Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Raport Janasa Tylko Tutaj !
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Mortin
Na onecie ukazala sie wiadomosc o raporcie janasa
http://mundial.onet.pl/65895.pl,1247938,13..._wiadomosc.html
teraz dla tych, ktorym nie chce sie czytac calego tekstu : wg komisji rozliczajacej janasa z jego pracy raport ten jest niepelny. Piechniczek nakazal janasowi uzupelnic raport, gdyz ten sklada sie glownie w 90% z przygotowania medycznego itd.(wg tego pierwszego powinno byc po 50% przygotowanie fizyczne wraz z taktyka)
Chcialbym teraz zacytowac bardzo fajny tekst parodiujacy raport janasa

Odrazu zaznaczam że ja nie jestem autorem tego tekstu a jedynie cytuje jego treść smile.gif

"RAPORT JANASA".

1. Selekcja Kadry - powołałem najlepszych zawodników, jakich ma Polska w tym momencie. Dowodem na to jest Bosacki, który został bohaterem naszej ekipy. Inni zawodnicy, którzy się wyróżnili to: Mila - ani razu się nie przewrócił, Kosowski - wreszcie wpuścił koszulkę w spodnie, Giza i Gancarczyk - będący dobrymi duchami naszej ekipy i Grzesiu Rasiak - przez 10 min skutecznie wprowadzał chaos w szeregach rywali i naszej linii napadu, z czego mogła paść bramka.

2. Bank Informacji - swoich rywali mieliśmy rozpracowanych doskonale. Potwierdziło się na 100%, że Ekwadoru nie można lekceważyć, Kostaryka to najsłabszy zespół w naszej grupie, a Niemcy to gospodarze tej imprezy.

3. Przygotowania fizyczne - przygotowani byliśmy świetnie. Potwierdzało się to przez pierwsze 15 minut każdego meczu.

4. Zamknięte treningi - ukrywanie przed rywalami naszej siły, a zwłaszcza rozgrywanie stałych fragmentów gry miało sens, gdyż 100% bramek na tych mistrzostwach zdobyliśmy właśnie po stałych fragmentach.

5. Analiza i taktyka - moja taktyka sprawdziła się doskonale. Nagłą zmianą systemu tuż przed mistrzostwami, pozornie dziwnymi roszadami w składzie, wystawianiem pomocników do napadu, a napastników do pomocy - wprawiłem w zakłopotanie naszych rywali. Zarzucając mi, że zbyt defensywnie ustawiałem zespół z jednym tylko napastnikiem odpowiem, że ja to widziałem inaczej. Mieliśmy po 3, 4 napastników w składzie i dziwię się, że nie strzeliliśmy bramek w pierwszych dwóch meczach. Chłopaki perfekcyjnie realizowali moje założenia, fakt, że nie grali na swoich pozycjach, ale zakładana wymienność pozycji potwierdziła się w wygranym w dobrym stylu meczu z Kostaryką, gdzie bramki zdobywał obrońca. Przecież tak się teraz gra na świecie. Jedyne, czego żałuję, to że od początku nie wystawiłem Żurawskiego w obronie, Bąka w napadzie, Boruca na skrzydle a Kosowskiego na bramce.

6. Motywacja i podejście mentalne - uważam, że dobrze zmotywowałem chłopaków, co było widać po odwadze, z jaką wychodzili na boisko i śpiewali hymn, po ich wybieganiu, chęci do gry, nie odpuszczaniu rywalowi w żadnym momencie. To nieprawda, że osłabiłem zespół mentalnie nie zabierając zawodników z charakterem i niepokornych, bo nie lubię sprzeciwu i się denerwuję, gdy ktoś ma inne zdanie ode mnie.

7. Wspólpraca z mediami - być może współpraca nie była idealna, ale ileż można odpowiadać na te same pytania. Przecież wszystko było widać gołym okiem. Nieprawda, że przerywałem dziennikarzom w połowie wypowiedzi, byłem po prostu błyskotliwy, bo wiedziałem, o co chcą spytać. A nawet, jeśli nie wiedziałem, to przypuszczałem. Nieprawda, że się peszę, irytuję i wściekam, gdy zadają niewygodne pytania o skład i taktykę na mecz. Nie robię tego z dwóch powodów: po pierwsze nie będę zdradzał prasie całego świata naszej taktyki i koncepcji, po drugie: wymyślam ją 15 min przed ogłoszeniem składu na mecz. Na zakończenie tego punktu dodam, że bardzo zależało mi na dobrym wizerunku medialnym, czego dowodem wysyłanie na konferencje prasowe zawodników rezerwowych, fizjologa oraz naszego sympatycznego kucharza.

Uważam, że nie mam sobie nic do zarzucenia i nie popełniłem błędów w przygotowaniach do mistrzostw świata. Z czystym sumieniem, pokornie i z nadzieją, że zostanie wydana obiektywna ocena mojej pracy, czekam na decyzję Zarządu Komisarycznego PZPN a zwłaszcza mojego przyjaciela Michała Listkiewicza.

Paweł J.
Dj_Dario
dobre smile.gif
justyn
Janas ma poczucie humoru.
Jak dla mnie Janas OUT!!
Rivaldinho
Won z tym sierściuchem.Janas musi odejść.
P.S-Paweł Janas dużo pali, ale Leo Beenhakker pali jescze więcej.
P.S2-Firma, któej pracownikiem i udziałowcem był Michał Listkiewicz, podejrzewana jest o wyłudzenie milionów przy budowie hali w Katowicach.
konsej15
parodjja dry.gif ;/;/
Trzeba wyjebac Janasa i wziasc Leo Beenhakkera smile.gif
Mooner
QUOTE(konsej15 @ Jul 6 2006, 23:55:39) [snapback]76635[/snapback]

parodjja dry.gif ;/;/
Trzeba wyjebac Janasa i wziasc Leo Beenhakkera smile.gif

podobno ma byc w pn. będzi ejasne czy tam kiedys w następnym tyg..
szyma
Dobre tongue.gif
PS.Won z Janasem mad.gif
Lisek
Jaki kretyn! Boshe, kogoś na ziemie sprowadzil? Pedala? To ma byc raport selekcjonera reprezentacji polski? Wylać gnoja na zbity pysk! Koles w ogole nie czuje sie winny klesce polski na mundialu! Wyjazd z nim! www.bezjanasa.net podpiszcie sie!
Crawler
To nie jest raczej prawdziwy raport janasa... tylko parodia...
a jak jest to... załamka biggrin.gif
Na onecie piszę, że Leo będzie zarabiał 70 tysięcy euro miesięcznie ph34r.gif
justyn
QUOTE(Lookkas_fan @ Jul 7 2006, 10:35:24) [snapback]76686[/snapback]

Na onecie piszę, że Leo będzie zarabiał 70 tysięcy euro miesięcznie ph34r.gif

myśle ,że ta kasa jest warta tego szkoleniowca!!
Mortin
QUOTE(Mortin @ Jul 6 2006, 22:07:48) [snapback]76598[/snapback]

[...]Chcialbym teraz zacytowac bardzo fajny tekst parodiujacy raport janasa

Odrazu zaznaczam że ja nie jestem autorem tego tekstu a jedynie cytuje jego treść smile.gif

"RAPORT JANASA".

1. Selekcja Kadry - powołałem najlepszych zawodników [...]

QUOTE(Lisek @ Jul 7 2006, 08:10:07) [snapback]76652[/snapback]

[...] To ma byc raport selekcjonera reprezentacji polski? Wylać gnoja na zbity pysk! Koles w ogole nie czuje sie winny klesce polski na mundialu! Wyjazd z nim! [...]

jak zaznaczylem jest to jedynie parodia, nie orginal raportu Pawła J. xD
AFC
hehe śmieszne niby janas na prawdziwo jeszcze gorszy napisał won z janasem my polacy chcemy leo beenhakera.
Ogród
Jerzy Engel wróc
Mooner
dobry żart dobry żart laugh.gif
Ogród
QUOTE(Mooner @ Jul 8 2006, 18:59:43) [snapback]77057[/snapback]

dobry żart dobry żart laugh.gif

to Jerzy Engel podniósł poziom polskiej piłki dzieki czemu po 16 latach awansowaliśmy do MŚ
Co z tego że przegraliśmy ....postęp był
...a zwolnili Engela tylko za to że mundialu nie wygraliśmy

Janas to już nie to samo,pamiętasz za czasów Janasa świetne mecze naszej repry?Bo ja nie

za to jak był Engel...te czasy:Polska -Norwegia 3-0 i 3-2 dla naszych,Ukraina -Polska 1-3 albo 1-4 dla naszych,to był styl,tylko nie dało sie go utrzymac na mundialu
Gienia
Hehe, niezłe, rozwaliły mnie punkty 1,4,6 i 7. Dobrze ze jakiś nowy trener, który praktycznie zaczyna od zera selekcje kadry.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.