Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podsumowanie ligowe Waszym okiem /Finanse i premie za sezon | II LIGA
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 9 (II sezon MLO) > Sezon 9 - II liga
lukasz44

W tym temacie piszemy wszystko na temat niedawno zakończonego sezonu. Kto
was zaskoczył na plus, kto na minus, jak oceniacie sezon w swoim
wykonaniu czy też innych zawodników, czy jesteście zadowoleni itp. itd.

Niebawem na stronie głównej podsumowanie, ale na razie czekamy na Wasze opinie sugestie i odczucia.

Końcowa tabela:

Tabela tylko po 1 rundzie:

Tabela tylko po 2 rundzie:

Bonusy\Premie ligowe:

ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI !!!
Jason Bourne
Dobry sezon w moim wykonaniu 5 miejsce, po out wesolego awansuje do I ligii. Dobra 2 runda, co widać na obrazku. Byłem w niej najlepszy. Szkoda, że 1 zawaliłem. Kasiorki troszkę mało, ale damy radę tongue.gif Nowi gracze ocena: Kilku się sprawdziło, kilku zdecydowanie na nie- chodzi o postawę w trakcie meczu i po meczu. Ale jak to się mówi do siego II ligowcy ;p
Nie ma co ukrywać- stara gwardia powoli się szlifuję i być może za sezon, dwa nie będzie lamerstwa i chamstwa. Nie mówię o wszystkich nowych graczach, już się nie mogę doczekać okienka transferowego i w końcu coś się będzie działo w ofertach sprzedaży.
Mistrz: YYYYYyyyyyyyyyy Brawa za wywalczenie tytułu wink.gif
Plus: Bedziu, który pomimo kilku kontrowersyjnych fauli ze mną, rozwalił mnie 2 razy smile.gif Jak nikt w tym sezonie- to na plus tongue.gif. Witu, Wolrid, również Tomek- fajnie się z nim gra. Wąski pomimo słabych wyników nie lami. To tyle na szybko wink.gif
zibii75
To ja napisze odnośnie budżetu:
mam pytanie na jakiej zasadzie wyliczono premie za zwycięstwa i remisy? zw: 500,000 remis200.000 jak mam 16 wygranych to jest 8,000.000 + 8 remisów 1.600.000 daje 9,600.000 a w arkuszy jest 4,850,000 ?
Po 1 rundzie celowo nie dodałem premi za zwycięstwa i remisy aby zapew nić sobie bufor bezpieczeństwa , każdy wie jak jest można go niechcianie przekroczyć i dodałem go na koniec sezonu.
Jak sie dowiaduje dziś, przepoada mi to co nie dodałem, pytam dla czego karac za dbanie o swoje pieniądze, dodam iż jestem prawie 10 baniek w plecy.
Czy na tym ma polegać zabawa???? Czy zrobiłem coś nagannego?
Wysłałem arkusz po 1 rundzie i było ok, a teraz wychodzi że nie szkoda iż nikt mnie nie poinformował o tym iż nie dodałem tej kasy choć cza było smile.gif
po prostu jestem zapobiegliwy, sumiennie prowadze swoje sprawy związane z ligą, kasa, forum, rozgrywanie meczy itp.

Na koniec wnoszę o rozpatrzenie mojej sprawy tak abym mógł dodać wszystkie pieniądze które jak by nie było zarobiłem czysto sportowo smile.gif,
T-Mac
moj pierwszy sezon w pes6 online za mna
dobra zabawa
wiekszosc spotkan rozegranych w milej atmosferze
fajnie mi sie gralo ze wszystkimi, procz jednego no moze 2 graczy smile.gif
po pierwszej rundzie slabo bylo ze mna, ale potrzebowalem czasu zeby sie zapoznac z zespolem
ukłon dla kolegi Waski90 - mimo tylu porazek gral wszystko w terminie, nie zalamywal sie
gratulacje dla mistrza za awans - dobrze ze go tu juz nie bedzie tongue.gif

nie zostaje nic innego jak czekac na sezon nr 3ML
WKS
CYTAT(zibii75 @ Jul 17 2012, 20:45) *
To ja napisze odnośnie budżetu:
mam pytanie na jakiej zasadzie wyliczono premie za zwycięstwa i remisy? zw: 500,000 remis200.000 jak mam 16 wygranych to jest 8,000.000 + 8 remisów 1.600.000 daje 9,600.000 a w arkuszy jest 4,850,000 ?
Po 1 rundzie celowo nie dodałem premi za zwycięstwa i remisy aby zapew nić sobie bufor bezpieczeństwa , każdy wie jak jest można go niechcianie przekroczyć i dodałem go na koniec sezonu.
Jak sie dowiaduje dziś, przepoada mi to co nie dodałem, pytam dla czego karac za dbanie o swoje pieniądze, dodam iż jestem prawie 10 baniek w plecy.
Czy na tym ma polegać zabawa???? Czy zrobiłem coś nagannego?
Wysłałem arkusz po 1 rundzie i było ok, a teraz wychodzi że nie szkoda iż nikt mnie nie poinformował o tym iż nie dodałem tej kasy choć cza było smile.gif
po prostu jestem zapobiegliwy, sumiennie prowadze swoje sprawy związane z ligą, kasa, forum, rozgrywanie meczy itp.

Na koniec wnoszę o rozpatrzenie mojej sprawy tak abym mógł dodać wszystkie pieniądze które jak by nie było zarobiłem czysto sportowo smile.gif ,

Po naradzie opiekunów, zaliczamy Ci to "liczenie zwyciestw za cały sezon " ale tylko ten jeden jedyny raz. Następnym razem radze i to nie mówie do zibiego a do wszystkich abyście się stosowali do liczeń kasy za punkty wg wzoru czyli po rundzie zimowej i na koniec sezonu liczymy a nie tylko na koniec sezonu całość. Bo drugim razem już nie odzyskacie kasy. Mam nadzieje, że jasno się wyraziłem i już nie będzie takich przypadków. Pozdro
lukasz44
Sprawa z tymi bonusami za zwycięstwa\porażki\remisy z I rundy się pogmatwała i mimo że jest to niedopatrzenie ze strony tych którzy nie wpisali sobie tego w zimie idziemy Wam na rękę i kasa będzie liczona za całość.

Niebawem uaktualnię tabelkę i dodamy jeszcze fundusze za 1 część rozgrywek.

Jest to sytuacja wyjątkowa i jednorazowa, taki mały bonusik od nas. Każdy "jakąś kaskę zyska"

EDIT:
To co napisał WKS też racja smile.gif
Barthinio
Fatalny mój pierwszy sezon co świadczy 19 miejsce. 1 runda jak dlamnie znakomita choc mogło byc lepiej 21 Pkt.biggrin.gif
Fakt iż dużo traciłem bramek w drugiej połowie meczu nie pozwlił mi sie spiąć wyżej choć statystyki mowią co innego:
aż 68 goli straconych w 1 połowie meczu a w drugiej nieco mniej bo 58. Runda rewanżowa fatalna tylko 3 wygrane oraz 1 remis 10 Pkt. Nawet połowy pkt.z 1 rundy nie zdobyłem.sad.gif
Sam nie mam pojejcia co sie zemna stało, wszyscy sie rozwijaja jak np. Trener Wąski, Filips czy Tobinho a ja jak bm sie cofał.Byc moze za wszelką cene chciałem wygrać i to mnie zgubiło.Takie mecze jak z Nachosem,Tomkiem, Zibim czy ostatni mecz z Kubą powinno sie wygrywać, no ale jak sie traci 3 bramki w 6 minut pod koniec meczu jak w przypadku z kubą i 4 w 13 minut z Nachsosem to nie mozna być wysoko w tabeli.
Fenomenem tych rozgrywek jak dlamnie okazał sie Wolrid dlaczego on? Poniewaz potrafił sie podnieść po fatalnym 8 sezoniei i awansował do 1 ligi w nastepnym.xD
Dokonał cos nie wyobrazalnego, cos fantastycznego czegos co zycze sobie w kolejnym sezonie <śmiech> moze nie awansu do 1 ligi, ale chciałbym być w pierwszej 10,
oczywiście jeśli zostane dopuszczony.biggrin.gif Pechowcami tych rozgrywek jak dlamnie jestem ja ( rewanżowa runda) braciszek Tobinho( 1runda) i Waski ktory nie gra zle, tylko poprostu zabrakło mu szcześcia.smile.gif
Wiem co na myśli miał Piecia to fakt troszke zamieszania z mojej strony było za co przepraszam wszystkich których uraziłem.
Jeżeli chodzi o organizacje administratorów super sprawa ogólnie super.Spodobała mi sie ta liga i mam nadzieje ze w nastepnym sezonie wystąpie nie jako ten Barthinio którego znacie ze złej strony ale z tej dobrej.smile.gif Dziekuje i pozdrawiam wszystkich uzytkowników.smile.gif
No i gratuluje zwycieżcy i wszystkim awansujacym do 1ligi:) Powodzenia w 1 lidze.smile.gif
zibii75
CYTAT(WKSRKS @ Jul 17 2012, 23:03) *
Po naradzie opiekunów, zaliczamy Ci to "liczenie zwyciestw za cały sezon " ale tylko ten jeden jedyny raz. Następnym razem radze i to nie mówie do zibiego a do wszystkich abyście się stosowali do liczeń kasy za punkty wg wzoru czyli po rundzie zimowej i na koniec sezonu liczymy a nie tylko na koniec sezonu całość. Bo drugim razem już nie odzyskacie kasy. Mam nadzieje, że jasno się wyraziłem i już nie będzie takich przypadków. Pozdro

Wielkie dzięki Panowie, a nawiasem mówiąc nie jest lepiej liczyć kase na koniec sezonu. Oczywiście kto chce sobie doda w przerwie aby miał na transfery pare groszy więcej lecz ogólne sumowanie za wyniki zrobić na koniec sezonu.
adonim
Ciężko oceniać sezon jeśli obejmuje się zespół w trakcie sezonu po graczu który wprowadził duży chaos w zespole i dodatkowo mając tylko parę punktów w tabeli.

Jednocześnie rozpocząłem budować zespół od nowa w trakcie sezonu i trwa to do teraz praktyczne. W oknie zimowym wprowadziłem masę nowych, młodych piłkarzy - w rewanżach gra wyglądała lepiej ale do ideału dużo brakuje.

Na nowy sezon jest dużo niewiadomych, zmiana taktyki której zespól się uczy. Trzeba konieczne wzmocnić obronę, ponieważ wiekowi piłkarze tam grający (Carragher, Mellberg) nie są za zwrotni, szybcy. Celem nadrzędnym jest sprowadzenie szybkich skrzydłowych którzy beda filarem tejże nowej taktyki.

Celem na nowy sezon są miejsca 10-14.
JustMe1987
Gram co gralem, inny nie bede cool.gif

Jest awans o oczko wyzej niz w poprzednim sezonie i mozna to chyba uznac za osiagniecie in +. Gram dalej swoje nie sprowadzajac sprinterow ktorzy maja wyminac bramkarza czy gosci nie do przepchniecia. Druzyna ma taki ksztalt jakiego sobie zyczylem i dala mi sporo radosci z gry. Mysle ze miejsce 6. bylo w zasiegu mojej reki ale zabraklo troche szczescia i zimnej krwi. W nastepnym sezonie postaram sie nie asystowac tyle razy podczas wyprowadzania pilki z wlasnego pola karnego. Skupie sie bardziej na posiadaniu i z tego bede czerpal przyjemnosc. Zmieni sie nieco kadra druzyny bo bez tego zespol moze popasc w schematy a tego nie cierpie. Mam nadzieje ze nie zostane wcisniety przy zielonym stoliku pierwszej ligi bo byt drugoligowy jakos bardziej mi odpowiada.

Co do mistrza to ja juz swoje powiedzialem. Mam nadzieje ze juz nie przyjdzie mi byc zmuszonym do rozgrywania spotkan z boto-podobnymi rywalami.

Ciesze sie ze do ligi doszli nowi gracze tacy jak Waski, Filips czy T-Mac. Pogodne stworzenia z ktorymi milo jest sie spotkac w online.

Graczom z czolowki gratuluje zajetych lokat chociaz mam nieodparte wrazenie ze im wyzej podium tym mniej ciekawej dla oka gry prezentowaliscie ale coz.. to tylko moja subiektywna opinia.

Jezeli chodzi o wyroznienia to tez jakies tam popelnie:

Szopa za jego mistrzowski tekst "padaka". Kiedy wygrywal bylo ok, kiedy przychodzil pech i rywalowi udalo by sie lepszym to kwitowal kazda sytuacje swoim firmowym waka waka - padaka.

przemosek123 - dobra darujmy sobie znecanie sie nad nim..

kksm - odrobina wiecej ryzyka przy strzalach nie zaszkodzi. Uwierz ze gole da sie strzelac i pod kryciem i z poza pola karnego, ba nawet gorsza noga. Pobaw sie wiecej niz kilkoma linijkami algorytmu przy wykanczaniu akcji.

Wolrid - swietnie popracowales nad trzymaniem pily i rozgrywaniem. Zasluzone wysokie miejsce chociaz koledzy w zespole pewnie sa zazdrosni nieco o fantyczne uwielbienie Suazo.

witu - mistrzuniu kontry - chyba podgladales Real z rozgrywek La Liga bo w tej kwestii jestes chyba nawet lepszy niz oryginal.

piecia1900 - rycerzu wiosny tongue.gif Dawno nie widzialem takiego spiecia posladkow po polowie sezonu i marszu w gore tabeli.

T-Mac - te Twoje dosrodkowania niszcza system. Absolutnie podnioslem umiejetnosci w grze obronnej dzieki tym spotkaniom.

Goof - Wydaje mi sie ze to ostatni sezon dla Ciebie poza pierwsza dziesiatka. Okrzeples, wiez juz czego chcesz i jak masz to zdobywac. Nie modz juz z taksa a trzymaj sie obecnej i bedzie git.

zibii75 - chyba wolalem Twoj autobus niz inspirowanie sie naszym mistrzem w wykanczaniu akcji. Wroc do korzeni wink.gif

Tomek93 - bankowo sprawy pozaboiskowe i piekna Kasia odwrocily Twoja uwage i nie pozwolily sie skupic w 100% na grze. Umiejetnosci sa i to wielkie. Zostan przy tym stylu bo nie wazne czy wygrywamy czy przegrywamy ale kawal dobre pilki po sobie zostawiamy:P

Wąski90 - nagroda fairplay za podejscie do tematu. Mimo ze w tabeli jestes nisko to u mnie jestes wysoko - za charakter. Zbieraj doswiadczenie i nie zmieniaj sie wink.gif

Panowie -"inho" i adonim to chyba jeszcze nie wiedza co w trawie na iss piszczy. Miejmy nadzieje ze dacie sie poznac z tej lepszej strony.

O reszcie stawki jakos nie mam zdania. Mecz sie odbyl i nic z niego nie zapamietalem.

Powodzenia w przyszlym sezonie i udanego okienka wszystkim.
Szopa1910
Mój pierwszy sezon na ISS wypadł nieźle. Z początku nie wiedziałem w co się pakuje, a więc nadzieje na jakikolwiek awans też były niewiadome. Z początku nie wiedziałem jaką drużynę chcę zbudować. Postawiłem na bardzo młodych, perspektywicznych zawodników i to się opłaciło. Przez rundę jesienną Stuttgart przeszedł jak burza wygrywając 15 spotkań, 2 kończąc remisem i 2 porażkom. Wiosna już nie taka wspaniała, ale dająca upragniony awans. Sezon był bardzo wyczerpujący. Słabsza postawa zespołu w końcowce to głównie wynik zmęczenia nakładającego się przez cale rozgrywki.

Nie bardzo wiem co o kim napisać, kogo wyróżnić, więc pozostawie ten wątek bez komentarza aby nikogo nie urazić.

Jeszcze dwa słówka do adminów. Stworzyliście świetny serwis, świetną atmosfere, innowacyjne rozgrywki, nie zepsujcie tego smile.gif. MLO z pewnością w kolejnych sezonach będzie przyciągało kolejnych graczy chcących spróbować swoich sił w roli managera. PS. Nie róbcie resetu tongue.gif

Dziękuję wszystkim za ten wspaniały sezon i życzę powodzenia w następnym biggrin.gif

I co do tekstu "PADAKA" poruszonego przez JustMe, usuwam go laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
wĄskI
Na samym początku chciałbym podziękować wszystkim graczom za dobra zabawę, jest a nawet powiedziałbym to był mój pierwszy sezon w MLO pes06.
Który uważam za średnio udany, jedno jest pewne wkręciłem się w gre tylko zabrakło wyników tongue.gif

Jak wszędzie każdy gracz jest inny, jeden gra dla zabawy, aby milo spędzić czas za to drugi spina poślady żeby wygrać 10:0.Mnie cieszą ładnie zdobyte bramki, a drugiego może tylko wynik spotkania i dopisane 3pkt w tabeli.

Podsumowanie mojej gry na szybko 20 miejsce, tylko wygrane 3 spotkania szału nie ma. Straconych bramek +- tyle co lider strzelonych, jednym słowem masakra biggrin.gif

Motto na przyszły sezon „obróć tabele a wąski, będzie na czele’’ hehe zobaczymy
Filips
1. Gratuluję Wąskiemu, który mimo słabych wyników na początku nie poddał się.
2. Nie mnie oceniać, czy był yo sezon udany, ale gdybym ja miał to podsumowywać, to zawsze mogło być gorzej z mojej strony.
3. Smuci mnie zajęcie 13 miejsca, nie godzę się z tą decyzją moderatorów, nie rozumiem jej ale niestety muszę ją zaakceptować. Panowie, trzeba popracować nad skryptem, obustronny walkower to podział punktów ;/. Równie dobrze mogłem dogadać się z kimś z góry lub nie chcieć rozegrać jakiegoś spotkania i dostałbym 1 pkt a nie 0, nie uważam tego za sprawiedliwe i czuje się oszukany. Dodatkowo tracę na tym 2 mln. Sprawa jest nieciekawa tym bardziej, że Goofy należy do moderatorów.
4. Ogólnie chcę grać dalej i podoba mi się to, co tutaj gramy ( jest kilka wyjątków ). Jednak uważam, że nad paroma aspektami trzeba jeszcze popracować i je usprawnić.
Tobinho

Na wstępię chciałbym podziękować organizatorom tej ligi oraz wszystkim opiekunom za świetną zabawę. Naprawdę robicie to doskonale. Jeżeli chodzi o moje odczucia po lidze, to powiem tak:D zawsze grałem w każdego pesa na najwyższym poziomie z trickami o innymi bajerami ale to nie to samo co dzieje się tutaj.
Miła atmosfera w każdym meczu. Z każdym super się grało choć było kilku cwaniaczków:D Bardzo chciałbym podziękować Łukaszowi, Wit-owi, Przemoskowi, Timak-owi, Bobiemu, WKSRKS-owi oraz innym za pomoc w każdej sytuacji. Naprawdę jesteście świetni i wielkie dzięki.

Pierwszy sezon to nienajlepsze rozgrywki. W pierwszej rundzie to byłem chlopcem do bicia ale druga runda była o niebo lepsza. Gram fair play i nie klnąłem nawet w najtrudniejszych momentach gdy przegrywałem po 5-0. Mogłem być o 2,3 miejsca wyżej ale zabrakło doświadczenia. W kilku ważnych meczach prowadziłem dość wysoko, żeby zremisować bądź przegrać. Teraz wiem co robić i mam nadzieję, że będzie dobrze. Nauczką też było nie obserwowanie zawodników pauzujących co było efektem 3 walkowery. także jeszcze raz dziękuję wszystkim za świetne spektakle:) Pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Just ME tak się składa, że wiem co w trawie piszczy. Jestem nowy ale szybko łapie i uczę się na błędach. Pzdr

Inspiracja na następny sezon "Ostatni będą pierwszymi..."
zibii75
Nadszedł czas na podsumowani sezonu w wykonaniu drużyny Bragi oraz ich trenera zibii- ego75.
Były aspiracje, chęci i ciche nadzieje na awans do I Ligi. Jednak runda rewanżowa rozwiała kompletnie jakiekolwiek marzenia o tym celu, brak podstawowego gracza ataku w 15 meczach musiał się odbić na wynikach. Zawodnicy sprowadzenie w okienku transferowym, którzy mieli wypełnić tą lukę nie sprostali zadaniu ( może za krótki czas do zgrania z zespołem albo po prostu za małe umiejętności) i pozostało cieszyć się w cudzysłowie 10 lokatą na koniec rozgrywek. Jak widać miano średniaka II Ligi chyba jest nam przypisane i nie ma, na co więcej liczyć. W minionym sezonie znowu za dużo było remisów, bo aż 8, jak by połowę zamienić na wygraną oraz pechowe WO spowodowane pośpiechem można było jeszcze o czymś myśleć, a tak gra była nawet, nawet jednak wyniki lekko rozczarowują i pozostaje powalczyć w następnym sezonie.

Co do wyróżnień w tym sezonie to oczywiście należą się one Iaquincie, który ciągną grę przez cały sezon, Welbeck też pokazał się z dobrej strony jedne, co brakowało to dobrej formy w meczach( może około 5 meczy był w formie, reszta to zielone i szare). Bramkarz Janot też kilkukrotnie pokazał, na co go stać jednak w większości puszczonych goli nie miał za dużo do powiedzenia, Gilberto Silva podstawa gry środka, pewny punkt drużyny ( chyba najlepszy transfer w historii Bragi). Skrzydłowi robili swoje i do puki grał Omotoyossi wyglądało to dobrze, jego brak w rundzie rew., był aż nad to widoczny. Obrona rozgrywała przeplatane mecze raz na + a następnie na -, ogólnie wychodzi na przeciętne zawody w wykonaniu tej formacji.

Pozostaje jedynie pogratulować Tym, co wywalczyli awans do ligi I, pozostałym podziękować za rozegrane mecze oraz Administracji za włożony swój czas w prowadzenie tego projektu, w którym znajdujemy, choć kilka chwil odskoczni od codziennego życia.

Okres przygotowawczy trzeba poświęcić na ustawienie taktyki oraz szlifowanie formy na nowy sezon, lub całkowicie odpuścić tak, aby był głód gry ( może to jest jakiś rozwiązanie lekko z bastować z granie) zobaczymy.

Co do zakupów na nowy sezon? Wszystko zależy od tego czy kogoś sprzedamy lub ktoś wystawi jakiegoś gracza wartego zachodu J

Tyle z mojej strony Panowie, dzięki za kolejny sezon ML i do następnego.

Pozdrawiam

Zibii75

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.