Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jeszcze Tego Lata, Jeszcze Tego Lata Polska Będzie Mistrzem świata!
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
Flisak
Wiadomość dnia
POLSKA vs. BRAZYLIA 1:0!!!!!!!!

Ależ to był mecz!! Walczyli o każdą piłkę, dosłownie gryźli trawę. Choć od 27 min. graliśmy w osłabieniu na boisku było to mało odczuwalne w grze naszych reprezentantów. Jest to historyczne zwycięstwo, które możliwe, że jest naszą drogą po najwyższe laury, czyli mistrzostwo świata.

Chciałbym również prosić osoby, które mają dostęp do meczy tych mistrzostw o krótki opis meczy innych zespołów wink.gif
adison88
Polska przyszlosc !!! Brazylia cos ma pecha . I w Copa America przegrana i na U-20!

Flisak satanistyczna liczba postow xD
(byla)tongue.gif
Dominoz
Powiem tak...mieliśmy farta jak nie wiem co tongue.gif
Jeden strzał w calutkim meczu dał nam gola. I nie sądze, abyśmy mieli sie z czego cieszyć prócz trzech punktów i super strzału Krychowiaka...

A nastepnych meczach trzeba grac inaczej. Bo na samej obronie polegać nie można...
Vadiim
Gratuluje Polakom.
Brawo za walkę..
Widać było, ze duch walki byl ogromny.
Wygrana z Brazylią... Przy tak szerokiej publicznosci ..
Samo zdanie w ogole "Wygrana z Brazylią" robi swoje.
Świetna gra.. Piękna bramka!
Oby tak dalej Polacy.
Widać, że nie trzeba brać przykładu ze starszych kolegów (Brazylia w sumie takowy przykład wzięła) ..
Ojj coś się kruszy w całym stażu Brazylijskiego futbolu..
Mam nadzieję, że kolejny mecz biało czerwonych również okaże się zwycięski!
Raffels
Dominoz... eh
Nie zauwazyles tego, iz do momentu czerwonej kartki Brazylia nie grala zupelnie nic(bo im na to nie pozwalalismy), ladnie przetrzymywalismy pilke, akcje skrzydlami tylko wykonczenia nie bylo i to jest drobny mankament. Zauwaz tez, iz gralismy z BRAZYLIA, w dodatku w oslabieniu i to gralismy tak, ze oni praktycznie nie wiedzieli jak nas zmusic do bledow, a co wiecej nie mieli pomyslu na strzelenie gola. Kilka razy moglismy ich ladnie skontrowac ale.. no wlasnie patrz wyzej. Dlatego zupelnie sie nie zgodze, bo zagralismy genialnie taktycznie i bezblednie w obronie a to o czyms swiadczy...
seen
Coz .. po tym meczu nie pozostaje mi nic innego jak stwierdzic , ze mamy szanse na Mistrzostwo Świata tongue.gif w koncu Brazylia to nie byle kto biggrin.gif
perONE
no Polacy zagrali bardzo dobre spotkanie. Bramka byla przedniej marki.
Gratulacje!!!

a tak poza tym waro wspomniec o
Polska 3:1 Bulgaria
Polacy I miejsce w grupie, ani jednej porazi
rowniez GRATULACJE!!!
Bartolomeus
Mamy troche szcześcia że PATO w sytuacji sam na sam zachował sie fatalnie i przestrzelił ale brawo za ambicie!

PS. fajnie JANCZYK w narożniku bawił sie z LUIZAO
sawyer
Polacy zagrali swietny mecz(chociasz sie bronili), a brameczka cudna biggrin.gif biggrin.gif. Jesli chodzi o mecz Polska - Bułgaria to ja nawet nie musialem ogladac bo wiedzialem ze wygraja tongue.gif
siara_acm
Bardzo ładny mecz chłopaków smile.gif Trzeba mieć nadzieje, że nie zachłysną się tym zwyciestwem i w następnych meczach pokażą porównywalnie tyle samo walki i może więcej umiejętnośći w konstruowaniu akcji rolleyes.gif Bo pod tym względem można polemizować czy to Kanarki były takie słabe czy my tacy dobrzy biggrin.gif tongue.gif
Brawo!
adison88
Ci co niewidzieli bramki . Jest TU.
szołpas
Polska miała farta co do tej bramki smile.gif) Brazylia na początku grała swoje az do momentu czerwonej kartki Polacy zaczeli grac (ostro,twardo, z pressingiem ) ,grali skutecznie i utrzymywali sie dlugo przy pilce co im dało 3 pkt wink.gif)) Brawo Polacy smile.gif
hehe Janczyk fajnie tam robił tego Luizao smile.gif)
Bartolomeus
jak można mówić że mieli farta co do bramki jak piłka leciała a bramkarz nawet nie drgnął

mad.gif
Vadiim
A c.huj czy fart czy nie fart smile.gif ..
Ważne, że mamy 3 pkt:)
Głupi zawsze ma szczęście ; DDD
Bartolomeus
Ale popatrzcie na to....

Jo i Pato razem warci są chyba z 35 mln euro (sam PATO ma przejśc do Chelsea za 24 ponoć)
a nie mogli sobie poradzić z naszymi obrońcami!

Polska kiedyś będzie uważana za potege w piłce nożnej,zobaczycie laugh.gif
snake
Vadiim
Cytat(snake @ Jul 1 2007, 00:29:33) [snapback]159552[/snapback]

Czyżby jakies dekodery umożliwiające zatrzymanie, ew. cofniecie obrazu : D ?..
No no .. ŁKS rośnie w potęge kibicomańska ; D
Pelas
jestem lekkooo na fazie ale mecz oglodalem po trzezemu.... Polacy grali dobro pilke i mysle ze przyszlosc jest nasza..... Ben Starosta do kadry Benhakrea.... brawo... TERAZ POLSKA>............. Put yoour hands up...!!!!!!!!!!!!!!
Vadiim
A jaak niech ktorys powie z?e s?owo na polsk? kadre to zadupce r1.gif
Jeszcze raz gratulacje smile.gif
Szkoda jedynie m?odego zawodnika Realu, który az sie pop?aka? po otrzymaniu redsa; )
Karol Johnn
Cytat(Dominoz @ Jul 1 2007, 00:35:30) [snapback]159492[/snapback]
Powiem tak...mieliśmy farta jak nie wiem co tongue.gif
Jeden strzał w calutkim meczu dał nam gola. I nie sądze, abyśmy mieli sie z czego cieszyć prócz trzech punktów i super strzału Krychowiaka...

A nastepnych meczach trzeba grac inaczej. Bo na samej obronie polegać nie można...

Co ty wiesz o zabijaniu... fantastyczny mecz polakow pod wzgledem taktycznym i kondycyjnym, mowiac szczerze myslalem ze wysiada i w drugiej polowie brazylia z nami pojedzie... ale oni walczyli az ich skurcze lapaly...
pzdr
JEZIOR
Fuks jak nic ale co tam, się gra się ma tongue.gif
adison88
"Polska kiedy? b?dzie uwa?ana za potege w pi?ce no?nej,zobaczycie laugh.gif" - Bartolomeus mam nadzieje ze sie niemylisz bo jak narazie jestesmy uwazani za zwykly kraj.
Taka anglia pewnie nas porownuje ze Slowacja czy Wegrami.
Sam Beckenbauer:
powiedzial ze w Lidze Mistrzow niema miejsca dla takich zespolow z Polski czy z Rumunii. Powinni grac w UEFA. (buc z niego)

Ale widac czego uczo w Bordeaux Krychowiaka. Wiecej takich kolesi.biggrin.gif

Jeszcze tylko 1 mecz wygrac!

Wyniki:

Grupa D:
Korea Pld. - USA 1:1
Polska - Brazylia 1:0

Tabela:
Kolejnosc w tabeli: Mecze, zwyciestwa, remisy, porazki,gole zdobyte,gole stracone ,Punkty.

1. Polska 1 1 0 0 1-0 3 cool.gif
2. Korea Pld 1 0 1 0 1-1 1
. USA 1 0 1 0 1-1 1
4. Brazylia 1 0 0 1 0-1 0

L? 2007, Grupa D, Katowice GRATY!!!:)
Polska - Bu?garia 3:1 (23:25, 25:20, 25:23, 25:23)

Mariusz Wlazly -24 pkt. . Prawie jakby seta wygral !:D

Matis17
Nasi zagrali świetny mecz, Brazylia była cały czas przy piłce, ale nie mogli nic zrobic bo nasza obrona była wspaniała.
Myślę, że gdyby nie czerwona kartka to wynik mógłbybyć wyższy ale i tak jest super. Nie sądze że to był fart, poprostu byliśmy tego dnia lepsi. Oby tak dalej !!!! laugh.gif
ARASS
Swietny mecz Polakow . Dopoki gralismy w 11 brazylia nie miala nic do powiedzenia . Nam zabraklo tylko zawsze ostatniego podania . Sedzia - bez komentarza . Dawal zolte kartki za chwycenie za koszulke lub wejscie tzw. "bodiczkiem" . W seniorskiej pilce kopia sie po kolanach i nie dostaja nawet zoltej kartki a tutaj rozdawal prawie ze za darmo . Gol wyjebisty co tu duzo mowic . Swietny mecz wszystkich zawodnikow ale na szczegolne brawa zasluzyli : Bialkowski ( kilka swietnych parad ) , Fojut (swietnie gral glowa , wyjasnial wszystko ) , Marciniak ( w drugiej polowie prawa str. brazyli nie istniala za sprawa jego ) i Janczyk ( w pierwszej polowie dobre dryblingi , ciezko bylo mu odebrac pilke ) . Mysle ze jezeli zawsze bedziemy grac caly mecz w 11 to powinnismy powalczyc o medal .
qazwsx
Bardzo ładny mecz. Pare świetnych parad Białkowskiego, który nie zasypał gruszek w popiele xD. Piękna bramka Krychowiaka (Polski Gerard wink.gif ) Szkoda mi Króla, który włożył całe swoje serce do gry, lecz musiał niestety zejść. Myślę, że jeśli nie musielibyśmy grać w 10 to mogłoby być więcej niż 1:0. Jeśli w następnych meczach tak dobrze będziemy grać w defensywie i poprawimy trochę grę w ataku to możemy powalczyć o medal w Kanadzie.
BTW Ma ktoś może ten stadion z Montrealu w PESie ?? Jakby co to PW wink.gif
Pipen
no zagrali dobrze :] jakby nie czerwona to by było ze 3-0 biggrin.gif:D
.::Diego::.
nie cieszyć sie tak rolleyes.gif zostały jeszcze dwa mecze do awansu z grupy, gdybyśmy(oby nie) przegrali z USA i Koreą to będzie po ptokach, a z brazylią nie przesadzajmy, jeden celny strzał(fakt fajna brama) , a pozta tym od 27min praktycznie cały czas trzeba było sie bronić..
sawyer
To prawda co powiedziales, ale za to w jakim stylu sie bronili biggrin.gif, Brazylia nie mogla nas przejsc biggrin.gif
adison88
Po 20 minutach spotkania Polska przegrywa z Usa 1 - 2. Gola dla polakow po ladnej akcji zdobyl w 5 minucie Legionista Dawid Janczyk. W 9 minucie wyrownal pilkarz majacy polskie korzenie Danny Szetela.Druga bramke dla amerykanow strzelil w 20 minucie Freddy Adu.

po 1 pol. U.S.A. 3 - 1 Poland

Szetela | Janczyk
Adu |
Adu |

Brak mi slow:(. Ide spac mam nadzieje ze ten mecz jeszcze niebedzie przegrany.:|
Flisak
No to do przerwy 3:1 dla Amerykanów. Ach ten Freedy Adu, trzeba go chyba na Polaka przekabacić laugh.gif W szatni trener musi zmotywować naszych piłkarzy do walki, gdyż nie mają oni tyle zapłu do gry co w spotkaniu z Brazylią. Miejmy nadzieję, że druga połowa będzie lepsza.

POLKA GOLA!!!!
Pelas
no niestety klęska.....:| no nic miejmy nadzieję,że Polacy się podniosą i w meczy z Koreą zagrają porządną piłkę....: dziś zagrali jak Seniorzy...:| ale za czasów Janasa...:
Flisak
No właśnie, graliśmy tzw. taktykę Janasa, czyli piłka do tyłu, a nie do przodu. No szkoda naszych chłopaków, ale sportowa złość powinna w nich zagrzmieć i do następnego spotkania przygotują się pod względem fizycznym, jak i mentalnym.
PS. Pamiętajcie również o tym, aby zamieszczać w tym temacie informacje o innych meczach mistrzostw świata U-20
.::Diego::.
No i niestety sprawda sie moja wersja.... z koreą będzie cholernie ciężko wygrać.
no i chyba zakończymy w grupie. Trzeba być realistą
Ramzik
Zgadzam się z kolegą wyżej, Polska reprezentacja U-20 ma teraz nikłe szanse na wyjście z grupy, ale jeśli USA wygra z Brazylią, a nasi choćby zremisują to wychodzą z grupy wink.gif
Dominoz
Heh...
Zachwycaliście sie po meczu z Brazylia, a też fatalnie grali.
Dzisiaj grali podobnie-może gorzej w obronie.

I przełożyło sie to na wynik.
Zagrali dwa mecze i dwa beznadziejnie.
perONE
czy wie ktos moze gdzie moge obejrzec bramki z meczu polska-usa bo ogladalem tylko I polowe a na druga wybylem z domu
ARASS
Slaby mecz Polakow ... Brazylia wygrała z korea 3:2 dwa gole strzelil Pato jednego Amaral ( nie ten dziadek co grał w pogonii biggrin.gif ) Dla koreanczykow Jebie - Suki na bosaka i Chuj - Chi w dupe biggrin.gif

Wszystkie skróty meczów tego turnieju są tutaj --> http://www.fifa.com/u20worldcup/index.html

Po[Z]dro
adison88
WYC 2007 (Under 20) - Group A
July 1
FT Canada 0 - 3 Chile
July 2
FT Congo 1 - 1 Austria

WYC 2007 (Under 20) - Group B
July 1
FT Jordan 1 - 1 Zambia
FT Spain 2 - 2 Uruguay
04:09 July 4
20:00 Uruguay ? - ? Jordan
22:45 Zambia ? - ? Spain

WYC 2007 (Under 20) - Group C
July 2
FT Portugal 2 - 0 New Zealand
FT Gambia 0 - 3 Mexico
July 5
17:00 New Zealand ? - ? Gambia

WYC 2007 (Under 20) - Group D
June 30
FT Poland 1 - 0 Brazil
FT Korea Republic 1 - 1 U.S.A.
July 3
FT U.S.A. 6 - 1 Poland
FT Brazil 3 - 2 Korea Republic

WYC 2007 (Under 20) - Group E
June 30
FT North Korea 0 - 0 Panama
FT Argentina 0 - 0 Czech Republic
July 3
FT Czech Republic 2 - 2 North Korea
FT Panama 0 - 6 Argentina

WYC 2007 (Under 20) - Group F
July 1
FT Japan 3 - 1 Scotland
FT Nigeria 1 - 0 Costa Rica
04:09 July 4
20:00 Costa Rica ? - ? Japan
22:45 Scotland ? - ? Nigeria

Wyniki pobrane z www.livescore.com
Matis17
Ja myślę że po bramce Janczyka nasi za pewnie się poczuli, USA wyrobiło sobie przewagę i dwa gole a my dopiero pod koniec pierwszej połowy zaczeliśmy znowu grać, ale dostaliśmy następną bramkę, zrobiło się 3-1 i byliśmy już całkiem rozbici. Jeszcze gdy Adu strzelił na 4-1 to wogóle, było po ptakach.
Vadiim
Za bardzo chyba byli zachwalani nasi po meczu z Brazlią ;/ .. Wynika teraz to z tego, ze poczuli sie zbyt pewnie (zwłaszcza po szybko strzelonej bramce..) No a potem USA pokazała wielką mądrosc (której niestety my nie posiadaliśmy..) a to równało sie z wielką klęska, która pokazuje, potwierdza.... że Polacy z Brazylią wygrali przypadkowo i był to dwu stronny wypadek przy pracy.
Bo0os
świetny ten Adu! Po bramce Janczyka myslalem ze juz po meczu, ze juz wygramy ale z euforii bardzo szybko trafilem w stan rozgoryczenia.Bo jak mozna grac az tak kiepsko.Przypomnial mi sie mecz Czechy - Ghana na ostatnim mundialu, z tym ze skutecznosc USA była o niebo lepsza.

kolejna klapa na mundialu... i obym sie mylil...

Raffels
Cytat(Dominoz @ Jul 4 2007, 09:37:58) [snapback]160404[/snapback]
Heh...
Zachwycaliście sie po meczu z Brazylia, a też fatalnie grali.
Dzisiaj grali podobnie-może gorzej w obronie.

I przełożyło sie to na wynik.
Zagrali dwa mecze i dwa beznadziejnie.

Tak fatalnie z Brazylia zagrali, chyba ślepy jesteś człowieku okulary założ albo mecz w końcu obejrzyj, zresztą wynik mówi sam za siebie... A z USA nie wytrzymali kondycyjnie i tyle.
D4vID
Az wstyd!
w ogole nie istnieli w tym meczu raz po raz wyprowadzili jakis beznadziejny atak i to wszytstko a zaczęło się tak pięknie:/

Adu bedzie kolejna super gwiazdą a to ze na mistrzostwach świata u-20 zadebiutowal majac 14 lat mowi samo za siebie - naprawde wielki talent!
Matis17
Cytat(D4vID @ Jul 4 2007, 13:44:04) [snapback]160474[/snapback]
Adu bedzie kolejna super gwiazdą a to ze na mistrzostwach świata u-10 zadebiutowal majac 14 lat mowi samo za siebie - naprawde wielki talent!

Adu urodził się w 1989 roku więc ma 18 lat, a nie 14.
coley
Cytat(D4vID @ Jul 4 2007, 13:44:04) [snapback]160474[/snapback]
...ze na mistrzostwach świata u-10 zadebiutowal majac 14 lat mowi samo za siebie - naprawde ...

no mówi mówi LOL

wracajac do meczu
mysle ze bramka strzelona tak szybko przez Janczyka zle wpłyneła na nasz zespół
pomyśleli ze sa wielcy wygrali z Brazylią teraz prowadza z Usa i mecz sam sie wygra
no i zaliczyli zonka
mysle ze jednak powalczą jeszcze z Koreancami
pozdr0
perONE
on ma 18 lat ale debiut mial w wieku 14.
D4vID
sory tam sie pomylilem bo napisalem u-10 zamiast u-20 laugh.gif

wiem ze ma teraz 18 lat ale na mistrzostwach w tej kategorii wiekowej czyli u-20 debiutowal majac 14 lat to jego trzecie mistrzostwa u-20 z rzedu smile.gif
Dominoz
Cytat(Raffels @ Jul 4 2007, 13:20:36) [snapback]160462[/snapback]
Tak fatalnie z Brazylia zagrali, chyba ślepy jesteś człowieku okulary założ albo mecz w końcu obejrzyj, zresztą wynik mówi sam za siebie... A z USA nie wytrzymali kondycyjnie i tyle.

A co pokazali w ofensywie?
Nic...jeden farciarski rzut wolny i tyle...
W ogóle go nie powinno być.

A w obronie? No sory...jak sie broni w 10-ciu w polu karnym, to wiadomo, ze Ci gola nie strzelą.
A mecz oglądałem ślepy człowieku...

A co do meczu z USA...Nie wytrzymali kondycyjnie mówisz...hm...ciekawe. Bo mniej więcej od 10-tej minuty skończyła sie ich gra. Więc cienko z tą kondycja, faktycznie.
sawyer
Amerykanie zagrali ten mecz jakby mieli grac z najlepsza druzyna swiata, byli swietnie przygotowani fizycznie i psychicznie, a Polacy po strzeleniu tak szybko bramki zlekcewarzyli ich i przez to taki wynik
Raffels
No nie wytrzymam... A CO DO CHOLERY mieli zrobic grajac w 10 z BRAZYLIA? Rzucic sie do ataku jak prowadzili? Ja nie wiem jakby grali w 7 tez bys im kazal atakowac mimo, ze prowadza? Wez sie zastanow co piszesz bo az zal dupe sciska...

Co do USA, po golu uwiezyli, ze sam sie mecz wygra, do tego widac bylo golym okiem jak sie ciezko ruszaja...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.