Jason Bourne
Jul 16 2012, 16:11
Kolejny IX sezon dobiegł końca. Niedługo ruszą zapisy do nowego sezonu, a za pewne wielu z Was nurtuje pytanie: Co dalej? Ten temat ma rozwiązać zaistniały problem. Dlatego wspólnie z Opiekunami postanowiliśmy, że Wy- uczestnicy, zadecydujecie jak dalej i kim gramy. A oto jak będzie przebiegała cała procedura:CYTAT
a) każdy z graczy ma odpowiedzieć na pytanie w ankiecie, jednak do tego musi napisać post potwierdzający swój głos.
b ) jeśli tego nie uczyni (potwierdzenia)- dany głos nie będzie brany pod uwagę
c) liczą się tylko głosy potwierdzone
d) w potwierdzeniu piszemy jaką opcję wybraliśmy
e) najlepiej żeby każdy ligowiec wyraził swoje zdanie na ten temat. Chyba, że kogoś to nie interesuje kim będzie grał w nadchodzącym sezonie.
f) Tych graczy, którzy zagłosowali i potwierdzili swój głos, będziemy odhaczać na liści kolorem zielonym lub czerwonym
g) potwierdzenie jest ważne, żeby głosy osób z poza ligii nie były brane pod uwagę
Która z opcji otrzyma większość głosu, takimi/teamami zaczniemy nowy już X sezon ML issonline. A więc powodzenia panowie i proszę podejść do tematu poważnie. Każdy głos poparty potwierdzającym postem jest brany pod uwagę!
I Liga
Czubinho
DonKryst
Edi092
Ferat
lizaku
lukasz44
milerinho
Nalep
niCejOke
Ogryz
rybson
sylwek12b
Szymson
WKSRKS
woodi
wesoly1989
II Liga
barthinio
Bedziu
Grigorian
adonim
GooFy
JustMe1987
kksm
kuba12-15
nachos
piecia1990
przemosek123
Filips
Szopa1910
T-Mac
tobinho
Tomek93
wąski
Witu
Wolrid
zibii75
zielone- starymi
czerwone- nowymi
A więc do głosowania i postowania
Piszcie własne pomysły na nowy sezon. Co chcielibyście zmienic, poprawić, dodac do regulaminu. Każdą sugestię przedyskutujemy w gronie Opiekunów.
zibii75
Jul 16 2012, 16:25
Ja zagłosowałem za starym niech jest jak jest, szkoda rozwalić to co się bydowało 2 sezony,
po tych sezonach każdy wie jak kto gra( chodzi o graczy z pesa) i chyba będą niezłe przebicia aby kupić tych trochę wypasionych- jak dla mnie bez sensu.
kolejne za to iż znalazłem bodajże 12 graczy nowych do pesa z poza rostera są oni mniej lub bardziej wartościowi i chciał bym uniknąc aby ktoś ich wykupił za 500000 , bo to własnie ja zadałem sobie trud Ich wyszukać. tyle z mej strony
Wolrid
Jul 16 2012, 16:26
"starymi" (czyli zostaje jak jest jeszcze sezon)
Tyle czasu budowałem ten team (Athletic Bilbao), że teraz szkoda mi by było to "zniszczyć" i zaczynać od nowa.
Barthinio
Jul 16 2012, 16:30
Mysle ze starymi jeszcze jeden sezon mozna pograc
jak zaczynalem lige bylem za startem wszystkiego na nowo
ale po sezonie i zapoznaniem sie z druzyna itd... jestem za "starymi" (czyli zostaje jak jest jeszcze sezon)
Myślę, że warto jeszcze 1 sezon pograć starymi ekipami. Szkoda tego co się zbudowało.
Filips
Jul 16 2012, 16:46
Jestem za starymi zespołami. Myślę, że ten sezon damy rozegrać jeszcze na starych. Jeśli nie, to trudno.
wesoly89
Jul 16 2012, 17:05
jeszcze jeden sezon starymi
przemosekk
Jul 16 2012, 17:12
jestem za starymi dajmy jeszcze 1 sezon a pózniej zagramy nowymi teamami.
sylwek12b
Jul 16 2012, 17:19
jestem za nowymi zespolami poniewaź chcialbym spróbować zagrać innym teamem
Zdecydowanie jestem za "starymi" 2 sezony budowałem team, którym udało mi się awansować i chciałbym pograć chociaż jeden sezon tą drużyną z najlepszymi graczami w tej lidze.
Szymson
Jul 16 2012, 17:56
dokładnie jeszcze jeden starymi;)bo myśle że i tak każdy z nas majuż plany transferowe na następny sezon;)
lizaku
Jul 16 2012, 18:04
Myślę że starymi będzie ok. Zaczynać od nowa by nie było za ciekawie. A odnośnie pomysłów to może admini wrócą do pomysłu zmniejszenia lig do 10-12 ekip i grania 4 rund czyli 36 - 44 meczy? Za błędy sorry, pisze z komórki.
Tobinho
Jul 16 2012, 18:49
Panowie sądzę, że dobrze zagrać starymi zespołami gdyż pod koniec sezonu świetnie sięgrało
a ja miałbym taką propozycję żeby składy drużyn pozostały jakie są tylko losować od nowa drużyny np. ktoś przejmie mój sporting z moim składem a ja drużyne kogoś innego

oczywiście odbyłoby sie to poprzez losowanie

wtedy moglibysmy zobaczyc jak sie gra innymi teamami

i tak robic co 2 sezony wtedy pięknie by sie mieszało

ale w ankiecie zagłosowałem zeby nowymi drużynami zacząć nowy sezon
niCejOke
Jul 16 2012, 19:32
za starymi aczkolwiek pomysł woodiego niczego sobie xD
Oczywiście, że jestem za starymi. Męczyłem się, eksperymentowałem, budowałem. Udało mi się wypracować jako taki styl i trzon zespołu. Zżyłem się z drużyną. Projekt ML miał być długoterminowy, miało to być budowanie zespołu na lata.
Barthinio
Jul 16 2012, 19:45
CYTAT(woodi @ Jul 16 2012, 19:57)

a ja miałbym taką propozycję żeby składy drużyn pozostały jakie są tylko losować od nowa drużyny np. ktoś przejmie mój sporting z moim składem a ja drużyne kogoś innego

oczywiście odbyłoby sie to poprzez losowanie

wtedy moglibysmy zobaczyc jak sie gra innymi teamami

i tak robic co 2 sezony wtedy pięknie by sie mieszało

ale w ankiecie zagłosowałem zeby nowymi drużynami zacząć nowy sezon

Bardzo fajny pomysł ale to nie przejdzie tacy trenerzy jak przemosek123, Szopa1910, Witu, Wolrid, czy wesoly89, Ferat, milerinho, lukasz44, WKSRKS napewno sie nie zgodza zreszta jak bym mial ktoras z ich druzyn tez bym sie nie zgodzil xD
Starymi drużynami i nie wiem dlaczego tylko sezon ? Z 2 bym pograł albo 3 najlepiej

Dopiero teraz zaczyna się zabawa i więcej dzieje sie w ofertach sprzedaży niż kupna.
zibii75
Jul 16 2012, 20:10
CYTAT(WKSRKS @ Jul 16 2012, 20:51)

Starymi drużynami i nie wiem dlaczego tylko sezon ? Z 2 bym pograł albo 3 najlepiej

Dopiero teraz zaczyna się zabawa i więcej dzieje sie w ofertach sprzedaży niż kupna.
Święte słowa, nie po to budowaliśmy coś aby tera to rozp....yć. Panowie pograjmy trochę dłużej niż jeszce 1 sezon bo wtedy to ma sens ( ogólnie jestem za tym aby grać na stałe tymi zespołami, może powprowadzać do patcha młode talenty w każdej druzynie lub podkręcić staty tym co mają od początku graczy z podstawowych skłądów, oczywiście jeśłi jest tak w realu)
CYTAT(zibii75 @ Jul 16 2012, 21:14)

Święte słowa, nie po to budowaliśmy coś aby tera to rozp....yć. Panowie pograjmy trochę dłużej niż jeszce 1 sezon bo wtedy to ma sens ( ogólnie jestem za tym aby grać na stałe tymi zespołami, może powprowadzać do patcha młode talenty w każdej druzynie lub podkręcić staty tym co mają od początku graczy z podstawowych skłądów, oczywiście jeśłi jest tak w realu)
Dokładnie... jak już grać to jak najdłużej, ja jestem za jeszcze 3-5 sezonami minimum, a potem można myśleć co dalej. Co do pomysłu woodiego fajny, ale ja jestem przeciw dlaczego ? Bo nie po to budowałem drużynę i wydawałem pieniądze by ktoś kto ma słaby team dostał takie Hoffenheim i zaczął wszystko wygrywać no i też nie bardzo by mi się chciało czyjąś drużynę przekształcać pod swoją grę, a mogło by to trwać nawet 2-3 sezony ze względu na finanse... także wolał bym już lepiej od nowa zacząć, niż według pomysłu woodiego grać
lukasz44
Jul 16 2012, 20:40
Też jestem za jeszcze jednym sezonem tymi samymi o ile będę grał...
ja mam taka propozycje zeby wywalac tych graczy co pokonczyli kariere a sa w druzynach ML
np Ivan Cordoba
CYTAT(T-Mac @ Jul 16 2012, 22:12)

ja mam taka propozycje zeby wywalac tych graczy co pokonczyli kariere a sa w druzynach ML
np Ivan Cordoba
Dobry pomysł. Jestem za
Jason Bourne
Jul 16 2012, 21:38
Jestem za starymi oczywiście, kocham swój Espanyol, jeszcze bardziej skład i nawet zacząłem baczniej im się przyglądać w tej realistycznej piłce ;p
Dlatego nie zgodziłbym się na wymianę swojego Espanyolu - nigdy ;p
Co do pomysłu WKS, również jak Zibii jestem za i to zdecydowanie ;p
Szopa1910
Jul 16 2012, 21:43
Za starymi na kolejne kilka sezonow. Przez 2-3 sezony ciezko jest ogarnac druzyne swoich marzen ani sie nia nacieszyc.
adonim
Jul 16 2012, 21:44
starymi
jeszcze nie ukonczyłem budowania lepszego WBA

zwiekszyc limit do 1.5 mln do rozwiązania kontraktu a nie jak teraz 500.000
dać maksymalnie - a co tam, jesli real to real - zadnego limitu transferowego. A jesli juz to minimum 10 piłkarzy.
ozywic ligę, bo nic sie nie dzieje - zadnych wyborów 11 kolejki itp. Nuda lekka - na Pesworld jest lepiej.
Jason Bourne
Jul 16 2012, 22:02
Panie Adonimie
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry349606Nie przeczytał Pan dziś dodanego przez L44 poprawek w regulaminie, który może ulec poprawce, jeśli tutaj zaproponujecie fajny pomysł.
PS Z tego co przeglądałem tę stronkę jest to niszowe, wchodzące dopiero na "salony" forum pesowe, które dopiero raczkuje. Podsumowania rozgrywek są żałosne, ledwo kilku (dwu) zdaniowe, więc nie mamy czego się od nich uczyć. Ba to oni mają czego się uczyć od nas. Oczywiście życzę wytrwałości kolegą, którzy prowadzą stronkę

Może im się uda stworzyć tak silne forum jak nasze czy pesland.
Milerinho
Jul 16 2012, 22:28
jeszcze jeden starymi mozna machnac.
Wolrid
Jul 16 2012, 23:04
T-Mac,
w takim razie, proszę mi oddać te 10 mln które za niego zapłaciłem. Jak dla mnie pomysł nie przemyślany, no bo spójrz na to tak, podpisując kontrakt z Cordobą rok temu, skąd mam mieć pewność, że on za miesiąć w realu nie skończy kariery ?
Barthinio
Jul 16 2012, 23:09
CYTAT(Wolrid @ Jul 17 2012, 00:08)

T-Mac,
w takim razie, proszę mi oddać te 10 mln które za niego zapłaciłem. Jak dla mnie pomysł nie przemyślany, no bo spójrz na to tak, podpisując kontrakt z Cordobą rok temu, skąd mam mieć pewność, że on za miesiąć w realu nie skończy kariery ?
zgadzam sie z toba
no i czemu nie, mozna jakas kase oddac tylko czy beda chcieli to zaakceptowac

druga sprawa jezeli liga ma ruszyc we wrzesniu (bo pewnie tak bedzie)
zrobic wczesniej okno transferowe - bede mial wiecej czasu na dopieszczenie rostera np. na życzenie ligowca moge ustawic formacje, numery, wykonawcow stalych fragmentow gry itd... mniej czasu by zabieralo przed meczem ustawienia wszystkiego
oczywiscie jak to ja bede robil roster
JustMe1987
Jul 17 2012, 10:27
CYTAT(T-Mac @ Jul 17 2012, 09:20)

no i czemu nie, mozna jakas kase oddac tylko czy beda chcieli to zaakceptowac

druga sprawa jezeli liga ma ruszyc we wrzesniu (bo pewnie tak bedzie)
zrobic wczesniej okno transferowe - bede mial wiecej czasu na dopieszczenie rostera np. na życzenie ligowca moge ustawic formacje, numery, wykonawcow stalych fragmentow gry itd... mniej czasu by zabieralo przed meczem ustawienia wszystkiego
oczywiscie jak to ja bede robil roster

Do restartu gramy na starym roosterze jedynie z korektami po oknie transferowym. Dlatego tak poniewaz mnostwo sie zmienilo od czasu startu pierwszego sezonu. Czesc pilkarzy pokonczyla kariery, innym spadly badz wzrosly staty na psd i wprowadzilo by to mega zamieszanie. Wielu gracz w tym ja opieralo sobie team na zawodnikach ktorzy maja swietne umiejetnosci i zaawansowany wiek. Szlag by mnie trafil jakby mi ktos teraz zabral Gutiego, zaktualizowal staty Kanoute czy Kezmana. Od poczatku byla mowa ze gramy bez ingerencji w staty i tylko gracze sprowadzani z poza roostera maja aktualne a reszta oparta jest na wyjsciowej bazie z poczatku ML. Jesli po kolejnym sezonie bedzie restart to wtedy mozna przyjac ze gramy aktualizujac umiejetnosci wiek etc - wtedy nikt nie bedzie budowal zespolu na graczach 30+. Jest tylko jedno ale 2x wiecej roboty bo trzeba bedzie osobno aktualizowac rooster ML i cala jego baze i pozniej na podstawiego tego kadry druzyn ml kasowac i dawac wlasciwe zeby miec tzw czysty aktualny patch. W tej chwili mamy czysty aktualny i baze ml w ktorej ingerujemy tylko w teamy ligowe i nie sluzy ona do innych rozgrywek. Mniej czasu sie na to dzieki temu poswieca i jest sprawniej. Nikt nie broni nam ustawic aktualnego roostera po okienku wedle zyczen graczy z formacjami, wykonawcami fragmentow itd.
Wracajac do tematu jestem za starymi bo zlepilem sobie druzynke w wiekszosci z moich ulubionych pilkarzy i szkoda byloby na nowo grac. Jednak mocarny charakter druzyn troszke mnie juz drazni ale co zrobic - od prawdziwej frajdy mam ese
adonim
Jul 17 2012, 11:39
CYTAT(piecia1990 @ Jul 16 2012, 23:06)

Panie Adonimie
http://board.issonline.pl/index.php?showto...mp;#entry349606Nie przeczytał Pan dziś dodanego przez L44 poprawek w regulaminie, który może ulec poprawce, jeśli tutaj zaproponujecie fajny pomysł.
PS Z tego co przeglądałem tę stronkę jest to niszowe, wchodzące dopiero na "salony" forum pesowe, które dopiero raczkuje. Podsumowania rozgrywek są żałosne, ledwo kilku (dwu) zdaniowe, więc nie mamy czego się od nich uczyć. Ba to oni mają czego się uczyć od nas. Oczywiście życzę wytrwałości kolegą, którzy prowadzą stronkę

Może im się uda stworzyć tak silne forum jak nasze czy pesland.
To moze pomyliłem to z Peslandem
CYTAT(adonim @ Jul 17 2012, 12:43)

To moze pomyliłem to z Peslandem

W takim razie zapraszamy na Pesland

. Nikt Cię tu nie trzyma.
Nie bądź tak wrogo nastawiony do innych Goof. Jakbym grał w 20 ligach to też bym w końcu stracił rachube co, gdzie, jak
Rybson
Jul 17 2012, 12:41
ja jestem za nowymi, i uważam, że powinno sie zmniejszyć budżety, i na samym początku dać listę graczy niedozwolonych. i do tego fajnie by było jeszcze słabszymi zespołami, niż w 2 lidze. będzie ciekawiej:)
Szopa1910
Jul 17 2012, 19:50
Ja w sumie wtracie sie poraz kolejny. Moim zdaniem troche niezrozumiane jest tworzenie ligi z mozliwoscia transferow, a pozniej zaczynac od nowa po 2-3 sezonach. Od tego jest jest ta mozliwosc zeby byla rotacja graczy miedzy druzynami i jak dla mnie resetowanie jest najmniej odpowiednim posunieciem i zniecheca mnie do uczestniczenia w dalszych rozgrywkach po resecie. Start nowego sezonu i kosmiczne oferty za najlepszych graczy byleby miec go w swojej "nowej" ekipie.
zibii75
Jul 17 2012, 19:58
Wydaje mi się, iż sprawa już jest rozstrzygnięta, co do tego, kim gramy, głosowało 25 graczy, 22 za starymi w ligach ML gra 37 graczy.
Kubbas.
Jul 17 2012, 23:33
Jakby co chciałbym zgłosić swoją kandydaturę jakby ktoś z graczy ML wypadł
kuba12-15
Jul 21 2012, 12:02
Zagrajmy jeszcze starymi. Mimo że mój zespół jakiś tam wyśmienity nie jest to chce nim jeszcze pograć
Grigorian
Jul 22 2012, 18:39
Jestem za starymi, gdyż przyzwyczaiłem się już do mojego klubu i nie ukrywam, że chciałbym dalej coś tam budować
nachos
Jul 23 2012, 10:18
wolałbym nowymi, ale w sumie widze szanse w wycisnięciu z Besiktasu jeszcze więcej
Bedziu
Jul 23 2012, 14:11
CYTAT(Rybson @ Jul 17 2012, 13:45)

ja jestem za nowymi, i uważam, że powinno sie zmniejszyć budżety, i na samym początku dać listę graczy niedozwolonych. i do tego fajnie by było jeszcze słabszymi zespołami, niż w 2 lidze. będzie ciekawiej:)
Popieram w 100%
kuba12-15
Jul 23 2012, 15:31
CYTAT(Bedziu @ Jul 23 2012, 15:15)

Popieram w 100%

W sumie też nie głupi pomysł
Tobinho
Jul 23 2012, 19:10
Taka dygresja w kupowaniu piłkarzy wiekowych.
Powinniśmy wprowadzic tak, że piłkarze którzy kończą karierę w realistycznej piłce powinni kończyć karierę w pesie po pierwszej rundzie lub dogranym sezonie. Wtedy byłoby tak, że Ci którzy kupują doświadczonych piłkarzy ryzykowaliby. Tak mielibyśmy szanse na to aby grać nowymi piłkarzami, którzy zaczynają kariere;]
Pozdrawiam
CYTAT(Tobinho @ Jul 23 2012, 20:14)

Taka dygresja w kupowaniu piłkarzy wiekowych.
Powinniśmy wprowadzic tak, że piłkarze którzy kończą karierę w realistycznej piłce powinni kończyć karierę w pesie po pierwszej rundzie lub dogranym sezonie. Wtedy byłoby tak, że Ci którzy kupują doświadczonych piłkarzy ryzykowaliby. Tak mielibyśmy szanse na to aby grać nowymi piłkarzami, którzy zaczynają kariere;]
Pozdrawiam

Wszystko pięknie ładnie, a co jeżeli piłkarz kończy karierię, z powodu np. kontuzji ? Ja kupiłem Kinga dałem za niego dużo kasy miał wtedy 31 lat czyli wcale nie stary, minął rok i kończy karierę z powodów zdrowotnych i kto mi zwróci za niego pieniądze ? Jak wolrid napisał pomysł nie przemyślany bo nie wiadomo kiedy piłkarz skończy karierę czy to z powodu zaawansowanego wieku czy z powodu kontuzji. Po za tym jak ktoś jest jasnowidzem to niech powie kto i kiedy karierę skończy, bo ja się nie będę domyślał, czy trzydziesto kilku latek skończy jutro karierę czy za 3 lata, czy inny młodszy piłkarz nie nabawi się kontuzji i będzie musiał przedwcześnie karierę skończyć.
Grigorian
Jul 23 2012, 19:50
Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć ale to właśnie spowoduje, że nasza gra będzie bardziel realna. W końcu tutaj też mogła przytrafić mu się taka kontuzja. Kupowanie wiekowych piłkarzy jest ryzykowane i każdy kto takiego zawodnika kupuje powinien wiedzieć, żę wiąże się to z tym, że gośc niedługo może przestać kopać piłkę. Dla mnie np. bez sensu jest granie kimś kto w piłce jako czynny gracz już nie istnieje. To już nie jest przyjemność gdybym teraz strzelał bramki np. Zidanem. Sam mam kadrze kilku wiekowych grajków np. Shevchenko, którzy niedługo pewnie skończą grać, mimo to uważam, że wraz z odejściem piłkarza na emeryture w rzeczywistości, powinien odchodzić również w grze. Nie mówię, że od razu ale w każdej przerwie między rozgrywkami.
Ewentualnie dobrym pomysłem mogłaby być rekompensata dla klubu powiedzmy 25-30% kwoty za jaką zawodnik został sprowadzony do klubu. Napewno nie jestem za tym, żeby emeryci grali u nas.
Barthinio
Jul 23 2012, 22:34
CYTAT(Grigorian @ Jul 23 2012, 20:54)

Nikt nie jest w stanie tego przewidzieć ale to właśnie spowoduje, że nasza gra będzie bardziel realna. W końcu tutaj też mogła przytrafić mu się taka kontuzja. Kupowanie wiekowych piłkarzy jest ryzykowane i każdy kto takiego zawodnika kupuje powinien wiedzieć, żę wiąże się to z tym, że gośc niedługo może przestać kopać piłkę. Dla mnie np. bez sensu jest granie kimś kto w piłce jako czynny gracz już nie istnieje. To już nie jest przyjemność gdybym teraz strzelał bramki np. Zidanem. Sam mam kadrze kilku wiekowych grajków np. Shevchenko, którzy niedługo pewnie skończą grać, mimo to uważam, że wraz z odejściem piłkarza na emeryture w rzeczywistości, powinien odchodzić również w grze. Nie mówię, że od razu ale w każdej przerwie między rozgrywkami.
Ewentualnie dobrym pomysłem mogłaby być rekompensata dla klubu powiedzmy 25-30% kwoty za jaką zawodnik został sprowadzony do klubu. Napewno nie jestem za tym, żeby emeryci grali u nas.
Za odejście wiekowego piłkarza rekompensata dla klubu.Jestem za bo to juz by miało sens.

Świetny pomysł, ale odeszli by dopiero po dogranym sezonie tak jak napisał Tobinho
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.