe tak mało stamina?? niby wiem czemu ale.......
MARSYLIA niejaki lulylindua jest swietnym napastnikiem w w grze< a w rzeczywistości?>
WERDER klose head acc z 19 na 18 i shoot acc. z 18 na 17--na mistrzostwach w japokore sie wyszumiał, poźniej już chyba nie bardzo
SCHALKE ailton speed na 18 bo to boiskowy rajdowiec
nie chce mi się dalej:) ale to chyba wszystko tak swoja drogą,,,,,, mam nadzieje że coś mądrego w sumie napisalem,,,może inni tez włożą chwile wysiłku bo w sumie to ze 3 godziny poświęciłem na przejrzenie patcha<chyab nie dużo>,,,, ogòlnie patch podoba mi się,tylko za duzo 19, 'offence' niektorzy srodkowi obroncy jakby curving mieli ciut za dobry, no i troche z głòwkami mogłoby być czasami celniej i wyżej:wink:
lazy_bum
Oct 1 2004, 13:56
Cytat
kluivert tak samo tyle ze z head acc. zmniejszylbym mu motoryke rownież
vieri jumpower z 16 na 17 i head acc z 19 na 18
Mając w pamięci marnowanie sytuacji przez ww. panòw (Vieri udowodnił już nie raz, że potrafi nie trafić do bramki z 1-2 metròw. Kluiver WC'98 pòłfinał z Brazylią - tak gra mistrz głòwek?!) obu bym zjechał head acc. do 16-17, podobnie shot acc.
Cytat
koller moze head acc z 16 na 17
ronaldo accuracy na 18 z 19
Popieram.
Cytat
makkaaaay offence i ahoot acc. z 19 na 18
Ten pan to akurat ostatnio automat do strzelania bramek. Chociaż swoje zdanie o ,,dziewiętnastkach'' już wyraziłem.
Cytat
niejaki lulylindua jest swietnym napastnikiem w w grze< a w rzeczywistości?>
W realu też niezłym.
Cytat
ailton speed na 18 bo to boiskowy rajdowiec
Speed 18, Acc 19 - nie bez powodu ma przydomek ,,tocząca się kula''. q-;
Cytat
Frank Lampard ma mocny strzal

co sadzicie o 18
Ja sądzę, że byłoby ok.
Cytat
taka propozycja i jeszcze do Ronney'a ma budowe ciala jak bokser

powinien miec balanc 18 i accucary shoot celny, zauwazylem rowniez ze Ronney ma typ ciala A hyhyhy:) powinien miec conajmniej D
Eee.... typ ciała?! Jest coś takiego? O_o
Cytat
jeszcze C.Ronaldo z manu

ma celniejszy strzal ponadddd 15 myzle ze spokojne 17 i A.Smith mocny i celny shoot tyle dziekuje
Co do pierwszego się zgodzę, ale Smith to może i miał za czasòw Leeds w LM, a teraz... hm, zcipciał?
Cytat
Co do pierwszego się zgodzę, ale Smith to może i miał za czasòw Leeds w LM, a teraz... hm, zcipciał?
http://www.premiershipgoals.net/goals/smithnorwich.zip
zcipciał ?
JAACA honotu powiedz panu czy Alan zcipciał
halladin
Oct 1 2004, 16:30
17 accuracy dla c.ronaldo to za duzo.....niezapominajmy jak genialnie sie kiwał na euro a jak potrafil schrzanić doskonała okazję.......myślę ze dribb19 nie jest przesadą, a shoot acc. zwiększyłbym bo może młokos ronaldo trochę sensowniej reaguje pod bramką przeciwnika. 16 zamiast 15 to nie przesada, natomiast z 17 kategorycznie bym się wstrzymał:)
co do a.smitha to obecne statystyki są bardzo dobre, natomiast czemu saha jest właściwie jak rooney?? 'sasze'

bym cokolwiek odjął, natomiast rooneyowi dodałbym stamina z 16 na 17 i jumppower tez z 16 na 17
lazy_bum
Oct 2 2004, 01:40
Cytat
Cytat
http://www.premiershipgoals.net/goals/smithnorwich.zip
zcipciał ?
JAACA honotu powiedz panu czy Alan zcipciał

Nie chcę sobie grabić bez sensu, ale genialne gole to i pewnie Stam strzelał w karierze, ale mimo tego nie ma strzału 19/19. q-; IMO to i tak nie jest ten ,,dziki'' Smith z LM.
Powiem więcej, Szewczenko zcipciał, Owen zcipciał, Heskey zcipciał, jeszcze brakuje tylko (chociaż angoli nienawiedzę od dziecka) żeby Rooney zcipciał. Wszystkich da się pięknie wtłoczyć w taktyczne schematy, aż mi się zbiera na WIELK
swieta racja(nie to z belkotem

)
Cytat
(..)Powiem więcej, Szewczenko zcipciał(..)
moowisz o patch'u czy realnej pilce /lac czy nie
/ ??
lazy_bum
Oct 2 2004, 10:19
Cytat
Cytat
(..)Powiem więcej, Szewczenko zcipciał(..)
moowisz o patch'u czy realnej pilce /lac czy nie
/ ??
IRL oczywiście.
Dynamo Kijòw
Rincon - pass acc. - 15?? przesadzacie dajcie 16
Verpakovskis - body balance z 16 do 18, a speed z 17 na 18, popatrzcie czym się wyròżniał na euro:]
Borussia Dortmund
Koller - head acc. z 16 na 18, shoot acc. z 18 na 17.
halladin
Oct 4 2004, 23:35
koller i tak z head acc. na 17 bedzie morderczy, a jezeli chodzi ostrzaly to moze wykonuje je powoli ale jest przy tym dziwnie skuteczny, dlatego 18 przy shoot acc jest dla mnie do przyjecia.
p.s all:) w ogole zauwazylem ze moje propozycje odbiegaja od beta o + czy - 1 w statach i jest to rzecz wzgledna. dlatego tez nie ma sensu zaglebiac sie w te jednopunktowe szczegoly i moze zacznijmy lige :wink:
pzdr
No może 17 to faktycznie akurat, ale Verpakovskis jest poprostu sklepany, stanowczo za wolny!!
A tak wogòle też się nie moge doczekać ligi:)
offtopic: ja tez nie moge...
lazy_bum
Oct 5 2004, 09:14
Cytat
No może 17 to faktycznie akurat, ale Verpakovskis jest poprostu sklepany, stanowczo za wolny!!
Z tym się zgodzę, bo na EURO zapier*** jakby miał mały motorek w du*ie. <-:
albus_lupus
Oct 5 2004, 13:01
Chelsea ma "chyba" białem stroje wyjazdowe na nie czarne
To tylko taka mała sugestja ale i tak stwierdzam że odwaliliście kawał dobrej roboty
Cytat
Chelsea ma "chyba" białem stroje wyjazdowe na nie czarne :D
To tylko taka mała sugestja ale i tak stwierdzam że odwaliliście kawał dobrej roboty
maja czarne, robiac te stroje nie bralismy pod uwagi w jakich strojach graja w europejskich pucharach bo czasami niektorych ekip ciezko znalesc 2 komplety a z meczow ligowych zawsze cos sie znajdzie szybko wiec padlo na te z lig
poprostu chcielismy dac aktualne z obecnego sezonu
Flaga Celticu jest troszke "niedorobiona" w sensie ma jakieś dziwne zielone kropki na białych pasach w niektòrych miejscach:P
czasmi jak sie robi mala flage to jest spoko ale jak pozniej wynosza duza flage to widac te kropki to samo jest z milanem jak starczy nam czasu to poprawimy ale to bardzo maly i nie widoczny bug bo jak wiadomo kazdy grajac online wylacza wejsciowke
Kto widział bramke z Noriwitchpiekna i kto mòwi żee alan Scipiał
ronaldo powinien byc szybszy
lazy_bum
Oct 10 2004, 13:38
Cytat
ronaldo powinien byc szybszy
Grubaldo szybszy? :-D
Liverpool:
Dzibril (ChW jak to sie pisze) Cisse IMO za wolny (przeciez on zapieprza jak dzika swinia walczaca o swoje warchlaki), a jeszcze shoot power 18, acc. 17 albo nawet 16 bo IMHO to on czesto strzela na pale, byle mocniej.
Baros acceleration 19. To jeden z napastnikow ktory ma bardzo szybkie pierwsze kilka krokow (przy okazji tutaj dodam jeszcze, ze ww. Grubaldo moglby miec acc. 19, ale to raczej nie w tej formie co jest teraz... a moze nie w tej kategori wagowej? :-D ).
halladin
Oct 12 2004, 12:45
apeluję.......o podniesienie druzynie werder paru rzeczy.......minimalnie podań,,,,troche glowek dla obroncow....... i nie mam kim atakowac....klose ma glowki i jest micoud......reszta piłkarzy to wielkie dryblasy z taotalnie sredniki statami ......juz psg jest lepsze:)
zròbcie cos bo przepadłem
sorki ale teamt teraz juz nie jest aktualny bylo mozna to zglaszac przed losowaniem
to co poprawilismy to juz jest zrobione i nie ruszamy, jedynie tylko budowe ciala mozliwe ze werder byl poprawiony wczesniej wiec musicie poczekac na wersje final
acha to ze sa dryblasy nie musza grac dobrze glowa przyklad koller i rasiak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.